K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 18.09.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:35:58)
     
    Utkání je u konce! Sparťané se prosadili ve třetí třetině celkem třikrát a rozhodli o svém vítězství. To se však nerodilo vůbec lehce, když Litvínov dlouho držel nerozhodný stav. Brankář Jakub Kovář naopak vychytal své první čisté konto ve sparťanském dresu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Domácí hokejisté už v klidu dohrávají třetí třetinu, Litvínov je s porážkou už smířen. Brankář Kovář dnes opravdu udrží i za pomoci svých spoluhráčů čisté konto.
     
    58:34
    Na dnešní utkání si našlo cestu celkem 8 214 diváků. Hra je nyní přerušena, jeden z litvínovských hráčů inkasoval tvrdý hit a už odklouzal za střídačku.
     
    58:15
    Polášek jen nahodil kotouč do útočného pásma a sparťané už myslí na čisté konto pro Jakuba Kováře. Ten v dnešním utkání zatím drží čistý šťít.
     
    57:36
    Horák uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale sparťané se dlouho na kotouči neudrželi. Graňák se musel vrátit pro puk až do obranného pásma.
     
    57:18
    Třetí třetina se pomalu blíží do konce a Litvínovu už nezbývá moc času. Nyní se navíc Litvínov provinil zakázaným uvolněním a hra se vrátí před Zajíčka.
     
    56:31
    Kudrna vyslal jedovatou ránu od modré čáry, která však jen proletěla kolem sparťané branky. Kovář se za pukem jen ohlédl.
     
    56:10
    Adam Polášek dobře zapracoval za svou brankou a odzbrojil jednoho z litvínovských hráčů. Sparťané mají v současné době hru pod kontrolou.
     
    55:36
    Litvínovští hokejisté se dostali do útočného pásma a Kovář musel zasahovat. Sparťanský gólman přikryl puk svou lapačkou a následuje komerční přestávka.
    55:12 David VITOUCH - 3:0
     
    55:12
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťanům to tam začalo ve třetí třetině padat a už vedou o tři branky! DAVID VITOUCH dostal několik prostoru před brankou, který zužitkoval výborně a svou střelou prostřelil Zajíčka. Sparťanský útočník si tak nadělil k dnešním narozeninám gól. Asistence: Daniel Přibyl.
     
    54:19
    Zajíček rozehrál přímo na hokejku Estephana, který ještě podržel kotouč a dopřál svým spoluhráčům čas na vystřídaní. Čas nyní Vervě rychle utíká.
     
    53:41
    Pozor také na druhé straně. Kovář snad hřbetem lapačky zastavil střelu od modré čáry a kotouč vzápětí skončil až na zadním mantinelu. Hra pokračuje.
     
    53:15
    Hosté musí rázem dotahovat v utkání dvě branky. Sparťané jsou v posledních minutách aktivnější, Řepíkova kombinace s Horákem k úspěchu nevedla.
    52:50 Daniel PŘIBYL - 2:0
     
    52:50
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou v utkání do dvoubrankového vedení. Zajíčkovi propadl kotouč někde u levé tyčky a šťastným střelcem je DANIEL PŘIBYL. Asistence: David Dvořáček.
     
    52:14
    Estephan vyhodil kotouč přes napadajícího Němečka alespoň do středního pásma a sparťané i spolu se svým dnešním soupeřem posílají na led čerstvé síly.
     
    51:34
    Zdráhal přejel do útočného pásma a vzápětí zkoušel vystřelit. Rána litvínovského útočníka nebyla přesná, když skončila v rohu kluziště u mantinelu.
     
    51:16
    Jurčina vyslal střelu od modré čáry a přes dobrou clonu v litvínovském brankovišti si Zajíček našel dobrý výhled a střelu zneškodnil.
     
    50:58
    Zajíček je rázem v permanenci a litvínovští hokejisté se nedokáží na delší dobu vyhodit puk alespoň do středního pásma. Další Zajíčkův zákrok přerušuje hru.
     
