Philadelphia – Boston 2:1 (kon.) | Toronto – Ottawa 2:4 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:5 (kon.)
Pittsburgh – Columbus 3:2 (po pr.) | Washington – Buffalo 3:4 (po pr.) | Minnesota – Colorado 3:2 (po pr.)
Arizona – Anaheim 2:3 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Boston Bruins
Neděle 25.09.2022, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:20 J. CATES - 2:1
     
    55:20
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers inkasovaný gól nezlomil, naopak se sami prosazují. Oba bratři si dnes mohou odškrtnout střelecké povinnosti, po Noahovi se raduje i JACKSON CATES, když si našel místo ve slotu a exkluzivní tečí nedal Kyleu Keyserovi nárok. V podstatě se opakovala situace, která nastala při trefě Lauka. Boston nedostal kotouč do bezpečí a tvrdě za to zaplatil. Asistence: Jegor Zamula a Hayden Hodgson.
     
    53:07
    Faulu se proti Allisonovi dopustil Jakub Zbořil. Jeho nedovolené bránění znamená komplikaci pro Bruins.
    52:50 Jakub LAUKO - 1:1
     
    52:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Teď už se ovšem obranná ulita domácích rozpadla. Vyhození z pásma zachytil na modré čáře Josiah Didier, okamžitě nahodil směrem na branku. Ve středu zůstal osamocený JAKUB LAUKO a po několika šancích, které měl v předchozím průběhu zápasu, se mu konečně podařilo skórovat. Jeho prudkou střelu Grosenick nezachytil a Bruins zaslouženě srovnávají. Sedm minut před koncem se začíná prakticky od začátku. Asistence: Josiah Didier.
     
    50:10
    Perfektní akce Bostonu, tedy až na samotnou koncovku. Lysell se obětoval, tygřím skokem předložil kotouč do jízdy A.J. Greerovi, který ovšem nepřetavil bekhendovou kličku v gól. Branka Philadelphie jako by byla zakletá, ani tato největší šance nekončí oslavou.
     
    43:07
    Bruins stále čekají na první využitou přesilovku. Přijde jejich moment po sekání Tysona Foerstera?
     
    37:03
    Jako přes kopírák. Obránce Ronnie Attard poslal další suvenýr mezi diváky a odpyká trest za zdržování hry.
     
    34:37
    Zadák Connor Carrick nedopatřením poslal kotouč z vlastního pásma do hlediště, tady nebylo o čem – jasné dvě minuty za zdržování hry.
     
    30:01
    Střídání brankářů na obou stranách. V utkání končí skvěle chytající Felix Sandström i Keith Kinkaid. Nahradí je Troy Grosenick, který v minulosti působil i v Bostonu, a Kyle Keyser.
     
    29:17
    Jack Studnicka ztroskotal asi půlmetru před modrou čarou. Ovšem parádní šanci pak dostal Jakub Lauko! Branku netrefil, nicméně puk se k němu šťastně odrazil zpátky od mantinelu. A to už šly do akce betony pozorného Sandströma, který vyhrál tento souboj po střele z bezprostřední blízkosti.
     
    24:22
    Po vražení na hrazení, kterého se dopustil Hayden Hodgson, se jal rovnat účty A.J. Greer. Útočník Bostonu za hezkou pěstní vložku dostal trest na dvě minuty za vyprovokování bitky, pět minut za bitku samotnou a deset minut trest ve hře. Tresty se vykrátily, hraje se v poměru pět na pět.
    21:42 N. CATES - 1:0
     
    21:42
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou přesilovku dokázali Flyers rychle využít. Morgan Frost se dostal před brankáře a krásnou zadovkou našel volného NOAHA CATESE, který už měl relativně pohodlnou pozici a příklepem zvedl kotouč nad beton bezmocného Kinkaida. Brankář Bruins se sice ještě pokoušel natáhnout nohu ke své tyči, ale bylo to marné snažení. Flyers jdou vzhledem k obrázku z první periody překvapivě do vedení. Asistence: Morgan Frost a Tyson Foerster.
     
    21:21
    Ihned po buly v obranném pásmu hákoval Jakub Lauko a Bruins čekají dlouhé desítky sekund v oslabení tří proti pěti.
     
    20:55
    Obránce Josiah Didier si počínal u branky příliš důrazně, je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    18:25
    Jakub Zbořil zatím hraje ze všech hráčů jednoznačně nejlépe! Znovu připravil pozici pro Studnicku, který si mohl vybírat, kam zakončí. Kdyby Zbořilovi parťáci lépe mířili, mohl mít Čech už minimálně dvě asistence.
     
    13:40
    Kromě trestu za bitku si Wade Allison odpyká dvouminutový postih i za její vyprovokování. K tomu dostal desítku, tedy trest ve hře. Přesilovka pro hráče Bruins.
     
    10:09
    Nyní si za podrážení odpočine Chris Wagner. Sudí se rozhodně dnes nebojí vylučovat.
     
    09:34
    A nyní se Lettieri odhodlal k další ráně, která zazvonila na tyčku! Sandströma jako by po prvním zaváhání opustila jistota úplně, tuhle střelu měl vyřešit lépe.
    09:25 Neuznaná branka Studnicky.
     
    09:25
    I když Boston dává gól, branka nemůže platit. Dorážka Studnicky přišla až po hvizdu rozhodčího. Sandström totiž nečekaně vypustil kotouč z výstroje po střele Lettieriho, které předcházela velmi solidní souhra Bruins.
     
    08:14
    Do tří poslal Philadelphii Olle Lycksell, když podrazil právě studnicku.
     
    06:58
    Dvě minuty za hákování pro Anisimova, který ovšem zřejmě zamířil do kabin s nějakou potíží. Trest odpyká Wade Allison.
     
    06:27
    Lettieri sestřelil soupeře, přičemž následně Zbořil krásně přihrál Laukovi. Ten měl před sebou vyloženou šanci, jenže jeho střela přeletěla horní tyčku branky a skončila na plexiskle. To je velká škoda.
     
    03:05
    U mantinelu si nešikovně počínal Tanner Laczynski a podrážením nabízí první přesilovku.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 22. N. Cates (Frost, Foerster), 56. J. Cates (Zamula, Hodgson) – 53. Lauko (Didier)


    Philadelphia Flyers: Sandström (31. Grosenick) – York, Attard, Zamula, Seeler, Connauton, Belpedio – Lycksell, Frost, Tippett – Roussel, Laczynski, Allison – N. Cates, J. Cates, Foerster – Willman, Anisimov, Hodgson
    Trenér: John Tortorella

    Boston Bruins: Kinkaid (31. Keyser) – Zbořil, Carrick, Ahcan, Didier, Renouf, Wissmann – Foligno, Beecher, DeBrusk – Greer, Studnicka, Lysell – Wagner, Nosek, Steen – Lauko, Koppanen, Lettieri
    Trenér: Jim Montgomery
    ocianews.com