Bohemians B – Domažlice 5:0 (kon.) | Plzeň B – Povltavská 4:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň B
4:0 (4:0)
Povltavská fotbalová akademie
Neděle 18.09.2022, 10:30 • Luční, Plzeň • Česká fotbalová liga (A) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň B: Tvrdoň – Oravec, Čihák (C), Vacek, Vach, Pešek, Kronus, Pospíšil, Sojka, Gaszczyk, Vrba.
    Náhradníci: Mrózek – Keltyčka, Krůta, Falout, Aubrecht, Planeta.
    Trenér: Josef Parlásek

    Povltavská fotbalová akademie: Benada – Rudavskyj, Košata, Hejda, Drobílek, Lanc, L. Novák, M. Novák, Jakobovský (C), Budínský, Masopust.
    Náhradníci: Grégr – Hlinák, Matoušek, Chrolenok, Bagou, Hanč.
    Trenér: Michal Švejda

    Rozhodčí: Coufal – Šmat, Melničuk.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-modrých dresech. Fotbalisté Povltavské fotbalové akademie oblékli dresy barvy zelené.
     
    3
    Z levé strany vyzkoušel nákop Patrik Vacek. Avšak vůbec mu nevyšel, vysoko letící míč doplachtil až do rukavic Adama Benady.
     
    4
    Spoluhráč křikl na Pavla Gaszczyka, ať zkusí štěstí individuálně. Tak se stalo, plzeňský fotbalista všem neuspěl kličkou po levé ruce hned proti prvnímu soupeři.
     
    5
    Do hry se poprvé zapojil i domácí gólman Marián Tvrdoň. Hravě si poradil s polovysokým centrem od pravé lajny, hrací předmět udržel v rukou.
     
    6
    Aktuálně utkání probíhá ve středu hřiště, kde se snaží kombinovat domácí, leč presink soupeře jim dělá nemalé problémy.
     
    7
    Adam Pešek byl pod tlakem nucen hrát až na Mariána Tvrdoně, který po rychlém zpracování vrátil kulatý nesmysl na útočnou polovinu.
     
    7
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme vedoucí branku domácích! Přetažený centr od levé lajny doputoval na trestuhodně osamoceného TADEÁŠE POSPÍŠILA, jenž se do míče z voleje trefil parádně, za přízemním pokusem na zadní tyč Benada natahoval nohu bez úspěchu.
    7. Tadeáš POSPÍŠIL - 1:0
     
    9
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Petr Masopust. Vyzkoušel průnik mezi stoperskou dvojicí, skrz ni sice proletěl, ale už bez míče na kopačkách.
     
    10
    Na útočné polovině fauloval Martin Novák. Rozhodnutí arbitra Coufala se mu vůbec nelíbilo, nakonec ale pod hrozbou žluté karty utichl.
     
    11
    Do slibné příležitosti mířil Pavel Gaszczyk. V klíčovou chvíli si ovšem dal balón příliš daleko od nohy, výsledkem je odkop od brány.
     
    12
    Povltavská fotbalová akademie rozjela zajímavý útok po pravé lajně. Denisu Budínskému ovšem centr nevyšel a balón nasměroval za paty adresáta Drobílka.
     
    13
    Plzeň rozjela bleskový brejk. Levou stranou nabral velkou rychlost Adam Pešek, centr ovšem zvedl na hlavy všech hráčů přítomných ve vápně.
     
    13
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    Už je to o dvě branky! Pavel Gaszczyk špičkou kopačky posunul míč mezi dvěma protihráči po pravé straně na Tadeáše Pospíšila, který zvedl hlavu a přízemním pasem našel uvnitř šestnáctky nabíhajícího ADAMA VRBU, proti jehož dostatečně prudké střele k levé tyči neměl Benada šanci zakročit.
    13. Adam VRBA - 2:0
     
    16
    Za obranu nabíhal Adam Vrba. Nadýchaný oblouček Pavla Gaszczyka ovšem přišel pozdě, pomezní správně odmával ofsajd.
     
    17
    Další nákop už byl o poznání přesnější. V tomto případě zaváhal adresát Tadeáš Pospíšil, který si vůbec neporadil se zpracováním.
     