    50:33
    Sparťané jsou na koni a chtějí přidat pojišťující branku. Dvořáček kombinoval se svými spoluhráči v útočném pásmu, ale bez gólového úspěchu.
    50:11 Adam POLÁŠEK - 1:0
     
    50:11
    Sparta právě vstřelila branku! A právě obránce ADAM POLÁŠEK je prvním střelcem v utkání. Sparťanský bek vyslal prudkou ránu od modré čáry, která zaplula až do litvínovské sítě. Sparta jde v utkání do vedení. Asistence: Daniel Přibyl.
     
    50:08
    Erik Thorell nabral rychlost ve středním pásmu a domácí hokejisté zavítali do útočného pásma. Polášek je připraven na střelu od modré čáry, tlak pokračuje.
     
    49:05
    Horák se ocitl ve velké šanci před soupeřovou brankou, ale sparťanský útočník netrefil kotouč ideálně. Zajíček měl velké štěstí.
     
    48:51
    Bude se opět vylučovat, tentokrát ze strany Litvínova. Na trestnou lavici usedl tentokrát obránce Patrik Demel (LIT), jenž vyfasoval "dvojku" za držení.
     
    47:45
    Obrovská možnost pro Spartu! Jandus se vrátil z trestné lavice a ujížděl sám na branku. Zajíček zasáhl svými betony a podržel Vervu.
     
    47:09
    Nepřesná střela z levého kruhu pro vhazování vyhání Litvínov až do středního pásma. Sparťané mohou v klidu vystřídat a poslat čerstvé síly.
     
    46:50
    Šimon Stránský si vzal kotouč po vyhraném vhazování v útočném pásmu a litvínovští hráči kombinují. Zatím je to ovšem bez střelby a Kovář nemá práci.
     
    46:40
    Vyloučení nám začíná přibývat a Sparta půjde po komerční přestávce do tří! Jakub Krejčík (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení.
     
    46:26
    Litvínovští hokejisté se nedokáží na delší dobu usadit v útočném pásmu a pozor. Přesilová hra končí, za sekání odjíždí na trestnou lavici Matúš Sukeĺ (LIT).
     
    45:39
    Němeček se dostal ke kotouči v obranném pásmu a pohotově jej vyhodil přes všechny čáry až na druhou stranu kluziště. Sparta začíná oslabení dobře.
     
    45:34
    Bude se vylučovat a Verva si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici putuje obránce Martin Jandus (SPA) za držení. Krušné chvíle pro Spartu.
     
    45:15
    Strakovi se zamotal kotouč na hokejce a litvínovský útočník nemohl pokračovat ve své akci podél mantinelu. Sparťané byli včas připravení.
     
    44:24
    Gustaf Thorell byl úspěšnější na vhazování v obranném pásmu a sparťané si vzali kotouč na své hokejky. Litvínovští trpělivě vyčkávají na soupeře ve středním pásmu.
     
    44:10
    Kovářova klec je nyní vychýlena mimo své postavení, ale rozhodčí už dávají vše do pořádku. Na pomoc ještě přispěchal jeden z ledařů se svou vrtačkou.
     
    43:32
    Velká šance! Jindřich Abdul se otáčel s kotoučem na hokejce před brankou, ale Kovář znovu pohotově zasáhl a podržel Spartu.
     
    43:30
    Michal Řepík uspěl proti Strakovi u mantinelu, ale hosté se posléze přeci jen dostali do středního pásma a už mohou po delší době opět zaútočit.
     
    43:13
    Kudrna spěchal za kotoučem k mantinelu, kde však byl první sparťanský hráč a domácí hokejisté vzápětí ohrozili brankáře Šimona Zajíčka.
     
    42:36
    David Němeček vyslal jemné nahození od mantinelu, které brankář Zajíček schoval ve své lapačce a rozhodčí znovu přerušuje hru. Následovat bude vhazování.
     
    42:18
    David Kaše si sebral sražený puk ve středním pásmu a následně svou střelou přes obránce Zileho nemířil přesně. Na ledě je aktuálně Vitouchova formace.
     
