Třinec – Motor ČB 0:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:2 (po pr.) | Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.)
konec
BK Mladá Boleslav
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
HC Sparta Praha
Pátek 16.09.2022, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Sportu zdar a extraligovému hokeji zvlášť. 1. kolo Tipsport extraligy nabídne atraktivní duel mezi jedněmi z nejúspěšnějších účastníků play-off minulé sezony: mezi BK Mladá Boleslav a HC Sparta Praha. Uvidíme, kdo do nového ročníku vstoupí lépe.
     

    BK Mladá Boleslav

    V minulé sezoně se Bruslaři umístili na konečném čtvrtém místě poté, kdy proklouzli z play-off z jedenácté pozice a šokovali po nevalné základní části nejprve lépe umístěnou Plzeň a poté i jednoho z hlavních favoritů Hradec Králové, vítěze základní části.

    Opřít se mohli o výkony hráčů, kterým se během většiny sezony moc nedařilo, ale závěr skvěle načasovali. Tyto opory však v průběhu léta odešly do zahraničí a nahradily je jiné. Ze Slovenska přišel útočník Róbert Lantoši, ze Švédska pak jedna z největších přestupových bomb léta Pontus Åberg, od kterého se očekávají velké věci. Z domácího trhu hráčů pak přišli gólman Filip Novotný, obránci Tomáš Hanousek, David Štich a Radek Jeřábek, a útočníci Martin Beránek a Tomáš Šmerha, jenž přišel právě ze Sparty.

    Zmínit ještě musíme kmenového hráče Matěje Stříteského, jenž po několika letech, kdy byl půjčován jiným extraligovým klubům, se konečně v Boleslavi dohodl na smlouvě. Také došlo k výměně trenéra, kdy Radima Rulíka na této pozici nahradil Ladislav Čihák. Kapitánem byl po odchodu Martina Ševce do hokejového důchodu jmenován Jan Stránský. Sám spolumajitel Bruslařského klubu Jan Plachý v nedávném rozhovoru potvrdil, že se povedlo sestavit dosud nejdražší hráčský kádr, jaký tu kdy byl. Uvidíme, jak si to všechno sedne a kam až tento tým letos dojde.

    V přípravě se Bruslařům střídavě dařilo a střídavě nedařilo. Výsledky byly vesměs těsné, většinou o jediný gól. Občas se potýkali směrem do ofenzivy se stejnými problémy z minulé sezony, jakými byla nízká produktivita, ale časem se to zlepšilo a dobře se uvedly boleslavské posily. Nedošlo však k měření sil mezi nynějšími soupeři, takže uvidíme, jak to bude fungovat proti pražské Spartě.
     

    HC Sparta Praha

    Pražané se v minulé sezoně probojovali až do finále, kde nestačili na Oceláře Třinec, kteří oslavili třetí titul v řadě a kteří v semifinále vyřadili právě Boleslav.

    Základní část měla Sparta skvělou a umístila se na třetí pozici. Ambice měla v minulé sezóně a určitě je bude mít i nyní. Sportovní manažer týmu Petr Ton v nedávném rozhovoru potvrdil, že se Sparta chce trvale umístit mezi nejšpičkovější týmy v extralize. Pochvaloval si příchod posil, například útočníka Dominika Simona, nejnovější akvizicí. Dále příchod gólmana Jakuba Kováře, čímž by se měla vyřešit otázka Sparty z mnoha minulých sezón.

    Na rozdíl od Boleslavi, jež draze nakupovala, se Sparta více zaměřila na vlastní odchovance, kterých bude v letošním extraligovém ročníků velké množství. Jiné odchovance se vztahem ke klubu přiváděla, kteří předtím působili jinde. Jde například o útočníka Ostapa Safina, obránce Michaela Krutila a brankáře Adama Brízgalu, jenž s Jakubem Kovářem utvoří silnou brankářskou dvojici. A také hráče, kteří sice nejsou odchovanci, ale v minulosti u Pražanů působili. Navrátil se například obránce Jakub Krejčík. Uvidíme, zda sázka na osvědčené a známé sparťanské tváře týmu vyjde.

    Trénovat je bude zkušený Pavel Patera, jenž do loňska působil několik sezón právě u Bruslařů a podepsal se tučně pod vzestup Středočechů, kteří dokázali několik sezon v řadě atakovat nejvyšší příčky. Pro nového sparťanského lodivoda to bude pikantní utkání, většinu boleslavského kádru zná.

