Banská Bystrica – Spišská N. Ves 6:5 (kon.) | Michalovce – Košice 3:2 (kon.) | Poprad – HC Slovan 2:4 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 1:5 (kon.) | Prešov – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Zvolen – Trenčín 4:1 (kon.)
konec
HC Prešov
4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 16.09.2022, 18:00 • ICE aréna Prešov • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 1. kola nového a jubilejného 30. ročníka TIPOS extraligy 2022/23 medzi Prešovom a Liptovským Mikulášom.

    HC 21 Prešov


    Domáci klub avizoval, že generálny partner po odchode firmy GROTTO, je na spadnutie. Zatiaľ sa však nič nezmenilo. Čo je však pozoruhodné, sú výsledky Šarišanov v priebehu letnej prípravy. Trochu to východniarom zaškrípalo v pohári, no mladé pušky, ktoré dostali šancu v Brezne, čiastočne odčinili dve výsledkové katastrofy z Humenného a Martina. Prešov vypustil z kabíny okrem brankára Bespalova všetkých vlaňajších cudzincov a stavil vyslovene na kanadsko-americkú kartu.

    MHk 32 Liptovský Mikuláš

    Informáciu o zrušení baráže na štyri roky prijali na Liptove s plnou vážnosťou. Aspoň nateraz skončila doba, kedy sa stačilo niektorým tímom "schovávať" v tabuľke, kedy na konci sezóny nehrozilo žiadne nebezpečenstvo. Liptáci sa vydajú do siedmej extraligovej sezóny s najmladším kormidelníkom Jánom Šimkom. V príprave už ukázal, že s ním treba počítať na poste hlavného trénera. Liptovský Mikuláš ohúril predovšetkým na turnaji vo Zvolene, no porážal aj ligových súperov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 21 Prešov: Bespalov – D. Jendroľ, Higgins, Ľalík, Ballhorn, Rajnoha, Giles, Nátny – A. Nauš, Šimun, Krajč – J. Sýkora, Gerlach, Šimek (C) – Martin, Girduckis, Žilka – Melcher, T. Klíma, K. Jendroľ – Thomka.
    Tréner: Ernest Bokroš.

    MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent – Ventelä, Mesikämmen, Dyakov, M. Hudec, Mezovský, Kapičák, Pavúk – Karsums, Vähätalo, Kuru – Handlovský, Šmída, Kriška (C) – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Kalousek, Drábek – Braun.
    Tréner: Ján Šimko.

    Rozhodca: Goga, Moller – Knižka, Janiga.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Aurel Nauš sa ukázal na útočnej modrej čiare, ale nedokázal zachytiť dlhú prihrávku aj kvôli tomu, že ho blokoval Ventelä.
     
    01:08
    Gerlach nachádzal medzi kruhmi kapitána a najnovšiu posilu domácich Juraja Šimeka. Netrafil bez prípravy a neohrozil Valenta.
     
    01:54
    Prešovský tlak po necelých stodvadsiatich sekundách hry. Girduckis nastrelil tyčku z uhla, a potom presne do Valenta zamieril Giles. Prerušená hra.
     
    02:19
    Rajnoha poctivo korčuľoval dozadu a na sebe mal Galbavého. Protihráča sa zbavil s úmyslom zrýchliť hru smerom do útočného pásma. Zakázané uvoľnenie Šarišanov.
     
    02:39
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hosťom vyšla dobrá akcia a Nikita Bespalov po jednom zákroku je prekonaný. Zblízka to tečoval MARTINS KARSUMS, ktorý si otvára účet v TIPOS extralige. Asistencie: Hannu Kuru a Julius Vähätalo.
     
    03:26
    Dominik Jendroľ zvládol obrannú činnosť pred Michalíkom, no vzápätí poslali domáci prihrávku cez strednú tretinu, kde bol vyčkávajúci Walega.
     
    04:01
    Ján Sýkora si pýtal puk do tandemu a diváci už začínali bučať. Napokon z tohto náznaku šance nebolo nič, pretože stratil nahrávku.
     
    04:31
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Drábek – 2 min., držanie.
     
