Kometa Brno – Třinec 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (po pr.)
Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 3:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
HC Oceláři Třinec
Úterý 27.09.2022, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Brňané v neděli cestovali pod Ještěd na led libereckých Bílých Tygrů. Šelmy znovu potvrdily trend, že utkání pro ně nekončí uplynutím základní hrací doby. Kometa v Liberci nakonec slavila samostatných nájezdech, když v dovednostní disciplíně uspěli Zbořil, Šalé, Holík a Horký. Vítězný nájezd byl nakonec připsán Petrovi Holíkovi. Počtvrté v sezoně se trefil Luboš Horký a skvělými 54 zákroky se prezentoval brankář Dominik Furch.

    Svůj debut v brněnském dresu si odbyl také obránce Marek Hrbas. Z nových zadáků také poprvé bodoval Jan Ščotka, když v přesilové hře asistoval na první branku Brna v zápase. Nyní se budou modrobílí připravovat na soupeře ze Slezska. Proti Třinci v loňské sezoně Kometa dvakrát uspěla. Souboje s mistrem nabídly vyrovnané bitvy, jak to bude tentokrát?
     
    HC Oceláři Třinec:

    Třinecké mužstvo převzal Zdeněk Moták, asistentem mu je slovenský trenér Vladimír Országh. Zatím se však Třinci pod novým trenérským štábem nedaří. Oceláři na domácím ledě ztratili všechna tři utkání, na svém kontě mají jediný bod, který ukořistili ve 2. kole na ledě Pardubic, kde padli 3:4 po prodloužení. Sklonit se pak museli Karlovým Varům (1:2) a v neděli ztratili i moravsko-slezské derby s Vítkovicemi (3:5).

    Změn v hráčském kádru neproběhlo mnoho. Odešli sice bratři Ondřej a Michal Kovařčíkové, na druhou stranu tým posílil ofenzívu o Libora Hudáčka, který válel v KHL. Do útoku přišel také Daniel Voženílek, jenž proti Vítkovicím zaznamenal svou první branku v novém působišti. Z obrany však zmizely opory. Tomáš Kundrátek si nově vybral brněnskou Kometu a David Musil odešel za bratrem do Pardubic. I zde však Třinec přivedl adekvátní náhrady, ze Spartaku Moskva reprezentanta Jakuba Jeřábka a z Finska Kärlise Čuksteho.

    Nepříliš oslnivou produktivitu Třince zatím táhne Patrik Hrehorčák (2+0), Marko Daňo a tradičně i Martin Růžička (1+2) s Tomášem Marcinkem. Příliš se zatím nedaří brankářům. Marek Mazanec odchytal tři duely s úspěšností zákroků pod devadesát procent a průměrně inkasoval 2.73 branky na zápas. Ondřej Kacetl je na tom ještě hůř, ale šanci dostal zatím pouze v jediném utkání. Kdo bude třineckou branku hájit pod Špilberkem?
     
    BRNO vs TŘINEC

    Hezké úterý z Brna, kde se utkají dva ambiciózní celky letošního ročníku Tipsport extraligy. Třinec opanoval nejvyšší soutěž v posledních třech letech, když zkompletoval tzv. zlatý hattrick, to se v systému play-off před tím povedlo pouze Vsetínu. Kometa byla posledním týmem, který před Třincem zvedl titul. Dnes tedy půjde o souboj posledních mistrů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Dufek, Vincour.
    Trenér: Martin Pešout

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Zahradníček, J. Jeřábek, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Roman, Hrehorčák – Daňo, Hudáček, Svačina – Chmielewski, Dravecký (A), Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Synek.
     
    Před malou chvílí nám skončilo rozbruslení. Utkání začne zhruba za 15 minut. Brněnská Winning Group Arena se pomalu zaplňuje.
     
    V jihomoravské metropoli se vše pomalu blíží k úvodnímu buly. Rozhodčí vjeli na ledovou plochu, a vzápětí po nich tak učinili i aktéři dnešního utkání.
     