    Přípravné zápasy sehráli sparťané jen dva. Jedním z nich bylo derby mezi pražskými "S", které vyhráli těsně 3:2. Ovládli i druhé s Kladnem. Další přípravné zápasy si už nedojednali z důvodu účasti v hokejové Lize mistrů. A zde se jim spíše nedařilo než dařilo. Těsně 2:3 prohráli doma s dánským Aalborgem a stejným poměrem skončil i zápas se švédskou Luleou. Venku se Pražanům povedlo v poměru 6:2 vrátit úvodní porážku Aalborgu, avšak s Luleou venku neuspěli a padli 2:5.

    Ještě zbývají dva říjnové zápasy s finským Jukuritem, v nichž musí Pražané uspět, aby postoupili. Kromě toho se Sparta zúčastnila turnaje Danube Cupu – Memoriálu Jana Staršieho. Zde si počínala úspěšněji než v Lize mistrů a připsala si výhry 3:2 se Slovanem Bratislava a s Lukko Rauma. Neuspěli však v poměru 1:6 proti švýcarskému Davosu. Léto tedy měla Sparta pestřejší než Boleslav a střetla se s několika špičkovými zahraničními kluby. S čím vstoupí do nové extraligové sezóny, se již brzy dozvíme.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Åberg, O. Najman (A), P. Kousal – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.
    Trenér: Ladislav Čihák

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Simon, Konečný, Řepík (C) – Tomášek, Horák, E. Thorell – Forman, G. Thorell, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Úlehla, Kika – Frodl, Komárek.
     
    Hezký podvečer ze středních Čech, ŠKOENERGO aréna se pomalu zaplňuje, za necelou půlhodinu vypukne zápas 1. kola mezi Mladou Boleslaví a Spartou.

    Jak se povede Pražanům pod vedením bývalého boleslavského trenéra Pavla Patery? Co ukáže přestupová bomba léta švédský útočník Pontus Åberg?

    Utkání startuje v 17:30.
     
    Zazněla siréna, hráči se sjíždí ke kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Novotný vyjel za bránu a rozehrál, do útoku ujíždí Jan Stránský.
     
    00:58
    Tomáš Šmerha dostal od Pontuse Åberga přesnou přihrávku na pravý kruh, odkud vypálil. Sparťanský gólman se přesunul včas a připisuje si první zákrok.
     
    01:30
    Středočeši vyhráli buly a kombinovali před Kovářem. Nyní se hra přesunula na opačnou polovinu, avšak hosté se na puku neudrželi.
     
    02:16
    Gustaf Thorell na modré zachytil poskakující puk a vydal se k Novotnému. Ten nakonec nemusel zasahovat, sparťanského obránce zastavila domácí obrana.
     
    02:23
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi.
     
    03:10
    Puk je nyní v obranném pásmu Sparty, domácí ale nestřílí.
     
    03:30
    Až nyní slibně vypálil Maris Bičevskis, který od modré prověřil Kováře. Ten nakonec zasahovat nemusel.
     
    03:59
    Domácí jsou nyní na puku a úvodní gól je na spadnutí.
     
    04:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Máme tu úvodní gól zápasu. Lantoši si pohrál s obranou a poslal k pravé tyči na MATĚJE STŘÍTESKÉHO, který vymetl horní růžek sparťanské klece. Asistence: Róbert Lantoši.
    04:41 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:0
     
    05:17
    Hosté se přesunuli hned po buly do útoku, avšak žádnou nebezpečnou akci nevymysleli.
     
    05:50
    Boleslav je znovu aktivní, Sparta vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    06:47
    David Vitouch dostal přihrávku od Dvořáčka a ujel do brejku. Jeho počínání se ale mezi tři tyče nevešlo. Mladá Boleslav tak stále drží těsné vedení.
     
    07:18
    Pražané znovu vyhazují přes všechny čáry, píská se zakázané uvolnění.
     
    07:40
    Hned po vhazování se dostal kotouč na hokejku Pavla Pýchy, který z pravé strany mířil na vzdálenější tyč, ale minul ji.
     
    08:11
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jakub Konečný – 2 min., hákování.
     
    08:11
    Konečný míří na trestnou lavici, po komerční přestávce si Bruslařský klub zahraje přesilovou hru.
     