    18
    Viktorka je bezpochyby aktivnějším týmem. Po pravé lajně nabral velkou rychlost Alexandr Sojka, střílený centr směřoval mimo dosah Adama Vrby.
     
    19
    Na polovině hřiště zastavil slibně se rozvíjející protiútok hostů Patrik Vacek nedovoleným zákrokem. Arbitr Coufal v tomto případě do kapsičky nesáhl.
     
    20
    Adam Vrba měl na noze svou druhou trefu! Výborně odběhl od obránce a do vápna dostal ideální nahrávku zleva od Adama Kronuse, tvrdou, leč ne dobře umístěnou střelou však nechal vyniknout Benadu!
    20. Vrba nechal vyniknout Benadu
     
    21
    Hráčům v zelených dresech nelze upřít snaha, nicméně sami tuší, že příležitostí budou mít převážně z brejků. Při jednom takovém Drobílek nedosáhl na prudký pas Košaty.
     
    22
    Z velké dálky vyzkoušel střelecké štěstí Patrik Vacek. Jednalo se o nepřipravenou ránu, balón prosvištěl výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    23
    Marek Hejda svedl po pravé lajně úspěšný rychlostní souboj s Ondřejem Oravcem. Centr mu vyšel o poznání méně, našel pouze hlavu bránícího hráče.
     
    24
    Rychle na druhou stranu. Levou lajnou podnikl útočný výpad Adam Kronus, jenže byl zdvojen, nicméně vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    24
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Parláska se baví fotbalem. Adam Kronus si po levé lajně naběhl na dlouhý aut, načež centrem přes obránce našel na úrovni penalty naběhnuvšího ALEXANDRA SOJKU, střela z halfvoleje k levé tyči byla z kategorie těžko chytatelných.
    24. Alexandr SOJKA - 3:0
     
    27
    V obležení dvou protihráčů si Filip Drobílek poradil velmi slušně. Nastřelil jednoho z protihráčů a získal pro hostující mužstvo rohový kop.
     
    28
    Oražený balón po centru od rohového praporku mířil k Bohdanu Rudavsému, jenže ten jako kdyby se zalekl. Nešel proti míči a nechal se předskočit Oravcem.
     
    29
    Dalekonosný projektil vyzkoušel Tadeáš Pospíšil. Razance nechyběla, jenže přesnost byla mizerná, míč proletěl o kus vedle levé tyče.
     
    30
    Plzeňští fotbalisté kombinují na útočné polovině. Je pochopitelné, že vzhledem ke stavu přehnaně nikam nespěchají, spíše nechávají soupeře běhat bez balónu.
     
    31
    Patrik Vacek přenesl hru doleva na Adama Kronuse, jemuž vyšlo zpracování na jedničku, avšak centr nasměroval přímo do rukavic brankáře.
     
    32
    Tečovaná střela těsně za velkým pokutovým územím určitě vystrašila Tvrdoně, naštěstí pro něj balón skončil pouze na horní síti.
     
    33
    Zápas pokračoval rohovým kopem hostujícího celku. Centr na přední tyč si pohlídal Tomáš Vach, kulatý nesmysl odvrátil mimo pokutové území.
     
    34
    Rychlý plzeňský protiútok nebyl sehraný vůbec zle. Adam Vrba z pravého křídla prostrčil míč na střed k nohám Tadeáše Pospíšila, dobře mířenou střelu k levé tyči Benada vyškrábl na roh.
     
    35
    Hosté snad poprvé dostali příležitost po delší čas kombinovat. Zatím ale jenom kolem poloviny hřiuště, vlastní šestnáctku mají domácí velmi dobře pokrytou.
     
    36
    Pohybem si řekl o balón za obranu Petr Masopust. Při zpracování ztratil rychlost, následná klička proti Alexandru Sojkovi mu vyšla ještě o poznání méně.
     
    37
    Do hry nohama byl zapojen i hostující gólman Adam Benada. Nebyl pod tlakem, takže si míč v klidu zpracoval, posléze jej posunul k nohám Bohdana Rudavského.
     
    38
    V ofsajdovém postavení byl přichycen Adam Vrba. Jednalo se o těsnou situaci, pomezní ale s největší pravděpodobností rozhodl správně.
     
