Kometa Brno – Třinec 2:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (po pr.)
Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 3:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 27.09.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    V posledních sekundách to mohl ještě pojistit v brejku 2 na 1 Lalancette, ale trefil jenom břevno!
     
    59:30
    Hraniční situace, po které dostává lavička Motoru znovu dvě minuty! Vyhození z vlastního obranného pásma totiž tečoval jeden z hostujících hráčů a původně signalizovaný icing skončil opravením výroku a vykázáním hry do středního pásma. Na to konto se znovu Jaroslav Modrý chytil s rozhodčím a dostal další dvě minuty. Trest odsedí Josef Koláček a tady je už skutečně hotovo!
     
    56:41
    Motor už to hraje na jednu kartu, Hrachovina zůstává na střídačce!
     
    51:53
    Radovan Pavlík mohl využít pravidlo o hraní brankáře jenom ve vymezené zóně vytrestat gólem na 4:1! Puk byl totiž za brankovou čárou v rohu a Hrachovina na něj nemohl. Nikdo z obránců mu ale nepomohl, Pavlík toho využil a ze záporného úhlu cpal puk do branky, leč neúspěšně!
     
    51:16
    A Hradec opravdu čekají čtyři minuty v oslabení! Motor má tak velmi dlouhou početní výhodu a ještě může tenhle duel hodně zamotat!
     
    51:16
    Tenhle proces vyloučení měl šťávu! Jakub Lev (MHK) trefil ve snaze získat kotouč od Gulaše hostujícího kapitána do obličeje, a vzhledem k tomu, že to bylo s krvavým zraněním, tak je to za čtyři minuty.

    Gulaš si to ale nenechal líbit, nejprve se pustil do slovní kontroverze s Cingelem a následně se Smoleňákem, mezi nimiž byl dlouho čárový rozhodčí, aby celou situaci uklidnil.

    Tak či tak, rozhodčí plně využívají práva přezkoumat situaci za 2+2 minuty na videu, na finální verdikt tak ještě čekáme.
    45:21 Martin HANZL - 3:1
     
    45:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Čisté konto dnes Růžička neudrží, Motor se ještě vrací do hry! MARTIN HANZL se od modré rozjel ve správný moment a Lukáš Pech mu poslal od mantinelu přihrávku na kruh. Hanzl na nic nečekal, opřel se do puku a přes teploměr prostřelil Růžičku – 3:1! Asistence: Lukáš Pech, Martinš Dzierkals.
     
    44:47
    Pokud to chce dnes Motor ještě zdramatizovat, má asi jednu z posledních příležitostí. Kevin Klíma (MHK) nedovolil soupeři se dostat na kotouč a nasadil mu krosček, za což má dvě minuty.
     
    43:58
    Nahození Vráblíka v první fázi nevypadalo nijak nebezpečně, zvláštní odraz od zadního mantinelu ale donutil se Růžičku roztáhnout na brankové čáře. Vráblík poté sice ještě prostrčil kotouč do brankoviště, Štohanzl ale dostal domácí z nebezpečí!
     
    41:46
    Možná už trochu z frustrace se dopustil Ondřej Kachyňa (CEB) sekání ve středním pásmu, které má za následek další hradeckou přesilovku.
     
    36:36
    Do sebe se totiž pustili Bohumil Jank (MHK) a Jakub Valský (CEB). Po krátké šermovačce dostávají oba dvojku za hrubost a hraje se 4 na 4.
     
    36:36
    Snížení mohlo přijít přitom v plném počtu, Pech zůstal nepokrytý před brankou a zblízka zakončoval nad Růžičkův beton, domácí gólman se ale blýskl skvělým zákrokem! Poté se strhla potyčka a bude se vylučovat.
     
    34:21
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Kevin Klíma – 2 min., podrážení.
    30:45 Aleš JERGL - 3:0
     
    30:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jedna šance střídala v tomhle střídání druhou, tenhle tlak už Motor neustál! Nejprve spálil další tutovku Kevin Klíma a Hrachovina držel Budějovice ve dvoubrankové ztrátě, proti dalšímu momentu ale již nic nedokázal zvrátit. Odražený puk si totiž našel ALEŠ JERGL a vyjel zpoza kasy až na levý kruh, odkud přišla střela. Hrachovina toho neviděl moc přes clonu a mezi betony se mu kotouč dostal až za brankovou lajnu – 3:0! Bez asistence.
     
    29:27
    Tahle třetina má šťávu! Lev ve středním pásmu vybojoval kotouč a poslal jej na rozjetého Okuliara, který z druhé vlny zůstal naprosto nekrytý na ose ledové plochy. Jel sám na branku v situaci, kdy měl krytá záda dvěma spoluhráči, zakončení ale poslal jenom do Hrachoviny!
     
    29:07
    Na konci početní výhody to byl ale zase nápor a Motoru chyběly ke snížení centimetry! Štencel z levého kruhu pálil po přesné přihrávce od modré a Růžičku mezi betony propálil, Tomeček ale nebyl na dorážku připraven a jeden z obránců těsně před brankovou čárou odpravil puk do bezpečí!
     
    27:41
    Hosté sevřeli Hradecké před jejich vlastní brankou, ti už byli navíc značně utavení a trochu i čekali na vysvobození. To přišlo paradoxně v momentu, kdy Martin Hanzl z levé strany napálil tyčku hradecké branky!
     
