Tisková konference VK Jihostroj České Budějovice (kon.)
konec
Tisková konference VK Jihostroj České Budějovice

Čtvrtek 22.09.2022, 10:00 • HochŠpalíček, České Budějovice • Tiskové konference
     
    Jan Diviš (prezident klubu): S covidem pracujeme už tři roky. Jdeme cestou opatrného financování, sázíme na perspektivní volejbalisty, kteří jsou ideálně našimi odchovanci. Letos to určitě zvládneme, musíme vždy reagovat na aktuální situaci. (10:34:17)
     
    Jan Diviš (prezident klubu): Máme silné ročníky kadetů a juniorů a určitě by měli dostat prostor i v hlavním týmu. Ale musí se to samozřejmě správně načasovat. Nastavená koncepce je, jsou s ní obeznámení i rodiče našich mladých hráčů. Naplno by měli přičuchnout k dospělému volejbalu v našem rezervním týmu a příští rok už by se dva až tři mohli zapojit do áčka.
     
    Jan Diviš (prezident klubu): S Martinem Kryštofem jsme domluvení, že u nás odehraje ještě jednu sezonu a poté skončí. Rádi bychom, aby nám pomohl s výběrem svého nástupce.
     
    René Dvořák (trenér týmu): Libero Martin Kryštof na začátku přípravy měl problémy s kolenem, po delší rekonvalescenci by se měl znovu naplno zapojit do tréninku.
     
    René Dvořák (trenér týmu): Kandidátů na kapitána jsme měli hned několik. Nebylo to jednoduché řešení, nakonec jsme se rozhodli pro Martina Licka. Už loni začal být ke konci sezony jedním z hlavních článků týmu, bude plnit roli tahouna. Jeho zapálení pro volejbal je natolik velké, že může být kapitánem.
     
    Robert Mifka (manažer klubu): Rádi bychom pozvali všechny fanoušky na úvodní domácí utkání. Komplikace spojené se sportovní halou vnímáme, ale máme přislíbeno, že brzy bude všechno v pořádku.
     
    Robert Mifka (manažer klubu): Soupeře do Poháru CEV ještě neznáme, ale věříme, že dokážeme postoupit do dalších kol a potěšíme naše fanoušky.
     
    Jan Diviš (prezident klubu): V evropských pohárech se chceme dostat co nejdál. Je otázkou, jak se nám povede začlenit nové hráče do týmu, jak se jim hned od začátku bude dařit.
     
    Jan Diviš (prezident klubu): Nadále máme za cíl zůstat mezi nejlepšími kluby v republice. Pracujeme na dlouhodobé koncepci, která by měla znamenat koordinaci mezi koupenými hráči na trhu a vlastními odchovanci. V tom budeme pokračovat. Je nám jasné, že všichni potřebují dostat prostor a čas. Doufejme, že letos budeme dobře připravení a porveme se o nejvyšší příčky. Jedním z hlavních cílů bude bavit naše fanoušky.
     
    Robert Mifka (manažer klubu): Chceme zůstat špičkou ve výchově mládeže v celé republice. Je však velmi náročné zajistit ubytování, cestování a další věci spojené s fungováním mládeže v klubu. Vychováváme velice talentované a perspektivní volejbalisty, kteří by mohli být nadějí nejen pro náš klub, ale pro celý český volejbal.
     
    Martin Licek (kapitán týmu): Cením si a vážím si toho, že jsem se stal kapitánem mužstva. Není tak důležité, kdo tuto funkci zastává, chceme především šlapat jako tým.
     
    René Dvořák (trenér Jihostroje): Postupně už několik let se snažíme mužstvo omlazovat. Nastalo to i před nadcházejícím ročníkem. Skončili Radek Mach a Miguel De Amo, na jejich pozice dorazili perspektivní volejbalisté. Hlavně na pozici nahrávače to pro nás bude velká změna, protože na něm stojí velká část hry.
     
    Jan Diviš (prezident klubu): Chod klubu je z finančního hlediska zabezpečen. V předchozích dvou letech jsme si vytvořili určitou rezervu, která nám nyní pomáhá. Nečeká nás žádná pohoda, uvidíme, jak to bude s energiemi a případnými kompenzacemi. Dříve jsme měli jistotu, nyní žádná není.
     
    Volejbalisté Českých Budějovice obsadili v minulé sezoně třetí místo v extralize a vyhráli Český pohár. Do sezony budou vstupovat s omlazených týmem, který by rád znovu atakoval medailové pozice. Českobudějovický klub začíná sezonu 2022/2023 domácím zápasem s Ostravou, který odehraje ve Sportovní hale od 18 hodin.

    Své cíle a vize do nové sezony představí vedení klubu na předsezonní tiskové konferenci, která se koná v útulných prostorech restaurace HochŠpalíček od 10:30. Za volejbalový klub budou přítomni prezident Ing. Jan Diviš, generální manažer Robert Mifka, hlavní trenér René Dvořák a nový kapitán Martin Licek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Matěj Mayer

    thejrc.org