Udinese – Inter 3:1 (kon.) | Cremonese – Lazio 0:4 (kon.) | Fiorentina – Hellas Verona 2:0 (kon.)
Monza – Juventus 1:0 (kon.) | AS Řím – Atalanta BC 0:1 (kon.) | AC Milán – Neapol 1:2 (kon.)
konec
Udinese Calcio
3:1 (1:1)
Inter Milán
Neděle 18.09.2022, 12:30Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu sedmého kola italské Serie A, ve kterém se střetnou Udinese Calcio a Inter Milán. Začínáme ve 12:30.
     
    Inter Milán
    Devatenáctinásobný italský mistr neobhájil titul v loňské sezoně. Za svým jistým městským rivalem zaostal o dva body. V létě se vrátil belgický útočník Romelu Lukaku, kterému vůbec nevyšlo angažmá v londýnské Chelsea a momentálně v Miláně hostuje. Ve své poslední sezoně na San Siru byl vyhlášený nejlepším hráčem italské nejvyšší soutěže. Opačným směrem putoval Chilan Alexis Sánchez či Chorvat Ivan Perišič. Ten již aktuálně hraje za Tottenham.

    Co se týče výsledků v letošní sezoně, tak v Serii A i Lize mistrů má Inter poloviční úspěšnost. V italské nejvyšší soutěži zareagoval na prohrané derby vítězstvím proti FC Turín. Hosté byli svému soupeři minimálně vyrovnaným protivníkem, ale v 89. minutě rozhodl Marcelo Brozović. V dresu poražených nastoupil na třináct minut také český stoper David Zima.

    Následně zavítal Inter v úterý do Plzně a na rozdíl od AC v souboji s Viktorií Plzeň hraném v srdci Evropy bral tři body. Nutno uznat, že zaslouženě. Svěřenci kouče Inzaghiho měli utkání pod kontrolou a po trefě bosenského kanonýra Edina Džeka přidal druhý zásah nizozemský obránce Denzel Dumfries. Západočeši dohrávali o desíti po přímé červené kartě Pavla Buchy. Zápas sledoval přímo v kotli Interu známý český trenér Martin Pulpit.
     
    Udinese Calcio
    Bookmakeři sázkových kanceláří považují Udinese za mírného papírového outsidera. Bývalý klub nedávné sparťanské posily Jakuba Jankta skončil v minulé sezoně na dvanácté pozici, když získal o sedmnáct bodů více než sestupující Cagliari. Domácí mužstvo opustil před letošní sezonou Argentinec Molina a zamířil do Atlética Madrid. Z českého pohledu je relativně interesantní skutečnost, že dalším pohybem směrem ven byl odchod Jana Kubaly. Ten již momentálně působí v ostravském Baníku. Dvaadvacetiletý fotbalista podepsal smlouvu s Baníkem na rok.

    Co se týče výsledků v probíhajícím ročníku nejvyšší italské soutěže, tak Udinese si počíná velmi dobře. Ze šesti odehraných duelů prohrálo jen v úvodním kole proti AC. Momentálně platí, že čtyřikrát za sebou zvítězilo. Za zmínku stojí především fakt, že ve svém posledním domácím vystoupení deklasovalo římské AS 4:0. Následně muselo na trávníku Sassuola otáčet z 0:1 na 3:1. Onen obrat se rodil až v závěrečné čtvrthodině (33. Frattesi – 75. a 90+3. Beto, 90+1. Samardžič). Udinese hrálo celý druhý poločas přesilovku jedenáct na deset.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezony
    Čtyři kola před koncem uplynulého ročníku Serie A zvítězil Inter na hřišti Udinese 2:1, když skórovali Ivan Perišić a Lautaro Martínez. Za domácí snížil Ignacio Pussetto. Milánský celek tak navázal na podzimní vítězství 2:0. Gólmana Silvestriho překonal pouze Joaquín Correa.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Silvestri – N. Pérez, Becao, Makengo – Pereyra, Lovrić, Walace, Bijol, Udogie – Beto, Deulofeu.
    Náhradníci: Piana, Padelli – Success, Arslan, Abankwah, Jajalo, Ehizibue, Samardžič, Pafundi, Guessand, Nestorovski, Ebosele, Nuytinck, Ebosse.

