Ústí n/L – Děčín 2:1 (kon.) | Chomutov – Klatovy 6:2 (kon.) | Letňany – Vrchlabí 6:2 (kon.)
Benátky n/J – Hronov 2:1 (po pr.) | Jablonec n/N – Řisuty 5:2 (kon.) | Písek – Příbram 1:5 (kon.)
Mostečtí Lvi – Cheb 3:0 (kon.) | Tábor – Kobra 6:3 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
6:2 (3:1, 0:1, 3:0)
HC Stadion Vrchlabí
Středa 21.09.2022, 18:00 • Ice Arena, Letňany • 2. liga skupina Západ • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes startuje druhá hokejová liga, která bude hodně zajímavá a za poslední roky zřejmě nejkvalitnější, neboť v ní nastoupí celá řada někdejších extraligových hráčů a přibyly i kvalitní týmy jako např. Vrchlabí, Ústí nad Labem, Havířov, které spadly z Chance ligy. Ale třeba také Znojmo, které hrávalo rakouskou mezinárodní soutěž. Bude to hodně zajímavé. Západní skupina startuje dnes, ta Východní se přidá v sobotu. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Letci Letňany a HC Stadion Vrchlabí.
     
    HC Letci Letňany

    Letňanští hokejisté sehráli deset přátelských duelů s bilancí sedm výher, dvě prohry a jedna remíza (v utkání s Mostem se oba týmy dohodly, že se nebude prodlužovat a nebudou ani nájezdy). Poslední tři odehraná utkání byla pro Pražany vítězná. Postupně porazili 2:1 Kobru Praha, 2:0 mostecké Lvy a vůbec poslední přípravný duel si hráči Letňan vychutnali, když Benátky porazili vysoko 8:1. Na sezónu jsou tak domácí hokejisté určitě připraveni a budou ji chtít zahájit ziskem bodů. Proti Vrchlabí s Janem Hlaváčem, jenž ještě loni v Letňanech působil, to nebudou mít jednoduché.
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Hokejisté Vrchlabí si po odmlce zahrají zase druhou hokejovou ligu, v uplynulé sezóně totiž ještě hráli Chance ligu, ze které ale padli o patro níže. Pardubice totiž ukončily smlouvu s Vrchlabím, které bylo jejich farmou. K vidění tak zase budou pikantní souboje s vrchlabským týmem. Ten sehrál v přípravě sedm utkání a ze všech si odnesl výhru. Stadion tak ukazuje, že i ve třetí nejvyšší soutěži bude mít sílu. Tři poslední zápasy skončily výhrami 4:0 nad Letňany, 7:2 nad Hronovem a naposledy pak na rozjeté Vrchlabí nestačil Děčín, jenž padl 1:2. Dnes nás každopádně čeká hodně zajímavý duel, který by mohl nabídnout i hodně branek.
     
    Vzájemná utkání

    Ve druhé lize se oba týmy naposledy potkávaly v sezóně 2018/2019. A utkaly se celkem čtyřikrát, třikrát vyhrálo Vrchlabí, jednou pak byly úspěšné Letňany. V přípravném období, jak už bylo zmíněno, prohrály Letňany s Vrchlabím 0:4. Mají svému soupeři tedy co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Brázdil (Zeithaml) – Lytvynov, Kolářík, Havelka, Gurjevskij, L. Chalupa, Z. Fiala – Arnošt (A), Švec, Wojnar – Uhlík, Kellerstein, K. Pejchal – Labuzík, Řepík, T. Pejchal – Vacín, Kropáček, Kastner (A), Hozák (C), Poul
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Krinwald) – Kerekanič, Kynčl, Vácha, Bendík (A), Voňka, P. Fiala, Duran, Perička – Krsek, Chrtek, Poppel – Moník, Duchan, Hlaváč – Urban (C), D. Chalupa, Jirků – Bláha (A), Tatar, Šlaicher
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Červenka – Toman, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Domácí hokejisté se hned dostali do útočné akce, ale nevytěžili z ní nic. Nyní čelí protiakci Vrchlabí, které se snaží o kombinaci v teritoriu Letňan.
     
    01:07
    Duran na pravém kruhu převzal přihrávku, napřáhl ke střele a jeho těžký pokus končí na Brázdilovi, který raději přerušuje hru.
     
    01:29
    Záhy se do akce na druhé straně dostávali Letňanští, ovšem zastavilo je postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    01:46
    Zakázané uvolnění Vrchlabí, takže se vše zase stěhuje před Vacka, buly po jeho levé ruce. Letci tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    02:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    David Voňka – 2 min., vysoká hůl.
     
