Třinec – Motor ČB 0:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:2 (po pr.) | Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 16.09.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký páteční den z Třince. Po letní přestávce se na scénu vrací hokejová Tipsport extraliga, která letos napíše své třicáté pokračování. Do bojů o Masarykův pohár vstoupí domácím utkáním obhájci zlatého hattricku Oceláři Třinec. Hráči s drakem na prsou v prvním klání na svém ledě přivítají Motor České Budějovice. Duel startuje v 17 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři v posledním play off završili zlatý hattrick a potřetí za sebou nad hlavu zvedli Masarykův pohár. Trenérské duo Václav Varaďa – Marek Zadina se s Třincem loučilo na vrcholu, na nový trenérský tandem ve složení Zdeněk Moták – Vladimír Országh tak čeká nelehký úkol, udržet slezský celek na výsluní.

    Třinec před novou sezonou přišel o několik opor, sbohem městu pod Javorovým dali obránci Tomáš Kundrátek s Davidem Musilem, do Finska se pak stěhovali bratři Kovařčíkové. U Ocelářů dále nepůsobí ani Martin Bakoš a David Kofroň.

    Nové zázemí ve WERK ARENĚ naopak nalezl reprezentační obránce Jakub Jeřábek, lotyšský reprezentant Karlis Čukste a nadějný junior Marek Ročák. Útočné řady pak posílili Libor Hudáček, Daniel Voženílek a Alan Lyszczarczyk.

    V přípravě Třinečtí sehráli čtyři duely s vyrovnanou bilancí dvou výher a dvou porážek. V hokejové Lize mistrů se ale mistr trápil. Oceláři sice zvítězili v prvním utkání nad Belfastem 4:0, pak ale přišly tři prohry v řadě, což Slezanům dosti znesnadnilo cestu za postupem do play off.

    Poslední utkání Ocelářů

    11. 9. 2022: Belfast Giants – HC Oceláři Třinec 3:2sn. (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0)
    Branky a nahrávky Ocelářů:
    51. Vrána (Růžička, Roman), 58. Marcinko (Čukste, Chmielewski).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Kacetl – Marinčin, Doudera, Zahradníček, Čukste, Ročák, Jeřábek, Zeleňák – Růžička (A), Vrána (C), Roman – Svačina, Hudáček, Daňo – Voženílek, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Hrehorčák – Lyszczarczyk.
     
    HC Motor České Budějovice

    Jihočeskému celku se minulá sezona velice vydařila. Motor dokráčel až do semifinále, kde nakonec nestačil na pražskou Spartu. Zisk bronzových medailí ale je velmi cenný. Podobně, jako u Ocelářů, také České Budějovice musely v přípravném období vyřešit ztráty klíčových hráčů.

    Klub opustila dvojice útočníků Jiří Novotný – Michal Vondrka, oba patřili k základním pilířům jihočeské ofenzívy. Do Třince pak zamířil urostlý forvard Daniel Voženílek. Jejich místa by měli zaplnit Lotyš Martinš Dzierkals, Vojtěch Tomeček, Filip Přikryl a Jakub Strnad. Obranné řady pak vyztužili Kristofers Bindulis s Mikulášem Hovorkou.

    V přípravě Motor sehrál celkem devět utkání s bilancí čtyř výher a pěti porážek. "Každý se snaží poučit z poslední sezony, posiluje se, aby byl připravenější. Tady mi to někdy připadá, že po úspěchu trochu spíme. Já ne. Mám z toho velký respekt, velký strach," řekl v deníku Sport trenér Jaroslav Modrý.

    Poslední utkání Motoru

    10. 9. 2022: Graz (AUT) – Motor České Budějovice 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
    Branky a nahrávky Motoru:
    3. Karabáček (Percy, Přikryl), 11. Strnad (Přikryl, Karabáček), 24. Dzierkals (Gulaš, Percy), 27. Hanzl (Tomeček, Dzierkals), 42. Gulaš (Pech, Percy).