    08:28
    Hostům se podařilo dostat puk z pásma, Mladá Boleslav musí rozehrávat od Novotného.
     
    08:59
    David Šťastný projel přes modrou a kličkou se dostal až ke Kovářovi. Pozlobila ho koncovka a těsně přestřelil horní tyč.
     
    09:10
    Po něm se ke kotouči dostal ještě Róbert Lantoši, jenž ale na Kováře nevyzrál. Vzápětí se hostí osvobozují.
     
    10:00
    Boleslavi se nyní nedaří uchytit v pásmu.
     
    10:16
    Hosté v plném počtu.
     
    10:53
    Hra se přesunula do středního pásma, domácí se snaží projít skrz sparťanskou obranu.
     
    11:30
    Středočeši rozehrávají za Novotným, Sparta postavená na modré.
     
    12:03
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Domácí odskakují o dvě branky. Lantoši vypálil od pravého kruhu, jeho pokus zaletěl k bližší tyči, avšak za záda Kováře ho dostal až TOMÁŠ ŠMERHA. Bývalý hráč Sparty, ale gól neoslavil. Asistence: Róbert Lantoši a Matěj Stříteský.
    12:03 Tomáš ŠMERHA - 2:0
     
    13:00
    Domácí se znovu snaží prosadit, tentokrát už obrana Pražanů v pozoru.
     
    13:25
    Sparťané až nyní ověřili pozornost Filipa Novotného. Ten puk vytěsnil. Následuje komerční přestávka, po ní proběhne buly po Novotného pravici.
     
    13:47
    Sparta právě vstřelila branku! Hosté snižují na rozdíl jediné trefy. ROMAN HORÁK dostal zpoza branky přihrávku do prostoru před Novotným a pohotově zakončil. Asistence: David Tomášek.
    13:47 Roman HORÁK - 2:1
     
    14:28
    Sparta gólem doslova užila a už tvoří další akci.
     
    15:20
    Domácí se ale vrací do útočného pásma, avšak zatím nestřílí.
     
    16:00
    Bruslaři se usadili před Kovářem, ale žádná větší šance z toho nebyla. Sparťané se následně osvobodili.
     
    16:20
    Z vrcholku pravého kruhu testoval Kovářovu pozornost Ondřej Najman. Jeho pokus e ale mezi tři tyče nedostal.
     
    17:10
    Hraje se opravdu svižný hokej, momentálně jsou na puku domácí.
     
    17:48
    Lantoši poslal přesnou přesnou přihrávku na Tomáše Šmerhu, který byl ale před zakončením faulován!
     
    17:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Dvořáček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Tomáš Šmerha – 2 min., nebezpečná výstroj.
     
    18:27
    Domácí nakonec bez přesilové hry, počty na ledě jsou srovnány. V útoku se usadili Pražané.
     
    19:01
    Ohlášena poslední minuta první třetiny, hra se přesunula před Kováře.
     
    19:12
    Gólman hostí si připisuje další zákrok a zastavuje hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    19:50
    Pontus Åberg mohl ještě dostat domácí do dvoubrankového vedení, ale přestřelil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí.

    Lepší vstup do zápasu měl Bruslařský klub, který se zásluhou Matěje Stříteského ujal již v páté minutě vedení. To těsně po polovině prvního dějství Středočeši po gólu Tomáše Šmerhy ještě navýšili. Vzápětí ale Pražané snížili po trefě Romana Horáka a dostali se na dostřel.

    Zbytek třetiny si domácí již pohlídali a vedou 2:1.

    Střely na branku: 13 – 3.
     
    Prostřední perioda začne přibližně 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Konečný projel přes modrou, ale zastavil ho Tomáš Šmerha, domácí jdou do útoku.
     
    20:50
    Alex Lintuniemi z mezikruží vyslal dělovku, ta se ale do brány nevešla.
     
    21:01
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Dominik Graňák – 2 min., sekání.
     
    21:08
    Hra zastavena z důvodu přihrávky rukou, buly před útočnou modrou Středočechů.
     
    21:15
    Bude se vylučovat! Hosté půjdou do tří.
     
    21:18
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Milan Jurčina – 2 min., hákování.
     
    21:42
    Domácí krouží, ale zatím nestřílejí.
     
    21:55
    Spartě se nyní podařilo vypíchnout kotouč a dostat ho za modrou čáru.
     