    39
    Útočným faulem se provinil Adam Vrba. Při souboji s Jakubem Košatou se lehce ohnal levou rukou, kterou soka neúmyslně trefil.
     
    40
    Nedovolený zákrok na svou osobu vybojoval Tomáš Vach. Ukázal velmi dobré krytí míče, zezadu ho posléze podrazil Lukáš Novák.
     
    41
    Kompaktní řada Viktorie dělá hostům velké problémy. Hráči v zeleném sice jsou v posledních minutách častěji na míči, ale stále spíše kolem poloviny hřiště.
     
    42
    Dobrý náběh předvedl po levé lajně Adam Lanc. Obdržel přesnou přihrávku a dostal i prostor k centru, kterým ale trefil jenom Vacka. Roh pro Povltavskou fotbalovou akademii.
     
    43
    Centrovaný balón nebyl špatný, ale Ondřej Oravec zvládl osobní souboj s Jakubem Košatou na jedničku, míč odvrátil pryč z šestnáctky.
     
    44
    Příliš dlouho dával Alexandr Sojka najevo, že bude hrát na střed k nohám Tomáše Vacha. Adam Lanc nahrávku vystihl, načež se míč od jeho pravé nohy odrazil zpět na kopačky domácích fotbalistů.
     
    45
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    Viktoriáni přibalují soupeři do šatny ještě jeden kousek. PAVEL GASZCZYK v rychlostním souboji nedal protihráči šanci. Tentýž konkurent mu posléze zakřižoval cestu, ovšem domácí hráč jej využil jako clonu brankáři. Křižné zakončení z pravé strany šestnáctky mu vyšlo na jedničku.
    45. Pavel GASZCZYK - 4:0
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Rezerva plzeňské Viktorie míří dle očekávání za tříbodovým ziskem. V prvním poločase dominovala a Povltavské fotbalové akademii nasázela čtyři góly. Skóre střetnutí otevřel v 7. minutě Tadeáš Pospíšil, na nějž posléze navázali Adam Vrba, Alexandr Sojka a Pavel Gaszczyk. Skóre střetnutí dává jasně najevo, kdo má navrch. Hosté mohou pouze doufat, že soupeř s vidinou snadného vítězství zvolní a neutrží jim výraznější debakl.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Adam Pešek, přichází Petr Falout.
     
    47
    Zatímco hostující trenér o přestávce změnu neudělal, ta domácí kouč Parlásek jednou vystřídal, místo Peška poslal na trávník Petra Falouta.
     
    48
    Na levou stranu pokutového území soupeře dostal dobrou nahrávku Adam Lanc. Při zpracování si ale zamotal míč mezi nohy, z těžké pozice střílel jenom do obránce.
     
    49
    Útočným faulem se provinil Martin Novák. Při výskoku se ohnal rukou a loktem nepříjemně zasáhl do hrudi Ondřeje Oravce.
     
    50
    Petr Falout převzal nahrávku mezi třemi protihráči. V předem ztracené situaci alespoň sympaticky zabojoval, byť míč dle očekávání neudržel.
     
    51
    Přenesení hry na Ondřeje Oravce se vůbec nepovedlo. Nahrávka Tomáše Vacha nabrala přílišnou výšku, bek neměl šanci míč zastihnout ve hře.
     
    52
    Dlouhý odkop hostujícího fotbalisty doputoval až k brankáři Mariánu Tvrdoňovi, který si míč prvním dotekem zpracoval, druhým ho přenesl na Patrika Vacka.
     
    53
    Na polovině hřiště fauloval Adam Kronus. Hosté zkusili rychlou rozehrávku, jenže pas za obranu byl pro Martina Nováka příliš dlouhý.
     
    54
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Adam Vrba, přichází Šimon Planeta.
     
    54
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Pavel Gaszczyk, přichází Milan Krůta.
     