    41:28
    Oba týmy nechtějí udělat chybu, sparťané pozorně rozehrávají v obranném pásmu. Trenéři mezitím obměňují své hráče na ledové ploše a hra pokračuje dál.
     
    41:01
    Tomášek nejprve vyhrál vhazování v útočném pásmu a následně Jurčina zapracoval u mantinelu. Rozhodčí však následně píská hru vysokou holí.
     
    40:54
    David Tomášek byl připravený tečovat před Zajíčkem, což se také povedlo, ale kotouč si nakonec nenašel cestu do sítě.
     
    40:05
    Hosté z Litvínova vyhráli úvodní vhazování ve třetí třetině, ale museli se vrátit pro kotouč zpátky až za svou branku. Sparťané napadají soupeřovu rozehrávku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpátky na ledě, třetí třetina startuje za několik málo okamžiků.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:54 hodin.
     
    Druhá třetina je minulostí a na úvodní gól utkání stále čekáme. Oba brankáři drží své týmy ve hře, na jedné straně Kovář zneškodnil několik svižných střel z litvínovské strany, na straně druhé Zajíček podržel svůj tým v těžkých momentech v brankovišti. Uvidíme, zda se dočkáme vítěze už ve třetí třetině, nebo si budeme muset počkat až do prodloužení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Poslední minuta druhé třetiny. Jakub Krejčík udržel kotouč na své hokejce, ale hosté i díky dobrému napadání ještě ohrozili brankáře Jakuba Kováře.
     
    38:37
    Urputný souboj u mantinelu nabídl zajímavou přetlačovanou o kotouč, kdy se lépe dařilo hostům. Ti zásluhou obránců dostali puk alespoň do neutrální zóny.
     
    38:09
    Andrej Kudrna si nezpracoval přesně kotouč na svou hokejku a sparťané vyvezli kotouč do útočného pásma. Tam se však dlouho ve hře neudrželi.
     
    37:46
    Janis Jaks se zbavil napadajícího hráče v obranném pásmu a následně Kovář na druhé straně kluziště zneškodnil další svižnou litvínovskou střelu.
     
    37:27
    Litvínovští podnikli výpad do útočného pásma, ale Šaldovu ránu zablokoval jeden z clonících hráčů. Sudím se následně ztratil puk z dohledu a hra je přerušena.
     
    36:34
    Straka nepřesně vyhodil kotouč z obranného pásma a Přibyl s Řepíkem ještě udrželi hru v útočné zóně. Tam se však k ohrožení branky nedostali.
     
    36:06
    Těžký zákrok Kováře! Petr Straka nabral rychlost a následně ohrozil domácího gólmana, který podivným zákrokem zastavil další akci Vervy.
     
    35:30
    Po zakázaném uvolnění se hra přesunula zpátky před brankáře Šimona Zajíčka, který dnes stejně jako jeho gólmanský protějšek drží svůj tým ve hře o body.
     
    35:18
    Zile v posledních vteřinách ještě udržel kotouč v útočném pásmu, kde se však litvínovští hráči tentokrát dlouho neohřáli. Sparťané vyhazují puk do bezpečí.
     
    34:48
    Zile chyboval v obranném pásmu, ale litvínovský zadák dobruslil kotouč včas a odpálil jej alespoň přes hokejku Zygmunta do středního pásma.
     
    34:17
    Chalupa si zpracoval kotouč v obranném pásmu a hosté přenesli hru na druhou stranu. Brankář Kovář ovšem nemusel zasahovat, hra pokračuje dál.
     
    33:40
    Martin Jandus nabral rychlost v obranném pásmu, ale sparťané se daleko s kotoučem na hokejkách nedostali. Hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    33:28
    Hra je znovu přerušena, rozhodčí zastavují litvínovský postup do útočného pásma. Následuje další komerční přestávka a menší úprava ledové plochy.
     
    33:17
    Estephanovi se zamotal kotouč mezi bruslemi a litvínovští hokejisté se do další akce už nedostali. Ještě před tím měl dobrou šanci Simon, který však nevystřelil.
     
