Žižkov – Velvary 0:0 (kon.) | Zápy – Teplice B 0:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
0:0 (0:0)
TJ Slovan Velvary
Neděle 25.09.2022, 10:15 • Seifertova ulice, Praha 3–Žižkov • Česká fotbalová liga (B) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Příjemnou neděli u sledování ČFL! Los osmého kola si pro Velvary připravil hodně tuhý oříšek, Slovan dnes vyzve na souboj dosud neporažený Žižkov.
     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV (1. místo)
    6 Z, 6–0–0, 17:1 (+16), 18 bodů

    Ikonický klub z širšího centra hlavního města dělá všechno proto, aby se co nejdříve vrátil o patro výš. Nejen, že ani v jednom z dosud šesti odehraných duelů nepadl, ale dokonce je zatím stoprocentní.

    Právem mu tak náleží první místo, přičemž druhé Ústí, oproti kterému má jeden zápas k dobru, na něj ztrácí bod. Pokud se dnes Viktorce podaří Velvarům potvrdit roli favorita, brzy to budou body čtyři.

    Posledních pět zápasů (V–Pp–V–V–V)
    18. 9.: Brozany – Žižkov 0:2
    14. 9. (pohár): Žižkov – Teplice 1:2pp.
    11. 9.: Žižkov – Most 5:0
    4. 9.: Chlumec n. C. – Žižkov 0:1
    28. 8.: Žižkov – Teplice B 2:1
     
    TJ SLOVAN VELVARY (12. místo)
    6 Z, 2–1–3, 9:10 (-10), 7 bodů

    Velvarští zatím podávají výkony jako na houpačce. Jejich bilance dvou výher, jedné remízy a tří porážek v úvodu soutěže stačí jen na dvanácté místo, v tabulce je najdeme přesně mezi Hradcem B a Živanicemi.

    Důkazem jejich proměnlivé formy budiž fakt, že v průběhu uplynulého týdne se jim nejprve v poháru podařilo sestřelit trápící se ligové Pardubice, jen aby pak o tři dny později podlehli rezervě Mladé Boleslavi.

    Posledních pět zápasů (P–V–P–V–R)
    17. 9.: Velvary – Ml. Boleslav B 1:2
    14. 9. (pohár): Velvary – Pardubice 1:0
    10. 9.: Kolín – Velvary 4:2
    4. 9.: Brozany – Velvary 0:1
    21. 8.: Chlumec n. C. – Velvary 2:2
     
    DELEGACE DNEŠNÍHO UTKÁNÍ

    Z role hlavního rozhodčího bude dnes bitvu mezi Žižkovem a Velvary řídit Tomáš Vychodil, jeho asistenty budou Tomáš Koranda a Petr Kotalík.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Žežulka, Muleme, Tregler, Jirásek, Kadlec, Bazal, Batioja (C), Řezáč, D. Březina, Klusák.
    Náhradníci: Myška – Buneš, Štrombach, Voltr, Súkenník, Hönig, Sixta.
    Trenér: Michal Šmarda.

    TJ Slovan Velvary: Měsíček – Šustr, Šimkovský, Vopat (C), Havránek, Kott, Drozda, Chábera, Luong Nguyen, Richter, Rubeš.
    Náhradníci: Štefan – Schneider, Stárek, L. Březina, Duong Thahn, Šlegl, Jelínek.
    Trenér: Zdeněk Hašek.

    Rozhodčí: Vychodil – Koranda, Kotalík.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní ráno, bitva v Seifertově ulici začne za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní úvodní sestavy.
     
    Týmy nastupují na hrací plochu. Domácí dnes zvolili své tradiční bílo-červené pruhované dresy, hosté v Praze nastoupí zase v modrých. Úvodní výkop se blíží.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Jako první se do útoku v úvodu utkání pokusily prorazit Velvary, ale jejich výpad byl připravenou žižkovskou obranou rychle odražen.
     
    2
    Řezáč vhazuje balón zpět do hry, Viktoria pomalu postupuje směrem na Měsíčkovu bránu.
     
