K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 18.09.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:31
    Kudrna vyslal jedovatou ránu od modré čáry, která však jen proletěla kolem sparťané branky. Kovář se za pukem jen ohlédl.
    55:12 David VITOUCH - 3:0
     
    55:12
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťanům to tam začalo ve třetí třetině padat a už vedou o tři branky! DAVID VITOUCH dostal několik prostoru před brankou, který zužitkoval výborně a svou střelou prostřelil Zajíčka. Sparťanský útočník si tak nadělil k dnešním narozeninám gól. Asistence: Daniel Přibyl.
    52:50 Daniel PŘIBYL - 2:0
     
    52:50
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou v utkání do dvoubrankového vedení. Zajíčkovi propadl kotouč někde u levé tyčky a šťastným střelcem je DANIEL PŘIBYL. Asistence: David Dvořáček.
     
    51:16
    Jurčina vyslal střelu od modré čáry a přes dobrou clonu v litvínovském brankovišti si Zajíček našel dobrý výhled a střelu zneškodnil.
    50:11 Adam POLÁŠEK - 1:0
     
    50:11
    Sparta právě vstřelila branku! A právě obránce ADAM POLÁŠEK je prvním střelcem v utkání. Sparťanský bek vyslal prudkou ránu od modré čáry, která zaplula až do litvínovské sítě. Sparta jde v utkání do vedení. Asistence: Daniel Přibyl.
     
    49:05
    Horák se ocitl ve velké šanci před soupeřovou brankou, ale sparťanský útočník netrefil kotouč ideálně. Zajíček měl velké štěstí.
     
    48:51
    Bude se opět vylučovat, tentokrát ze strany Litvínova. Na trestnou lavici usedl tentokrát obránce Patrik Demel (LIT), jenž vyfasoval "dvojku" za držení.
     
    47:45
    Obrovská možnost pro Spartu! Jandus se vrátil z trestné lavice a ujížděl sám na branku. Zajíček zasáhl svými betony a podržel Vervu.
     
    46:40
    Vyloučení nám začíná přibývat a Sparta půjde po komerční přestávce do tří! Jakub Krejčík (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení.
     
    46:26
    Litvínovští hokejisté se nedokáží na delší dobu usadit v útočném pásmu a pozor. Přesilová hra končí, za sekání odjíždí na trestnou lavici Matúš Sukeĺ (LIT).
     
    45:34
    Bude se vylučovat a Verva si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici putuje obránce Martin Jandus (SPA) za držení. Krušné chvíle pro Spartu.
     
    43:32
    Velká šance! Jindřich Abdul se otáčel s kotoučem na hokejce před brankou, ale Kovář znovu pohotově zasáhl a podržel Spartu.
     
    40:54
    David Tomášek byl připravený tečovat před Zajíčkem, což se také povedlo, ale kotouč si nakonec nenašel cestu do sítě.
     
    36:06
    Těžký zákrok Kováře! Petr Straka nabral rychlost a následně ohrozil domácího gólmana, který podivným zákrokem zastavil další akci Vervy.
     
    32:17
    Několik šancí na obou stranách. Stránského rána skončila zřejmě zablokovaná a na druhé straně Polášek nezpracoval kotouč.
     
    28:24
    Je to Dominik Graňák (SPA), který sice bodyčekoval jednoho z protihráčů, ale dle sudích to bylo za hranou pravidel. Domácí bek se provinil nedovoleným bráněním.
     
    25:11
    Matěj Chalupa našel po přejezdu útočné modré čáry připraveného Šaldu, který z obtížné pozice nastřelil pouze brankáře Kováře.
     
    23:18
    Přibyl ztratil kotouč v útočném pásmu a hosté ujeli do brejku! Zygmunt na nic nečekal a svou střelou prověřil brankáře Kováře.
     
    21:18
    Dobrá akce Vervy! Zdráhal si počkal na modré čáře a posléze osamocen vyslal jedovatou ránu z křídla. Kovář puk vyrazil do bezpečí.
     
    18:24
    Litvínovští vystrkují růžky a rozhodně dnes nechtějí zápas jen tak odehrát. Kovář měl plné ruce a nohy práce, když zastavil snad tři střely hostí.
     
    17:33
    Kovář odpálil kotouč před napadajícím Zdráhalem na poslední chvíli a litvínovský útočník se už k puku posléze nedostal.
     
    14:52
    Rozhodčí celou situaci vyřešili vyloučením na obou stranách. Miroslav Forman (SPA) a Ralfs Freibergs (LIT) vyfasovali shodně dvě minuty za hrubost.
     
    13:47
    Verva se dostala ke kotouči v útočném pásmu a Zygmuntovu prudkou ránu zneškodnil Kovář svou vyrážečkou. Škoda pro hostující Litvínov.
     
    12:47
    Teď to jsou hráči Vervy, kteří budou muset za malou chvíli čelit případnému tlaku z domácí strany. Na trestnou lavici usedl Kristaps Zile (LIT) za hákování.
     
    12:28
    Graňák nezachytil prudkou přihrávku na modrou čáru a musel se vrátit zpět pro puk až k brankáři Kovářovi. Rozhodčí signalizují další faul.
     
    09:50
    Verva však bude mít po komerční přestávce další velkou šanci. Na trestnou lavici totiž usedl tentokrát útočník David Kaše (SPA) za nedovolené bránění.
     
    09:17
    Nájezd provedl Šimon Stránský, který se rozjel pomalu, ale brankář Kovář vytasil své betony a zastavil kotouč ještě před brankovou čárou.
     
    09:17
    Andrej Kudrna našlápl od mantinelu, dostal se až před brankáře Kováře a litvínovský útočník byl vzápětí faulován. Hosté mají ojedinělou šanci na otevření skóre.
     
    08:54
    Erik Thorell kličkoval s kotoučem na hokejce, ale jeden z litvínovských hráčů mu odebral kotouč. Ale pozor, vzápětí uvidíme trestné střílení Vervy!
     
    06:40
    Zřejmě obránce Jaks prudce vypálil od modré čáry po povedené litvínovské kombinaci a po Kovářově zákroku vyhodil puk obránce Němeček.
     
    05:26
    Bude se vylučovat poprvé na straně domácího týmu. Na trestnou lavici zamířil právě útočník David Tomášek (SPA), který vyfasoval trest za hrubost.
     
    03:22
    Až nyní se sparťanům povedla lehká kombinace. Přibyl však při snaze vystřelit netrefil kotouč ideálně a ten končí v rohu kluziště.
     
    01:26
    Šimon Stránský (LIT) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku. Sparťané budou hrát přesilovou hru.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 51. Polášek (Přibyl), 53. Přibyl (Dvořáček), 56. Vitouch (Přibyl)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – D. Simon, Horák, Řepík (C) – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Forman, Konečný, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Straka (C), Š. Stránský, Abdul – Chalupa, Sukeľ, Hlava – Zygmunt, Gut, Helt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek

    Diváci: 8 214
    thejrc.org