    32:17
    Několik šancí na obou stranách. Stránského rána skončila zřejmě zablokovaná a na druhé straně Polášek nezpracoval kotouč.
     
    31:40
    Vitouch poslal přihrávku svému spoluhráči za domácí branku, ale hosté se ještě vrátili do útočného pásma. Abdul se však ke střele už nedostal.
     
    31:18
    Patrik Demel společně s dalšími hráči sledovali souboj v rohu kluziště, ve kterém se dařilo hostům. Ti následně přenesli hru na druhou stranu ke Kovářovi.
     
    30:29
    Sparťané hraj v plném počtu hráčů na ledové ploše. Horák mezitím spěchal za kotoučem do obranného pásma, aby zastavil rodící se akci Vervy.
     
    30:18
    Brankář Kovář si počkal na nepříjemné nahození jednoho z hostujících obránců a ukryl kotouč ve své náruči. Za malou chvíli se bude znovu vhazovat.
     
    30:11
    V této pasáži přesilové hry se Vervě ovšem příliš nedaří. Domácí obrana byla znovu pozorná a rozhodčí píská postavení mimo hru na straně hostí.
     
    29:31
    Patrik Zdráhal posunul kotouč v útočném pásmu Estephanovi, který přes bránícího hráče nevystřelil pořádně. Domácí hokejisté se vzápětí osvobozují.
     
    29:10
    Litvínovští hokejisté nehrají své přesilovky špatně, ale brankář Kovář chytá ve formě. Sukeĺ nabil svému spoluhráči, který prověřil pozornost domácího gólmana.
     
    28:24
    Je to Dominik Graňák (SPA), který sice bodyčekoval jednoho z protihráčů, ale dle sudích to bylo za hranou pravidel. Domácí bek se provinil nedovoleným bráněním.
     
    28:20
    Nicolas Hlava si sebral kotouč ve středním pásmu a následně hledal lépe postaveného spoluhráče. Ten se však k puku už nedostal, bude se vylučovat.
     
    27:40
    Hra se v poslední době často kouskuje, nyní tu máme další přerušení hry. Zajíčkova branka je znovu vychýlena mimo své postavení a sudí přerušil.
     
    27:18
    Tomášek vyhrál vhazování v obranném pásmu a obránce Polášek mohl v klidu posunout kotouč alespoň do středního pásma. Tam jsou připravení hráči Vervy.
     
    26:56
    Sparťané zůstali dlouho usazeni v útočném pásmu, kde se však k nebezpečné střele nakonec nedostali a Zdráhalova formace vzápětí uklidnila hru.
     
    26:23
    Graňák přihrával Řepíkovi už ze středního pásma, což znamená jediné. Sparťané se vystavili do dalšího ofsajdu a rozhodčí tak znovu přerušil hru.
     
    26:17
    Jandus kroužil s kotoučem v útočném pásmu a zřejmě obránce Polášek promáchl před brankou. Verva krušné chvíle ustála a následuje komerční přestávka.
     
    25:51
    Kaše se dostal do útočného pásma podél pravé strany kluziště a svou následnou střelou mířil nepřesně. Sparťané se ještě drží na kotouči před Zajíčkem.
     
    25:29
    David Němeček se zbavil napadajícího protihráče a sparťané přejeli do útoku. Konečný se rozhlížel, komu přihrát, ale domácí útočník nebyl úspěšný.
     
    25:11
    Matěj Chalupa našel po přejezdu útočné modré čáry připraveného Šaldu, který z obtížné pozice nastřelil pouze brankáře Kováře.
     
    24:37
    Polášek se vrátil pro kotouč zpátky do obranného pásma, ale hosté díky svému dobrému napadání ještě zavítali do útočné zóny. Kovář mohl zůstat v klidu.
     
    24:26
    Michal Řepík udržel kotouč proti napadajícímu protihráči, ale sparťané se do další akce nedostali. Nikdo z týmů se aktuálně nedostává do vyložených šancí.
     