    3
    Vopat číhal na rychlý pas, který se mu podařilo zachytit. Před sebou měl už jen brankáře, ale jeho tažení okamžitě ukončil postranní sudí – ofsajd.
     
    4
    Šustr je napomínán za faul na Mulemeho, kartu ale sudí ještě vytahovat nebude. Míč se po krátké době vrací zpět na kopačky žižkovských fotbalistů.
     
    5
    Muleme našlel krátkou přihrávkou na kraji vápna připraveného Bazala, který následně okamžitě zakončil. Jeho střela byla zblokována, domácí nicméně nadále působí kolem velvarské šestnáctky.
     
    6
    Hra se přesunula na druhý konec hrací plochy, Slovanu se zatím daří s papírově silnějším soupeřem držet krok. Švenger dosud ovšem zasahovat nemusel.
     
    7
    Žižkovský stadion už byl na nohou, zásah domácího celku ale nebyl uznán pro postavení mimo hru! Parádní akce tak bohužel zásahem nekončí, Batioja si gól nepřipíše.
     
    9
    Centr Velvar z pravé strany vystihl Řezáč. Obrana Viktorie je zatím skálopevná a nehodlá své protihráče pustit do nějaké lepší střelecké pozice.
     
    11
    Dění se přelévá ze strany na stranu, teď jsou na míči zase Žižkovští. Ani jim se nedaří projít před Měsíčka.
     
    12
    Chábera si nedokázal zpracovat přihrávku, míč zajel za postranní čáru. Výpad Velvar je tak u konce.
     
    13
    Viktoria se ujala prvního rohu dnešního utkání, ze kterého ale nějakou větší šanci nevykřesala. Míč po zakončení jednoho z domácích zaletěl za bránu.
     
    15
    Slovan celkem úspěšně odráží pražské pokusy o útok, zároveň se mu ale nedaří protihráče odzbrojit.
     
    16
    Domácí dlouho drželi míč na pravé straně hřiště. Dotěrného protihráče se na malou chvíli zbavil Březina a rovnou se pokusil centrovat do vápna, ale nepřesně.
     
    17
    Velvary si už několik minut pořádně nesáhly na balón, Viktoria má hru pod kontrolou a vyvíjí celkem soustavný nápor na hostující defenzívu.
     
    19
    Ale pozor, zatím asi největší šanci otevřít skóre teď měl paradoxně Slovan! Chábera našel rychlou přihrávkou do běhu Vopata, který se vypravil sám na Švengera. Ten jeho nepříjemné zakončení vytěsnil za branku.
     
    20
    Žižkovu to dnes zatím v útoku nelepí, Batiojovu přihrávku do šestnáctky zachytil protihráč. Na Měsíčka zatím neletěla snad ani jedna střela, nepočítaje tedy neuznaný ofsajdový zásah Viktorky.
     
    21
    Vopat pelášil za skákajícím balónem, dnes je zatím hodně vidět. K míči se nicméně rychleji dostal Švenger, který ho na kraji vápně lapil do svých rukavic.
     
    22
    Velvary po faulu jednoho z domácích čeká standardka z poměrně slibné pozice, míč bude zahrávat Vopat. Uvidíme, co si hosté pro své soupeře připraví.
     
    23
    Povedený centr do šestnáctky hlavičkou na Švengera nasměroval Šustr, ale žižkovský gólman míč pěstí vytěsnil mimo nebezpečí!
     
    24
    Řezáč rozdýchává nějakou bolístku u postranní čáry, snad bude v pořádku. Žižkov se ubránil, vzal si míč na své kopačky a snaží se převzít iniciativu.
     
    25
    Útočný faul jednoho z domácích udělal definitivní tečku za nepovedeným tažením Žižkova, obrana Slovanu teď pracuje naprosto perfektně.
     
    26
    Kott byl zneškodněn Jiráskem, který byl jen pár sekund nato sám odzbrojen. Oba zákroky šlo nejspíš posoudit jako fauly, ale sudí nechává hře volný průběh.
     