    Inter Milán: Handanovič – Škriniar, Acerbi, A. Bastoni – Dumfries, Barella, Brozović, Mchitarjan, Darmian – Džeko, La. Martínez.
    Náhradníci: Onana, Cordaz – Dimarco, Zanotti, V. Carboni, Correa, Gagliardini, D'Ambrosio, de Vrij, Asllani, Bellanova, Gosens.
    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Valeri – Palermo, Mokhtar.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Udinese bude hrát v černobílém, zatímco Inter nastoupí v klasické černomodré sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Udinese obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned dostal do vápna, ale míč skončil v rukavicích brankáře.
     
    2
    Denzel Dumfries si dal pozor na napadajícího Makenga a jednoduše před ním odkopl míč mimo nebezpečné území. Inter navíc získal vhazování.
     
    3
    Inter kombinuje s míčem na kopačkách na vlastní polovině a zatím se nikam nežene. Hráči domácího Udinese naopak soupeře aktivně napadají.
     
    4
    Stopeři Interu kombinují s míčem na vlastní polovině a vyčkávají na skulinku v defenzivě domácího Udinese. Hráči hostů v úvodu hýří pohybem.
     
    5
    Matteo Darmian se individuálně dostal do blízkosti velkého vápna, kde jej jeden z domácích hráčů poslal k zemi. Inter získal přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    6
    Inter Milán právě vstřelil branku! Inter Milán se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Exekuce přímého kopu se ujal NICOLÓ BARELLA a jeho parádní technický pokus přes zeď našel cestičku do horního rohu branky!
    6. Nicoló BARELLA - 0:1
     
    8
    Domácí celek se ihned po obdržení úvodní branky vydal vpřed a hledá si cestičku do pokutového území. Domácí ale vybojovali jen rohový kop.
     
    9
    Inter se dostal do blízkosti velkého vápna soupeře, ale Lautaro Martínez zahnal Darmiana dlouhou přihrávkou do velmi ostrého úhlu.
     
    10
    Lautaro Martínez napadal rozehrávku domácího Udinese na jeho polovině. Hostující útočník si ale pomohl zatažením za dres domácího obránce.
     
    11
    Zadáci Udinese zapojili do rozehrávky také domácího gólmana. Jeho nákop směřoval na levé křídlo, kde míč skončil u zadáků Interu Milán.
     
    12
    Darmian se snažil prodrat vpřed po levém křídle, ale předkopl si míč daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku.
     
    13
    Udinese zahrávalo rohový kop. Becao se ujal jeho rozehrávky, nicméně nadýchaný centr zakroutil jen do rukavic Samira Handanoviče.
     
    14
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Alessandro Bastoni).
     
    15
    Domácí Udinese zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr ale skončil na hlavě obránců Interu Milán.
     
    16
    Handanovič si dal pozor na centr z levé strany hrací plochy a bez problémů si dokráčel pro míč. Gólman Interu v úvodu působí jistým dojmem.
     
    17
    Milan Škriniar zvládl další situaci skvěle pozičně a jednoduše sklepl míč hlavou na pravou stranu hřiště. Inter v defenzivě hraje takřka bezchybně.
     
    18
    Jean-Victor Makengo dostal přihrávku na levou stranu a pohotově vyslal centr před branku Interu. Jeho pobídku schoval do rukavic Samir Handanovič.
     
    19
    Henrich Mchitarjan na polovině Udinese fauloval statického obránce přímo před očima hlavního arbitra. Domácí celek může pokračovat v kombinaci.
     
    20
    Beto bojoval o odražený míč na pravé straně hřiště, nicméně jednoduše jej od míče odstavil Darmian. Udinese ale rychle získalo míč zpět.
     
    21
    Jean-Victor Makengo diriguje rozehrávku Udinese na polovině Interu Milán. Domácí hráči jsou zatím hodně aktivní, ale kombinaci chybí přesnost.
     
    22
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Henrich Mchitarjan).
     
