Liberec – Kometa Brno 2:3 (2:4 po s.n.) | Kladno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 25.09.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:36 Jan BERNOVSKÝ - 3:5
     
    58:36
    Vítkovice právě vstřelily branku! Oceláři kombinovali v útočném pásmu, ale Marinčinova bomba od modré z první, ani Růžičkův centr do brankoviště k šanci nevedl. Následně zariskoval v rohu útočného pásma třinecký hráč a dva Vítkovičtí postupovali na Marinčina. Nakonec hráč, který vedl puk, JAN BERNOVSKÝ poslal puk ze středního pásma do odkryté branky. Bez asistence. Stav utkání 3:5.
     
    57:59
    Je to přesně tak – vidíme hru 6/5 z pohledu domácích!
     
    56:53
    Hudáček na levém kruhu sebral špatnou rozehru hostů a postupoval proti Stezkovi. Jeho střela ale orazítkovala jen zadní hrazení.
    52:01 Marek KALUS - 3:4
     
    52:01
    Vítkovice právě vstřelily branku! Teď se ale do pásma dostali hosté a ihned je z toho ohrožení třinecké branky a gól! Kochovu střelu od modré tečoval před brankou MAREK KALUS a kotouč zapadl mezi betony třineckého brankáře. Asistence: Patrik Koch, Willie Raskob. Stav utkání 3:4.
    45:43 Krysztof MACIAŚ - 3:3
     
    45:43
    Vítkovice právě vstřelily branku! Když byl ohlášen návrat Nestrašila na led, je tu třetí branka v třinecké síti. Třinecký brankář nebyl ideálně u své levé tyče a na bližší stranu jej prostřelil z téměř nulového úhlu KRZYSZTOF MACIAŚ, který se tak prosadil ve své extraligové premiéře. Asistence: Rastislav Dej, Rostislav Marosz. Stav utkání 3:3.
     
    43:39
    Hosté budou mít k dispozici početní výhodu, když Andrej Nestrašil (TRI) vysekl hůl Fridrichovi a dostal menší trest za sekání.
     
    37:56
    Marian Adámek (TRI) a Dominik Lakatoš (VIT) dostali po dvou minutách za hrubost a hra bude pokračovat ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    35:30
    Velké vzrušení před vítkovickou brankou. Hudáček zatáhl puk, který po něm převzal Nestrašil a dával do strany na zakončení Daňovi. Tam jej ale srazil Dominik Lakatoš (VIT) a hlavní rozhodčí jej vykázal na trestnou za napadení. Oceláři budou po čase hrát přesilovou hru.
    33:59 Daniel VOŽENÍLEK - 3:2
     
    33:59
    Třinec právě vstřelil branku! Tam ale situaci dobruslil Růžička a poslal svižnou žabku na hůl DANIELA VOŽENÍLKA, ten se dostal do nájezdu tváří v tvář se Stezkou a dokázal hostujícího brankáře prostřelit. Asistence: Martin Růžička, Martin Marinčin. Stav utkání 3:2.
    31:52 Roberts BUKARTS - 2:2
     
    31:52
    Vítkovice právě vstřelily branku! Oceláři se snažili o útočnou aktivitu, ale v útočném pásmu ztratili puk. Na třineckou stranu se vezla akce tři na dva, vypadala z třinecké strany poměrně úspěšně pokrytá, ale ROBERTS BUKARTS, který si přebral puk na levém kruhu, přesnou střelou do horních pater Kacetlovy branky vyrovnává stav utkání. Asistence: Jan Bernovský. Stav utkání 2:2.
     
    29:41
    Udělali to poměrně šalamounsky, dva nejaktivnější kohouty poslali na trestnou, kam si šel sednout Tomáš Marcinko (TRI) a Marek Kalus (VIT). Hra pokračuje ve stejném počtu hráčů na ledě, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    28:58
    A právě Marko Daňo (TRI) je dalším vyloučeným hráčem. Do dobré šance se totiž před Kacetlem dostal Marosz, kterého Daňo srazil k ledu a je vyloučen za napadení.
     
    28:47
    Hudáček předal puk v útočném pásmu Daňovi a jeho slalom jej přivedl až před vítkovickou branku. Na úspěšné zakončení měl málo času a prostoru, ale Stezka i tak musel předvést skvělý zákrok.
     