    03:03
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči, Voňka zahrál vysokou holí a už sedí na trestné lavici. Domácí se už roztáhli v pásmu Vrchlabí, ale zatím neznají recept na Vacka.
     
    03:30
    Vrchlabští se dostali na kotouč a ten vyhazují velmi rychle až před branku Letňan. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    04:08
    Dominik Havelka se napřáhl na modré čáře a jeho pumelice končí na brankáři Vackovi, hosté se pak znovu osvobozují.
     
    04:12
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    05:00
    Hra je přerušena, oba celky střídají. Za chvíli se bude vhazovat před Denisem Vackem, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    05:27
    Po delší době se před branku Letňan natlačili hráči Vrchlabí, u zadního mantinelu vybojovali puk a akce tak pokračovala. Ale poté se hosté sami vykázali z útočné třetiny.
     
    05:45
    Následně se rychle chtěli vrátit zpět, ale stopku jim vystavil ofsajd.
     
    06:24
    Jeden z domácích beků obral o kotouč Jana Hlaváče, který to v Letňanech velmi dobře zná a hosté se pak museli zase vracet zpět před Vacka, aby mu pomohli v rodící se rychlé akci Letňan.
     
    08:17
    Tomáš Bláha nabral v obranném pásmu rychlost, dostal se až do zakončení před Brázdilem, ale jeho pokus se neujal a puk je u zadního mantinelu.
     
    08:35
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Nikita Gurjevskij – 2 min., podrážení.
     
    09:21
    Nyní si početní výhodu také vyzkoušejí hosté a už se postupně dostávají před domácí klec.
     
    10:16
    Letňany se zatím dobře brání a nepouštějí soupeře do přesnějšího zakončení. Nemohou se ale stále vymanit z jejich tlaku.
     
    10:32
    Z levého kruhu pálil Tomáš Perička, ale místo u své pravé tyče si Jaroslav Brázdil pohlídal a podržel svůj tým.
     
    10:35
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    11:33
    Nepovedený útok domácích hráčů a následně pak šli do akce hosté. Ale před Brázdilem neuspěli i díky zákrouk obrany Letňan.
     
    11:57
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jiří Hozák – 2 min., krosček.
     
    12:38
    Další možnost pro hosty, jak otevřít účet zápasu, hrají totiž další přesilovou hru. Hned ale čelili vyhození soupeře.
     
    12:42
    Letňany právě vstřelily branku!
    Paradoxně ve vlastním oslabení jdou do vedení domácí hráči. DOMINIK ARNOŠT v úniku projel až do prostoru mezi kruhy, kde nepříjemnou střelou zaskočil hostujícího brankáře – 1:0. Bez asistence.
    12:42 Dominik ARNOŠT - 1:0
     
    13:15
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté ale hned z další akce vyrovnávají a využívají přesilovou hru. Z pravého kruhu letěla prudká rána na Brázdila z hole DAVIDA CHALUPY, která se zastavila až za jeho zády – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Filip Moník a Ondřej Chrtek.
    13:15 David CHALUPA - 1:1
     
    13:58
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Vojtěch Kropáček – 2 min., nesportovní chování.
     
    14:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Jakub Kynčl – 2 min., podrážení.
     
    15:14
    Ve hře ve čtyřech hráčích na obou stranách se zatím nevede ani jednomu týmu. Nyní mají pásmo hosté, vhazuje se po pravé ruce Brázdila.
     
    15:58
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    16:20
    Dominik Řepík dostal přihrávku na levý kruh a poté jeho svižná střela skončila na zákroku Denise Vacka. Ten hru zastavuje, buly po jeho pravé ruce.
     
    16:37
    A také Vrchlabí je už kompletní a hned po zisku puku se dere do další útočné akce. Obrana Letňan se tak vrací zase zpátky.
     
    16:47
    Letňany právě vstřelily branku!
    Jenže hned na to získali puk domácí hráči a uháněli do akce. Zpoza zadního mantinelu pak dostal přihrávku přímo k bližší tyči JIŘÍ UHLÍK a pohotovou a dobře mířenou střelou propálil Denise Vacka – 2:1. Asistence: Dominik Arnošt a Dominik Havelka.
    16:47 Jiří UHLÍK - 2:1
     
    18:08
    A znovu operovali Letci před hostující klecí, Vacek se musel činit a následně i za pomoci obrany opouští hosté obrannou třetinu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Letňany právě vstřelily branku!
    V samotném závěru první třetiny ještě udeřili domácí hráči a ti jdou do dvoubrankového náskoku. Jakub Wojnar našel volného DOMINIKA ARNOŠTA, který z hrany levého kruhu prostřelil Denise Vacka mezi jeho betony. Hostující brankář se pak už jen bezmocně otáčel za sebe a gólu nemohl zabránit – 3:1. Asistence: Jakub Wojnar.
    19:29 Dominik ARNOŠT - 3:1
     