    05:43
    Prešovská presilovka je nulová. Koňare nevedia zabrať v pásme a točiť brániaceho sa súpera. Hra sa najviac odvíja v strede ľadovej plochy.
     
    06:24
    Dojem z tejto presilovky nevylepšil ani aktívny Gerlach, ktorý pálil zápästím z ľavého kruhu. Michal Valent sa nedotkol puku.
     
    06:31
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    06:36
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Valent – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
     
    07:00
    Prešovčania dostávajú šancu na reparát. Uvidíme, v akom duchu sa ponesie táto presilovka. Úvodná bola naozaj katastrofálna.
     
    07:50
    Sýkora a jeho preštrikovanie sa do palebnej pozície! Zoči-voči Valentovi minul jeho ľavú žŕdku!
     
    08:36
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    09:24
    Bespalov okamžite zakryl puk lapačkou a nechcel dostať svoj tím pod zbytočný tlak. Vähätalo ešte dobiedzal, ale toho Prešovčania skrotili.
     
    09:59
    Craig Martin unikol Liptákom! Chcel zakončiť hore, no až príliš nadvihol koncovku!
     
    10:51
    V tejto chvíli sú Šarišania kompletne usadení v pásme. Strelecký pokus z tejto pasáže vydoloval obranca Higgins. Aj on to myslel dobre, ale presnosť bola zlá.
     
    12:11
    Pekná súhra hokejistov z Liptova. Uhrík to výborne servíroval medzi domácich pred bránku. Walega zakončil, ale Bespalov zneškodnil. Prípadnú dorážku následne nedopustil Rajnoha.
     
    13:37
    Strela Mezovského jemne zaškrípala. Bespalov sa však predsa len musel mať na pozore, keďže sa puk ocitol pri ľavej tyčke.
     
    14:43
    Vylúčenie v tíme HC 21 Prešov:
    D. Jendroľ – 2 min., podrazenie.
     
    14:56
    Lukáš Handlovský dostal skvelý puk a predviedol aj pekné zakončenie švihom. Že to bola veľmi nepríjemná strela, sa presvedčil Bespalov, ktorý to schytal do prilby a bol chvíľku otrasený. Rozhodcovia pískali.
     
    15:08
    Modrá čiara naplno patrí ruskému obrancovi Dyakovovi, ktorý v lete zaznamenal prestup na Liptov zo Zvolena. Svojho krajana v bránke domácich ale lepšie nepreveril.
     
    16:03
    Vähätalo prekážal vo výhľade Bespalova a okrem toho dostal do tela tvrdý strelecký pokus Dyakova, ktorý mu však neprivodil zranenie.
     
    16:43
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:42
    Rajnoha čistí svoj priestor pred bránou! Do parády si zobral Fína Vähätala a nevadil mu ani výškový nepomer! Hlavní rozhodcovia z toho nebudú robiť závery v podobe vylúčení!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Liptáci avizovali pred ročníkom, že už nebudú len do počtu. Prvé dejstvo v Prešove to aj potvrdzuje. Samozrejme, súčasný výsledok je ale iba počiatočný a nič neznamená.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Z ťažkého uhla vystrelil Aurel Nauš. Valent ostal visieť na prvej žŕdke a ramenom vytesnil pokus prešovského hráča.
     
    21:23
    Šmída svojou aktivitou nezamestnal výraznejšie Bespalova, ale viac-menej dostal na ľad jedného zo spoluhráčov, hoci na trestnú lavicu smeruje domáci Gerlach.
     
    21:23
    Vylúčenie v tíme HC 21 Prešov:
    Gerlach – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    22:34
    Slabší zákrok prešovského brankára. Do dorážkovej príležitosti prenikol dravý Šmída, no našťastie pre východniarov neprestrelil jeho betóny.
     
    23:23
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    23:47
    Liptovský Mikuláš dal gól! MICHAEL DRÁBEK strieľa druhý presný zásah svojho mužstva. Je vo forme od príchodu z Nitry. Asistencie: Kamil Walega a Lukáš Handlovský.
     