    28:22
    Lindberg zatáhl puk do hloubi útočného pásma, předal jej na levý kruh Fridrichovi, jehož pokus Kacetl lapil.
    24:08 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    24:08
    Třinec právě vstřelil branku! Gól ale padl o malý moment později. Marinčinovu střelu z pravé strany odrazil Stezka betony pouze do strany, kde byl nachystaný MARTIN RŮŽIČKA a pohotově poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Martin Marinčin, Milan Doudera. Stav utkání 2:1.
     
    17:01
    Raskob dostal puk k pravé třinecké tyči a vypadalo to, že má dost času a prostoru. Kacetl byl na místě rychle a dokázal utěsnit prostor. Vítkovický obránce nedostal puk do sítě.
     
    16:11
    Přesilovka Vítkovic ale neměla dlouhého trvání. Juraj Mikuš (VIT) držením fauloval Vladimíra Draveckého, který vystihl rozehrávku hostů a chystal se ušetřit nějaký čas pro domácí.
     
    15:52
    Hosté teď dalšími dvěma pokusy ohrozili Kacetlovu branku, ale domácí se následně snažili rychle otočit hru. Marko Daňo (TRI) s Hudáčkem byli aktivní u vítkovické střídačky a puk vybojovali, první jmenovaný třinecký hráč ale podrazil svého protihráče. Druhá přesilovka Vítkovic v krátkém sledu.
     
    15:25
    Adámek s Čukstem nevybojovali za brankou puk, ten se rychle dostal na pravý kruh na Stehlíkovu hůl a jeho ostrou střelu odrazil Kacetl špičkou brusle.
     
    13:05
    Přesilovou hru si zahrají i hosté. Za držení za vítkovickou brankou je vykázán Patrik Hrehorčák (TRI).
     
    08:19
    Vhazovalo se ve středním pásmu, ale hra je zase rychle přerušená. Krosčekem proti Marku Daňovi se provinil Lukáš Kovář (VIT) a k vidění je první přesilovka zápasu. Mají ji domácí.
    08:06 Petr FRIDRICH - 1:1
     
    08:06
    Vítkovice právě vstřelily branku! Buly před Kacetlem vypadalo na remízu, Adámek ale nedokázal puk z pod bruslí vyškrábnou, to se podařilo PETRU FRIDRICHOVI, jehož schovaná svižná střela se odrazem od levé tyče dostala do Kacetlovy sítě. Asistence: Tobias Lindberg. Stav utkání 1:1.
    07:42 Marko DAŇO - 1:0
     
    07:42
    Třinec právě vstřelil branku! O pár momentů později ale přeci jen padl puk do Stezkovy sítě. Přihrávku zpoza branky z rohu kluziště mezi kruhy využil gólovou střelou Libor Hudáček, za střelce označen tečující MARKO DAŇO. Asistence: Libor Hudáček, Daniel Kurovský. Stav utkání 1:0.
     
    03:07
    Doudera teď měl dost času, potáhl si puk od modré až na vrchol kruhu a místo střely přihrál Růžičkovi. Ten byl sice před odkrytou brankou, ale neměl čas se správně do dorážky nastavit, a tak puk z jeho hole netrefil branku Vítkovic.
     
    02:05
    Hosté se dlouho bránili před svou brankou, pak ale domácí ztratili puk a najetý Fridrich jej dostal do jízdy ve středním pásmu. Dostal se do situace jeden na jednoho s Kacetlem, ale domácí brankář vyrazil puk pravou paží.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Daňo (Hudáček, Kurovský), 25. M. Růžička (Marinčin, M. Doudera), 34. Voženílek (M. Růžička, Marinčin) – 9. Fridrich (Lindberg), 32. Bukarts (Bernovský), 46. Maciaś (Dej, Marosz), 53. Kalus (Koch, Raskob), 59. Bernovský


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Marinčin, M. Doudera, Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Kurovský, Hudáček, Daňo – Lyszczarczyk, Dravecký (A), Chmielewski.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Grman, Mikuš, J. Stehlík, Gewiese, Raskob, Koch, L. Kovář – Lakatoš (A), Marosz, L. Krenželok (C) – Bernovský, Lindberg, Fridrich – Maciaś, Krieger, Bukarts – Kalus, Chlán, Dej.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 4 601
    bahis siteleri