    Rozhodčí se již přiblížil ke středovému kruhu a chystá se na vhození úvodního buly. Obě úvodní pětice jsou nastoupeny, můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -1:25
    První buly získali na svou stranu hráči hostujícího celku, kteří tak můžou založit první útok atraktivního duelu mezi úřadujícím mistrem a ambiciózním Brnem.
     
    00:15
    První útok hostům nevyšel. Neúspěchem dopadla i akce Komety. Třinec se dostal před Furcha, kde získal kapitán Růžička buly nahozením do gólmanovy lapačky.
     
    00:41
    Buly po Furchově pravici získali jeho spoluhráče, kteří hru vyvezli do středního pásma. Tam se hosté zmocnili puku a nyní hledají cestu před bránu Brna.
     
    01:24
    Hostující Roman dostal před bránou Brna hodně prostoru, z bezprostřední blízkosti ovšem mířil bekhendem těsně nad břevno brněnské brány!
     
    01:38
    Kometa získala buly v útočném pásmu, které prohrála a dopředu se dostal Třinec. Ten ovšem o kotouč po nepřesné nahrávce přišel.
     
    02:11
    Domácí pětice se nastěhovala před Mazance, kde chvíli rotovala s pukem, nicméně nahozením ze strany získala pouze buly.
     
    02:18
    Ihned po vhazování zkusil překvapit brankáře Kratochvíl, jehož střela v síti neskončila. Na druhé straně kluziště trefil lapačku Furcha jeden z Třineckých, čímž získal útočnou třetinu.
     
    02:33
    Třinec buly sice vyhrál, nicméně puk získali na hokejky domácí. Ti ovšem nezvládli procpat kotouč mimo obranné pásmo. Nakonec kotouč skončil u Doudery, který trefil brusli clonícího Voženílka.
     
    03:25
    Flek pracoval s pukem na levé straně, odkud hledal prudkým pasem neúspěšně před bránou Koblížka, jenž puk minul. Kometa se drží v pásmu a točí hlavu hostujícím obráncům.
     
    04:09
    Třinec vybojoval puk a založil akci nahozením za bránu. Furch puk zachytil a dobře rozehrál, nicméně i přes jeho pomoc se jeho spoluhráčům nedaří prokombinovat z obranné třetiny kluziště.
     
    04:58
    Domácí se rychle procpali do útoku. Ďaloga si vzal puk a z otoky z modré čáry ho poslal směr brána. Jeden z blokujících hráčů ho přizvedl do ochranné sítě, následuje buly před Mazancem.
     
    05:12
    Po vhazování měli puk hráči Třince, kterým se ovšem nedaří projít přes střední pásmo.
     
    05:41
    Flek se protáhl do útoku a zajel s pukem za bránu, kde o černou gumu přišel. Oceláři se zmocnili puku a zavezli ho před domácí kasu.
     
    06:12
    Brňané vybojovali puk, ale rozehrávka se jim nepovedla podle představ. Rychlý pas skončil na zakázaném uvolnění.
     
    06:26
    Po vhazování měl puk na hokejce Gulaši, který ho ometlo mantinel do středního pásma. Oceláři se snažili následně marně dostat zpět do útoku.
     
    07:00
    Šalé dostal dobrý pas od Hrbase, ale nedokázal ho ideálně zpracovat. Při následném přechodu Brna do pásma se Kometa dostala do postavení mimo hru. Hra je přerušena a právě probíhá komerční pauza.
     
    07:07
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Aron Chmielewski.
     
    07:13
    Kometa si rozestavěla přesilovkovou formaci a snaží se vstřelit gól, který by ji poslal do vedení.
     
    07:26
    Obrovské šanci na straně domácích. Nejprve po střele Horkého nezvládli puk doklepnout do prázdné brány Vincour s Holík. Následně to stejně nezvládl po odražené střele Ščotky Zaťovič.
     
