Libišany – Jihlava 1:3 (po pr.) | Kroměříž – Ostrava 3:3 (1:4 po pen.) | Benátky n/J – Varnsdorf 1:2 (kon.)
Most/Souš – Vlašim 1:4 (kon.) | Čáslav – Hr. Králové 0:11 (kon.) | Bzenec – Karviná 1:2 (kon.)
Ústí n. L. – Bohemians 1905 0:3 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 0:5 (kon.)
konec
FC Chomutov
0:5 (0:2)
SK Dynamo Č. Budějovice
Středa 21.09.2022, 18:30 • Letní stadion Zadní Vinohrady, Chomutov • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Kvalita byla na straně Českých Budějovic, které Chomutovu nasázely pět branek a čtyři z nich vsítil Tomáš Zajíc. Domácí celek si v prvním poločase připravil několik dobrých příležitostí, které zahodil, a tak se musí před favoritem sklonit. Ve druhém poločase už si Dynamo souboj pohlídalo a dovedlo jej k postupu. Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:19:29)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Před pokutovým územím zastavil Vojtěch Kubík pronikajícího Branislava Sluku, a tak i chomutovský kapitán uviděl žlutou kartu.
     
    88
    Chomutovský roh rozehrál Lukáš Svoboda, jehož centr brankáři vypadl z rukavic. Velmi překvapený byl Marek Chaloupka, jenž z úhlu už nestihl reagovat.
     
    86
    Střídání v týmu FC Chomutov:
    ze hřiště odchází Filip Schreiner, přichází Matěj Růžička.
     
    85
    Na levé straně se uvolnil Patrik Hellebrand, jehož centr byl odvrácen. Z druhé strany přišel nepříjemný pas po zemi, ovšem Chomutov si znovu poradil.
     
    84
    Ve středu hrací plochy vybojoval míč Jan Mužík, který ho téměř okamžitě strkal za obranu. Ovšem celou situaci nepochopil Lukáš Vymyslický, a tak znovu hrají České Budějovice.
     
    81
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Přetažený centr z levé strany vracel před branku Jakub Matoušek. Na brankové čáře pak balon do sítě doklepl TOMÁŠ ZAJÍC, který zaznamenal čtvrtou trefu v utkání.
     
    79
    Střídání v týmu FC Chomutov:
    ze hřiště odchází Jan Kopta, přichází Lukáš Vymyslický,
    ze hřiště odchází Radek Kibal, přichází Daniel Luxa,
    ze hřiště odchází Benjamin Čolič, přichází David Krch.
     
    77
    Na hranici šestnáctky se tentokrát nacházel Jakub Matoušek, jehož zakončení mířilo kousek na horní tyčku. Chomutov pak otočil hru, ale také jeho pokus byl nepřesný.
     
    76
    Tomáš Zajíc se ve vápně střetl s domácím brankářem a byl mu odpískán faul. Útočník Dynama tak dlouho protestoval, až si jej zavolal hlavní sudí na kobereček.
     
    75
    Ve druhém poločase už se hraje výhradně na branku Chomutova. Naopak Martin Janáček na druhé straně moc nepřehledných situacích neřešil.
     
    74
    U postranní lajny byl nedovoleně zastaven Michal Klimeš, jenž vybojoval volný kop, který rozehrál Lukáš Svoboda. Ovšem před brankou předvedl útočný faul Vojtěch Kubík.
     
    71
    Po chomutovské ztrátě vyrazil soupeř do přečíslení a Jakub Matoušek se sám hnal na Radima Švejdu. Jeho zakončení po zemi ale zamířilo jen kousek vedle levé tyče!
     
    69
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jakub Švec, přichází Nicolas Penner,
    ze hřiště odchází Daniel Hais, přichází Jakub Matoušek.
     
    68
    Velmi drzým způsobem si počínal Filip Schreiner, který obešel dvojici soupeřů. Ovšem následný centr už za moc nestál a putoval jen k soupeři.
     
    67
    Parádní zákrok chomutovského brankáře! České Budějovice se prezentovaly další pokusem zevnitř pokutového území, ovšem Radim Švejda skokem pokus zlikvidoval.
     
    66
    Centr z levé strany mířil na zadní tyčku, kde se nacházel Filip Schreiner, jehož pokus mířil do branky. Ovšem na brankovou čáru se vrátil Martin Sladký, jenž míč odehrál.

    Michal Luxa

    Branky: 20. Havel, 21. Zajíc, 51. Zajíc, 57. Zajíc, 81. Zajíc

    Karty:   18. Liška (CHM), 90. Kubík (CHM) – 53. Švec (CEB)


    FC Chomutov: Švejda – Kibal (79. Luxa), Kubík (C), Kunart, Chaloupka – Schreiner (86. Růžička), Klimeš, Janošík, Liška – Jelínek (58. Svoboda) – Kopta (79. Vymyslický).
    Náhradníci: Stránský – Mužík.

    Trenér: Tomáš Smola

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Čolič (79. Krch), Králik (C) (58. Sladký), Havel, Sluka – Broukal, Švec (69. Penner) – Potočný (46. Čmelík), Hellebrand, Hais (69. Matoušek) – Zajíc.
    Náhradníci: Luksch – Skovajsa.

    Trenér: Jozef Weber

    Rozhodčí: Kvítek – Ratajová, Váňa
    thejrc.org