    Sestava Motoru v posledním utkání: Hrachovina – Bindulis, Percy, Hovorka, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera – Gulaš, Pech, Toman – Tomeček, Hanzl, Dzierkals – Karabáček, Přikryl, Strnad – Vopelka.
    Dokráčí si Třinec pro další titul?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Jaroměřský, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Roman, M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Marcinko (A), Svačina – Hrehorčák, Lyszczarczyk, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Hlavatý.
     
    Oceláři během slavnostního ceremoniálu vyvěsili pod strop WERK ARENY vlajku, která symbolizuje zisk jejich čtvrtého mistrovského titulu v historii klubu.
     
    Hráči obou celků se následně dostali na ledovou plochu, utkání začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Úvodní vhazování pro Oceláře. Daňo se dlouhým pasem od Romana dostal až za hostující branku, Třinečtí ale při své první akci střelu na branku nevyprodukovali. Motor posílá hru do středního pásma.
     
    01:15
    Na led se dostala druhá třinecká formace, Libor Hudáček, nová akvizice třineckého celku, to zkoušel drze z rohu pásma. Hrachovina se ale nenechal překvapit a ukryl kotouč do své lapačky
     
    01:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro domácí, Motor České Budějovice se prosazuje ze své první útočné akce! Ze zápasu uplynulo necelých devadesát vteřin, kdy se do útočné třetiny natlačil Roman Vráblík, jehož střelu ještě domácí obránci dokázali zastavit. K odraženému puku ale jako první dojel MIKULÁŠ HOVORKA, který nekompromisní bombou z pravého kruhu pro vhazování rozvlnil síť za Mazancovými zády! Asistence: Roman Vráblík, Matěj Toman.
    01:26 Mikuláš HOVORKA - 0:1
     
    02:02
    Oceláři se pokusili o rychlou odpověď, útočná akce Vladimíra Draveckého ale zakončení nepřinesla. Hosté následně posunuli hru na třineckou polovinu kluziště.
     
    02:53
    Růžička na útočné modré nezastavil Daňovo nahození do útočné třetiny, do akce tak mohli jít opět hosté. Pech nejprve objel Mazancovu branku, aby následně ke střele vyzval Hovorku. Ten ale branku netrefil.
     
    03:27
    Motor ještě chvíli pokračoval v tlaku, ani další střela hostujícího celku od modré čáry třineckou klec netrefila. Na druhé straně se pak přes bránícího Šenkeříka neprosadil Voženílek.
     
    04:14
    Svačina se po levé straně natlačil do předbrankového prostoru, Oceláři se následně pokusili vydolovat kotouč v souboji před Hrachovinou, pokus Marcinka ale nebyl přesný.
     
    04:50
    Adámek si za vlastní brankou nerozuměl s Čukstem, čehož mohl využít Toman, který se nejrychleji dostal k volnému kotouči. Mazanec ale nakonec nemusel zasahovat.
     
    05:32
    Oceláři se delší dobu nemohli dostat z vlastního pásma, Mazanec ale zasahovat nemusel, když si hosté nebyli schopni dát přesnou finální přihrávku.
     
    06:11
    Hudáček získal kotouč ve středním pásmu, Daňo pak chtěl do jízdy vyslat Růžičku, jenže na modré dobře zasáhl Hovorka, který zastavil třineckého snajpra.
     
    06:36
    Oceláři se na chvíli usadili v útočném pásmu, Douderova zprvu nepřesná střela od modré se od zadního mantinelu odrazila do předbrankového prostoru, Růžička ale na dorážku nedosáhl. Hosté zahráli na icing.
     
    07:16
    Hosté trochu uklidnili hru, když drželi kotouč u vlastní branky. Jihočeši následně zkusili rychlou akci po levé straně hrací plochy, do útočného pásma se ale nedostali.
     
