SHKM Hodonín – Žďár n/S 3:4 (kon.) | Chomutov – Jablonec n/N 6:4 (kon.) | Písek – Letňany 3:5 (kon.)
Mostečtí Lvi – Děčín 6:4 (kon.) | Nový Jičín – Havířov 0:1 (kon.) | Kopřivnice – Opava 9:4 (kon.)
Znojmo – Havlíčkův Brod 8:3 (kon.) | Vyškov – Vel. Meziříčí 9:0 (kon.) | Klatovy – Řisuty 6:4 (kon.)
Kobra – Hronov 1:3 (kon.) | Tábor – Benátky n/J 5:2 (kon.) | Příbram – Vrchlabí 5:0 (kon.)
Cheb – Ústí n/L 3:4 (kon.)
konec
HC Baník Příbram
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
HC Stadion Vrchlabí
Středa 28.09.2022, 18:30 • Příbram, Zimní stadion • 2. liga skupina Západ • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je opět druhá hokejová liga a v rámci třetího kola budeme sledovat duel mezi týmy HC Baník Příbram a HC Stadion Vrchlabí.
     
    HC Baník Příbram

    Hokejisté příbramského Baníku vstoupili do nové sezóny velmi dobře. V tabulce je najdeme na prvním místě se ziskem šesti bodů. Zapsali tedy dvě výhry za tři body. V prvním kole vyhráli v Písku 5:1, v tom následujícím pak znovu venku smetli Hronov 9:0. Dnes se poprvé představí svým příznivcům ve svém teritoriu a budou chtít opět uspět.
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Hosté oproti domácímu týmu zažívají po pádu z Chance ligy nepříliš dobrý vstup do ligy druhé. Z úvodních dvou kol totiž nemají ani bod a jsou tedy na samém chvostu tabulky. Určitě to ale není žádné drama, jde přeci jenom o začátek sezóny. Poprvé padli 2:6 v Letňanech. A nevyšel jim ani zápas s Chomutovem, který v Podkrkonoší zvítězil 5:0. Hosté tak mají co napravovat a prahnou po prvních bodech.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu ještě neutkaly. Pro oba to tedy bude vůbec první duel ve druhé hokejové lize.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Jelínek, Saňa (A), Zedek, Havlín, Vinš, Zdeněk – Josefus (C), Furch, Svoboda – Pinkas, Káník, Hasman – Šinágl, Procházka, Dragoun – Matějka, Eret, Kafka
    Trenér: Pavel Marek

    HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Krinwald) – Kynčl, Vácha, Kerekanič, Bendík (A), Fiala, Duran, Perička – Cerman, Chrtek, Krsek – Poppel, Urban (C), Chalupa – Tatar, Bláha (A), Duchan – Šlaicher
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Zeliska – Rubáš, Tvrdík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Baníci šli hned v úvodu utkání do útočné akce, ale před brankou hostů nic nevymysleli, ale poté ani na druhé straně Vrchlabští.
     
    00:44
    Z vrcholu levého kruhu pálil tvrdě David Zdeněk, ale jeho pumelice byla sražena k zadnímu mantinelu. Akce Příbrami pokračovala dále a po další střele musel do zákroku Vacek.
     
    01:36
    Domácí jsou zatím aktivnějším týmem, znovu zahrozili před Denisem Vackem, jenž ale pokus u své levé tyče zastavil.
     
    02:05
    Nyní se do akce dostali už hosté, ale pokus Davida Chalupy se otřel o nohu obránce Příbrami a domácí celek po chvilce otáčí hru.
     
    03:27
    Lukáš Vácha napřáhl na levém kruhu, jeho střelecký pokus ale orazítkoval jen zadní mantinel. Následně pak se domácí dopustili zakázaného uvolnění.
     
    03:55
    Další menší tlak hostů před brankou Petra Jirouška, ten kotouč zastavil a následně pak nechal raději hru zastavit. Buly po jeho pravé ruce.
     
    04:13
    Oba celky vystřídaly a od vlastního brankáře nyní pronikají opačným směrem zase hráči Vrchlabí, kteří postupně ožili a už jsou před Petrem Jirouškem více nebezpeční.
     
    05:27
    Další slibná akce tentokráte na druhé straně, ale tu zastavilo postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    06:06
    Simon Thomas Duran se dostal do útočné třetiny, v tandemu mu jel spoluhráč, ale následnou přihrávku pak pokazil obranný zákrok Josefa Sani.
     