    28
    Batioja odvrátil centr hostujícího celku do autu, míč zpět do hry za pár sekund vhodí Šimkovský.
     
    29
    Míč teď nějakou dobu putoval mezi Terglerem, Březinou a Švengerem, než se jej poslední jmenovaný rozhodl odkopnout daleko od své šestnáctky.
     
    30
    Chábera ze strany naběhl do vápna a chtěl připravit zakončení pro Vopata, přihrávku ale zblokoval Řezáč. Následuje druhý roh velvarských fotbalistů.
     
    31
    Švenger má zatím podstatně více práce než Měsíček, Velvary jsou pro Žižkov pořádně tuhým oříškem. Domácí brankář teď zneškodnil Rubešovu hlavičku.
     
    32
    Roh na druhé straně hřiště mířil na Kadlece, ten ho ale nezvládl zachytit. Velvary se ujímají balónu a bez váhání přesouvají hru zpět ke Švengerově bráně.
     
    33
    Březina posunul míč na Kadlece, kterého nedovoleným způsobem zastavil Rubeš. Zatáhnutí za dres nezůstalo bez povšimnutí hlavního rozhodčího.
     
    35
    Viktorka si připisuje první střelu na branku, hlavičku po rohovém kopu Měsíček zneškodnil.
     
    36
    Hru na pár sekund pozastavuje faul těsně vedle středové čáry, míč budou mít k dispozici Velvarští.
     
    37
    První poločas se v Seifertově ulici pomalu ale jistě chýlí ke konci. Blíže k úvodní trefě měly po většinu doby zatím Velvary, Žižkov ale začíná v posledních minutách se vzdorujícím outsiderem srovnávat krok.
     
    38
    Vopat se krásně uvolnil ve vápně, ideální příležitost skórovat ale zhatil Švenger! Příliš jednoduché zakončení do dolní části branky žižkovský gólman zastavil.
     
    40
    Měsíček odvrátil centr jednoho z domácích borců za branku, Jirásek se znovu přesouvá k rohovému praporku. Uvidíme, co tentokrát domácí vymyslí.
     
    41
    Velvary náročnou situaci ve svém vápně ubránily a poslaly míč na druhý konec hřiště. Na své kopačce ho teď má žižkovský brankář Švenger.
     
    42
    Hosté bez obtíží odvrátili další roh, postupující Havránek byl následně na pravé straně faulován. Dost možná poprvé uvidíme žlutou kartu.
     
    43
    Je to tak, rozhodčí napomíná Michala Řezáče (ZIZ). Pražský obránce si bude muset ve druhém poločase počínat hodně opatrně.
     
    44
    Poločas se chýlí ke konci, gól v něm pravděpodobně neuvidíme. Hra se teď drží kolem středu hřiště.
     
    45
    Žižkov je na míči, na obranu Velvar je ale v závěru první půle krátký. Nastavovat se nejspíš nebude ani minuta, v Seifertově ulici co nevidět uslyšíme hvizd sudího.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    No, duel na Žižkově má zatím celkem překvapivý průběh. Skóre je sice bezbrankové, ale jednoznačně blíže k zásahu měli podceňovaní hráči Velvar. Ti spálili hned několik vyložených šancí, zatímco Viktorce se dosud nepodařilo pořádně prověřit gólmana soupeře. Uvidíme, jak se bitva bude vyvíjet dál. Možná se v Seifertově ulici schyluje i k nečekanému výsledku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Ondřej Žežulka, přichází Igor Súkenník,
    ze hřiště odchází Michal Řezáč, přichází Michael Hönig.
     
    47
    Domácí hned zkraje druhé půle zahrozili, Měsíček slabší střelu vytěsnil. Na dorážku ještě nabíhal Hönig, ani on ale stoprocentního brankáře Velvar nepokořil.
     
    48
    Slovan je pod tlakem, Žižkov po přestávce hraje jako vyměněný. Chaotická situace před Měsíčkem po centru vedla akorát k dalšímu rohu pro Viktorku.
     