    08:05
    Marcinko s Chmielewskim bojovali o kotouč v rohu hostující třetiny, puk se nakonec dostal na modrou, odkud na Hrachovinu nahazoval Marinčin. Brankář Motoru má puk v lapačce, nás čeká první komerční přestávka.
     
    08:37
    První formace domácích se chtěla prosadit v útočném pásmu, obrana Motoru ale zatím funguje na výbornou a Slezané se k zakončení nedostali.
     
    09:03
    Po chybě hostí ve středním pásmu se sám na Hrachovinu řítil Vladimír Dravecký. Slovenský forvard zkusil překvapivou střelu z mezikruží, Hrachovina vykopl kotouč levým betonem.
     
    09:28
    Pokus Českých Budějovic o rychlý přechod středního pásma zastavuje ofsajd.
     
    10:02
    Nahození do třineckého pásma nejrychleji dojel Karabáček, nepískalo se tedy zakázané uvolnění a hra pokračovala dál. Karabáček posunul kotouč na modrou, odkud pálil Vráblík, ale pouze do Mazancovy lapačky.
     
    10:24
    Doudera adresoval dlouhou přihrávku na rozjetého Chmielewského, polský útočník ale na kotouč nedosáhl, hra se tak po icingu vrací k Mazancovi.
     
    10:33
    Roman Vráblík se z modré čáry vydal do hloubi útočného pásma, jeho postup ale nedovoleným způsobem zastavil Vladimír Svačina, za podrážení si tak třinecký forvard odsedí dvě minuty a Motor čeká první přesilovka zápasu.
     
    10:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Čtrnáct vteřin trvalo hostům, než v početní výhodě narýsovali krásnou kombinaci na jeden dotek a potrestali prohřešek Vladimíra Svačiny. Petr Šenkeřík z modré poslal kotouč na Milana Gulaše, který na jeden dotek posunul puk do mezikruží, odkud do odkryté části branky pálil MARTIN HANZL! Mazanec byl zcela bez šance. Asistence: Milan Gulaš, Petr Šenkeřík.
    10:48 Martin HANZL - 0:2
     
    11:02
    Oceláři mají šanci se dostat do tempa, Vojtěch Tomeček fauloval kolenem a nabídl domácím přesilovku.
     
    11:27
    Růžička ztratil kotouč a hosté se osvobodili. Domácí musí začít od vlastní branky.
     
    11:42
    Jakub Valský ve středním pásmu zastavil akci Třince a vydal se do protiakce. Mazanec zasáhl ramenem, domácí se v přesilovce zatím velice trápí.
     
    12:18
    Oceláři jsou v útočném pásmu. Ke dvěma střelám z pravého kruhu se dostal Daňo, slovenský forvard ale ani jednou netrefil branku.
     
    12:42
    Růžička křižným pasem vyzval k další střele Daňa, ten tentokráte branku trefil, Hrachovina ale byl připraven. Hosté se osvobodili.
     
    13:08
    Motor hraje v plném počtu. V závěru přesilovky ještě střílel Hudáček, ani on ale Hrachovinu nepřekonal.
     
    13:19
    Nestrašil z mezikruží poslal puk na Voženílka, ten ještě hledal Hudáčka, hosté ale přihrávku zastavili a hru pak zastavil Hrachovina, když ukryl kotouč pod lapačku. Komerční přestávka.
     
    13:40
    Adámek hledal ve středním pásmu volného Draveckého, ten ale čekal přihrávku na opačnou stranu, Ocelářům tak je pískán icing.
     
    14:14
    Hrehorčák se rozjel ve středním pásmu, kousek za útočnou modrou přenechal kotouč Růžičkovi, ten ale z pravé strany branku netrefil. Puk se navíc od zadního mantinelu odrazil zpět do neutrální zóny.
     
    15:09
    Motor se natlačil do útočného pásma, kombinaci mezi Tomečkem a Hanzlem ale dobře přečetl Roman, který získal kotouč do své moci.
     