    27:10
    Pro Hradec ale záhy přichází další problém, jde totiž do tří! Jakub Lev (MHK) sice ve středním pásmu puk získal, ale pomohl si k tomu sekáním, tudíž čeká hosty 27 sekund 5 na 3!
     
    26:45
    Stačila však zase jedna nepozornost a už nastal pro Motor zase problém! Lukáš Cingel totiž jel sám proti dvěma obráncům, dokázal je vykoupat v jejich obranném pásmu, leč měl dlouhé střídání a na lepší zakončení mu nezbyly síly. Ovšem i tak si zasloužil potlesk ČPP Arény!
     
    26:25
    Elitní komando Motoru hraje přesilovku velmi dobře, Pech našel před brankovištěm Hanzla, který střílel do protipohybu Růžičky, který ale betonem výborně zasáhnul!
     
    25:37
    Je tak jasné, že z téhle situace vzejde trest. A ten je jenom jeden! Richard Nedomlel (MHK) je trestán za již zmíněnou odplatu na Tomana u mantinelu, kterému nasadil prudkou hrazdu. Motor tak může snížit v přesilovce.
     
    25:00
    Další propad motorácké obrany, další šance Hradce! Smoleňák se ani nemusel vracet, zůstal na útočné modré a jel zprava sám na branku, jeho zakončení po ledě ale Hrachovinu nijak nepřekvapilo!
     
    24:11
    Jenže také dělají hosté ohromné chyby, a nebýt Hrachoviny, bylo to už 3:0! Okuliar šel s Kevinem Klímou do situace 2 na 1, v ideální pozici Okuliar nahrál právě Klímovi, který zakončoval do vinglu. Hrachovina na to ale byl připraven a předvedl exkluzivní zákrok, který stále drží hosty ještě ve hře!
     
    20:31
    Branka platí a je to 2:0! Navíc dostává Motor hned další přesilovku za zdržování hry, respektive neoprávněné užití výzvy. Dvě minuty odsedí znovu Zdeněk Doležal.
    20:31 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
     
    20:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka byla využita velmi rychle a Budějovice si berou ihned výzvu! Po vyhraném buly poslal Jakub Lev ostré nahození do brankoviště a Hrachovina neměl vůbec puk pod kontrolou. RADEK SMOLEŇÁK byl nejaktivnější a píchl společně s kotoučem do Hrachovinova betonu. To je i důvodem challenge. Puk se došoural za brankovou čáru a čekáme na potvrzení, či odvolání gólu – 2:0! Asistence: Jakub Lev.
     
    20:23
    Navíc přichází pro Motor další zbytečné oslabení. Jaroslav Modrý na budějovické střídačce ostře vyjel po hlavním rozhodčím, který mu okamžitě napálil dvě minuty za nesportovní chování. Trest odsedí Zdeněk Doležal.
     
    16:53
    Smoleňákovi vyplaval kotouč na hranici brankoviště, domácí kapitán si jej objel na druhý konec a snažil se zakončit nad Hrachovinův beton, kotouč ale netrefil vůbec ideálně a nijak jej nezvedl, což stačilo Hrachovinovi k tomu, aby předvedl další zákrok!
     
    13:42
    A Motor je nadále pod velkým tlakem! Hovorka se před vlastní brankou dostal do tísně dvou hráčů a Lev po zisku puku vracel Okuliarovi, který měl prostor na vrcholku pravého kruhu. Tentokrát už měla střela lepší parametry, jenže skončila jenom na tyči!
     
    12:16
    Hradec spálil během oslabení dvě tutovky! Nejprve Lev dostihl vyhození ve středním pásmu a poslal Okuliara do brejku v útočném pásmu, jenže slovenský útočník jenom trefil rameno Hrachoviny. O pár chvil později šel Lev sám na branku po chybě hostí v rozehrávce, nic ale nevymyslel a napálil puk hostujícímu gólmanovi do betonu!
     
    10:20
    Také si navíc hosté vybojovali přesilovku! Bohumil Jank (MHK) rychlejšího soupeře u mantinelu podrazil a jako první Hradečák míří na trestnou lavici.
    02:52 Nikita ŠČERBAK - 1:0
     
    02:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dobrá práce Blaina na modré ještě udržela Hradec v útočném pásmu a po rychlém předání puku na pravou stranu vznikl prostor pro kombinaci Lukáše Cingela a NIKITY ŠČERBAKA. Ruský útočník z pravého kruhu předal Cingelovi na úrovni brankové lajny, ten mu puk obratem vrátil a Ščerbak zblízka prostřelil Hrachovinu. Jedná se o Ščerbakův první letošní extraligový gól – 1:0! Asistence: Lukáš Cingel.
     
    02:09
    Lev si po bleskovém prostřídání sjel na pravý kruh a v rychlosti vypálil křížem na zadní tyč, ke zklamání domácích příznivců je z toho ale jenom spojnice!
     
    00:59
    Navíc také přichází první vyloučení zápasu. Roman Vráblík (CEB) nasadil v předbrankovém prostoru ostrou hrazdu Smoleňákovi a dostává za to dvě minuty.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Ščerbak (Cingel), 21. Smoleňák (Lev), 31. Jergl – 46. Hanzl (Pech, Dzierkals)


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Ščerbak – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, L. Doudera, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Doležal, Valský – Dzierkals, Toman, Karabáček – Strnad, Hanzl, Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 673
    thejrc.org