Mladá Boleslav – K. Vary 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Třinec 4:3 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 6:3 (kon.)
Zlín – Plzeň 1:3 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:1 (3:2 po s.n.) | Pardubice – Vítkovice 0:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
HC Litvínov
Pátek 23.09.2022, 17:00 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 7. kolo
Partner:
     
    A je dobojováno! Domácí si již své vedení pohlídali a přidali navíc další tři branky. Lukáš Plos dokončil hattrick, dále se prosadili Jenčovský a Kříž. Za Litvínov skóroval David Skuhrovec. To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Daniel Várady si teď dovolil solidní obhazovačku protihráče a dostal se i ke střele, avšak Klikovo rameno vystavilo jeho pokusu stopku.
     
    59:20
    Král teď vyčkával se svojí rozehrávkou a čekal, až k němu přijedou protihráči.
     
    58:51
    Liberec právě vstřelil branku! Hosté to zkusili se šesti hráči, avšak tato jejich početní výhoda neměla dlouhého trvání, jelikož prázdné litvínovské zařízení trefil FILIP KŘÍŽ. Asistence: Lukáš Plos, Lukáš Meisel.
     
    58:20
    Domácí utkání vůbec pouze nedohrávají na půl plynu a při každé menší příležitosti se ženou do útoku.
     
    57:30
    Dominik Čech se rozhodl sám dobýt pásmo Liberce a na chvíli byl také úspěšný, usazení Litvínova před Králem ale nemělo dlouhého trvání.
     
    56:43
    Petr Dudáček dostal nabito na modrou čáru a nerozpakoval se vypálit, nicméně Daniel Král na něj měl volný výhled a jeho střelu si tak mohl vychutnat.
     
    55:45
    Riskantní založení útoku zvolil Lukáš Plos, nicméně přece jen se puk dostal úspěšně na Mikuláše Jenčovského. Ten si nabruslil až do šance, ale následně zamířil pouze na hruď Lukáše Kliky.
     
    54:57
    Litvínovský útok nepolevuje v tlaku a žene se za dalším kontaktním gólem. Jeden z chemiků se snažil dostat kotouč zpoza branky odrazem o libereckého brankáře až za jeho záda, ale Král se roztáhl ve svém brankovišti jak dlouhý, tak široký, a nedal tomuto záměru sebemenší prostor.
     
    54:25
    Nahození Dudáčka chtěl usměrnit Marek Slavík, nicméně puk dopravil pouze na betony Krále.
     
    53:38
    Liberec právě vstřelil branku! A domácí vedou opět rozdílem dvou branek. MICHAL KOŠTOVAL se svojí první střelou ještě neprosadil, avšak o několik sekund později dostal druhý pokus z hranice pravého kruhu a opět vymetl horní roh Klikovy klece. Asistence: Samuel Jansa, Michal Bačkovský.
     
    52:25
    Kličkovaná Tygrů na území chemiků skončila vynuceným odevzdáním kotouče a Litvínovští následně vyjeli vstříc libereckému pásmu.
     
    51:14
    Litvínov právě vstřelil branku! Hosté však neskládají zbraně. DAVID SKUHROVEC se proháčkoval libereckou obranou až do šance a po naznačení na Daniela Krále jej také překonal střelou do horní části jeho branky. Bez asistence. (08:07:34)
     
    51:03
    A málem jsme viděli další branku! V šanci ujížděli společně Brouček s Jenčovským a na druhého jmenovaného následně zbylo zakončení, nicméně v rozhodující chvíli prázdnou branku přestřelil.
     
    49:40
    Chemici notně přidali na své aktivitě a bijí se v liberecké třetině o každý centimetr ledu. Domácí obrana však svým protivníkům nedává nic zadarmo.
     
    48:52
    Liberec právě vstřelil branku! Dnešní zápas má svého jasného hrdinu a tím je LUKÁŠ PLOS! Liberecký útočník nyní zkompletoval hattrick, když se prosadil po pasu do slotu střelou příklepem. Asistence Filip Kříž, Mikuláš Jenčovský.
     
    47:30
    Obrovská šance domácích dodala svěřencům Richarda Loba chuť ke skórovaní a je jich plný led.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 18. Plos (Jenčovský, Hladík), 38. Koštoval (Plos, Jenčovský), 40. Plos (Patzelt), 49. Plos (Kříž, Jenčovský), 54. Koštoval (Jansa, Bačkovský), 59. Kříž (Plos, Meisel) – 10. Slavík (Bednařík, Danielčák), 31. Bednařík (Hocelík), 52. Skuhrovec


    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Šedivý, Hladík (A), Koštoval, Patzelt, Culek, Meisel, Várady – Przybyla, Jenčovský (C), Plos – Kříž, Vodlan (A), Brouček – Lysoněk, Fiala, Janata – Bačkovský, Kofroň, S.Jansa.
    Trenér: Richard Lobo

    HC Litvínov: Klika (Čermák) – Hocelík, Vyhlídal, Dudáček, Werner, Janda, Bystřický, Hora – Beran, Vopat (C), Svoboda, Bednařík, Slavík (A), Ekrt, Čech, Postl, Skuhrovec, Danielčák, Ščislák.
    Trenér: David Kočí

    Rozhodčí: Jaroš, Glanc – Hynek, Thuma
    thejrc.org