Vsetín – Frýdek-M. 2:1 (kon.) | Litoměřice – Poruba 2011 3:6 (kon.) | Třebíč – Šumperk 3:1 (kon.)
Sokolov – Zlín 2:1 (kon.) | Prostějov – Jihlava 2:4 (kon.) | Přerov – Kolín 4:2 (kon.)
Slavia – Pardubice B 4:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
HC Frýdek-Místek
Pondělí 26.09.2022, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači, Vsetín • Chance liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vsetín nakonec ve třetí třetině dvěma brankami v rozmezí půl minuty otočili celý vývoj zápasu a vítězí i popáté v letošní sezóně za tři body, díky čemuž zůstává nadále stoprocentní.

    Za domácí se prosadili Jan Berger a Adam Hořanský, kvůli kterým tak Frýdek-Místek i po pátečním kole zůstává pouze na čtyřech bodech. (19:45:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Přikryl našel skvěle přes celou třetinu Sihvonena, jeho ránu Šimonů vyrazil před sebe, kde ještě dorážel Berger, i jeho dorážku ale brankář Frýdeckých kryje.
     
    58:29
    Klhůfkův pokus najít na modré Němce dbře vystihl Zeleňák a nakonec to byl on, kdo se na druhé straně dostal k nebezpečné střele! Obrana Valachů ale nakonec vše uhasila a uklidňuje hru za vlastní brankou.
     
    57:47
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Aleš Sova – 2 min., nedovolené bránění.
     
    57:33
    Žlutozelení drží puk za Šimonů a spoří cenné vteřinky.
     
    56:58
    Vrdlovec hledal před brankou Dostálka, jeho mířidla ale nenašla spoluhráče v červeném a pouze vybízí Vsetín k přesunu do útočného pásma.
     
    56:19
    Rysi pouze posílají nahozený kotouč na území Vsetína a odcházejí střídat, kontrola zápasu ze strany domácích ve zbytku třetí třetiny pokračuje.
     
    55:30
    A znovu. Vsetín vůbec nepouští soupeře přes střední pásmo a brání jeho přechod více než znamenitě. Lichanec navíc vyvezl puk až do útočného pásma.
     
    54:21
    Berger znepříjemňoval rozehrávku Rysům natolik, že je ze středního pásma donutil vrátit se s černou gumu až za vlastní branku. Rysi budou mít ve zbytku utkání co dělat, pokud budou chtít ještě vyrovnat stav zápasu.
     
    53:28
    Valaši ztratili puk v útočném pásmu, Frýdek-Místek ale nedokázal získaný kotouč dlouho udržet na svých holích a přichází o něj ještě před útočným pásmem.
     
    52:47
    Vsetínské přečíslení tři na dva nakonec zakončoval Rob, jeho nepříliš rázná střela ale našla místo pouze v lapačce Šimonů.
     
    51:59
    Žukov si skutečně nepřidělává starosti i v situacích, kdy by zpacifikovaný puk mohl rozehrávat na spoluhráče, stejně jako nyní, a raději jej ve své moci ponechává a přerušuje tak hru.
     
    51:18
    Berger aktivně napadal rozehrávku Šimonů a málem vybojoval puk do vsetínského držení, Rysi nakonec svému brankáři pomohli a zůstávají v držení černé gumy.
     
    50:44
    Dostálek pálil bleskově po zisku puku od modré čáry, jeho mířidla ale poslala puk vysoko nad branku Žukova.
     
    Dnešní utkání sleduju 2 077 diváků.
     
    50:09
    Vsetín drží kotouč na svých holích a v poklidu nechává dostřídat kompletní pětici.
     
    49:39
    Rob dostával skvělou přihrávku do jízdy od Klímka, vyhlášený snajpr Valachů ale pálil z pokleku velmi nepřesně.
    Marken.cz

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 43. Berger (Říha, Přikryl), 43. Hořanský – 34. Žůrek (Dostálek)


    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Sachr) – Hryciow, O. Němec (A), Ondračka, Smetana (A), Říha, Jenáček, Voženílek – Hořanský, Lichanec, Jenyš – Rob, Klhůfek, Klímek – Sihvonen, Přikryl, Jonák (C) – Š. Bláha, Berzinš, Berger.

    Trenér: Roman Stantien.

    HC Frýdek-Místek: Šimonů (Švančara) – Teper (C), Š. Havránek, Ročák, Zeleňák, Sova, Žůrek, J. Michálek – Doktor, Vrdlovec (A), A. Zeman – Dostálek, Macháček, Bednář – Klimša (A), Haas, Hotěk – Matěj, Jobánek, Geidl.

    Trenér: Martin Janeček.

    Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Vašíček, Bezděk.

    Diváci: 2 077.
    ocianews.com