    49
    Rubeš byl na pravé straně faulován, vznikající výpad Velvar tak byl na malou chvíli pozastaven.
     
    50
    Súkenník vzdušnou přihrávkou poslal do útoku tuším Kadlece, proti kterému vyběhl Měsíček a nedovolil mu z nebezpečné akce pořádně zakončit.
     
    51
    Bleskový protiútok Slovanu musel řešit až Švenger, který střelu z pravé strany vyrazil za svou svatyni. Velvary z následného rohu nic moc nevymyslely.
     
    52
    Dlouhý centr ze standardky teď mířil na Rubeše ve vápně, míč ale vystihl bránící domácí borec. Švenger tak tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    52
    Žlutou kartu tentokrát vidí jeden z hostujících hráčů, za faul u středové čáry jí dostal Daniel Richter (VEV).
     
    54
    Viktoria teď bezúspěšně hledá nějakou skulinu ve zpevněné hostující obraně, která by jí umožnila se po několika minutách vrátit před Měsíčka.
     
    55
    Rubeš centr jednoho z protihráčů odhlavičkoval ven z vápna, Slovan se ujímá balónu a může jít vpřed.
     
    57
    Kadlec vystrčil míč na stranu na Mulemeho, který naběhl k vápnu a zkusil centr na Batioju. Jeden z bránících hráčů Velvar měl ale celou akci přečtenou.
     
    58
    Havránek fauloval na levé straně. Žižkov je teď aktivnějším týmem a nepouští protihráče k míči, Velvary jsou v posledních minutách zatlačeny v obraně.
     
    59
    Tregler drží balón na středu žižkovské obrany, domácí zakládají další ofenzivní tažení na Měsíčka.
     
    60
    Hodina hry je za námi, na úvodní trefu stále čekáme. Více ze hry momentálně mají Pražané, kterým se ale nedaří pořádně ohrozit Měsíčka.
     
    61
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Jan Havránek, přichází Tung Duong Thahn.
     
    62
    Šustr vystihl přihrávku jednoho z domácích hráčů a odkopl balón na soupeřovu polovinu hřiště.
     
    63
    Vopat prokličkoval skrz žižkovskou obranu a posunul míč na kraj vápna na Duonga. Ten si ho ovšem nedokázal zpracovat, a nakonec po něm skočil Švenger.
     
    65
    Velvarští zřejmě chytají druhý dech. Na pravé straně se pokoušel uvolnit Chábera, Hönig ho ale zkrotil a balón poslal připravenému Švengerovi.
     
    66
    Dosud asi největší šanci Viktorie zahodil Hönig, který z brejku těsně netrefil Měsíčkovu svatyni! Velká škoda pro domácí hráče.
     
    68
    Jednomu z domácích zadáků se podařilo zneškodnit útočícího protihráče, ovšem jen za cenu rohu. Slovan dostává další šanci otevřít skóre ze standardky.
     
    69
    Jakub Šimkovský (VEV) si teď počínal hodně nevybíravě, za faul u středu hřiště dostává žlutou.
     
    70
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Isaac Muleme, přichází Radek Voltr.
     
    71
    Žižkov je ve varu. Měsíček si na své konto připsal další povedený zákrok, hosté se teď snaží míč co nejdříve poslat co možná nejdál od své šestnáctky.
     
    73
    Šimkovský bude vhazovat míč zpět do hry z pozice jen těsně před žižkovským vápnem, z tohohle může být i nepříjemná situace pro domácí.
     
    74
    Zpoza šestnáctky se do letícího míče opřel Richter, ale jeho zakončení bylo zblokováno. Uvidíme dnes už pátý rohový kop v podání velvarského výběru.
     
    75
    Rubeš v dřívějším bodě v dnešním zápase Švengera hlavičkou pořádně potrápil. Teď na to šel stejně, jenže tentokrát míč nasměroval mimo tři tyče.
     
    76
    Uvidíme další hostující roh. Svěřenci kouče Haška mají více ze hry, překvapit Švengera se jim ale nedaří.
     
    78
    Měsíček lapil skákající balón, za kterým pelášil vysunutý Hönig. Slovan si rychle poradil s domácím výpadem a může sám založit protiútok.
     