    15:36
    Martin Marinčin se z pozice beka vydal do útoku, jeho pokus sice branku netrefil, kotouč se ale od zadního hrazení odrazil příhodně k Nestrašilovi, ani on ale pak nemířil přesně.
     
    16:25
    Svačina ve středním pásmu zastavil Gulašovu rozehrávku, třinecký útočník si pak ale nerozuměl s Marcinkem a pouze odevzdal puk hostujícím hráčům.
     
    17:00
    Před Mazancem nebezpečně číhal Gulaš, kterého nakonec zpoza branky ke střele vyzval Pech, hostující kapitán ale branku netrefil. Dravecký si pak v protiakci nepřesně přihrál s Čukstem, puk tak opět mají v moci hráči Motoru.
     
    17:26
    Sražená přihrávka hostí se dostala mimo hrací plochu, pokračovat se bude vhazováním před Mazancem.
     
    18:04
    Marinčin si trochu prodloužil střídání a nakonec se dostal k překvapivému střeleckému pokusu po dlouhé přihrávce od Romana. Hrachovina ztlumil kotouč lapačkou a následně jej rozehrál na své beky.
     
    18:23
    Nepřesné nahození hostů končí u Mazance, který si ale netroufl rozehrát puk dál, vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    18:52
    Voženílek v útočném pásmu předal kotouč Čukstemu, jeho rána z první ale branku minula. Puk se pak vrátil k Voženílkovi, který pro změnu vyzval Hudáčka. Ani slovenský forvard ale nemířil přesně.
     
    19:35
    V závěru třetiny ještě kombinoval Chmielewski s Jeřábkem, třinecký bek pak ještě hledal Svačinu, ten ale byl tísněn a k zakončení se neprotlačil.
     
    19:56
    Čeká nás ještě jedno vhazování a to před Hrachovinou, hosté totiž zahráli na zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Roman vyhrál poslední buly na Růžičku, ten ale napálil jen připraveného Hrachovinu. První třetina tak končí a do kabin jdou s dvoubrankovým vedením hráči hostujícího Motoru. Jihočeši se prosadili hned ze své první střely na branku, kdy premiérovou trefu v extralize zapsal Mikuláš Hovorka. Druhou trefu přidaly České Budějovice v jedenácté minutě, kdy po čtrnácti vteřinách přesilovou hru využil Martin Hanzl. Oceláři mohli odpovědět při své početní výhodě po faulu Tomečka, Hrachovina ale zatím drží čisté konto.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Roman s Vránou neuspěli v souboji v rohu hostujícího pásma, hosté toho pak mohli využít v protiakci, kdy Gulaš v útočném pásmu dostal kotouč až před Mazance, kterého následně chtěl překonat Pech, třinecký brankář ale kotouč vykopl mimo nebezpečí.
     
    21:16
    Oceláři přesunuli hru na druhou stranu ledové plochy, před Hrachovinou byli velmi aktivní Daňo a Marinčin, ani jeden ale kouzlo hostujícího brankáře neodčaroval. Motor pak rychle přešel do třineckého pásma, Gulaš z mezikruží pořádně vylekal Mazance, kterému kotouč vypadl z rukavice, naštěstí pro domácí ale mimo branku. Třinecká svatyně se při Mazancově zákroku dostala mimo své předepsané postavení, po opravě se bude vhazovat před třineckou brankou.
     
    21:36
    Ondřej Kachyňa dostal nabito na pravou stranu útočného pásma, jeho pokus ze zápěstí ale domácí dokázali přizvednout až do ochranné sítě.
     
    22:13
    Jihočeši chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, Toman ale následně prohrál souboj s Marcinkem a Oceláři posunuli hru do střední třetiny.
     
    22:27
    Nahození z hole Svačiny končí v Hrachovinově lapačce, sudí přerušují hru a nařizují vhazování po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    22:49
    Gulaš sebral kotouč Daňovi, hostující kapitán pak ale, tísněn Douderou, odehrál puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    22:59
    Daňo na útočné modré chytře přenechal kotouč Romanovi, který se natlačil do prostoru mezi kruhy pro vhazování, ze zápěstí pak ale poslal puk jen do míst, kde stál připravený Hrachovina.
     