    19:46
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Zoran Fiala – 2 min., podrážení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí, až do třinácté minuty byl stav zápasu bezbrankový. Poté udeřili domácí hráči v oslabení a šli do vedení, ale Vrchlabí dokázalo bleskově v přesilovce vyrovnat. Následně pak ale úřadovali už jen Letci, kteří postupně přidali další dva góly a před prostřední částí tak mají náskok o dvě branky. Hosté se pochopitelně budou snažit o kontaktní gól, aby se dostali zpět do zápasu.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jsou svému soupeři na dostřel jediné branky. Z levé stany načasoval přihrávku přímo k protější tyči Patrik Urban a tam byl dobře postavený FILIP MONÍK, jenž tvrdou ránou nedal Brázdilovi šanci – 3:2. Asistence: Patrik Urban a David Chalupa.
    20:21 Filip MONÍK - 3:2
     
    22:29
    Po buly v obranném pásmu se do akce dostaly Letňany, ale přihrávka domácích byla příliš dlouhá a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    25:08
    Tomáš Bláha se po levém křídle prodral až před branku soupeře, jeho přízemní střela ale končí jen vedle protější tyče.
     
    26:24
    Lukáš Vacín převzal přihrávku a z otočky na pravém kruhu vyzkoušel pozornost Denise Vacka, který proti jeho pokusu uspěl.
     
    27:13
    Nyní si museli pozor dávat zase domácí hráči, hosté se nebezpečně natlačili před jejich klec a jeden z pokusů pak musel likvidovat Jaroslav Brázdil.
     
    27:58
    V držení kotouče nyní byli delší dobu Letci, jejich další akci zastavil zákrok Denise Vacka a ten nechal hru přerušit.
     
    28:46
    Vojtěch Kropáček si klepl o přihrávku v prostoru mezi kruhy, ale nakonec se jí nedočkal a poté domácí hráči ztratili touš a ženou se zpět do obranného pásma.
     
    29:38
    Ofsajd Vrchlabí přestěhoval hru do středního pásma, po vhazování se puku zmocnili Letci a velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    30:25
    Jsme za polovinou základní hrací doby, domácí stále drží těsný náskok, zatímco hosté se snaží o vyrovnání.
     
    30:47
    Z pravé strany šel na hosty další pokus, který končí vysoko nad.
     
    30:57
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jiří Hozák.
     
    31:42
    Další šance pro Vrchlabí, v přesilové hře po špatném střídání domácí lavičky mohou srovnat v přesilové hře.
     
    32:57
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    33:44
    Obrana hostů zastavila puk mířící před Denise Vacka a po jeho zisku se pak znovu Vrchlabští dostávají na opačný konec kluziště.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Ján Bendík.
     
    34:15
    Před hostující brankou bylo rušno, menší skrumáž ale Denis Vacek zastavil a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    35:02
    Hosté se osvobodili a dokonce se dostali ve vlastním oslabení do kombinace před Brázdilem, ale nakonec ho neohrozili. Pošetřili aspoň cenné vteřiny.
     
    35:50
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Adam Jirků – 2 min., hákování.
     
    36:00
    Hosté jsou ve čtyřech hráčích.
     
    36:54
    Po pokusu Lukáše Kastnera zakročil Denis Vacek a opět drží svůj tým. Před dotírajícími domácími hráči pak nechal hru zastavit.
     
    37:50
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    37:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Lukáš Vácha – 2 min., hrubost.
     
    38:12
    Ale ne na moc dlouho, další trest pro hosty a to je voda na mlýn pro Letňany, které se budou snažit navýšit svůj těsný náskok.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Ondřej Chrtek – 2 min., podrážení.
     
    38:31
    A přesilovka pět na tři. Dokáží ji domácí hráči využít? Vhazuje se před hostující brankou.
     
    38:58
    Před domácími zívala na chvíli odkrytá hostující klec, ale domácí ji ze dvou dorážek netrefili. Následně je hra zastavena a buly bude vhozeno po levici Denise Vacka.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Simon Thomas Duran – 2 min., krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm padla jediná branka, hned v úvodu využili hosté přesilovou hru a dostali se tak Letcům na dostřel. Zatím se jim ale nedaří srovnat. Na začátku třetí třetiny ještě budou čelit přesilovce Letňan, které se ji budu snažit využít.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Domácí se uhnízdili ve vrchlabském teritoriu a zakombinovali. Vacek ale nedovolil, aby domácí skórovali a následně pak se Vrchlabí osvobozuje.
     