    79
    Jirásek se ujal exekuce standardky z poměrně slibné pozice, nevyšlo mu to ale podle přestav. Měsíček se jen ohlédl za míčem, který letěl za bránu.
     
    80
    Jako blesk z čistého nebe se na hraně žižkovského vápna zjevil Richter, na jehož zakončení si ale Švenger počíhal. Utkání jde pomalu ale jistě do finiše.
     
    81
    Viktoria ani z dalšího výpadu nevytěžila nějakou výraznější střeleckou šanci, Měsíček moc práce neměl. V Seifertově ulici to zatím vypadá na dělbu bodů.
     
    82
    Kadlec chtěl posunout míč tuším na Höniga, místo toho ale balón poslal přímo na protihráče.
     
    83
    V zámezí se připravuje ještě jedno domácí střídání, ke změně sestavy dost možná sáhnou i hosté. Uvidíme, jestli se jednomu z týmů podaří hru rozproudit.
     
    84
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Bao Luong Nguyen, přichází Petr Šlegl.
     
    84
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází David Klusák, přichází David Štrombach.
     
    85
    Štrombach táhl hru po pravé straně dopředu a takřka z rohu hřiště zkusil míč centrovat. Po balónu se neúspěšně natahoval Jirásek, tohle Žižkovu nevyšlo.
     
    87
    Viktoria má více ze hry a v samotném závěru se ještě snaží vybojovat vítězství, Velvary ale dobře brání a nepouští své soky do zakončení.
     
    88
    V hostujícím vápně zůstal ležet jeden z velvarských fotbalistů, závěr bitvy se zřejmě ještě protáhne.
     
    89
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Daniel Richter, přichází Jan Stárek.
     
    90
    Ve vápně se neúspěšně tlačil do koncovky Hönig, branku dnes v Seifertově ulici nejspíš neuvidíme.
     
    90+1
    Běží první minuta nastavení, celkem budou tři. Slovan se ujal míče a přesouvá hru před Švengera.
     
    90+2
    Velvary mají ještě šanci v závěru urvat vítězství, Šimkovský provede autové vhazování v bezprostřední blízkosti žižkovského vápna.
     
    90+3
    Jan Stárek (VEV) je v samotném závěru napomenut žlutou kartou, víc toho na Žižkově asi neuvidíme.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Seifertova ulice hlásí dohráno, Žižkov poprvé v sezóně ztrácí body! Viktorka dnes jednoduše neměla svůj den a po vlažném výkonu proti kvalitně hrajícím Velvarům bere jen remízu. Hosté dnes v Praze předvedli skvělou podívanou a po většinu zápasu měli blíže ke gólu, ale recept na domácího Švengera za celých devadesát minut nenašli. Konečné skóre je tedy 0:0.
     
    Pražany může remíza mrzet zejména kvůli tomu, že jejich největší konkurent v cestě za titulem – ústecká Arma – včera doma překvapivě padla proti Brozanům. Rozdíl mezi oběma celky je tak jen dva body, Žižkov promarnil šanci si vybudovat větší náskok.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. Napočtenou někdy příště! (12:24:29)

    Vojtěch Martinek

    Branky:

    Karty:   43. Řezáč (ZIZ) – 52. Richter (VEV), 69. Šimkovský (VEV), 90+3. Stárek (VEV)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Žežulka (46. Súkenník), Muleme (70. Voltr), Tregler, Jirásek, Kadlec, Bazal, Batioja (C), Řezáč (46. Hönig), D. Březina, Klusák (84. Štrombach).
    Náhradníci: Myška – Buneš, Sixta.

    Trenér: Michal Šmarda.

    TJ Slovan Velvary: Měsíček – Šustr, Šimkovský, Vopat (C), Havránek (61. Duong Thahn), Kott, Drozda, Chábera, Luong Nguyen (84. Šlegl), Richter (89. Stárek), Rubeš.
    Náhradníci: Štefan – Schneider, L. Březina, Jelínek.

    Trenér: Zdeněk Hašek.

    Rozhodčí: Vychodil – Koranda, Kotalík.
    thejrc.org