    23:43
    Voženílek s Hudáčkem nedokázali získat kotouč v útočném pásmu proti bránícímu Štenclovi, Čuksteho útočný výpad pak zastavil ofsajd, když se do středního pásma nestihl vrátit Hudáček.
     
    24:18
    Dravecký v rohu hostujícího pásma obehrál bránícího Kachyňu a následně namazal Lyszczarczykovi. Polský forvard ale pálil z dost ostrého úhlu, Hrachovina tak bez obtíží zasáhl.
     
    24:39
    Tomáš Marcinko se po překvapivém pasu ze středního pásma dostal za hostující obrannou dvojici, Marcinko ale střelou z mezikruží trefil jen Hrachovinův beton.
     
    25:30
    Bleskový výpad Ocelářů čtyř proti dvěma nabídl zatím největší šanci domácích ke skórování, ale také skvělý zákrok Dominika Hrachoviny! Růžička z pravé strany nabil na osu najíždějícímu Marko Daňovi, ten ale z voleje trefil jen přesunujícího se brankáře Motoru.
     
    26:01
    Růžička zaparkoval do předbrankového prostoru, čehož chtěl využít Čukste pro své překvapivé nahození od modré. Hrachovina sice nic neviděl, i tak ale dokázal vytěsnit puk mimo svou branku.
     
    26:28
    Po rychlém výpadu hostí do útočné třetiny se ke střele od pravého mantinelu odhodlal Karabáček, Mazanec byl připraven. Komerční přestávka.
     
    27:18
    Hudáček neudržel kotouč v útočném pásmu, toho mohl využít Toman, který se řítil do třineckého pásma, bránící Jeřábek ale svou úlohu zvládl a nepustil hostujícího útočníka do střelecké pozice.
     
    27:43
    Nepřesná rozehrávka Motoru končí na icingu, hra se vrací k Hrachovinovi.
     
    28:47
    Oceláři se chvíli drželi v útočném pásmu, Svačina ale od pravého mantinelu nedokázal přesně najít své spoluhráče. Nepovedla se ale ani protiakce Motoru, kotouč se ze středního pásma odrazil mimo hrací plochu.
     
    29:10
    Oceláři dostávají příležitost přesilové hry. Filip Přikryl v útočném pásmu zbytečně fauloval Daňa, za podrážení si hostující útočník odsedí dvě minuty.
     
    29:20
    Douderovo nahození od modré se od Marcinka odrazil do prostoru, kde číhal Růžička, třinecký útočník ale nedokázal trefit poskakující kotouč. Hosté se následně uvolnili.
     
    29:46
    Daňo to zkusil rychlým přechodem přes střední pásmo, slovenský forvard ale z levého kruhu trefil jen Hrachovinu a hosté se poté osvobodili.
     
    30:23
    Roman kombinoval s Růžičkou, centr první třinecké formace si pak vybruslil na levý kruh pro vhazování, branku ale netrefil. Motor opět vyhazuje puk do třinecké třetiny.
     
    31:10
    Nestrašilova sražená střela skončila za hostující brankou, Hudáček pak dlouho držel kotouč na levé straně, aby nakonec napálil Hrachovinovu lapačku. Hosté jsou kompletní.
     
    31:42
    Oceláři pokračovali v tlaku i při stejném počtu hráčů na ledě, Nestrašil ani Voženílek se ale před Hrachovinou nedokázali prosadit.
     
    32:15
    Lyszczarczyk ve středním pásmu předal puk Hrehorčákovi, ten jej zavezl za modrou čáru a vyzval ke střele Draveckého. Slovenský útočník ale chvíli váhal a hosté nakonec jeho pokus srazili do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    32:39
    Svačina nejprve ke střele vybídl Chmielewského, následně si sám nabruslil na pravý kruh pro vhazování, aby zakončil sám. Ani v jednom případě ale Oceláři netrefili branku. Domácí pokračují v útočném pásmu.
     