    23
    Udinese právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Domácí celek také udeřil po standardní situaci! Po přímém kopu přiletěl centrovaný míč na malé vápno a MILAN ŠKRINIAR si vsítil nešťastnou vlastní branku!
    23. Milan ŠKRINIAR - 1:1
     
    25
    Inter se ihned po obdržení branky vydal do ofenzivy. Přihrávku na pravou stranu náhaněl Edin Džeko, ale domácí brankář včas vystartoval.
     
    26
    Matteo Darmian spěchal za obloučkem na levé křídlo, ale dlouhou pobídku na trávníku neudržel. Udinese bude rozehrávat od branky.
     
    27
    Darmian vhazoval na levé straně hrací plochy a zapojil do rozehrávky stopery Interu Milán. Domácí fotbalisté pokračují ve vysokém presinku.
     
    28
    Beto se hnal za nákopem na polovinu Interu Milán, nicméně Milan Škriniar jej nedovoleným zákrokem zastavil. Domácí budou rozehrávat.
     
    29
    Stopeři Udinese měli problémy s napadajícími hráči Interu Milán. Marco Silvestri si poté troufl na kličku proti Džekovi, kterou zvládl s noblesou.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme bojovné utkání. Oba týmy se od úvodních minut snaží hrát ofenzivně.
     
    31
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Roberto Gagliardini,
    ze hřiště odchází Alessandro Bastoni, přichází Federico Dimarco.
     
    32
    Střídající Federico Dimarco se ihned po svém příchodu na trávník opřel pravačkou do volného míče, ale poslal jej vysoko nad břevno.
     
    33
    Inter v posledních minutách převzal aktivitu a hraje častěji na polovině Udinese. Defenziva domácího celku ale skvěle zahušťuje prostor na hranici šestnáctky.
     
    34
    Po další akci Interu se k hlavičce v pokutovém území dostal kanonýr Edin Džeko, jehož hlavička prolétla nad břevnem.
     
    35
    Edin Džeko následně vypomohl také hostující defenzivě, když si tělem pokryl míč před Betem a nechal se faulovat. Inter bude rozehrávat.
     
    36
    Velmi aktivní Džeko si naběhl na pobídku do vápna, kde se opřel do odraženého míče, jenže jeho rána skončila vysoko nad břevnem.
     
    37
    Dva hráči Interu si na levé straně dávali přednost tak dlouho, až jim míč utekl do zámezí. Vhazovat bude domácí Udinese.
     
    39
    Roberto Gagliardini nakopl míč na Edina Džeka, ale ten si tentokrát nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    40
    Žlutá karta pro tým Udinese Calcio (Roberto Pereyra).
     
    41
    Aktivní Darmian se po levé straně hnal za nákopem z kopačky Dimarca, ale míč už na trávníku neudržel. Domácí budou rozehrávat od branky.
     
    42
    Beto na pravé straně neudržel míč na trávníku a ještě se pustil do menší potyčky s Dimarcem. Sudí ale oba kohouty rychle odtrhl.
     
    43
    Denzel Dumfries vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na Brozoviče, ale tomu vůbec nevyšel první dotek.
     
    44
    Džeko dostal přihrávku do vápna, ale sklepnutím na Dimarca obral Inter o možnost k zakončení. Následně se navíc faulem provinil Darmian.
     
    45
    Dumfries potáhl míč snad padesát metrů po pravé straně. Po dlouhém sprintu ale vyslal do pokutového území skutečně tragický centr.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Matteo Darmian).
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí na půdě Udinese nerozhodný stav 1:1. O úvodní branku se už v 6. minutě postaral Nicoló Barella. Domácí ale poté zlepšili svůj výkon a vybojovali si standardní situaci, po které si nešťastnou vlastní branku vsítil Milan Škriniar. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující Inter Milán obstaral výkop do druhého poločasu utkání. Hosté se hned dostali do zakončení, ale Darmianův pokus byl sražen mimo.
     
    47
    Roberto Gagliardini fauloval u postranní čáry Lovriče. Domácí Udinese bude zahrávat další přímý kop.
     
    48
    Centr z přímého kopu se stáčel přímo mezi tři tyče, nicméně nikdo v černobílém dresu na pobídku nedosáhl.
     
    49
    Rodrigo Becao hrál podle rozhodčího nedovoleným způsobem na zemi. Rozhodčí jeho prohřešek viděl a odpískal rozehrávku pro Inter Milán.
     
