Olomouc – Přerov 3:0 (kon.) | Vítkovice – HK MD Šumperk 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Havlíčkův Brod 4:5 (kon.)
HC Litvínov – Chomutov 6:1 (kon.) | Zlín – Poruba 5:6 (po pr.) | Sparta – Hvězda Praha 3:1 (kon.)
Slavia – Plzeň 9:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:0 (kon.) | Jihlava – Tábor 5:2 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 6:7 (0:3 po s.n.) | K. Vary – Kladno 9:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
BK Havlíčkův Brod
Čtvrtek 22.09.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    51:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další situaci ale již brodská obrana neustála a bude to drama až do konce zápasu! Výbornou práci předvedl zejména JAKUB BEDNÁŘ, který se vydal za Páleníkovým nahozením, natlačil se mezi dva brodské obránce, až byl rázem za nimi a připraven ke střele. Přestože přepadl dopředu, v pádu ještě pak dokázal puk napálit do vinglu – 4:5! Asistence: Ondrej Páleník.
     
    42:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže Východočeši hned záhy snižují a nejlepší moment si pro tuhle chvíli nevybral gólman Kamenický! JAROSLAV BOLEHOVSKÝ se uvolnil na vrcholku pravého kruhu po Hendrychově přihrávce a střílel. Hostující gólman sice vyrazil puk lapačkou nad sebe, ten však nabral obrácenou rotaci a stočil se směrem do branky – 3:5! Asistence: Patrik Hendrych, Jakub Aschenbrenner.
     
    40:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Do třetí třetiny vstupuje Rebel nejlépe jak může a míří za třemi body! Přesilovku 5 na 3 přitom využil TADEÁŠ KOUBEK nejlépe, jak mohl. Nabruslil si na modrou, počkal na přesnou přihrávku od Mrtky a z voleje napálil puk nad rameno Meišnera, tohle nešlo chytat – 2:5! Asistence: Patrik Mrtka.
     
    35:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši navíc snižují a náboj duelu není menší, ba naopak! Přesnou přihrávkou na Jóna nastartoval Jakub Aschenbrenner brejk 2 na 1, který sice domácí kapitán zakončil střelou do betonu Kamenického, odražený kotouč se ale dostal na hůl VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA, který z jedničky poslal puk do prázdné – 2:4! Asistence: Jakub Jón, Jakub Aschenbrenner.
     
    31:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec však velmi rychle snižuje a ještě se drží ve hře! Pavlík měl prostor za brankou a rychle našel VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA, který zkusil zakončení z bekhendu. Puk propadl Kamenickému přes teploměr a ještě to bude rozhodně dramatické – 1:4! Asistence: Dominik Pavlík.
     
    31:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Druhý gól z přesilovky a Brod míří za naprostou senzací! Kachlíř posunul puk podél modré pro TADEÁŠE KOUBKA, který využil zhruba stejnou šablonu, co jeho spoluhráči v případě třetího gólu. Znovu byla výborně postavená clona před brankou, znovu to byla umístěná střela a domácí lavička si bere oddechový čas – 0:4! Asistence: Lukáš Kachlíř, Patrik Mrtka.
     
    28:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ba co více, z minima vytěžil maximum a jde už na tři branky náskoku! Martin Dvořák posunul puk na modrou pro TADEÁŠE ADAMA, který stihl jít do zakončení ještě předtím, než k němu dostoupili obránci. Meišner navíc přes clonu vůbec nic neviděl a puk mu prolétl těsně nad lapačkou – 0:3! Asistence: Tadeáš Dvořák.
     
    26:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Další studená sprcha pro Lvy, Brod totiž využívá i druhou přesilovku! Parádní přehled o hře ukázal Koubek od pravého mantinelu, když našel skvěle postaveného PATRIKA KŘÍŽKA před brankou Hradce. Ten navíc nebyl nijak pokrytý a po přesné přihrávce doklepl puk za záda Meišnera – 0:2! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Mrtka.
     
    21:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Pět sekund před koncem přesilovky jde Rebel do překvapivého vedení! FILIP VANĚK si u levého mantinelu po Adamově přihrávce našel kotouč a poslal jej na branku. Zřejmě navíc došlo ještě k teči jednoho z domácích a puk propadl až za Meišnerova záda – 0:1! Asistence: Tadeáš Adam, Filip Ondruš.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 32. V. Aschenbrenner (Pavlík), 36. V. Aschenbrenner (Jón, J. Aschenbrenner), 43. Bolehovský (Hendrych, J. Aschenbrenner), 52. Bednář (Páleník) – 22. Vaněk (Adam, Ondruš), 26. Křížek (Koubek, Mrtka), 29. Adam (Dvořák), 31. Koubek (Kachlíř, Mrtka), 41. Koubek (Mrtka)


    Mountfield HK: Meišner (Růžička) – Janeček, Černý, Samek (A), Mráz (A), J. Aschenbrenner, Forejtek – Jón (C), Hendrych, Burda – Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský – Pavlík, Bednář, Páleník
    Trenér: Luboš Dvořák

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Ondruš, Mrtka (C), Vaněk, Adam, Kachlíř – Dvořák, Koubek, Nový (A) – Frühbauer, Kozlík, Křížek – Teml, Kraučuk, Adamec
    Trenér: Miroslav Duben

    Rozhodčí: Pastier – Dědek, Hlinka

    Diváci: 70
    thejrc.org