    55
    Adam Kronus spálil tisíciprocentní šanci. Nově příchozí Milan Krůta mu při přečíslení dvou na jednoho adresoval dobrou nahrávku, příjemce ovšem zamířil trestuhodně vedle pravé tyče.
    55. Kronus minul prázdnou bránu
     
    56
    Viktoriáni vybojovali standardu z ideální vzdálenosti od brány. Jmenovitě Milan Krůta, který se nehal povalit protihráčem k zemi kousek za půlkruhem před před šestnáctkou.
     
    57
    Exekuce standardní situace se chopil kapitán Adam Čihák. Prvním pokusem trefil dobře nastavenou zeď, odražený balón napálil vysoko nad břevno.
     
    58
    Fotbalisté v červených dresech kontrolují balón na vlastní polovině. Soupeřův presink není nijak zvlášť aktivní, za aktuálního výsledku ale není divu.
     
    59
    Nákop za obranu vyzkoušel Adam Čihák. Našel Tadeáše Pospíšila, jenž centroval od pravé lajny do prostoru, kde se nacházeli pouze protihráči.
     
    60
    Na druhé straně si zahrál gólman Marián Tvrdoň. Křikl na Tomáše Vacha, který stihl uhnout balónu a nechal jej skočit do brankářových rukavic.
     
    61
    Hodina z utkání je minulostí. O vítězi již nějakou tu dobu není pochyb. „Béčko“ plzeňské Viktorie vede rozdílem čtyř gólů a zápas má pevně pod kontrolou.
     
    62
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Marek Hejda, přichází Nikita Chrolenok.
     
    63
    Dobrou práci odvedl u levé lajny Ondřej Oravec. Do poslední chvíle vyčkal, co Filip Drobílek udělá, aby nakonec jeho centr srazil na roh.
     
    64
    Roh se hostujícímu celku vůbec nepovedl. Výsledkem byl rychlý plzeňský brejk a sražený centr Pospíšila, rohový kop tedy uvidíme i na opačné polovině hřiště.
     
    65
    Plzeňští fotbalisté zvolili rozehrávku na krátkou vzdálenost. Centr nepřišel ani posléze, Adam Kronus poslal nahrávku na polovinu hřiště k nohám Adama Čiháka.
     
    66
    Aktuální průběh zápasu nezaujatého fanoušky rozhodně nenadchne. Domácí hráči se neženou dopředu, kontrolují míč kolem poloviny hřiště a hosté jenom čekají, co soupeř vymyslí.
     
    67
    Po pravé lajně chtěl osobního strážce vyřadit ze hry Petr Falout. Niita Chrolenok s touto možností počítal a levou nohou míč píchl do zámezí.
     
    68
    Adam Kronus by se určitě rád zapsal na střeleckou listinu. Zasekávačkou do středu vyřadil ze hry jednoho soupeře, tvrdou ránu nártem ovšem nasměroval do jiného konkurenta.
     
    69
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Lukáš Novák, přichází Vojtěch Hlinák.
     
    70
    Zahuštěným středem hřiště zkusil vyzrát na defenzivní řadu soupeře Tadeáš Pospíšil. Čistým způsobem protihráče zpacifikoval Bohdan Rudavskyj.
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Tadeáš Pospíšil, přichází Robert Aubrecht.
     
    72
    V nepřipravené pozici střílel z levé strany šestnáctky Martin Novák. Ostrá rána prosvištěla výrazně vedle pravé tyčky.
     
    73
    Tělem si domácí kapitán Adam Čihák pomohl proti Denisovi Budínskému, u nějž se zdálo, že by mohl postupovat sám na bránu.
     
    74
    Po pravé lajně se prosmýkl až k rohovému praporku Petr Masopust. Stříleným centrem napálil jenom Oravce, výsledkem je roh.
     
    75
    S přetaženým centrem neměla domácí obrana žádné problémy. Ve vzduchu kraloval Tomáš Vach, který navíc zvládl míč posunout ke spoluhráči.
     
    75
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Patrik Vacek, přichází Tomáš Keltyčka.
     
    76
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Vojtěch Hlinák, přichází Feriole Bagou.
     
    77
    Po centru z levé strany zakončoval nikým neatakovaný Robert Aubrecht. Možná si mohl dovolit míč i zpracovat, střela hlavou proletěla nad břevnem.
     
    78
    Na druhé straně se do odraženého míče opřel Filip Drobílek. Dalekonosný pokus se vznesl o pořádný kus nad horní tyč.
     
