Třinec – Motor ČB 0:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:2 (po pr.) | Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 16.09.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:33
    Mazanec je na střídačce, Oceláři to zkouší se šesti hráči v poli.
     
    48:19
    Motor se ubránil tlaku domácích, pak se vydal do útočného pásma a málem překvapivě přidal třetí trefu. Nahození Jakuba Valského ze středního pásma před Mazancem nepříjemně skočilo, třinecký gólman měl co dělat, aby ztlumil kotouč ve své výstroji.
     
    39:59
    Růžička namazal Romanovi, ten z mezikruží trefil jen Hrachovinův beton. V posledních vteřinách se pak ve velkém závaru snažili prosadit Růžička, Roman a Marcinko, ležící Hrachovina ale udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    Oceláři si v závěru prostřední dvacetiminutovky ještě zahrají přesilovou hru. Ondřej Kachyňa v souboji o kotouč k ledu nedovoleně poslal jednoho z protihráčů, hostující obránce inkasuje dvě minuty za napadení.
     
    29:10
    Oceláři dostávají příležitost přesilové hry. Filip Přikryl v útočném pásmu zbytečně fauloval Daňa, za podrážení si hostující útočník odsedí dvě minuty.
     
    25:30
    Bleskový výpad Ocelářů čtyř proti dvěma nabídl zatím největší šanci domácích ke skórování, ale také skvělý zákrok Dominika Hrachoviny! Růžička z pravé strany nabil na osu najíždějícímu Marko Daňovi, ten ale z voleje trefil jen přesunujícího se brankáře Motoru.
     
    24:39
    Tomáš Marcinko se po překvapivém pasu ze středního pásma dostal za hostující obrannou dvojici, Marcinko ale střelou z mezikruží trefil jen Hrachovinův beton.
     
    11:02
    Oceláři mají šanci se dostat do tempa, Vojtěch Tomeček fauloval kolenem a nabídl domácím přesilovku.
    10:48 Martin HANZL - 0:2
     
    10:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Čtrnáct vteřin trvalo hostům, než v početní výhodě narýsovali krásnou kombinaci na jeden dotek a potrestali prohřešek Vladimíra Svačiny. Petr Šenkeřík z modré poslal kotouč na Milana Gulaše, který na jeden dotek posunul puk do mezikruží, odkud do odkryté části branky pálil MARTIN HANZL! Mazanec byl zcela bez šance. Asistence: Milan Gulaš, Petr Šenkeřík.
     
    10:33
    Roman Vráblík se z modré čáry vydal do hloubi útočného pásma, jeho postup ale nedovoleným způsobem zastavil Vladimír Svačina, za podrážení si tak třinecký forvard odsedí dvě minuty a Motor čeká první přesilovka zápasu.
     
    09:03
    Po chybě hostí ve středním pásmu se sám na Hrachovinu řítil Vladimír Dravecký. Slovenský forvard zkusil překvapivou střelu z mezikruží, Hrachovina vykopl kotouč levým betonem.
    01:26 Mikuláš HOVORKA - 0:1
     
    01:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro domácí, Motor České Budějovice se prosazuje ze své první útočné akce! Ze zápasu uplynulo necelých devadesát vteřin, kdy se do útočné třetiny natlačil Roman Vráblík, jehož střelu ještě domácí obránci dokázali zastavit. K odraženému puku ale jako první dojel MIKULÁŠ HOVORKA, který nekompromisní bombou z pravého kruhu pro vhazování rozvlnil síť za Mazancovými zády! Asistence: Roman Vráblík, Matěj Toman.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Hovorka (Vráblík, Toman), 11. Hanzl (Gulaš, Šenkeřík)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Jaroměřský, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Roman, M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Marcinko (A), Svačina – Hrehorčák, Lyszczarczyk, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 530
    ocianews.com