    33:38
    Daňo si na své konto připsal další střelecký pokus, ani tentokráte ale slovenský forvard v souboji s Hrachovinou neuspěl. Nedařilo se pak ani Růžičkovi.
     
    34:08
    Motor se v těchto fázích utkání pouze brání, nyní za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:43
    Voženílek dlouho držel kotouč v blízkosti hostující branky, bývalý hráč Motoru ale nakonec svého někdejšího spoluhráče Hrachovinu nepřekonal. Nestrašil pak nepřesně hledal Hudáčka, kotouč se odrazil do středního pásma.
     
    35:36
    Hrehorčák nahazoval kotouč ještě z vlastní poloviny, Ocelářům tak je pískán icing.
     
    36:02
    Oceláři se rychle vrátili do útočného pásma, ale i další jejich útočná akce končí stejně. Střela Jaroměřského od modré a jistý zákrok Dominika Hrachoviny.
     
    36:11
    Elitní formace hostí předvedla rychlou kombinaci a přechod středního pásma, po ťukesu v útočném pásmu na Mazance pálil Pech, třinecký brankář drží puk v lapačce.
     
    36:24
    Oceláři zavezli hru do pásma Motoru, Roman se pak odhodlal ke střele z první od modré čáry, Hrachovina vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    36:52
    Václav Karabáček si to středem kluziště namířil do útočného pásma, hostující útočník pak chtěl využít clony bránícího Jeřábka, kotouč vystřelený z jeho hole ale třineckou branku netrefil.
     
    37:28
    Oceláři se nedohodli při rozehrávce a posílají kotouč přes všechny čáry, po icingu se bude vhazovat před Mazancem.
     
    38:30
    Po pasáži hry, kdy se kotouč pohyboval ve středním pásmu, se Oceláři natlačili do soupeřovy třetiny. Marinčin následně chtěl využít šťastného odrazu puku od mantinelu, z mezikruží ale slovenský forvard branku netrefil.
     
    Oceláři si v závěru prostřední dvacetiminutovky ještě zahrají přesilovou hru. Ondřej Kachyňa v souboji o kotouč k ledu nedovoleně poslal jednoho z protihráčů, hostující obránce inkasuje dvě minuty za napadení.
     
    39:15
    Růžička pálil ze své pozice nepřesně, Doudera pak na modré neudržel puk a Oceláři musí zpět do vlastního pásma.
     
    39:59
    Růžička namazal Romanovi, ten z mezikruží trefil jen Hrachovinův beton. V posledních vteřinách se pak ve velkém závaru snažili prosadit Růžička, Roman a Marcinko, ležící Hrachovina ale udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě třetiny jsou za námi, skóre se v prostřední dvacetiminutovce nezměnilo a Motor tak stále vede o dvě branky. Oceláři ve druhé třetině přidali na obrátkách, byli aktivnějším týmem a vypracovali si mnohem více šancí. Slezané ale zatím naráží na zeď se jménem Dominik Hrachovina. Hostující brankář si připsal několik velice těžkých a důležitých zákroků, ani jeden z třineckých hráčů zatím nenašel recept na překonání brankáře jihočeského celku.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 27:14,
    střely mimo: 14:6,
    zblokované střely: 16:9,
    hity: 4:1,
    vhazování: 21:20,
    trestné minuty: 2:6,
    využití: 0:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Oceláři zahájili třetí třetinu v přesilové hře. Dělovku Marinčina od modré Hrachovina vytěsnil mimo tři tyče, domácí pokračují v útočném pásmu.
     
    40:58
    V závěru početní výhody ještě své štěstí zkoušeli Marcinko a Nestrašil, ani jeden ale na hostujícího brankáře nevyzrál. Motor hraje v plném počtu.
     