    22:24
    Róbert Lantoši mířil v mezikruží do pravého horního rohu, puk ale těsně bránu minul.
     
    22:53
    Vzápětí na pravém kruhu dostal přihrávku Alex Lintuniemi, který se do střely opřel tak, že minul puk.
     
    23:25
    Nyní už jsou Pražané v plném počtu. Obstojně ubránili dvojnásobné oslabení.
     
    23:36
    Bruslaři nadále setrvávají v pásmu, hru zastavuje až Kovář. Vhazování po jeho levici.
     
    24:08
    Hosté se hned přesunuli k Novotnému. Nyní krouží kolem jeho klece a kombinují.
     
    24:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět. TOMÁŠ FOŘT si nabrusloval k levé tyči, kam dostal přesný pokus od Luntera a nastavenou hokejkou dopravil puk do odkryté klece. Asistence: Mário Lunter a Jan Stránský.
     
    25:20
    Hosté opět vyjeli k Novotnému a krouží kolem něj.
     
    25:36
    Sparta právě vstřelila branku! Náskok dvou tref vydržel Středočechům necelou minutu. Přibyl nahrál zpoza brány na DAVIDA VITOUCHA, který krásnou akci zakončil bekhendem pod horní tyč. Asistence: Daniel Přibyl.
     
    26:30
    Domácí jsou znovu před Kovářem, ale zatím nestřílí.
     
    26:39
    Hosté vyhazují na zakázané uvolnění, buly po pravici sparťanského gólmana.
     
    27:21
    Teď se icingu dopouští i Mladá Boleslav. Vhazovat se bude po pravici Filipa Novotného.
     
    27:48
    Ondřej Mikliš vypálil od modré čáry, jeho pokus zasvištěl na mantinel za Novotným. Sparťané nadále zůstávají na puku.
     
    28:03
    Nyní si ale nerozuměli a vyhazují kotouč přes všechny čáry. Zakázané uvolnění.
     
    28:39
    Kousalův pokus zastavil na levém kruhu bránící hráč ze Sparty. Hosté tak míří dopředu.
     
    29:19
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Martin Jandus – 2 min., podrážení.
     
    Po komerční přestávce si Bruslaři zahrají přesilovou hru. Promění ji?
     
    29:42
    Gustaf Thorell vyhodil puk z obranného pásma, hosté střídají, Středočeši musí zakládat nový útok.
     
    30:33
    Jakub Konečný sprintoval přes celé kluziště a snažil se procpat puk na Vitoucha. Přihrávku ale vychytal vracející se Alex Lintuniemi.
     
    31:00
    Domácím se vůbec početní výhoda nedaří, hosté se znovu osvobozují.
     
    31:19
    Hosté v plném počtu.
     
    32:00
    Pražané se momentálně usadili v pásmu, ale zatím bez pokusu. Vzápětí si kotouč berou Bruslaři do své režie.
     
    32:38
    Sparta je nyní aktivnější, ale trápí ji nepřesnost přihrávek.
     
    33:05
    Jan Stránský si najížděl do mezikruží, ale podklouzla mu brusle a o kotouč přišel. Domácí přesto udrželi pásmo.
     
    33:52
    Martin Pláněk vyslal nepříjemnou střelu od pravého mantinelu, Kovář se ale přesunul včas a i přes clonícího hráče letící touš zachytil.
     
    33:52
    Ohlášena komerční přestávka. Vhazování proběhne po levici sparťanského maskovaného muže.
     
    34:20
    Lantošiho střela proletěla kolem sparťanské klece. Domácí nadále pokračují před Kovářem.
     
    35:03
    Hra se přesunula před Novotného. Přesnou přihrávku na Davida Němečka nasměroval Daniel Přibyl. Obránce Pražanů ale boleslavského strážce nezaskočil, buly po pravé straně Novotného.
     
    35:16
    Zakázané uvolnění Středočechů. Vhazování opět před Novotným, tentokrát po jeho pravici.
     
    35:44
    David Kaše se snaží dostat puk z obranné třetiny, Jan Stránský s ním drží krok.
     
    36:12
    Za Novotným zacinkala tyč! Ondřej Mikliš od modré vypálil a jen pár centimetrů chybělo k vyrovnání na 3:3.
     
    37:07
    Bruslaři nyní okupují útočnou pasáž a krouží kolem Kováře.
     
