Kometa Brno – Třinec 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (po pr.)
Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 3:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 27.09.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Hraniční situace, po které dostává lavička Motoru znovu dvě minuty! Vyhození z vlastního obranného pásma totiž tečoval jeden z hostujících hráčů a původně signalizovaný icing skončil opravením výroku a vykázáním hry do středního pásma. Na to konto se znovu Jaroslav Modrý chytil s rozhodčím a dostal další dvě minuty. Trest odsedí Josef Koláček a tady je už skutečně hotovo!
     
    51:16
    Tenhle proces vyloučení měl šťávu! Jakub Lev (MHK) trefil ve snaze získat kotouč od Gulaše hostujícího kapitána do obličeje, a vzhledem k tomu, že to bylo s krvavým zraněním, tak je to za čtyři minuty.

    Gulaš si to ale nenechal líbit, nejprve se pustil do slovní kontroverze s Cingelem a následně se Smoleňákem, mezi nimiž byl dlouho čárový rozhodčí, aby celou situaci uklidnil.

    Tak či tak, rozhodčí plně využívají práva přezkoumat situaci za 2+2 minuty na videu, na finální verdikt tak ještě čekáme.
     
    44:47
    Pokud to chce dnes Motor ještě zdramatizovat, má asi jednu z posledních příležitostí. Kevin Klíma (MHK) nedovolil soupeři se dostat na kotouč a nasadil mu krosček, za což má dvě minuty.
     
    41:46
    Možná už trochu z frustrace se dopustil Ondřej Kachyňa (CEB) sekání ve středním pásmu, které má za následek další hradeckou přesilovku.
     
    36:36
    Do sebe se totiž pustili Bohumil Jank (MHK) a Jakub Valský (CEB). Po krátké šermovačce dostávají oba dvojku za hrubost a hraje se 4 na 4.
     
    34:21
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Kevin Klíma – 2 min., podrážení.
     
    27:10
    Pro Hradec ale záhy přichází další problém, jde totiž do tří! Jakub Lev (MHK) sice ve středním pásmu puk získal, ale pomohl si k tomu sekáním, tudíž čeká hosty 27 sekund 5 na 3!
     
    25:37
    Je tak jasné, že z téhle situace vzejde trest. A ten je jenom jeden! Richard Nedomlel (MHK) je trestán za již zmíněnou odplatu na Tomana u mantinelu, kterému nasadil prudkou hrazdu. Motor tak může snížit v přesilovce.
     
    20:31
    Branka platí a je to 2:0! Navíc dostává Motor hned další přesilovku za zdržování hry, respektive neoprávněné užití výzvy. Dvě minuty odsedí znovu Zdeněk Doležal.
     
    20:23
    Navíc přichází pro Motor další zbytečné oslabení. Jaroslav Modrý na budějovické střídačce ostře vyjel po hlavním rozhodčím, který mu okamžitě napálil dvě minuty za nesportovní chování. Trest odsedí Zdeněk Doležal.
     
    10:20
    Také si navíc hosté vybojovali přesilovku! Bohumil Jank (MHK) rychlejšího soupeře u mantinelu podrazil a jako první Hradečák míří na trestnou lavici.
     
    00:59
    Navíc také přichází první vyloučení zápasu. Roman Vráblík (CEB) nasadil v předbrankovém prostoru ostrou hrazdu Smoleňákovi a dostává za to dvě minuty.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Ščerbak (Cingel), 21. Smoleňák (Lev), 31. Jergl – 46. Hanzl (Pech, Dzierkals)


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Ščerbak – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, L. Doudera, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Doležal, Valský – Dzierkals, Toman, Karabáček – Strnad, Hanzl, Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 673
    thejrc.org