    51
    Stopeři Interu si vyměňují krátké přihrávky na polovině domácího celku a čekají na nabídku spoluhráčů.
     
    52
    Žlutá karta pro tým Udinese Calcio (Iyenoma Destiny Udogie).
     
    53
    Inter Milán zahrával rohový kop. Dimarco načechral míč na malé vápno, odkud hlavičkoval Dumfries, ale jeho koníček skončil nad břevnem.
    53. Dumfriesova hlavička
     
    54
    Velmi aktivní Dumfries se znovu dostal do pokutového území, odkud pálil levačkou, ale jeho rána skončila vysoko na tribuně za domácí brankou.
     
    55
    Barella centroval z pravé strany na malé vápno, nicméně obětavý stoper domácího celku jeho pobídku rybičkou odehrál do bezpečí.
     
    56
    Edin Džeko se sice dokázal prosadit po krásné kolmici do pokutového území, nicméně branka nemůže platit pro ofsajd.
     
    57
    Žlutá karta pro tým Udinese Calcio (Rodrigo Becao).
     
    58
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Marcelo Brozović).
     
    59
    Jean-Victor Makengo při návratu na vlastní polovinu zastavil slibný protiútok Interu Milán za cenu faulu. Sudí překvapivě kartu nevytáhl.
     
    60
    Hosté po hodině zahrávali rohový kop, nicméně pomalý centr jeden z domácích zadáků bez problémů přizvedl mimo šestnáctku.
     
    61
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Lazar Samardžič.
     
    62
    Udinese se dostalo vpřed vysokým nákopem na hranici velkého vápna. Defenziva hostujícího Interu míč bez problémů odehrála do bezpečí.
     
    63
    Sandi Lovrić napadal rozehrávku soupeře na levé straně, nicméně zadáci Interu si dali pozor a konstruktivně se dostali vpřed.
     
    64
    Sandi Lovrić vystihl nepřesnou rozehrávku Interu, potáhl si míč do střelecké pozice, ale jeho technický pokus Handanovič vytáhl na roh!
    64. Lovrićova možnost
     
    65
    Inter se dostal vpřed po pravé straně. Barellovu kolmici hledal ve vápně Martínez, ale ve skluzu na balón těsně nedosáhl.
     
    66
    Deulofeu se vydal vpřed po pravém křídle, ale Acerbi jej bez větší námahy ubránil. Inter bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    67
    Dumfries doběhl odražený míč na pravé straně vápně a vrátil přihrávku před branku, kde znovu neomylně zakročili obránci Udinese.
     
    68
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Joaquín Correa.
     
    69
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Beto, přichází Isaac Success,
    ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Kingsley Ehizibue.
     
    70
    Success si ihned po příchodu na trávník navedl míč do blízkosti šestnáctky, kde jej k zemi poslal Milan Škriniar. Slovenský stoper dnes nehraje dobré utkání.
     
    71
    Milánský celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč z kopačky Dimarca přiletěl na přední tyč, odkud hlavičkoval Lautaro Martínez, který těsně minul branku.
     
    72
    Inter se usadil na polovině Udinese a už si opět hledá cestičku do pokutového území. Domácí hráči ale aktivně napadají rozehrávku.
     
    73
    Velmi aktivní Federico Dimarco si navedl míč do blízkosti šestnáctky, ale jeho rána z těžké pozice skončila vysoko nad domácí svatyní.
     
    74
    Barella na pravé straně obešel Successe, který jej faulem poslal k zemi. Inter bude mít k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    75
    Ani po následném přímém kopu se Inter nedokázal prosadit. Nadýchaný centr odhlavičkoval do autu Jaka Bijol.
     
    76
    Lautaro Martínez se snažil uvolnit na hranici velkého vápna, jenže prováhal ideální moment k zakončení. Ze strany Interu je to lehce křečovité.
     
    77
    Domácí Udinese zahrávalo rohový kop. Nadýchaný centr bez problémů vyboxoval Handanovič.
     
    78
    Domácí zvýšili napadání na polovině Interu a nepouští hráče v černomodrém za půlící čáru.
     
    79
    Hostující zadáci si nerozuměli na levé straně. Acerbi chtěl oslovit rozběhnutého spoluhráče, ale ten dostal přihrávku snad tři metry za tělo.
     