    37:28
    Alex Lintuniemi už viděl po svém pokusu z bezprostřední blízkosti puk v bráně. Kovář ale jeho počínání zastavil.
     
    38:00
    Hosté nyní bojují o puk u mantinelu a snaží se najít dobrou pozici ke střele na Novotného.
     
    38:35
    Hra se přesouvá do středního pásma, kde se sice nejprve ke kotouči dostávají domácí, pak se ho ale ujímají Pražané. Uvidíme ještě v této části gól?
     
    39:01
    Ohlášena poslední minuta prostřední periody, puk na hokejkách Sparty.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Adam Polášek – 2 min., hrubost.
     
    39:47
    Středočeši si zahrají 13 vteřin výhodu, pokud ji nepromění, začnou třetí periodu s hráčem v poli navíc.
     
    39:55
    Hosté vyhazují, v téhle třetině už branku neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je za námi.

    Skóre se změnilo o jeden gól na každé straně. Nejprve se po trefě z levého kruhu navýšil Tomáš Fořt, jenže po necelé minutě byla boleslavská radost utlumena. Pěknou bekhendovou trefou Davida Vitoucha hosté snížili na 2:3. Středočeši měli možnost několika přesilových her, ty se jim ale zatím nedaří podle představ. Do úvodu třetího dějství vstoupí boleslavská družina s hráčem navíc. Prolomí střelecké prokletí v početních výhodách, nebo si Sparta zapíše další úspěšné obránění?

    Střely na branku: 25 – 10.
     
    Závěrečná dvacetiminutovka začne přibližně v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Novotný rozehrává ze své klece, na opačné straně puk zastavuje David Němeček a posílá spoluhráče dopředu.
     
    41:16
    Bruslařům se zatím výhoda nedaří, puk končí na hostující střídačce. Vhazování na levém kruhu od Kováře.
     
    41:38
    Novotný klepe na led, že se brzy vrátí Adam Polášek do hry, Domácí zakládají nový útok.
     
    41:46
    Hosté v plném počtu.
     
    42:14
    Kovář si nyní boleslavské tažení pohlídal a následné dorážení pokryl.
     
    42:37
    Maris Bičevskis zastavil Davida Kašeho těsně za modrou, a získal tak puk pro svůj tým. Sparta ale následně obsadila pásmo.
     
    43:08
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Adam Jánošík – 2 min., podrážení.
     
    43:37
    Dominik Simon na pravém kruhu vypálil, boleslavský gólman vyrazil puk před sebe. Po něm ještě z mezikruží prověřil Novotného Jakub Krejčík., který ale přestřelil.
     
    44:01
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    David Štich – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Dominik Simon – 2 min., hrubost.
     
    44:36
    Hraje se pět proti čtyřem z pohledu Sparty. Hosté uzamkli pásmo a ostřelují Novotného ze všech stran.
     
    45:08
    Domácí v plném počtu. Těžká dvouminutovka pro Mladou Boleslav. Veškeré střelecké pokusy ale tým ze středních Čech pokryl. V závěru pomohl i Pavel Pýcha, který si do střely jednoho ze sparťanů lehl.
     
    45:30
    Vhazování po levici mladoboleslavského gólmana.
     
    45:37
    Útok Středočechů zastavuje ofsajdové postavení.
     
    46:09
    Mladá Boleslav rozehrává zpoza své obranné pasáže a přemísťuje se do útoku. Tam ale o puk přichází.
     
    46:50
    Tomášek číhal v mezikruží na přihrávku, dostal ji ale do protipohybu a nedokázal zakončit.
     
    47:45
    Jakub Konečný projel přes modrou a od levého mantinelu střelou na bližší tyč otestoval Novotného pozornost.
     
    48:40
    Nyní se hraje, jak se říká, nahoru a dolu. Puk ve středním pásmu na hokejkách domácích.
     
    49:17
    Slibná střela na straně domácího celku zasvištěla kolem Kováře, následně jsou do akce Sparťané.
     
    49:33
    Kovář pro jistotu kryje hru. K němu ještě dojížděl Maris Bičevskis. Po komerční přestávce proběhne buly po pravici sparťanského gólmana.
     
    49:55
    Roman Horák už se natahoval ke střele, avšak byl přetlačen Radkem Jeřábkem, který ho dostal do špatného úhlu. Horákův pokus tak o desítky centimetrů minul boleslavskou klec.
     