    06:51
    Jakub Káník dostal přihrávku zády k útočné modré čáře, bleskově se otočil a zamířil do prostoru mezi kruhy, kde jeho švih lapil Denis Vacek a zastavuje hru.
     
    07:21
    Zakázané uvolnění hostů a vše se stěhuje před Denise Vacka. Vhazovat se bude po jeho pravici a domácí tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    07:30
    A stejného přestupku se Vrchlabí dopustilo znovu.
     
    07:47
    Hned na to se Vrchlabští dostali do pásma soupeře, kde vystřelil na pravé straně Jakub Tatar, ale jeho pokus si u své tyče domácí brankář pohlídal.
     
    09:02
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají účet dnešního zápasu. Z levé strany nahodil puk před branku Josef Saňa, následně se odrazil k JAKUBU KÁNÍKOVI a ten se ho tečí dotkl. Kotouč poté zaplul do hostující branky – 1:0. Asistence: Josef Saňa a Radek Jelínek.
    09:02 Jakub KÁNÍK - 1:0
     
    10:18
    Hosté si museli dávat znovu pozor, před Denise Vacka se natlačil Petr Šinágl, ale jeho nápřah se zastavil u obrany Vrchlabí.
     
    11:07
    Nepřesná střela Stadionu, puk mají zase domácí borci a míří s ním rychle přes soupeřovu klec.
     
    12:25
    Obrana Příbrami znovu zapracovala velmi dobře a následně pak se Baník dostal do další akce před Vackem, ale nakonec z toho nebylo vůbec nic.
     
    13:36
    Hezká akce Filipa Krska, který si najel na vnitřní hranu pravého kruhu a pořádně nepříjemnou ránou zaměstnal Petra Jirouška, jenž má puk u sebe a zastavuje hru.
     
    14:20
    Petr Kafka si najel na pravou stranu a čekal na přihrávku z té levé. Ale do téhle souhry vložil hůl vrchlabský bek Zedek a rázem tak bylo po další domácí šanci.
     
    15:34
    Po chvilce se před Jirouška vrátili zase Vrchlabští, ale ztratili puk. Do samostatné akce ujel Josef Hasman, jenž zvedl střelu před odkrytou klecí, ale zamířil jen nad břevno Vackovy svatyně!
     
    16:05
    Další atak hostující klece, vše jistí znovu pozorný Jiroušek a hra je přerušena.
     
    16:27
    Jakub Procházka dostal nabito do prostoru mezi kruhy a okamžitě vystřelil, proti pak byla hruď Denise Vacka.
     
    16:47
    Poté ujeli hosté do akce, ale stopku jim vystavil ofsajd, takže se vše vrací do neutrální zóny.
     
    17:15
    Další pokus hostů srazil do bezpečí Ondřej Havlín a puk je znovu ve střední třetině.
     
    18:02
    Snaha hostů o vyrovnání byla marná, Tomáš Bláha se neprosadil a domácí po zisku puku znovu míří dopředu.
     
    18:19
    Hned z toho byla další šance, kterou uhasil Denis Vacek. Znovu je přerušeno, buly po jeho pravé ruce.
     
    18:33
    Tomáš Perička clonil domácímu hráči při střele a kotouč se dostal k zadnímu mantinelu. Hned ho brali zase Příbramští, kteří opět byli před Vackem nebezpeční.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Ještě jedna z posledních akcí Vrchlabí, zblízka chtěl zakončit Chalupa, ale Zdeněk nastavil hůl a zapsal dobrý obranný zákrok.
     
    19:55
    A na druhé straně to ještě zkoušeli domácí hráči, ale už se do žádného zakončení nedostali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a v ní se lépe dařilo domácímu celku. V desáté minutě se u bližší tyče prosadil Jakub Káník a Příbram se radovala z vedení. Hosté pak měli šanci, která ale nevedla k vyrovnání. Těsný náskok tak domácí tým uhájil do konce první sirény a uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Vrchlabští se dostali hned na úvod druhého dějství do útočného pásma, ale obránci Příbrami jim nedovolili žádnou střelu.
     
    20:52
    Ondřej Havlín dostal přihrávku na modrou čáru, poté vyslal přízemní střelu, která ale končí jen vedle branky Denise Vacka.
     