    80
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Francesco Acerbi, přichází Stefan de Vrij.
     
    81
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Iyenoma Destiny Udogie, přichází Enzo Ebosse,
    ze hřiště odchází Sandi Lovrić, přichází Tolgay Arslan.
     
    82
    Po delší době se Inter usadil na polovině Udinese, kde se snaží kombinovat kolem pokutového území. Hosté získali jen vhazování.
     
    83
    Po následné akci se Inter dostal k zajímavé příležitosti. Do zakončení se dostal slovenský stoper Milan Škriniar, ale neseřídil svá mířidla.
     
    84
    Roberto Gagliardini byl pozdě v souboji na levé straně a pomohl si nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Udinese.
     
    85
    Udinese právě vstřelilo branku! Domácí celek se pět minut před koncem utkání dostává do vedení! Deulofeu odcentroval od rohového praporku velmi prudce a JAKA BIJOL jeho pobídku hlavou usměrnil k zadní tyči!
    85. Jaka BIJOL - 2:1
     
    87
    Inter se ihned po obdržení druhé branky vydal dopředu. Dumfries poslal dlouhý aut do vápna, ale Lautaro se k zakončení neprobil.
     
    89
    Correa se z levé strany dostal do vápna, ale příliš dlouho váhal se zakončením. Obránce mu na poslední chvíli vypíchl míč.
     
    90
    Udinese se v závěru jen brání a nechává hrát hostující celek. Inter vrhá všechny síly vpřed ve snaze vyrovnat.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Domácí se po delší době vydali vpřed, nicméně nikdo v bílém míč dlouho neudržel. Inter už okamžitě spěchá kupředu.
     
    90+3
    Udinese právě vstřelilo branku! Domácí celek v nastavení přidává pojistku na svůj triumf! Po rychlém výpadu do otevřené obrany Interu přiletěl centr na malé vápno a střídající TOLGAY ARSLAN hlavou o břevno nedal Handanovičovi nárok!
    90+3. Tolgay ARSLAN - 3:1
     
    90+5
    Domácí fanoušci si užívají závěr dnešního souboje a hlasitým skandováním oslavují.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Udinese poráží Inter Milán 3:1 a dostává se do čela Serie A! O úvodní branku se už v 6. minutě postaral Nicoló Barella. Domácí ale poté zlepšili svůj výkon a vybojovali si standardní situaci, po které si nešťastnou vlastní branku vsítil Milan Škriniar. Po změně stran měl sice Inter více ze hry, ale hrozili prakticky jen domácí. Pět minut před koncem navíc Jaka Bijol po rohovém kopu poslal Udinese do vedení a v nastavení přidal pojistku střídající Tolgay Arslan.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13. (14:28:02)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Škriniar (vla.), 85. Bijol (Deulofeu), 90+3. Arslan (Deulofeu) – 6. Barella

    Karty:   40. Pereyra (UDI), 52. Udogie (UDI), 57. Becao (UDI) – 14. A. Bastoni (INM), 22. Mchitarjan (INM), 45+1. Darmian (INM), 58. Brozović (INM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
    Udinese Calcio: Silvestri – N. Pérez, Becao, Makengo (61. Samardžič) – Pereyra (69. Ehizibue), Lovrić (81. Arslan), Walace, Bijol, Udogie (81. Ebosse) – Beto (69. Success), Deulofeu.
    Náhradníci: Piana, Padelli – Abankwah, Jajalo, Pafundi, Guessand, Nestorovski, Ebosele, Nuytinck.

    Inter Milán: Handanovič – Škriniar, Acerbi (80. de Vrij), A. Bastoni (31. Dimarco) – Dumfries, Barella, Brozović, Mchitarjan (31. Gagliardini), Darmian – Džeko (68. Correa), La. Martínez.
    Náhradníci: Onana, Cordaz – Zanotti, V. Carboni, D'Ambrosio, Asllani, Bellanova, Gosens.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Valeri – Palermo, Mokhtar
    thejrc.org