    08:51
    Kometa právě vstřelila branku! Marek Mazanec dělal co mohl, ale nakonec byl vlastně sám proti brněnské pětici neúspěšný. Několik šanci zvládl vykrýt. Poradil si i s Horkým, který dorážel neúspěšně do prázdné brány po střele Holíka. Mazanec zvládl jeho střelu zastavit hokejkou. Následně se dostal puk na MARTINA ZAŤOVIČE, který poslal Kometu po ráně od modré z brankoviště do vedení. Asistence: Luboš Horký, Petr Holík.
    08:51 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    10:26
    Kometa jedna branka nestačí. Andrej Kollár dostal skvělý pas do samostatného úniku. Brankáře zkusil překonat rychlou kličkou do forhendu a následným prohozením puku mezi rukou a tělem Mazance, který skvěle zasáhl.
     
    10:52
    Třinec byl chvíli před Furchem, ale musel vyklidit pásmo po odpískání postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    12:10
    Nestrašil se vytočil mezi kruhy ke střele, kterou zvládl brankář vyrazit se štěstím betonem. Následně se puk dostal na Jeřábka, jehož střelu od modrá vyblokoval domácí obránce.
     
    13:04
    Šalé by mohl sám ujíždět na bránu, kdyby dostal pas přesně do jízdy. Akce se následně zpomalila. Brno se dostalo za modrou a junior roku hledal Kollára, který by střílel z první, kdyby mu jeden z hostů nestihl vyrazit puk.
     
    13:41
    Třinec se prodral do pásma, ale kotouč po chvíli ztratil. Puku se zmocnil Horký, jenž nastartoval své rychlé brusle, nicméně postrádal podporu spoluhráčů, a tak o kotouč přišel.
     
    14:37
    Koblížek dostal puk do jízdy a mířil na delší tyč. Obránce ho dobře dostoupil a hokejkou puk vyblokoval mimo mantinely.
     
    14:46
    Druhá formace Brna se drží před bránou soupeře. Po výměně puku se dostal ke střele z pravého kruhu Flek, jehož rána byla zastavena Mazancovy betony.
     
    15:07
    Oceláři se dostali do pásma nahozením za bránu. Po souboji u mantinelu se bude vylučovat.
     
    15:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jan Ščotka – 2 min., nedovolené bránění.
     
    15:30
    Třinec právě vstřelil branku! Přesilovka Třince neměla dlouhého trvání. Hostující Marinčin nahodil od modré čáry do hrudi brankáře, od níž se kotouč odrazil přímo na čepel MARKA DAŇA, který puk dopíchl do brněnské brány. Asistence: Martin Marinčin, Andrej Nestrašil.
    15:30 Marko DAŇO - 1:1
     
    16:00
    Před Mazancem se konalo buly, které na svou stranu získali hráči Brna, nicméně vystřelit na bránu Třince nezvládli. Hosté následně puk poslali do středního pásma.
     
    16:40
    Šalé se elegantně protáhl do pásma a po kříži předložil puk Kollárovi. Ten třineckého brankáře z vrcholků kruhů nepropálil-
     
    16:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Marko Daňo – 2 min., podrážení.
     
    17:19
    Hosté vyhráli buly a ihned vyhodili, a Kometa tak musela začít od vlastní brány.
     
    17:47
    Vincour dostal nabito na pravý kruh, ale hokejka se mu zasekla do ledu jako by na něm byl drn hlíny, který mu zamezil v dobré střele. Puk mu sjel a hosté následně vyhodili.
     
    18:44
    Trenérský štáb Brna vystřídal přesilovkové formace. Flek měl puk na pravém kruhu, kde si stahovačkou udělal místo ke střele, nicméně na vyrážečku Mazance byl krátký.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     
    První třetina je za námi. Kometa výrazně vévodí střeleckým statistikám, leč výsledek je po odchodu do šaten srovnaný. Domácí se dočkali první branky v přesilové hře, když si vytvořili nesčetně šancí, z nichž úspěšnou byla až ta Martina Zaťoviče, jenž poslal svůj celek do vedení. Třinec vyrovnal taktéž v přesilové hře. Nahození Marinčina dorazil do brány Marek Daňo. A jeho gól stanovil konečné skóre první třetiny 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Po prvním buly ve druhé třetině měli puk hráči Komety, jenomže jejich rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    20:32
    Třinec buly vyhrál, nicméně takovou střelu, který by skončila v síti, nevyslal. Na druhé straně byla chvíli před bránou Kometa, nicméně ta se do větší šance nedostala.
     