    24:50
    Nebezpečný teč Uhríka z bezprostrednej blízkosti domáceho bránkoviska. Prešov z toho vyviazol so šťastím.
     
    25:18
    Tím HC 21 Prešov dal gól! Prvý prešovský gól zaznamenáva mladík KEVIN JENDROĽ. Puk mu fantasticky sadol na čepeľ a nedal šancu skúsenému Valentovi, ktorý potreboval lepšie pokryť pravú stranu brány. Asistencia: Peter Melcher.
     
    27:53
    Prudký puk dopadol na striedačku domáceho klubu. Všetci sa ale stihli uhnúť.
     
    28:54
    Nauš sa stal neplánovaným terčom delovky hosťujúceho zadáka Venteläho. Poriadne ho to zabolelo v chrbte, ale rýchlo sa pozbieral.
     
    29:46
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Handlovský – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    30:25
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Kuru – 2 min., krosček.
     
    31:04
    Tím HC 21 Prešov dal gól! V Prešove domáci celok vyrovnáva na 2:2 a prvá presilovka je teda využitá. CRAIG MARTIN prudkou delovkou prekonal Valenta. Asistencia: Sean Giles.
     
    31:23
    Tím HC 21 Prešov dal gól! ICE aréna je v absolútnom opojení. Gól na 3:2 zariadil JÁN SÝKORA sprava. Liptovský Mikuláš bol tak dokonale potrestaný za fauly. Asistencia: Gordon Ballhorn.
     
    31:23
    Liptovský Mikuláš oddychový čas!
     
    32:50
    Michael Drábek z väčšej vzdialenosti pohrozil brankárovi Bespalovovi, ktorý sa naťahoval za jeho strelou, no tá mu tesne presvišťala okolo bránky.
     
    34:38
    Michalík viedol mikulášsky útok. Pred pravým kruhom prenechal Ventelämu a Bespalov predsa zasahoval, keď ho chcel zdolať prvý menovaný z druhého zakončenia.
     
    35:52
    Valent takmer nič nevidel cez Žilku aj Venteläho, ktorý ho mal na starosti. Svoju prácu urobil stopercentne a Ľalíkov pokus neznamenal hrozbu pre Liptákov.
     
    37:13
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Mesikämmen – 2 min., držanie.
     
    37:26
    Drábek vyštartoval za Ballhornom, pretože mu puk preskočil čepeľ.
     
    37:49
    Prešovčania už kombinujú v súperovej tretine. Pri puku je kapitán Šimek. Gerlach nenasmeroval svoju strelu z ľavej strany do bránky Valenta.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:13
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    39:59
    Ešte si našiel cestičku k strele rozbehnutý Aurel Nauš a stihol to do klaksónu. Michal Valent má puk v moci.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Výborná prešovská otočka. Takto znie charakteristika prostredného dejstva pri Toryse. Mikuláš ideálne vstúpil do tejto časti, keď vyhrával 2:0, ale vedenie stratil na základe nedisciplinovanosti, ktorú Prešov trestal za radom.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:46.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Kuruho prihrávka do stredného pásma na Karsumsa. Lotyšský hokejista pustil puk pod seba, ale nezískal ho Vähätalo.
     
    41:26
    Vylúčenie v tíme HC 21 Prešov:
    hráčska lavica Prešov – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    41:39
    Vähätalo opäť robil tlak v domácom bránkovisku. Predtým však Bespalov zasiahol semaforom proti zakončeniu Venteläho.
     
    42:23
    Ballhorn vynikajúco vypichol puk Liptákom a vznikol z toho únik! Veľkú šancu však spálil!
     
    43:26
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    45:25
    Nikita Bespalov ulovil puk. Karsums pretlačil nahrávku na Dyakova, ktorý prišiel k bránke a po sťahovačke zakončil bekhendom.
     
    46:56
    Girduckis vypracoval akciu, v ktorej počítal s podporou Žilku. Prešovský útočník ale netušil, že sa na neho valí odzadu Drábek, ktorý ho jednoducho odzbrojil.
     