    41:35
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    42:01
    Letňany právě vstřelily branku!
    Hosté už sice byli v plném počtu, ale do akce šli Letci. Na pravou stranu pak dostal přihrávku od Jiřího Uhlíka ADAM KELLERSTEIN a z nápřahu prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 4:2. Asistence: Jiří Uhlík.
    42:01 Adam KELLERSTEIN - 4:2
     
    42:23
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Kryštof Pejchal – 2 min., hákování.
     
    43:47
    Domácí se velmi dobře brání a vyhazují puky daleko od branky Brázdila. Šetří tak cenné vteřinky ze svého oslabení.
     
    44:18
    Další výhoz puku až před hostující branku a tohle oslabení už domácí celek zvládne bez úhony.
     
    44:23
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    46:16
    Stadion se dostal do tlaku před brankou domácích, ale nakonec z toho nebylo nic. Po zisku puku ho pak domácí zavážejí na druhý konec hřiště.
     
    47:51
    Únik Jána Bendika zastavila obrana Letňan už ve středním pásmu a následně pak získala puk. S ním pak Letci míří před Denise Vacka.
     
    48:28
    Letňany právě vstřelily branku!
    Další pohledná kombinace Letců a je to 5:2. Z pravého kruhu táhlou střelou překonal Vacka DOMINIK ŘEPÍK. Asistence: Lukáš Kastner.
    48:28 Dominik ŘEPÍK - 5:2
     
    49:05
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Vojtěch Kropáček – 2 min., sekání.
     
    49:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Ondřej Chrtek – 2 min., napadení.
     
    50:48
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Jan Hlaváč – TS, hákování.
     
    50:48
    Dominik Řepík neproměnil trestné střílení.
     
    51:36
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jiří Uhlík – 2 min., vysoká hůl.
     
    52:15
    Okolo branky domácích se projel Adam Jirků, následně pak kotouč chtěl nasměrovat do mezikruží, ale jeho úmysl mu zmařila obrana Letců.
     
    53:13
    Domácí Letňany už hrají v klidu a nikam se neženou. Mají tříbrankový náskok, o který by rozhodně neměly přijít.
     
    54:21
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jiří Hozák – 2 min., krosček.
     
    56:00
    Hosté nemají co ztratit, jsou v šesti a bez brankáře!
     
    56:21
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    57:12
    Stále jsou hosté bez brankáře a v útoku je šest bruslařů. Stadion se pokouší o snížení, aby měl ještě nějakou malou šanci na úspěch v duelu.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Jakub Tatar – 2 min., sekání.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Vojtěch Kropáček napřáhl na pravé straně a jeho projektil skončil na lapačce hostujícího brankáře Vacka. Poté je hra zastavena.
     
    58:16
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Ján Bendík – 2 min., nesportovní chování,
    Patrik Urban – 2 min., nesportovní chování.
     
    59:30
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí ještě využívají přesilovou hru, z pravého kruhu rozvlnil síť za Denisem Vackem JIŘÍ HOZÁK a pečetí tak výhru domácích Letňan – 6:2. Asistence: Tomáš Labuzík a Adam Kellerstein.
     
    59:30
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Tomáš Labuzík – 2 min., nesportovní chování.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Jakub Kynčl – 2 min., nesportovní chování.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Letňany porazily Vrchlabí 6:2 a připisují si první tři body do tabulky v novém ročníku druhé hokejové ligy. Ještě loni účastník Chance ligy na první body dnes nedosáhl.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (20:26:14)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Arnošt, 17. Uhlík (Arnošt, Havelka), 20. Arnošt (Wojnar), 43. Kellerstein (Uhlík), 49. Řepík (Kastner), 60. Hozák (Labuzík, Kellerstein) – 14. D. Chalupa (Moník, Chrtek), 21. Moník (Urban, Chalupa)


    HC Letci Letňany: Brázdil (Zeithaml) – Lytvynov, Kolářík, Havelka, Gurjevskij, L. Chalupa, Z. Fiala – Arnošt (A), Švec, Wojnar – Uhlík, Kellerstein, K. Pejchal – Labuzík, Řepík, T. Pejchal – Vacín, Kropáček, Kastner (A), Hozák (C), Poul
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Krinwald) – Kerekanič, Kynčl, Vácha, Bendík (A), Voňka, P. Fiala, Duran, Perička – Krsek, Chrtek, Poppel – Moník, Duchan, Hlaváč – Urban (C), D. Chalupa, Jirků – Bláha (A), Tatar, Šlaicher
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Červenka – Toman, Kučera
    bahis siteleri