    21:04
    Miloš Roman se nachomýtl sám před Furchem, jehož chtěl propálit rychlou střelou mezi betony, což se mu nepovedlo. Domácí fantom si připisuje další důležitý zákrok!
     
    21:28
    Brno zavezlo puk do útočného pásma, ale po nepřesné rozehrávce o něj přišla. Třinec má puk na svých holích a hledá cestu do útočného pásma.
     
    22:02
    Oceláři si neporozuměli při rozehrávce ideálně, a puk tak skončil na icingu. Vhazuje se po levici Mazance.
     
    22:09
    Vhazování vyhráli Mazancovy spoluhráče, ale Kometa se v pásmu udržela. Kratochvíl si vzal puk a bleskově projel kolem brány, leč volného spoluhráče hledal marně.
     
    22:36
    Po icingu se opět vhazovalo před Mazancem. Zaťovič vyhrál buly na Ščotku, jenž nabil na ránu z první Ďalogovi. Ten napálil kotník blokujícího hráče.
     
    23:13
    Třinec předvedl perfektní přečíslení, ale bohužel mu v cestě ke vstřelení vedoucí trefy stál velmi jistý Furch. Z druhé vlny najíždějící Čukste puk mezi rukou a tělem brankáře neprocpal.
     
    24:08
    Obrovská šance i na druhé straně! Po chybně rozehrávce Mazance se dostal k puku Koblížek, na nějž zírala prázdná brána, jenže než stihl vypálit, brankář Ocelářů byl zpět ve své kanceláři. Brněnský polofin navíc mířil nad.
     
    24:56
    Třinec puk poslal na icing. Hra se následně dostala k Furchovi, odkud brněnští hráči rozehrávali svůj útok. Domácí získali buly po Mazancově pravici.
     
    25:21
    Kometa získala puk, ale Holík ho pouze poslal za bránu Třince. Tam si ho našel jeden z hostů, který poměrně uspěchaně kotouč opět poslal na zakázané uvolnění.
     
    25:31
    Zaťovič vyhrál buly, tak silně, že ho Ščotka nezachytil, a jeho spoluhráči tak museli vyklidit pásmo kvůli ofsajdu.
     
    25:53
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Marek Ďaloga – 2 min., krosček.
     
    26:00
    Třinecký bek ihned po buly pálil, jenže jeho pokus trefil pouze zadní mantinel. Akce se následně opakovala a tentokrát prudkou ránu zblokoval tělem Holland, který ji těžce vydýchával za jízdy na hráčskou lavici. Brno vyhodilo.
     
    27:09
    Famózní Furch drží vyrovnaný stav! Nejprve vychytal s potížemi Růžčku. Následně se ovšem puk odrazil do mezikruží, kde mělo cestu ke střele volnou slovenské křídlo Daňo, kterému domácí fantom ukradl vedoucí trefu skvělým přesunem!
     
    27:22
    Hudáček si vyměnil puk s Douderou a následně puk poslal do betonů Furcha. Následně dorážel neúspěšně Roman.
     
    27:33
    Třinec se nepřetržitě držel v pásmu a mačkal obrannou čtveřici domácích jako houbičku na nádobí, nicméně Brňané zvládli kotouč vydolovat a následně vyhodit.
     
    28:14
    Kometa hraje v plném počtu. Časomíru zastavil ofsajdu hostů, momentálně probíhá komerční přestávka.
     
    28:24
    Puk se drží nyní v pásmu Komety, odkud hledají domácí složitě cestu do útoku. Nakonec se to povedlo, leč Ďaloga o puk na modré čáře útočného pásma přišel.
     
    29:13
    Kometě se nedaří spolehlivě rozehrát. Většina puk konči ve středním pásmu, kde se k nim dostávají hosté.
     
    29:38
    V dobré šanci se nyní ocitl Flek. Jeho střela ovšem mířila těsně nad. Kometa pokračuje v útočném snažení.
     