    21:24
    A po svižné střele Simona Thomase Durana přikryl puk pod lapačku Petr Jiroušek a hra je zastavena.
     
    21:45
    Na druhé straně si zase pohotový zákrok připsal Denis Vacek a i on přerušil dění na hrací ploše. Buly po jeho levé ruce.
     
    21:59
    Radim Šleicher vyslal na Jirouška dalekonosnou střelu, ale tu opět kryje domácí brankář. Před dotěrnými hosty pak znovu nechává hru zastavit.
     
    22:54
    Petr Josefus si najel do prostoru mezi kruhy a jeho rázná střela končí na pozorném Denisi Vackovi.
     
    23:20
    Dělovka z pravého kruhu zaměstnala Denise Vacka, jenž puk kryje pod svou lapačku a zapsal další pozorný zákrok.
     
    23:48
    Domácí stále drží útočnou třetinu a snaží se navýšit své vedení. Hosté jsou však razantně proti a rychle se přesouvají na opačnou stranu.
     
    24:32
    Na Vacka šla další nepříjemná střela z pravé strany, jeho hůl ale kotouč vytěsnila do bezpečí.
     
    25:09
    Další buly před Vackem, Příbram tak má stále teritorium Vrchlabí pro sebe.
     
    25:35
    Obrana Baníku sebrala touš soupeři a šla s ním směrem k Jiruouškově brance, ale z této akce nakonec sešlo a domácí kotouč ztrácí.
     
    26:33
    Nyní se rodila akce Vrchlabí, ale Tomáš Bláha se vystavil ofsajdové pasti a je přerušeno.
     
    27:08
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí hráči navyšují své vedení. Dva hráči jeli směrem před branku soupeře, Josefus pak načasoval přihrávku do mezikruží pro JOSEFA HASMANA, který poté svižnou ranou namířil puk k bližší tyči a překonal Denise Vacka. Ten tak musí lovit puk ze své sítě dnes už podruhé – 2:0. Asistence: Petr Josefus.
    27:08 Josef HASMAN - 2:0
     
    27:57
    Hosté na dvoubrankovou ztrátu chtěli nyní zareagovat, ale jejich snaha před Jirouškem ztroskotala i díky pozorné obraně Příbrami.
     
    28:26
    Další přesný zákrok nyní zapsal Petr Jiroušek a drží tak slibný náskok svého týmu a i nulu na svém kontě. Vhazování proběhne na pravém kruhu.
     
    28:40
    Agilní příbramští hráči opět na nic nečekali, rychle se dostali do pásma a zakončili před Vackem, jenž musel do dalšího zákroku.
     
    28:59
    Ondřej Havlín číhal na modré čáře, přihrávku ale nedostal. Následně pak se pokusil z mezikruží Tomáš Furch, ale trefil jen beton Denise Vacka.
     
    29:11
    Nyní je hra znovu zastavena a vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře Denise Vacka.
     
    29:57
    Menší tlak před domácí brankou měli hráči Vrchlabí, ale procpat puk za záda Petra Jirouška se jim nepovedlo. Hra je zastavena a na pravém kruhu bude vhozen puk.
     
    30:07
    Zakázané uvolnění Příbrami.
     
    30:46
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Jakub Kynčl – TS, hákování.
     
    30:46
    Sudí nařídili trestné střílení při hákování domácího hráče v šanci, to jel Petr Kafka, který si sjel na střed, ale jeho střelu pak zastavil Denis Vacek, jenž si povyjel z branky a snížil střelecký úhel.
     
    31:43
    Hosté si tedy oddychli a stále ještě mají šanci na úspěch v duelu. Za stavu 0:3 by to už pro ně bylo daleko horší. Nyní se dostali k zakončení, které kryje Petr Jiroušek.
     
    32:14
    A domácí brankář si připsal další důležitý zákrok, když puk po střele Tomáše Bláhy lapil do lapačky a nechal hru radši přerušit.
     
    32:32
    Po chvilce se do akce hosté vrátili zase zpátky, ale velmi rychle je díky zásahu Jirouška hra opět zastavena.
     
    32:51
    Havlín nahodil puk před branku hostů, kde po něm lapačkou sáhl Denis Vacek a srazil ho k zadnímu mantinelu.
     