    79
    Jakožto poslední hráč si Tomáš Vach dovolil hodně. Kličkou nicméně vyřadil ze hry Jakobovského, načež rozehrál přes Oravce.
     
    80
    Adam Pešek vyvezl míč na útočnou polovinu. Odtud zkusil průnikovou přihrávku po pravé lajně, tu ve skluzu zastavil Jakub Košata.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Plzeň udržuje komfortní čtyřbrankový náskok, Povltavská fotbalová akademie neklade žádný odpor.
     
    82
    Na pravém křídle si Milan Krůta poradil s těžkým zpracováním, aby následně vyslal nebezpečný centr do vápna, kde si jeden z bránících hráčů málem vstřelil vlastní gól, naštěstí pro něj zamířil přímo do rukavic gólmana.
     
    83
    Další útok plzeňské Viktorie skončil odpískaným útočným faulem. Gólman Adam Benada zvolil rozehrávku na pravou stranu, kde se nacházel Nikita Chrolenok.
     
    84
    Kartóne žluté barvy si vykoledoval Jakub Košata. U levé lajny stáhl soka k zemi s jasným cílem zastavit nadějný plzeňský protiútok.
     
    85
    Martin Novák házel dlouhý aut na Adama Lance, který zůstal stát na místě, zatímco Tomáš Vach byl v pohybu, natlačil se před soupeře a míč získal pro sebe.
     
    86
    Po zajímavém stříleném centru z levé strany došlo k zakončené hostujícího hráče, pod tlakem bránícího Čiháka ovšem balón zamířil o kus vedle pravé tyče.
     
    87
    Pro přetažený pas za obranu si vyběhl gólman Marián Tvrdoň. Cestou si ještě stihl zařvat na Tomáše Vacha, jenž mu kulatý nesmysl přenechal.
     
    88
    Po faulu domácího fotbalisty na polovině hřiště zůstal na trávníku ležet Martin Novák. Po chvíli si stoupl, nemělo by se tedy snad jednat o vážnější zranění.
     
    89
    Na levé straně šestnáctky podstoupil tvrdý souboj s protihráčem Adam Kronus. I on si chvilku poležel na trávníku, aby se po pár vteřinách zvedl bez cizí pomoci.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Rezerva plzeňské Viktorie potvrdila roli velkého favorita a na domácím hřišti zvítězila nad Povltavskou fotbalovou akademií přesvědčivým výsledkem 4:0.

    Všechny góly padly v průběhu prvního poločase. Skóre střetnutí otevřel v 7. minutě Tadeáš Pospíšil, jehož s přibývajícími minutami doplnili na střelecké listině Adam Vrba, Alexandr Sojka a Pavel Gaszczyk. Druhý poločas si domácí s přehledem hlídali a nikam se zbytečně nehnali, což byl hlavní důvod, proč už nepadl žádný gól.

    Svěřenci kouče Parláska se díky vítězství vyšvihli na druhou příčku, na vedoucí Admiru Praha ztrácí pouhé dva body. Povltavská fotbalové akademie zůstává s šesti body předposlední patnáctá.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:24:25)

    Milan Huppert

    Branky: 7. Pospíšil, 13. Vrba, 24. Sojka, 45. Gaszczyk

    Karty:   84. Košata (POV)


    FC Viktoria Plzeň B: Tvrdoň – Oravec, Čihák (C), Vacek (75. Keltyčka), Vach, Pešek, Kronus, Pospíšil (71. Aubrecht), Sojka (46. Falout), Gaszczyk (54. Krůta), Vrba (54. Planeta).
    Náhradníci: Mrózek.

    Trenér: Josef Parlásek

    Povltavská fotbalová akademie: Benada – Rudavskyj, Košata, Hejda (62. Chrolenok), Drobílek, Lanc, L. Novák (69. Hlinák) (76. Bagou), M. Novák, Jakobovský (C), Budínský, Masopust.
    Náhradníci: Grégr – Matoušek, Hanč.

    Trenér: Michal Švejda

    Rozhodčí: Coufal – Šmat, Melničuk

    Diváci: 120
    ocianews.com