    29:41
    Po buly se puk dostal na Kratochvíla, jenž ho nahodil za bránu. Tam se kotouč dlouho držel na mantinelu. Nakonec ho získali hosté, kteří ho následně vyvezli.
     
    30:21
    Skvěle to teď vymyslel slovenský kouzelník Kollár. Ten se nejprve efektně protáhl kolem obránce a následně zadovkou předložil puk na před bránou číhajícího Šalého. Nadějný útočník puk v ideální možnosti minul.
     
    30:44
    Domácí začínali další akci od vlastního brankáře. Rozehrávka se jim poměrně povedla, nicméně přechod přes červenou dračí hradbu nikoliv.
     
    31:22
    Voženílek se procpal po straně do pásma, ale pod tlakem o kotouč přišel. Brno se chtělo rychle dostat do útoku, ale neúspěšně.
     
    32:06
    Kučeřík dostal puk do samostatného úniku. Vypadalo to, že může překvapivě jako obránce skórovat tváří v tvář Mazancovi, ale to by mu nesměl puk na brněnském ledu ujet.
     
    32:09
    Hraje přerušena a momentálně probíhá ve Winning Group Areně komerční pauza.
     
    32:18
    Čukste rychle rozehrál na útočnou modrou. Jeho celek se následně dostal do pásma, ale do větší šance se nedostal.
     
    32:48
    Na druhé straně ledové plochy hrozil Koblížek. Ten zakončoval skvělý pas přes šíři kluziště od centra Zbořila střelou do ramene gólmana.
     
    32:53
    Po buly po pravici Mazance pálil ihned z vrcholu pravého kruhu Malý. Jeho pokus šel na horní tyč.
     
    33:24
    Kometa získala v obranném pásmu puk, ale sama si daný moment zkompikovala, když její hráči nezvládli dobře rozehrát. Nakonec vše pro Brno dobře dopadlo.
     
    34:14
    Brno se dostala přes střední pásmo na útočnou modrou. Následně chtěli domácí nahodit za bránu, což se nepovedlo jak Kučeříkovi, tak Zaťovičovi. Puk má Třinec.
     
    35:07
    Koblížek si nahodil puk a také ho zkusil sám dojet, leč marně. Protiútok Třince dopadl taktéž nezdarem.
     
    35:40
    Flek prolétl do pásma a na vrcholu kruhů si stáhl puk a chtěl vymést šibenici, v čemž mu zabránil blokující obránce.
     
    36:08
    Obrovská šance domácích. Petr Kratochvíl projel po straně do pásma a nabil Vincourovi, který z první trefil beton. Dufek mohl rozvlnit prázdnou bránu, ale puk netrefil. Následná střela dojíždějícího obránce skončila po teči v ochranné síti.
     
    36:42
    Kometa půjde k velké nevoli domácích fandů do čtyř. Rozhodčí má zvednutou ruku bude se vylučovat.
     
    36:50
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jakub Malý – 2 min., hákování.
     
    36:53
    Domácí vyhráli buly a Holland okamžitě vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    37:18
    Zaťovič pošetřil ve středním pásmu několik sekund. Třinec se vrátil do útoku. Puk získal Vincour, který vyhodil daleko od vlastní klece.
     
    37:58
    Furch stále drží Kometu. Střelu z první od modré čáry vyrazil rychlým reflexem špičkou betonu. Jeho spoluhráči následně vyhodili.
     
    38:26
    Třinec prošel do pásma pouze za cenu postavení mimo hru. Hra je přerušena, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    38:41
    Brněnská čtveřice opět vybojovala puk a vyhodila. Malý se vrátil na led, Kometa hraje v plném počtu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:04
    Postup třineckých hokejistů opět zastavil ofsajd.
     
    39:30
    Nahození od modré čáry Jeřábka zblokoval jeho spoluhráč. Na druhé straně pálil z dobré pozice pouze do masky Koblížek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství hry se skóre nezměnilo. Třinec hrál dvě přesilové hry, v nichž tlačil Kometu, leč vedoucí trefu nevsítil. Perfektní výkony prozatím předvádějí brankáři na obou stranách. Do třetí třetiny se půjde za nerozhodného stavu 1:1.