    23:43
    Michal Gut společně se svými spoluhráči neuspěli ve středním pásmu a o pár chvil později se sparťané vystavili do ofsajdu. Rozhodčí přerušil hru.
     
    23:18
    Přibyl ztratil kotouč v útočném pásmu a hosté ujeli do brejku! Zygmunt na nic nečekal a svou střelou prověřil brankáře Kováře.
     
    22:39
    David Vitouch se vrátil do středního pásma a zastavil rodící se akci hostujícího celku. Hra nabírá dobrý spád, oba týmy mezitím vyměňují své síly na ledě.
     
    21:50
    Zile pouze posunul kotouč do útočného pásma, kde si jej sebrali domácí obránci. Sparťané následně přesunuli hru na opačný konec kluziště.
     
    21:18
    Dobrá akce Vervy! Zdráhal si počkal na modré čáře a posléze osamocen vyslal jedovatou ránu z křídla. Kovář puk vyrazil do bezpečí.
     
    20:39
    Jindřich Abdul kroužil s kotoučem na hokejce v útočném pásmu a hosté se dostali do menšího tlaku. Brankář Kovář však zatím nemusel řešit vážnější problém.
     
    20:20
    Michal Řepík posouval kotouč Horákovi na útočnou modrou čáru, ale sparťané se přes pozornou litvínovskou obranu nepropracovali před Zajíčka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina začne co nevidět.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:56 hodin.
     
    První třetina navzdory několika šancím gól nepřinesla. Oba týmy měly několik šancí v útočném pásmu, ale brankáři jsou zatím bezchybní. Na jedné straně neproměnil trestné střílení Stránský, na straně druhé pro změnu neúspěšně zkoušel své střelecké štěstí Tomášek. Uvidíme, zda se dočkáme úvodní branky ve druhé třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Zdráhal svedl s Tomáškem sprinterský souboj pro kotouč do obranného pásma hostí, kde byl jako první hostující útočník, který odpálil puk do bezpečí.
     
    19:01
    Jeden z domácích hráčů se dostal až před Zajíčka, kterého však ve velké rychlosti nedokázal překonat. Skóre zápasu je tak stále neměnné.
     
    18:45
    Další dobrá akce. Jaksova svižná rána od modré čáry byla velmi nadějná, ale Kovář vyrazil kotouč vysoko a Tomášek si sbírá puk na svou hokejku.
     
    18:41
    Hosté podnikli rychlý útočný výpad po levé straně a brankář Kovář zastavil svižnou střelu. Sparťanský gólman vzápětí přerušil hru svým zákrokem.
     
    18:24
    Litvínovští vystrkují růžky a rozhodně dnes nechtějí zápas jen tak odehrát. Kovář měl plné ruce a nohy práce, když zastavil snad tři střely hostí.
     
    17:54
    Stránský udělal oblouk zpět za svou branku a hosté rozehráli novou útočnou akci zpoza vlastní klece. Verva se následně ještě dostává k menšímu tlaku.
     
    17:33
    Kovář odpálil kotouč před napadajícím Zdráhalem na poslední chvíli a litvínovský útočník se už k puku posléze nedostal.
     
    16:50
    Poláškovi se nepodařilo stáhnout si kotouč ze vzduchu, ale v obraně ho posléze zastoupil Jurčina, který si počínal lépe. Za chvíli budou oba týmy kompletní.
     
    16:20
    Roman Horák se dobře vrátil do středního pásma a pomohl vracejícím se obráncům s rozehrávkou. Litvínovští se k další útočné akci již nedostali.
     
    15:38
    Vitouch servíroval kotouč svému spoluhráči před branku, který byl ale v tísni a odražený kotouč si našel Zajíček. Hra je znovu na malou chvíli přerušena.
     
    15:18
    Stránský se protáhl do útočného pásma a následnou střelu od modré čáry zneškodnil svým úspěšným zákrokem brankář Kovář. Hra pokračuje dál.
     