    50:09
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Tomáš Fořt – 2 min., podrážení.
     
    50:13
    Další nepříjemnost pro Mladou Boleslav. Ta hned po buly posílá puk přes všechny čáry.
     
    50:58
    Hosté ale opět nastoupení a seřazení v útočném pásmu. Zatím mezi sebou pouze kombinují a nestřílejí.
     
    51:20
    Domácí se znovu osvobozují a střídají.
     
    51:50
    Po nahození Gustafa Thorella zívala na Daniela Přibyla prázdná klec. Útočník Sparty ale nedokázal nastavit hokejku k teči.
     
    52:10
    Bruslaři i nyní oslabení zvládli a už jsou v plném počtu.
     
    52:42
    Zakázané uvolnění Středočechů.
     
    53:00
    Mladá Boleslav se protlačila až ke Kovářovi, který kryje další její akci. Následuje komerční přestávka, po které proběhne vhazování před maskovaným strážcem Sparty.
     
    53:06
    Nepřesná přihrávka Pražanů znamená zakázané uvolnění. Další buly po pravici Kováře.
     
    53:38
    Domácí vystihli rozehrávku Sparty a zkouší si najít výhodnou střeleckou pozici.
     
    54:22
    Čtvrtá boleslavská lajna se dostala za Kovářovu svatyni, kde o kotouč přišla.
     
    54:44
    Emoce na ledě gradují, u mantinelu se strhla mela.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., hákování.
     
    55:10
    Puk se odrazil od brankové konstrukce, ale za zády Kováře neskončil.
     
    55:25
    Rozhodčí míří ke sparťanské střídačce, která si žádá o přezkoumání gólové situace, zda nedošlo k dosažení vysokou holí. Hosté si berou trenérskou výzvu.
     
    55:25
    Stále čekáme na verdikt sudích. Hráči krouží na ledě, aby nevyšli z tempa.
     
    55:25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Gól platí! Lantoši poslal puk do předbrankového prostoru, kde ho hokejkou k pravé tyči usměrnil JAN STRÁNSKÝ a zvýšila tak na 4:2. Asistence: Róbert Lantoši.
     
    55:25
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    2 min. – zdržování hry / zašlapování puku, odpyká David Dvořáček.
     
    57:00
    Mladé Boleslavi nyní přesilovka nesvědčí, Sparta se osvobozuje.
     
    57:25
    Hosté ani nemuseli nějak výrazně zasahovat, nyní už jsou v plném počtu a míří před Novotného.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Vrátí se ještě Sparta do hry?
     
    58:17
    Erik Thorell mířil do středu brány, jeho pokus Novotný zastavil. Buly po pravé ruce boleslavského strážce.
     
    58:40
    Sparta hraje v šesti!
     
    59:00
    Dnešní utkání sleduje 3347 diváků.
     
    59:09
    Hosté si drží útoční pásmu a zkouší se ještě vrátit do zápasu.
     
    59:35
    Jan Stránský vyvezl puk ž k útočné modré, ale nezakončil.
     
    59:58
    Domácí diváci tleskají ve stoje, je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno!

    Středočeši ještě přidali jednu trefu, o kterou se v 56. minutě během přesilové hry zasloužil kapitán Jan Stránský a upravil tak na konečných 4:2. Branka ještě po trenérské výzvě Pražanů byla přezkoumávána na videu a uznána za platnou.

    Mladá Boleslav si tak zapisuje první tři body do tabulky za výhru 4:2.

    Nejlepší hráči:
    Róbert Lantoši (MBL)
    Roman Horák (SPA)
     
    Střely na branku celkem: 32 – 13.
    Vyloučení: 4 – 9.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji moc za pozornost. Přeji hezký zbytek pátečního večera a zase někdy příště, na počtenou! (19:58:06)
    Marken.cz

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 5. Stříteský (Lantoši), 13. Šmerha (Lantoši, Stříteský), 25. Fořt (Lunter, J. Stránský), 56. J. Stránský (Lantoši) – 14. Horák (Tomášek), 26. Vitouch (Přibyl)


    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Åberg, O. Najman (A), P. Kousal – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.
    Trenér: Ladislav Čihák

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Simon, Konečný, Řepík (C) – Tomášek, Horák, E. Thorell – Forman, G. Thorell, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Úlehla, Kika – Frodl, Komárek

    Diváci: 3347
    thejrc.org