K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 18.09.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:35:58)
     
    Utkání je u konce! Sparťané se prosadili ve třetí třetině celkem třikrát a rozhodli o svém vítězství. To se však nerodilo vůbec lehce, když Litvínov dlouho držel nerozhodný stav. Brankář Jakub Kovář naopak vychytal své první čisté konto ve sparťanském dresu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Domácí hokejisté už v klidu dohrávají třetí třetinu, Litvínov je s porážkou už smířen. Brankář Kovář dnes opravdu udrží i za pomoci svých spoluhráčů čisté konto.
     
    58:34
    Na dnešní utkání si našlo cestu celkem 8 214 diváků. Hra je nyní přerušena, jeden z litvínovských hráčů inkasoval tvrdý hit a už odklouzal za střídačku.
     
    58:15
    Polášek jen nahodil kotouč do útočného pásma a sparťané už myslí na čisté konto pro Jakuba Kováře. Ten v dnešním utkání zatím drží čistý šťít.
     
    57:36
    Horák uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale sparťané se dlouho na kotouči neudrželi. Graňák se musel vrátit pro puk až do obranného pásma.
     
    57:18
    Třetí třetina se pomalu blíží do konce a Litvínovu už nezbývá moc času. Nyní se navíc Litvínov provinil zakázaným uvolněním a hra se vrátí před Zajíčka.
     
    56:31
    Kudrna vyslal jedovatou ránu od modré čáry, která však jen proletěla kolem sparťané branky. Kovář se za pukem jen ohlédl.
     
    56:10
    Adam Polášek dobře zapracoval za svou brankou a odzbrojil jednoho z litvínovských hráčů. Sparťané mají v současné době hru pod kontrolou.
     
    55:36
    Litvínovští hokejisté se dostali do útočného pásma a Kovář musel zasahovat. Sparťanský gólman přikryl puk svou lapačkou a následuje komerční přestávka.
    55:12 David VITOUCH - 3:0
     
    55:12
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťanům to tam začalo ve třetí třetině padat a už vedou o tři branky! DAVID VITOUCH dostal několik prostoru před brankou, který zužitkoval výborně a svou střelou prostřelil Zajíčka. Sparťanský útočník si tak nadělil k dnešním narozeninám gól. Asistence: Daniel Přibyl.
     
    54:19
    Zajíček rozehrál přímo na hokejku Estephana, který ještě podržel kotouč a dopřál svým spoluhráčům čas na vystřídaní. Čas nyní Vervě rychle utíká.
     
    53:41
    Pozor také na druhé straně. Kovář snad hřbetem lapačky zastavil střelu od modré čáry a kotouč vzápětí skončil až na zadním mantinelu. Hra pokračuje.
     
    53:15
    Hosté musí rázem dotahovat v utkání dvě branky. Sparťané jsou v posledních minutách aktivnější, Řepíkova kombinace s Horákem k úspěchu nevedla.
    52:50 Daniel PŘIBYL - 2:0
     
    52:50
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou v utkání do dvoubrankového vedení. Zajíčkovi propadl kotouč někde u levé tyčky a šťastným střelcem je DANIEL PŘIBYL. Asistence: David Dvořáček.
     
    52:14
    Estephan vyhodil kotouč přes napadajícího Němečka alespoň do středního pásma a sparťané i spolu se svým dnešním soupeřem posílají na led čerstvé síly.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 51. Polášek (Přibyl), 53. Přibyl (Dvořáček), 56. Vitouch (Přibyl)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – D. Simon, Horák, Řepík (C) – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Forman, Konečný, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Straka (C), Š. Stránský, Abdul – Chalupa, Sukeľ, Hlava – Zygmunt, Gut, Helt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek

    Diváci: 8 214
    ocianews.com