    14:52
    Rozhodčí celou situaci vyřešili vyloučením na obou stranách. Miroslav Forman (SPA) a Ralfs Freibergs (LIT) vyfasovali shodně dvě minuty za hrubost.
     
    14:52
    Polášek zacouval s pukem za branku a sparťané posílají na ledovou plochu čerstvé síly. Následná střela Janduse od modré čáry zaplula do lapačky Zajíčka.
     
    13:47
    Verva se dostala ke kotouči v útočném pásmu a Zygmuntovu prudkou ránu zneškodnil Kovář svou vyrážečkou. Škoda pro hostující Litvínov.
     
    13:09
    Tomáškova dobrá střela od modré čáry byla velmi prudká, ale brankář Zajíček si našel puk ve své lapačce a přerušil hru. Následovat bude vhazování.
     
    12:47
    Teď to jsou hráči Vervy, kteří budou muset za malou chvíli čelit případnému tlaku z domácí strany. Na trestnou lavici usedl Kristaps Zile (LIT) za hákování.
     
    12:28
    Graňák nezachytil prudkou přihrávku na modrou čáru a musel se vrátit zpět pro puk až k brankáři Kovářovi. Rozhodčí signalizují další faul.
     
    11:45
    David Vitouch se svou formací našetřil dobrých třicet, možná čtyřicet vteřin. Sparťané tohle oslabení zvládají výborně a hosté se nemohou usadit před Kovářem.
     
    10:49
    Patrik Zdráhal udělal zpětný oblouk v útočném pásmu a Verva se usadila. Estephanovi však ujel kotouč z čepele a sparťané se vzápětí osvobodili.
     
    10:33
    Tohle se hostům nepodařilo podle představ. Verva totiž vyhodila kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění a vhazovat se bude v útočném pásmu Sparty.
     
    10:05
    Sparťané se v úvodu oslabení znovu osvobozují a posílají kotouč přes všechny čáry až na druhou stranu kluziště. Forman ještě našetřil cenné vteřinky.
     
    09:50
    Verva však bude mít po komerční přestávce další velkou šanci. Na trestnou lavici totiž usedl tentokrát útočník David Kaše (SPA) za nedovolené bránění.
     
    09:17
    Nájezd provedl Šimon Stránský, který se rozjel pomalu, ale brankář Kovář vytasil své betony a zastavil kotouč ještě před brankovou čárou.
     
    09:17
    Andrej Kudrna našlápl od mantinelu, dostal se až před brankáře Kováře a litvínovský útočník byl vzápětí faulován. Hosté mají ojedinělou šanci na otevření skóre.
     
    08:54
    Erik Thorell kličkoval s kotoučem na hokejce, ale jeden z litvínovských hráčů mu odebral kotouč. Ale pozor, vzápětí uvidíme trestné střílení Vervy!
     
    08:20
    Tomášek udržel kotouč na své hokejce a domácí hráči zůstali v útočném pásmu. Krejčík ještě hledal své spoluhráče, ale sparťané se nedostali ke střele.
     
    07:48
    Krušné chvíle pro Spartu jsou fuč, útočník Tomášek je zpět na ledové ploše. Ještě před jeho návratem na ledovou plochu mohli hosté skórovat, ale Kovář zasáhl.
     
    06:40
    Zřejmě obránce Jaks prudce vypálil od modré čáry po povedené litvínovské kombinaci a po Kovářově zákroku vyhodil puk obránce Němeček.
     
    05:45
    Elitní formace Vervy je na ledové ploše, ale hráči v černých dresech se nemůžou dostat ke střele. Estephanovi utekl kotouč z čepele, hra pokračuje dál.
     
    05:26
    Bude se vylučovat poprvé na straně domácího týmu. Na trestnou lavici zamířil právě útočník David Tomášek (SPA), který vyfasoval trest za hrubost.
     
    04:56
    Jakub Krejčík poslal přihrávku svému spoluhráči a vzápětí mohl střílet Tomášek. Druhý jmenovaný se však přes bránícího protihráče ke střele nedostal.
     