    41:39
    Adámek se středem kluziště tlačil do útočného pásma, hostující obrana ale třineckého beka do blízkosti Hrachoviny nepustila. Motor následně chtěl rozehrát rychlou akci, hosté ale pouze odevzdali kotouč zpět Ocelářům.
     
    42:30
    Chmielewski kombinoval v útočném pásmu s Marcinkem, polský forvard pak zkusil střelu ze zápěstí, když chtěl využít dobrého Marcinkova postavení v předbrankovém prostoru. Hrachovina si ale kotouč našel a ukryl jej do lapačky.
     
    43:21
    Růžička s Daněm zamířili do útočného pásma, Adámek pak od modré adresoval kotouč na Čuksteho, ten ale trefil jen připravenou Hrachovinovu lapačku.
     
    43:36
    Adámek nejprve pálil od modré, Hrachovina sice toho přes Voženílka mnoho neviděl, i tak dokázal vyrazit kotouč mimo branku. Hra se pak přesunula opět na modrou čáru, odkud nahazoval Čukste. Tento pokus ale hosté srazili do ochranné sítě.
     
    44:30
    Druhá formace domácích pořádně přitápěla pod kotlem, Hudáček, Nestrašil a nakonec ani Adámek ale nedokázali překonat již ležícího Hrachovinu. Hosté na chvíli uklidňují hru a posílají kotouč do středního pásma.
     
    45:24
    Jihočechům se povedlo otupit třinecký tlak, kdy Toman s Valským dobře forčekovali třineckou rozehrávku a drželi kotouč v blízkosti Mazancovy klece. Oceláři ale opět nabírají směr Hrachovinova klec.
     
    46:09
    Svačina šel do akce s Chmielewskim, první jmenovaný nakonec zvolil individuální zakončení, Hrachovina byl opět připraven.
     
    46:33
    Neujala se ani další střela Vladimíra Svačiny, kterou Hrachovina bez obtíží ukryl do své lapačky. Komerční přestávka.
     
    46:50
    Růžička po vyhraném vhazování popostrčil kotouč do předbrankového prostoru, kam si sjížděl Daňo, ani tentokráte ale slovenský útočník Hrachovinu nepřekonal. Na druhé straně pak Adámek musel zastavovat útočný výpad Tomečka.
     
    47:55
    Třinečtí drží puk v útočném pásmu. Růžička s Nestrašilem našli prostor pro Hudáčka, ten to zkusil překvapivě z ostrého úhlu, Hrachovina byl opět připraven. Stejně tak i proti střele Marinčina od modré.
     
    48:19
    Motor se ubránil tlaku domácích, pak se vydal do útočného pásma a málem překvapivě přidal třetí trefu. Nahození Jakuba Valského ze středního pásma před Mazancem nepříjemně skočilo, třinecký gólman měl co dělat, aby ztlumil kotouč ve své výstroji.
     
    49:00
    Oceláři se vrátili do útočného pásma, po kombinaci Svačiny s Marcinkem od modré nahazoval Adámek, Hrachovina ale zasahovat nemusel, když puk zastavil bránící Štencel.
     
    49:51
    Jihočeší pobývají v útočném pásmu. Motor dlouho kombinoval kolem Mazancovy branky, nahození od modré se ještě k třineckému brankáři nedostalo, následná střela Kachyni už ale ano. Mazanec kryje kotouč v lapačce.
     
    50:21
    Hudáček s Voženílkem získali v útočném pásmu kotouč pro Nestrašila, který jej následně posunul na Marinčina. Slovenský bek pálil z první, Hrachovina opět zasahuje.
     
    50:56
    Oceláři stále marně dobývají hostující branku, Hrachovinu i nadále nejsou schopni překonat. Naposledy se nevedlo Nestrašilovi. Motor pak předvedl rychlý výpad do útočné třetiny, Mazanec se blýskl dalším spolehlivým zákrokem.
     
