K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 6:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Bílí Tygři Liberec
4:3 (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)
Rytíři Kladno
Neděle 18.09.2022, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Michal BIRNER - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem vítězné branky je MICHAL BIRNER.
     
    61:49
    Martin Faško-Rudáš hraje velmi dobrý zápas. Teď se vůbec nerozpakoval a po pravé straně si to namířil až do šance. Landon Bow předvedl dobrý zákrok betonem, když kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    54:32
    A pozor, je tu vyloučení! Za faul v útočném pásmu je vyloučen liberecký Jan Ordoš, který se provinil držením protihráče.
     
    52:58
    Kladno znovu výrazně zahrozilo z brejku. Hosté najížděli ve dvou na bránícího Melancona, Kubík to vzal na sebe a přestřelil klec.
     
    51:00
    V posledních minutách je to strhující podívaná! Matyáš Filip naskočil z trestné lavice a hned dostal přihrávku do samostatného úniku. Kváču si roztáhl a bekhendem mířil mezi betony, liberecký gólman ovšem udržel puk před brankovou čarou.
     
    49:08
    Bulířova střela Bowovi vypadla a dorážet se snažil Birner! Kladenský gólman velmi dobrým zákrokem udržel svůj tým na nerozhodném skóre.
     
    48:56
    Liberec měl dlouho ponechanou výhodu, hosté ji nicméně přečkali a bude se tedy vylučovat. Matyáš Filip obdržel dvě minuty za hákování.
     
    45:59
    Adam Brodecki zkusil Kladno znovu nastartovat velkou parádou, když si za bránou nabral puk na čepel. Při snaze o lakrosové zakončení mu ale sjel a Kváča si poradil.
     
    44:34
    Liberec je na koni. Martin Faško-Rudáš porlétl do útočného pásma a přihrál mezi kruhy Najmanovi, který vypálil těsně mimo!
    44:09 Michael FROLÍK - 3:3
     
    44:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! První střelu Tomáše Filippiho vyrazil Bow před sebe. Na podruhé už Filippi přihrál mezi kruhy na MICHAELA FROLÍKA, který uklidil kotouč za marně se přesouvajícího gólmana. Asistence: Tomáš Filippi.
    41:37 Ondřej VITÁSEK - 2:3
     
    41:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se dostávají na dostřel. Adam Najman podél pravého hrazení zavezl puk do pásma. Pak fantastickou přihrávkou z otočky našel před brankou najetého ONDŘEJE VITÁSKA, který puk tečoval přesně do šibenice. Asistence: Adam Najman.
    38:33 Matěj BERAN - 1:3
     
    38:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté přidávají další gól! Po zmatcích před libereckou bránou do puku pohotově plácl MATĚJ BERAN, jehož střela se zastavila až v síti. Bez asistence.
     
    37:56
    Adam Najman využil volného prostoru, z pravé strany si puk navedl na střed hřiště a vystřelil těsně mimo vzdálenější horní roh brány.
    36:24 Martin PROCHÁZKA - 1:2
     
    36:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí byli v tlaku, ale udeřilo na druhé straně! Rosandić totiž riskantní křižnou přihrávkou našel kladenského Michnáče, který ujížděl do přečíslení tří na jednoho. Nakonec přihrál MARTINU PROCHÁZKOVI, ten si před Kváčou přehodil puk na bekhend a zvedl ho pod břevno. Asistence: Albert Michnáč.
     
    34:54
    Plekanec připravil další šanci. Tentokrát po jeho přihrávce zblízka střílel Filip, jehož pokus Kváča zlikvidoval betonem.
     
    33:24
    V početní výhodě si zahrají také Rytíři. Rozhodčí odesílají na trestnou lavici za držení Jakuba Dvořáka.
     
    30:04
    Balinskis se elegantně prokličkoval přes modrou čáru. Kubík se mu chtěl dostat na kobylku a trošku z přemíry snahy se provinil krosčekem.
     
    26:06
    Přesilovka pro Liberec! Vyloučen je Martin Procházka za nedovolené bránění.
    24:38 Michael FROLÍK - 1:1
     
    24:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Jako blesk z čistého nebe přišlo přečíslení Bílých Tygrů. Tomáš Filippi přes obránce vybídl k zakončení MICHAELA FROLÍKA, který puk snadno poslal do poloprázdné klece. Asistence: Tomáš Filippi.
     
    22:16
    Adam Kubík čekal u tyčky úplně neobsazený a spoluhráč mu poslal střílenou přihrávku. Kubík ovšem kotouč za skvěle se přesouvajícího Kváču neprocedil!
     
    20:56
    Liberec už má k dispozici zkrácenou přesilovku. Filippi prudkou přihrávkou našel na brankovišti Birnera, který zblízka tečoval jen těsně mimo.
     
    19:33
    Kladenský Jakub Babka je vyloučen za hákování, což znamená, že se síly na ledě znovu srovnávají – 4 na 4.
     
    19:18
    Prostoru při hře čtyři na čtyři ukázkově využil Martin Faško-Rudáš, který se prokličkoval skoro přes celé hřiště až před Bowa! Pak těsně přestřelil branku.
     
    18:38
    O trošku kuriózní situaci se teď postaral liberecký Uvis Janis Balinskis. Na modré čáře zlomil hokejku a aby zabránil hrozícímu přečíslení, kus hole hodil pod hokejku protihráče s pukem. Pochopitelně za to přichází trest a počty na ledě se srovnávají.
     
    17:29
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jake Dotchin – 2 min., sekání.
    12:01 Matěj BERAN - 0:1
     
    12:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale MATĚJI BERANOVI vyšlo! Po sérii soubojů za libereckou bránou si Beran vyjel do kladného úhlu a z bezprostřední blízkosti propasíroval puk za záda Petra Kváči. Asistence: Ladislav Zikmund.
     
    11:18
    Jake Dotchin nahazoval od modré čáry a po teči Berana reagoval Kváča na poslední chvíli!
     
    11:04
    První střelu už Kladenští mají a teď mohou pomýšlet ještě dál. Mislav Rosandić totiž zasáhl protihráče vysokou holí, a navíc s krvavými následky. Liberecký bek tedy inkasuje čtyři minuty!
     
    02:34
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Martin Kehar – 2 min., hákování.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 25. Frolík (Filippi), 42. Vitásek (A. Najman), 45. Frolík (Filippi), rozh. náj. Birner – 13. Beran (Zikmund), 37. Procházka (Michnáč), 39. Beran

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Adam Kubík (KLA)
    1:0   Michal Birner (LIB)
    2. série:
    1:0   Tomáš Plekanec (KLA)
    1:0   Tomáš Filippi (LIB)
    3. série:
    1:0   Jakub Klepiš (KLA)
    1:0   Michal Bulíř (LIB)
    4. série:
    1:0   Matěj Beran (KLA)
    1:0   Michael Frolík (LIB)
    5. série:
    1:0   Adam Brodecki (KLA)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Balinskis, Melancon, Derner, Rosandić, Vitásek, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Bulíř (C), Faško-Rudáš – Ordoš, Filippi, Frolík – Vlach, Jelínek (A), Flynn – Rychlovský, Šír, A. Najman.
    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin (A), Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Procházka, Klepiš, Michnáč – Filip, Zikmund (A), Beran – Bláha, Indrák, Melka.

    Rozhodčí: Horák, Kika – Kajínek, Axman.

    Diváci: 5 892
    thejrc.org