Třinec – K. Vary 1:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Rytíři Kladno
Pátek 23.09.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Plekanec mol ještě navýšit kladenské vedení, když Gulaši upadl na modré čáře, ale v samostatném úniku Furcha nepřekonal!
    59:21 Jakub KLEPIŠ - 1:3
     
    59:21
    Kladno právě vstřelilo branku! Brněnská hra bez brankáře neměla dlouhého trvání. Domácí znovu nezvládli přechod přes střed hřiště a toho využil JAKUB KLEPIŠ, když zachytil puk a trefil odkrytou branku Brna. Bez asistence.
     
    59:09
    Furch odjíždí z branky, Kometa jde do akce v šesti!
     
    56:55
    Holík adresoval puk přes šíří pásma Zaťovičovi, ten však trestuhodně promáchl v tutové příležitosti, kdy by měl Brízgala, co dělat, aby se včas přemístil!
     
    53:55
    Dnešní utkání sleduje 6635 diváků.
     
    50:17
    Kometa nyní dostane příležitost pro vstřelení vyrovnávací branky. Dvě minuty za podrážení nafasoval Tomáš Plekanec.
     
    47:46
    Kladno bylo ve slibné příležitosti skóre navýšit, konkrétně Klepši, jenž z voleje pálil z mezikruží, trefil však pouze Furcha!
     
    43:33
    Brno mohlo z minima těžit maximum, když se puk nečekaně od mantinelu odrazil před branku Kladna, kde se snažil překvapeného Brízgalu zaskočit Zaťovič, ale nedokázal puk zvednout nad beton kladenského brankáře.
    33:20 Martin PROCHÁZKA - 1:2
     
    33:20
    Kladno právě vstřelilo branku! Nyní už se MARTIN PROCHÁZKA raduje, když obdržel přihrávku znovu od Michnáče mezi kruhy a prudkou střelou k tyči prostřelil Furcha. Asistence: Albert Michnáč, Jiří Ticháček.
     
    31:39
    Ďaloga a po něm ještě Vincour nyní zatopili Brízgalovi, kladenský brankář teď výrazně podržel Kladno!
     
    29:48
    Do samostatného úniku se dostal Tomáš Plekanec, ale zamířil přímo do připraveného brankáře Furcha!
     
    27:40
    První přesilovou hru si zahraje brněnská Kometa. Dvě minuty za krosček nafasoval lotyšský zadák Kristaps Sotnieks.
     
    18:33
    Holík zpoza branky připravil příležitost Horkému, tomu se však z voleje nepodařilo přesně zamířit!
     
    12:59
    Další slibná akce v podání Kladna, Brodecki hledal před brankou Kubíka, ten však namísto střely z voleje promáchl!
    07:49 Andrej KOLLÁR - 1:1
     
    07:49
    Kometa právě vstřelila branku! Je vyrovnáno! Rychlý protiútok Brna dokázal úspěšně zakončit ANDREJ KOLLÁR, když si k Brízgalovi najel z pravé strany a zavěsil puk pod horní tyč. Asistence: Eduard Šalé, Michal Gulaši.
     
    07:07
    Rytíři bleskově otočili hru a do slibné šance se dostal po střele Procházky, kterou Furch pouze vyrazil, Klepiš, ale o pár centimetrů minul!
    06:04 Ladislav ZIKMUND - 0:1
     
    06:04
    Kladno právě vstřelilo branku! Branka platí! V momentě zakončení totiž branková konstrukce byla ještě pevně zakotvena a posunula se až po zakončení z hole LADISLAVA ZIKMUNDA, jenž tak dovedl k dokonalosti povedenou souhru Rytířů v rámci přesilové hry. Asistence: Matěj Beran, Adam Brodecki.
     
    06:04
    Kladno vstřelilo branku po pohledné kombinaci, avšak branka nebyla uznána, protože konstrukce vypadla ze svého postavení! Situaci nyní zkoumá videorozhodčí!
     
    04:30
    Kladno si zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici míří obránce Robert Černý, jenž dnes přišel Kometě pomoct v rámci střídavých startů z prvoligového Přerova, důvodem jeho pobytu na trestné lavici je nedovolené bránění.
     
    00:27
    Kubík zvládl souboj o kotouč na útočné modré a postupoval osamocen vstříc Furchovi, namísto zakončení však zvolil zpětnou přihrávku na Plekance, kterou už však obrana Brna zablokovala. Trochu luxusní řešení situace hned na startu zápasu v podání Kubíka.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 8. Kollár (Šalé, Gulaši) – 7. Zikmund (Beran, Brodecki), 34. Procházka (Michnáč, Ticháček), 60. Klepiš


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Černý – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Süss, Vincour – Dufek.
    Trenér: Pešout

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Cibulskis, Sotnieks, Ticháček, Babka, Kehar, Veber – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Procházka, Klepiš, Michnáč – Filip, Zikmund (A), Beran – Bláha, Indrák, Melka.
    Trenér: Blažek

    Rozhodčí: Hribik, Vrba – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 6635
    thejrc.org