    33:48
    Domácí dobře napadají soupeře, nyní mu sebrali puk v útočné třetině a pokračovala tak jejich akce dále.
     
    34:24
    Jiroušek srazil pokus hostů, puk se odrazil před něho, hned ho ale odklidil Jelínek a pomohl tak svému brankáři, který tak nečelil dorážce soupeře.
     
    35:21
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Tomáš Furch – 2 min., podrážení.
     
    35:35
    Domácí se dokázali hned osvobodit a vyhodili puk až před branku Denise Vacka. Šetří tak cenné vteřiny.
     
    36:23
    A další zisk kotouče a ten znovu letí daleko od branky Petra Jirouška. Příbramští své oslabení zatím zvládají velmi dobře.
     
    36:58
    Hra je zastavena a vhazuje se před Jirouškem. Ještě zbytek přesilovky tak hosté mohou strávit před domácí klecí.
     
    37:21
    Příbram je v plném počtu.
     
    37:45
    A hned se dostali do akce před brankou Vrchlabí, ale tu obránci hostů ubránili a derou se před Jirouška.
     
    38:07
    Zakázané uvolnění Příbrami a hra se stěhuje zpět před Petra Jirouška.
     
    38:23
    Další zákrok Jirouška a po něm se strhla před jeho brankou menší potyčka. Zřejmě se tak bude vylučovat.
     
    38:23
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Tomáš Furch – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Radim Šleicher – 2 min., krosček,
    Patrik Urban – 2 min., hrubost.
     
    38:33
    Přesilovku hrají domácí hráči, povede se jim ji využít a zvýší svůj náskok?
     
    38:55
    Hosté dostali puk do pásma soupeře a šetří čas. Hned na to se ale zpět vrátili domácí a operují před Denisem Vackem.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Příbram právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využita a Baník bere tříbrankový náskok v závěru druhé třetiny. K odraženému kotouči se na levé straně dostal PETR ERET a zvednutou střelou ho pověsil pod víko hostující klece – 3:0. Asistence: Michal Dragoun a Josef Saňa.
    39:35 Petr ERET - 3:0
     
    39:50
    Domácí se ještě dostali do akce, ale už se nedokázali prosadit. Mrzet je to ale nemusí, neboť mají zase o něco vyšší náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a znovu patřila domácím hráčům. Ti se trefili dvakrát a mají už náskok o tři góly. Hosté tak zatím pokračují ve špatných výsledcích v nové sezóně. Ještě sice není konec zápasu, ale domácí hráči si své vedení budou chtít pohlídat a navíc jsou aktivnějším týmem. Povede se ještě hostům vrátit se zpět do zápasu?
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:39
    Domácí se dlouho drželi v pásmu Vrchlabí, jejich pokus ale Vacka neohrozil.
     
    42:06
    Následně pak pronikli do domácího teritoria hráči Vrchlabí, ale před Jirouškem se neprosadili. Ten zapsal další zákrok a stále hájí nulu na svém kontě.
     
    42:35
    Jakub Procházka dostal přihrávku, s pukem projel celé kluziště, ale před Denisem Vackem nezakončil přesně.
     
    43:51
    Josefus nahazoval touš před branku hostů, ten zasáhl obránce Vácha a poté ho pod lapačku ukryl Denis Vacek. Přerušuje se, buly po jeho levé ruce.
     
    44:33
    Tomáš Bláha nastartoval motory a dostal se do útočného pásma, ale tam neměl nikoho, kdo by získal puk. Mají ho tedy opět domácí a míří do útoku.
     
    45:07
    Po chvilce Vrchlabí otočilo hru a po střele Chrtka z pravého kruhu zakročil Petr Jiroušek.
     
    45:51
    Denis Vacek musel vytěsnit puk vedle své branky, znovu před ním byl menší tlak ze strany Příbrami.
     
    47:09
    Petr Josefus pronikl do pásma soupeře, ale zblízka před Vackem neuspěl.
     
    47:44
    Z dálky pálil Kerekanič a lapačku natáhl Petr Jiroušek, který tak zapisuje další přesný zákrok a po něm hru raději zastavuje.
     
    47:56
    Další zákrok Jirouška, který trochu brnká soupeři na nervy. Těm se tak stále nedaří dostat se nějakým gólem zpět do zápasu.
     