    04:43
    Roman Horák vysunul své napadání hluboko do útočného pásma a sparťané z jeho práce mohli těžit. Následná střela však skončila zablokovaná.
     
    03:55
    Andrej Kudrna byl chvíli osamocen v útočném pásmu hostí, ale litvínovskému útočníkovi se zamotal kotouč mezi bruslemi. Dvořáček osvobozuje Spartu.
     
    03:32
    Verva hraje v plném počtu, sparťané se kromě náznaku šance Přibyla k ničemu nedostali. Hosté tak mohou znovu více myslet na útočnou činnosti.
     
    03:22
    Až nyní se sparťanům povedla lehká kombinace. Přibyl však při snaze vystřelit netrefil kotouč ideálně a ten končí v rohu kluziště.
     
    02:35
    Kovář vyjel ze svého pracoviště a připravil kotouč Poláškovi. Sparťanský obránce zavezl puk do útočného pásma, kde se však domácí dlouho neudrželi.
     
    02:18
    Domácí hokejisté se nemohou usadit na delší časový úsek v útočném pásmu, hosté zatím brání výborně a nepouští soupeře do šancí.
     
    01:26
    Šimon Stránský (LIT) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku. Sparťané budou hrát přesilovou hru.
     
    00:40
    Dominik Graňák zacouval za svou branku a sparťané rozehráli další akci. Rána obránce Poláška od modré čáry byla ovšem nepřesná. Hra pokračuje.
     
    00:20
    Hosté rychle nahodili kotouč do útočného pásma, kde však obránci domácích byli včas a Simon mohl rozehrát útočnou akci z pravé strany kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou připraveni na úvodní vhazování, jdeme na to!
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Tipsport extraliga má dnes na programu své druhé hrací kolo a my se společně zaměříme na utkání mezi Spartou a Litvínovem. Úvodní vhazování je naplánováno na 16:00 hodin, buďte u toho s námi.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – D. Simon, Horák, Řepík (C) – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Forman, Konečný, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Straka (C), Š. Stránský, Abdul – Chalupa, Sukeľ, Hlava – Zygmunt, Gut, Helt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek.
     
    Litvínov neodehrál špatný zápas v prvním kole nové sezony, byť v průběhu utkání pokaždé dotahoval gólovou ztrátu. Hokejisté v černožlutých dresech nakonec prohráli s Vítkovicemi na domácí půdě těsně 2:3. Jediné dva góly v utkání na straně domácích obstaral bývalý sparťanský útočník Andrej Kudrna a čerstvá letní posila Šimon Stránský. Podaří se Chemikům ulovit body na horké půdě Sparty?
     
    Sparta má podobně jako její dnešní soupeř co napravovat. Svěřenci Pavla Patery totiž v úvodním kole nové sezony nestačili na Mladou Boleslav, které podlehli 2:4. Pražané dotahovali skóre od začátku duelu, kdy domácí hokejisté odskočili na rozdíl dvou branek. I přes góly Davida Tomáška a mladičkého Michala Vitoucha, jenž ozdobil svůj debut v A-týmu Sparty pohlednou trefou, sparťané museli skousnout hned na úvod nového ročníku porážku.
     
    Spartu v uplynulém kole trápila menší marodka, když do utkání v Mladé Boleslavi nezasáhl zraněný útočník Vladimír Sobotka, jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu. Na svůj první start v nové extraligové sezoně čeká mimo jiné i Jan Buchtele nebo talentovaný David Vitouch. V obraně navíc absentoval zkušený bek Michal Moravčík. Uvidíme tedy, zda někdo z těchto jmenovaných borců naskočí už v domácím utkání proti Litvínovu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 51. Polášek (Přibyl), 53. Přibyl (Dvořáček), 56. Vitouch (Přibyl)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – D. Simon, Horák, Řepík (C) – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Forman, Konečný, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Straka (C), Š. Stránský, Abdul – Chalupa, Sukeľ, Hlava – Zygmunt, Gut, Helt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek

    Diváci: 8 214
    thejrc.org