K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Liberec – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
6:2 (2:1, 1:1, 3:0)
HC Kometa Brno
Neděle 18.09.2022, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Jakub VALSKÝ - 6:2
     
    59:49
    České Budějovice právě vstřelily branku! Deset vteřin před koncem utkání ještě Motor přidává šestou branku! Čiliaka překonal JAKUB VALSKÝ. Asistence: Mikuláš Hovorka a Jakub Strnad.
    55:57 Milan GULAŠ - 5:2
     
    55:57
    České Budějovice právě vstřelily branku! A je to hattrick pro MILANA GULAŠE. Při přesilovce Motoru obdržel právě Gulaš nádhernou přihrávku od Martina Hanzla. Rána budějovického kapitána byla naprosto nechytatelná. Asistence: Martin Hanzl a Lukáš Pech.
     
    55:38
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Rhett Holland – 2 min., krosček.
    42:15 Milan GULAŠ - 4:2
     
    42:15
    České Budějovice právě vstřelily branku! Motor začíná posledních dvacet minut nejlépe, jak mohl. Lukáš Pech chtěl adresovat kotouč na Filipa Přikryla, ale kotouč do brány srazil Fajmon, od něhož se puk odrazil k MILANU GULAŠOVI. A protože se jako poslední z budějovického týmu dotkl on, je branka připsána právě jemu. Bez asistence.
     
    38:54
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Jan Štencel – 2 min., nedovolené bránění.
     
    37:48
    Budějovice zazmatkovaly při šanci hostů. Hrachovina ale svůj tým opět dokázal podržet, tentokráte společně se Šenkeříkem.
    35:10 Luboš HORKÝ - 3:2
     
    35:10
    Kometa právě vstřelila branku! Brno snižuje. Kometa se dostala do přečíslení dva na jednoho. LUBOŠ HORKÝ posílal pas na svého kolegu, do kterého mu holí šáhl Mikuláš Hovorka a srazil puk nešťastně za Hrachovinu. Bez asistence.
    34:07 Milan GULAŠ - 3:1
     
    34:07
    České Budějovice právě vstřelily branku! Budějovičtí využívají přesilovku! Petr Šenkeřík nabil na levou stranu MILANU GULAŠOVI, který nasadil svou obávanou ránu a Čiliaka prostřelil. Asistence: Petr Šenkeřík a Lukáš Pech.
     
    32:45
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Václav Karabáček – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    2 min.,
    Michal Gulaši – 2 min., krosček + 2 min., hrubost.
     
    28:59
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Mikuláš Hovorka – 2 min., hákování.
     
    26:18
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Jan Štencel – 2 min., sekání.
    19:37 Filip PŘIKRYL - 2:1
     
    19:37
    České Budějovice právě vstřelily branku! Pouhých 23 sekund před koncem první dvacetiminutovky se Motor otáčí zápas ve svůj prospěch. Ve středním pásmu se ujal kotouče Lukáš Pech. Ve chvíli, kdy byl v pásmu soupeře přihrál do mezikruží FILIPU PŘIKRYLOVI, který našel prostor nad pravým Čiliakovým betonem. Asistence Lukáš Pech a Roman Vráblík.
     
    14:49
    Nyní defenzíva Brna zapomněla na rychlého Doležala, jehož rána Čiliaka olízla, ale nic víc z toho nebylo.
    12:48 Jakub VALSKÝ - 1:1
     
    12:48
    České Budějovice právě vstřelily branku! A je bleskurychle srovnáno! Martin Hanzl si všiml za obranou hostů rozjetého JAKUBA VALSKÉHO, který bekhendovou kličkou překonal Čiliaka. Asistence: Martin Hanzl.
    11:55 Eduard ŠALÉ - 0:1
     
    11:55
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa se ujímá vedení! V přečíslení dva na jednoho se po pasu Adama Zbořila dostal EDUARD ŠALÉ a otevírá skóre. Asistence: Adam Zbořil a Kim Strömberg.
     
    08:08
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Michal Gulaši – 2 min., držení.
     
    02:57
    Obrovská šance Motoru! Brněnské defenzívě unikl Pech, střílel nad pravý Čiliakův beton, od něhož se puk odrazil na Gulaše, který skákající kotouč netrefil.
    Marken.cz

    Pavel Mádl

    Branky a nahrávky: 13. Valský (Hanzl), 20. Přikryl (Pech, Vráblík), 35. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 43. Gulaš, 56. Gulaš (Hanzl, Pech), 60. Valský (Hovorka, Strnad) – 12. Šalé (Zbořil, Strömberg), 36. Horký


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis, Hovorka, L. Doudera – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Tomeček, Koláček, Doležal – Strnad, Toman, Valský – Dzierkals, Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Holland, Ďaloga, Gulaši (A), Kučeřík, Fajmon – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Vincour, Kratochvíl, Süss – Dufek.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Hnát, Brejcha

    Diváci: 6 102
    thejrc.org