    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Rozhodčí vhodil puk do středového kruhu a třetí třetina nám začala. Puk má Třinec.
     
    40:20
    Třinec se nastěhoval před Furcha, kde hledá cestu k ideální příležitosti. Střela z levého kruhu byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    41:06
    Třinecký tlak vyústil ve střelu Hrehorčáka z otočky, kterou vyrazil Furch ramenem.
     
    41:20
    Třinec vyvezl puk z obranného pásma, ale Hudáček následně hledal marně spoluhráče.
     
    41:50
    Třinec právě vstřelil branku! MAREK DAŇO si připisuje druhou trefu v utkání. Zpoza brány se vytočil bekhendem na brankovou čáru. Furch se nestihl přemístit, takže nezvládl střelu vyrazit. Asistence: Libor Hudáček, Jan Zahradníček.
    41:50 Marko DAŇO - 1:2
     
    42:18
    Kometa rozehrává od vlastní brány. Ščotka hledal nepřesným pasem Holíka, který puk nezachytil. Domácí poslali na led čerstvou pětici, která hledá cestu do útočného pásma.
     
    43:06
    Domácí opět začínají od vlastního brankáře. Koblížek byl s pukem na pravém mantinelu, odkud hledal volného Kučeříka, kterému puk přeskočil v momentu předání hůl.
     
    43:38
    Brno bylo opět vystěhováno z útočného pásma. Svačina se dostal do útoku a předal puk na kraji kluziště Čukstemu. Ten sympaticky prokroužil třetinu a následně nahrál Daňovi, který z velkého úhlu trefil pouze blok.
     
    44:52
    Třinec se nedostal přes střední pásmo. Ščotka si počkal na ideální moment ke střele. Poté poslal puk na bránu. Zaťovič jeho pokus dobře tečoval, nicméně mimo tři tyče.
     
    45:49
    Brno se snaží usadit v útočném pásmu, což se mu kvůli dobrému přístupu Ocelářů nedaří. Voženílek posouval puk do středu kluziště, v čemž kotouč opustil mantinely. Hra je přerušena.
     
    46:13
    Po buly se na puk dostali hosté. Ti se dostali až před Furcha. Nestrašil to zkoušel z pravé strany pouze do betonu gólmana.
     
    46:52
    Domácí obránci zastavili hru a čekají za vlastní bránou na čerstvé spoluhráče. Ďaloga kotouč nahodil přímo na Mazance, nicméně rozhodčí pískají ofsajd.
     
    47:36
    Třinec právě vstřelil branku! VLADIMÍR SVAČINA projel po straně do pásma a nachytal domácího brankáře střelou na bližší tyč. Asistence: Marko Daňo.
    47:36 Vladimír SVAČINA - 1:3
     
    47:46
    Horký zastavil hru ve středním pásmu a počkal na rozjezd svých spoluhráčů. Následně měl puk u levého mantinelu Zaťovič, který hledal dobrou žabičkou najíždějícího spoluhráče, jenž puk mezi tři tyče neusměrnil.
     
    48:23
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Martin Marinčin – 2 min., držení.
     
    48:35
    Brno má pravděpodobně jednu z posledních šancí na vrácení do zápasu. Horký trefil blok. Zaťovič vybídl ke střele Vicnoura, který puk odevzdal na stranu.
     
    49:11
    Brněnští hokejisté si dávají přednost ke střele, což prozatím nevede k úspěchu. Třinec získal puk a vyhodil.
     
    49:59
    Druhá přesilovková formace hledala cestu ke střele, což nakonec zařídil Koblížek, který trefil blokujícího Čuksteho. Třinec hraje v plném počtu.
     
    50:33
    Třinec získal na buly puk a poslal puk do útočného pásma nahozením. Brno se puku zmocnilo, ale přejít přes střed kluziště nezvládlo.
     
    51:42
    Kometa se dostala při přechodu do útočného pásma do ofsajdu, který je posouzen jako úmyslný. Hra se přesouvá před Furcha.
     
    51:50
    Domácím hokejistům se nedaří probojovat do útočného pásma. Třinec dobře dostupuju souboje.
     