    48:31
    Filip Krsek střílel z bekhendu před domácí klecí, Jiroušek natáhl hůl a puk dostal do bezpečí, konkrétně do rohu obranného pásma.
     
    48:56
    A znovu pozorný Petr Jiroušek, který se v brankovišti roztáhl jak široký tak dlouhý a opět drží svůj tým.
     
    49:03
    Vrchlabští bojovali u zadního mantinelu o puk, ten získali a od modré střílel Patrik Urban, ale jeho pokus srazili domácí pryč a následně vyhodili touš do středního pásma.
     
    49:56
    Od svého brankáře jdou do další akce domácí hráči, kteří ještě mají chuť náskok více pojistit.
     
    50:13
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje znovu před Petra Jirouška. Buly po jeho pravé ruce.
     
    50:48
    Něco málo přes devět minut mají ještě hosté na to, aby smazali tříbrankové manko.
     
    51:23
    Ani tahle šance Vrchlabí gólem nekončí, proti dorážce se prezentoval Jiroušek dalším pohotovým zákrokem.
     
    52:14
    Hosté to zkusili před Jirouškem znovu, tentokráte ale na jeho klec nevystřelili a domácí puk posílají ven z obranné třetiny.
     
    52:52
    Jedovka Petra Kafky z pravého kruhu zaměstnala Denise Vacka, jenž pokus mířící k jeho pravé tyči vyrazil do rohu obranné třetiny.
     
    53:15
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Patrik Urban – 2 min., podrážení.
     
    53:23
    Z bekhendu mohl rozhodnout Josef Hasman, který zvedl puk, ale ten končí těsně nad břevnem hostující brány!
     
    54:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Ondřej Chrtek – 2 min., vysoká hůl.
     
    55:02
    V závěru třetí třetiny mají domácí dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    55:09
    Příbram právě vstřelila branku!
    A ta je využita. Na pravé straně švihl do puku MICHAL DRAGOUN a vymetl v síti hostů pavučiny – 4:0. Zřejmě tak už asi pečetí domácí tříbodový večer – 4:0 Asistence: Petr Šinágl a David Zdeněk.
    55:09 Michal DRAGOUN - 4:0
     
    55:39
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    56:09
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Tomáš Furch.
     
    56:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:55
    Domácí získali puk a odpálili ho daleko od branky Petra Jirouška.
     
    57:11
    A nyní zakročil domácí brankář betony, které jen zaduněly. Hosté stále drží útočnou třetinu a kombinují.
     
    57:30
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí dostali puk do středního pásma, poté až do toho útočného, kde prázdnou branku při powerplay hostů trefil PETR JOSEFUS – 5:0. Asistence: Petr Kafka.
    57:30 Petr JOSEFUS - 5:0
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty, troufám si napsat, zápasu.
     
    58:09
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    58:45
    Hosté se nadechli k další akci, zblízka ale znovu na Jirouška nevyzráli. Ten tak zatím o své čisté konto nepřichází.
     
    59:35
    Poslední vteřiny zápasu, domácí mají puk a už ho nepustí. Duel je u samého konce a jen se dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči ve třetí třetině přidali další dva góly a pečetili tak dnešní výhru nad ještě loni prvoligovým Vrchlabím. To tedy opět nezískalo ani bod a zůstává na posledním místě tabulky s nulovým počtem bodů. Naopak Příbram sví první místo v Západní skupině udržela.
     
    Dnešní utkání sledovalo 237 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:47:14)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 10. Káník (Saňa, Jelínek), 28. Hasman (Josefus), 40. Eret (Dragoun, Saňa), 56. Dragoun (Šinágl, Zdeněk), 58. Josefus (Kafka)


    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Jelínek, Saňa (A), Zedek, Havlín, Vinš, Zdeněk – Josefus (C), Furch, Svoboda – Pinkas, Káník, Hasman – Šinágl, Procházka, Dragoun – Matějka, Eret, Kafka
    Trenér: Pavel Marek

    HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Krinwald) – Kynčl, Vácha, Kerekanič, Bendík (A), Fiala, Duran, Perička – Cerman, Chrtek, Krsek – Poppel, Urban (C), Chalupa – Tatar, Bláha (A), Duchan – Šlaicher
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Zeliska – Rubáš, Tvrdík

    Diváci: 237
    thejrc.org