    52:07
    Růžička v útočném pásmu hledal Romana, v akci pak byl i Daňo, ani jeden se ale ke střele nedostal. Hosté pak u vlastní střídačky na chvíli hráli v šesti, sudí to ale jako přestupek nevyhodnotili.
     
    53:03
    Třinec je opět v útočném pásmu. Jaroměřského skryté nahození Hrachovinu trochu vylekalo, hostující brankář ale nakonec zasahovat nemusel. Mimo branku mířil i pokus Hudáčka.
     
    54:04
    Hrehorčák v útočném pásmu nedokázal dojet volný kotouč, Gulaš jej tak mohl poslat do třinecké třetiny, tam ale kapitán Jihočechů neuspěl proti Douderovi.
     
    54:45
    3 530 diváků sledovalo snahu Růžičky s Hudáčkem o vstřelení kontaktní branky, ani tato akce Ocelářů ale úspěch nenabídla.
     
    55:05
    Hudáček, Nestrašil, ani Adámek od modré nenašli způsob, jakým by odčarovali Hrachovinovo kouzlo. Motoru tak schází pět minut k první výhře v letošní sezoně. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    55:48
    Nejvíce prostoru na ledě teď dostává druhá formace domácích, která je v dnešním utkání nejaktivnější. Voženílek to zkoušel z ostrého úhlu, puk ale k Hrachovinovi nedoputoval. Hostující protiakci pak zastavil ofsajd.
     
    56:27
    Růžička z rohu kluziště našel tísněného Daňa, slovenský útočník ale i tak dokázal zakončit, jeho pokus ale neměl gólové parametry a Hrachovina opět zasáhl.
     
    57:05
    Hrehorčák za hostující brankou neudržel kotouč v souboji se dvěma protihráči, hosté pak posunuli puk do třinecké třetiny.
     
    57:28
    Slezanům se nepovedl pokus o rychlý návrat do útočné třetiny, hostům je pak pískán ofsajd i přes Gulašovu snahu přesprintovat Jaroměřského.
     
    57:28
    Oddechový čas pro tým HC Oceláři Třinec.
     
    57:33
    Mazanec je na střídačce, Oceláři to zkouší se šesti hráči v poli.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Marinčin nepřesně pálil od modré, Růžička pak přes Romana nenašel Nestrašila a domácí musí do středního pásma.
     
    58:45
    Marinčinovy dvě sražené střely od modré k Hrachovinovi nedoputovaly. Pech pak získal kotouč a vysokým lobem jej poslal na icing.
     
    59:14
    Pech získal spoustu času, když podržel kotouč v soupeřově pásmu. Marinčin pak při návratu do útočného pásma trefil prvního bránícího hráče, od něhož se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    59:43
    Nestrašil našel na levé straně volného Růžičku, ten střílenou přihrávkou hledal hůl Marcinka, Hrachovina má další zákrok.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství 2:0 se raduje hostující Motor České Budějovice. Hlavním hrdinou zápasu byl brankář Jihočechů Dominik Hrachovina, který zastavil všech třiačtyřicet střeleckých pokusů domácích hráčů a vychytal první čisté konto v letošní sezoně.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Daniel Voženílek (0+0) – Dominik Hrachovina (43 zákroků, 0 OG)
     
    Úřadující mistři tak do nové sezony vstupují porážkou, Třinec navíc nedokázal vsítit ani jednu branku, byť měl spoustu střeleckých pokusů. Nutno ale podotknout, že defenzíva Motoru fungovala na jedničku, Slezané se do velkých příležitostí dostávali jen sporadicky.
     
    Z WERK ARENY to je pro dnešek vše, přeji hezký páteční večer. Na shledanou. (19:25:53)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Hovorka (Vráblík, Toman), 11. Hanzl (Gulaš, Šenkeřík)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Jaroměřský, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Roman, M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Marcinko (A), Svačina – Hrehorčák, Lyszczarczyk, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 530
    thejrc.org