    52:25
    Dufek projížděl pásmem, při čemž byl seknut do zápěstí. Tento fakt rozhodčí přehlédli, což vyvolalo nevoli u domácích fandů.
     
    53:08
    Domácí šli ve výpadu do protiútoku, z které vzešla rána Hollanda z první. Tu zblokoval blokující útočník.
     
    53:46
    Holand zblokoval Zahradníčkovu ránu od modré. Třinec se v pásmu držel a povedlo se mu našetřit několik cenných sekund.
     
    54:29
    Ďaloga to vzal na sebe a z levé strany pálil směr brána. Rychlou přistoupený obránce puk čepelí hole vytečoval vysoko nad zadní mantinel.
     
    54:39
    Kometa se pomalu rozjíždí od vlastního brankáře. Horký se dostal po straně do pásma a chtěl hledat volného Zaťoviče, v čemž mu zabránila hokejka pozorného obránce.
     
    54:57
    Gulaši poslal z první po buly bomba, která ovšem proplula vedle tyče za bránu. Třinec následně dostal hru daleko z vlastního pásma.
     
    55:36
    Nepovedenou rozehrávku domácích sebrali hosté, kteří kotouč poslali za brána Furcha a odjeli vystřídat.
     
    56:10
    Kučeřík mohl pálit od modré čáry, ale namísto brány trefil blokujícího hráče. Třinec vzápětí kotouč posunul do středního pásma.
     
    57:02
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Libor Hudáček – 2 min., podrážení.
     
    57:02
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    57:08
    Furch prozatím zůstává v bráně. Zaťovič našel křižným pasem Holíka. Puk se posunul na osu, odkud nabil Ščotka Vincourovi. Ten trefil blokující hokejku.
     
    57:29
    Domácí pětice motá hlavy obráncům Třince, ale hledá prozatím marně cestu kráně. Nakonec pálil od modré Ščotka, leč pouze mimo.
     
    58:26
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí tlak pokračoval Ščotka nabil Vincourovi, který opět trefil blok. Holík posléze našel mezi kruhy LUBOŠE HORKÉHO, který vykřesal naději pro své mužstvo. Asistence: Petr Holík, Jan Ščotka.
    58:26 Luboš HORKÝ - 2:3
     
    58:28
    Domácí nahodil puk do pásma, kde se jim ho dařilo držet za bránou. Třinec nakonec puk získal, ale šikovně ho vyhodil daleko od vlastní brány.
     
    59:08
    Kometa nevzdává snahy o vyrovnávací branku. Vincour mohl střílet z pravého kruhu, ale ránu si rozmyslel.
     
    59:27
    Třinec právě vstřelil branku! Doudera vyhodil puk do středního pásma, kde si ho našel MARTIN RŮŽIČKA. Ten v klidu puk zavezl do brány, čímž pravděpodobně ukončil šance Brna. Asistence: Milan Doudera.
    59:27 Martin RŮŽIČKA - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. Rozhodla třetí perioda hry, v níž si vypracovali hosté dvougólový náskok, který zvládla Kometa pouze snížit z hole Luboše Horkého. Třinec nakonec hru pečetil při hře Komety v šesti bez brankáře, když se trefil Martin Růžička.

    Nejlepší hráči utkání: Radek Koblížek (KOM) – Martin Marinčin (TRI)
     
    Pro dnešek je to ode mě z Winning Group Areny vše. Doufám, že jste si úterní podvečer užili. U dalších textových přenosů, napočtenou. (19:27:49)
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 9. Zaťovič (Horký, Holík), 59. Horký (Holík, Ščotka) – 16. Daňo (Marinčin, Nestrašil), 42. Daňo (Hudáček, Zahradníček), 48. Svačina (Daňo), 60. M. Růžička (M. Doudera)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Dufek, Vincour.
    Trenér: Martin Pešout

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Zahradníček, J. Jeřábek, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Roman, Hrehorčák – Daňo, Hudáček, Svačina – Chmielewski, Dravecký (A), Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Synek

    Diváci: 5247
    bahis siteleri