    47:48
    Liptovský Mikuláš dal gól! Zbytočný gól inkasujú Šarišania. Trojica hráčov sa nechala vytiahnuť spred bránky a z tejto šance sa nemýlil MARTINS KARSUMS, pre ktorého je to druhý zápis do listiny strelcov. Asistencie: Julius Vähätalo a Konsta Mesikämmen.
     
    48:49
    Tím HC 21 Prešov dal gól! Rýchla domáca odpoveď. Sýkora vystrelil, čo neudržal Valent. MAX GERLACH okamžite dorazil a bol úspešný. Asistencie: Juraj Šimek a Ján Sýkora.
     
    50:14
    Šimun a Krajč sa mohli postarať o piaty gól Šarišanov. Trenčiansky mladík skúšal prekonať Valentove betóny, ale ten ich zatvoril tesne predtým.
     
    51:16
    Veľké starosti narobila Bespalovovi strela mladého Drábeka. Gólman Prešova na druhýkrát to ustál aj s pomocou hokejky.
     
    52:30
    Vähätalo zahral tvrdo na Žilku v rohu ľadovej plochy. Zastal sa ho Nauš. V hre sa bude pokračovať bez trestov na oboch stranách.
     
    Dnešný zápas sleduje 1082 divákov.
     
    53:10
    Skrat Michaela Drábeka! Gerlach dokončoval akciu so Sýkorom, ktorý sa nedostal ku koncovke, keďže Valent skôr zasahoval! Nasledoval ale škaredý krosček do chrbta domáceho útočníka!
     
    53:10
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Drábek – 2 min., krosček.
     
    53:18
    Valent je rozvalený na ľade a aby neinkasoval, pomoc mu poskytol Mesikämmen včasným odstrelom do bezpečia!
     
    55:10
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    56:14
    Emócie vstupujú do hry! Rajnoha sa najprv slovne počastoval s Handlovským a napokon ho sotil na ľad! Ani jeden sa ale nepôjde schladiť na dve minúty!
     
    57:16
    Liptovskému Mikulášu sa kráti čas a potrebuje všetko vrhnúť do ofenzívy. Úvodný krok k tomu spravil Uhrík, ale Prešov pozorne bráni a určite budeme tento obraz hry vidieť veľmi často až do uplynutia poslednej minúty.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:35
    Radosť Prešova bola po skórovaní do siete Valenta veľmi rýchlo skrotená! Dôvod je postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku!
     
    58:56
    Michal Valent už gestikuloval smerom ku svojej striedačke, aby sa pripravil šiesty hráč.
     
    59:22
    Liptovský Mikuláš iba chvíľu hral power-play! Valent sa vracia medzi žrde!
     
    Koniec zápasu.
     
    Prešov uhral priaznivý výsledok a získava plný počet bodov hneď v úvodnom kole novej okrúhlej extraligovej sezóny. Za všetko môže skvelá prostredná tretina, ktorú okorenil tromi gólmi. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:23:43)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 26. K. Jendroľ (Melcher), 32. Martin (Giles), 32. J. Sýkora (Ballhorn), 49. Gerlach (Šimek, J. Sýkora) – 3. Karsums (Kuru, Vähätalo), 24. Drábek (Walega, Handlovský), 48. Karsums (Vähätalo, Mesikämmen)


    HC Prešov: Bespalov – D. Jendroľ, Higgins, Ľalík, Ballhorn, Rajnoha, Giles, Nátny – A. Nauš, Šimun, Krajč – J. Sýkora, Gerlach, Šimek (C) – Martin, Girduckis, Žilka – Melcher, T. Klíma, K. Jendroľ – Thomka.
    Trenér: Ernest Bokroš.

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Valent – Ventelä, Mesikämmen, Dyakov, M. Hudec, Mezovský, Kapičák, Pavúk – Karsums, Vähätalo, Kuru – Handlovský, Šmída, Kriška (C) – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Kalousek, Drábek – Braun.
    Trenér: Ján Šimko.

    Rozhodčí: Goga, Moller – Knižka, Janiga.

    Diváci: 1082.
    thejrc.org