Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Carolina – Tampa 5:1 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 2:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 2:6 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Ottawa 5:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.) | Colorado – Minnesota 2:5 (kon.)
Seattle – Calgary 3:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 5:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Detroit Red Wings
Středa 28.09.2022, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:29)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 21 | Přesilová hra: 0/9 – 2/2 | Trestné minuty: 4 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 10 zákroků, 4 OG, úspěšnost 71,4%, odchytal 28:24
    Casey DeSmith (PIT) – 5 zákroků, 2 OG, úspěšnost 71,4%, odchytal 31:29
    Victor Brattström (DET) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 30:36

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (PIT) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:18
    Radim Zohorna (PIT) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:25
    Filip Hronek (DET) – 0+1, +3 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 22:40
    Dominik Kubalík (DET) – 2+0, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:03
    Filip Zadina (DET) – 1+1, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Dominik Kubalík (DET) – 2+0
    2. Filip Zadina (DET) – 1+1
    3. Bryan Rust (PIT) – 1+0
     
    Detroit v prvním přípravném utkání na novou sezónu potvrdil, že by rozhodně nemusel být jenom do počtu! Zaskočil favorizovaný Pittsburgh, Rudá Křídla zvítězila na jeho ledě přesvědčivě 6:2.

    Klíčovou byla druhá třetina, v níž svěřenci kouče Lalondeho získali dvoubrankový náskok. Tučňáci ve třetí třetině více otevřeli hru ve snaze zápas ještě zdramatizovat, ale gól nevstřelili, naopak další dva inkasovali. Hodně byli v dresu Detroitu vidět Češi. Dominik Kubalík při své premiéře vstřelil dva góly, Filip Zadina k úspěšné trefě přidal asistenci a Filip Hronek zapsal jednu gólovou nahrávku.

    Pittsburgh ve třetím přípravném zápase podruhé prohrál, čtvrté utkání sehraje v sobotu proti Buffalu. Detroit čeká druhé přípravné střetnutí v noci ze středy na čtvrtek proti Chicagu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Ani devátá přesilovka Pittsburghu neskončila předčasně, tedy vstřeleným gólem. Na druhou stranu útočil na sedmý kousek Detroitu Taro Hirose, Kanaďana čistým hitem poslal k ledu na obranné modré čáře Jeff Petry.
     
    59:25
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Jake Guentzel. Prosmýkl se až do útočného, kde ovšem dlouho v držení kotouč nezůstal, úspěšně mu ho vypíchl Filip Hronek.
     
    58:16
    Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Michael Rasmussen volil forhendové zakončení ze zápěstí, Casey DeSmith s problémy, ale přece udržel touš ve výstroji.
     
    58:03
    Výborně si v brankovišti počínal Sebastian Cossa. Správně předpokládal, že Sidney Crosby bude nahrávat před bránu Rustovi, gólman puk schoval pod pravým betonem.
     
    57:19
    Na svěřence kouče Sullivana čeká devátá přesilová hra, v předešlých osmi případech se Detroit bezpečně ubránil a jednou skóroval v oslabení. Na dvě minuty si odjíždí za hákování odpočinout Jared McIsaac.
     
    57:07
    Z levého kruhu vyprodukoval svižnou střelu ze zápěstí Rickard Rakell, Filip Hronek zblokoval pokus hokejkou do ochranné sítě.
     
    56:42
    Když Dominik Shine zpozoroval, že nemá komu nahrát před bránu, tak se kličkou po mantinelu zbavil Dumoulina, vzápětí však z úhlu pálil nepřesně.
     
    56:12
    Akci domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, který po nedorozumění mezi Teddym Bluegerem a Drakem Caggiulou odpískal postavení mimo hru.
     
    55:55
    Příkladně se vrátil do defenzivy Steven Kampfer. Vyvinul velký tlak na Jevgenija Malkina, donutil ruského útočníka k chybnému pasu na Rusta.
     
    55:10
    Ne, přesilovky dnes Pittsburghu nefungují. Nevyužil ani osmou příležitost v utkání, zatímco konkurent potrestal oba dva fauly.
     
    54:45
    Rychle na druhou stranu, kde Tučňáci obsadili útočnou třetinu. Nabito dostal Kris Letang, tvrdá rána rozezvučela pouze plexisklo za bránou.
     
    54:14
    Na gól v oslabení si dělal zálusk Filip Zadina. Od pravého mantinelu si zvládl vybruslit mezi kruhy, odtud ovšem střílel jenom do bránícího Petterssona.
     
    53:51
    Kris Letang udržel před Rasmussenem útočné pásmo. Akce pokračovala do pravého kruhu přes Sidneyho Crosbyho, jehož svižnou křižnou nahrávku srazil do bezpečí bránící Kampfer.
     
    53:06
    Ofenzivu podpořil Jan Rutta. Od pravého mantinelu se dostal ke střele forhendem, kterou Jared McIsaac ztečoval vysoko nad bránu.
     
    52:53
    Další početní převaha pro Pittsburgh. Trest na dvě minuty za podrážení si vykoledoval Elmer Söderblom, který nešťastně vložil Petterssonovi pod nohy hokejku, švédský zadák na ni stoupl a uklouzl.
     
    52:05
    Hosté pokračují v plném počtu. Olli Määttä strávil na trestné lavici příjemné dvě minuty, v průběhu pobytu byl totiž svědky navýšení náskoku svého týmu.
     
    51:29
    Blízko snížení byl Brian Dumoulin. Vyslal ostrou ránu příklepem, která rozvlnila pouze boční síť hostující svatyně.
    50:20 Dominik KUBALÍK - 2:6
     
    50:20
    Detroit právě vstřelil branku!
    Místo snížení přichází šestý gól Detroitu, a to dokonce při vlastním oslabení. DOMINIK KUBALÍK za bránou obral váhajícího gólmana DeSmitha, načež si vybruslil před ni a kotouč s přehledem napálil za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Detroit se zásluhou Tylera Spezii vrátil do tříbrankového vedení a Pittsburgh momentálně nepůsobí dojmem, že by zápas ještě měl výrazněji zdramatizovat.
     
    49:54
    Pittsburgh dostává příležitost snížit v početní převaze. Finský obránce Olli Määttä zastavil rozjetého Brocka McGinna pouze za cenu hákování.
     
    49:43
    Z poměrně ostrého úhlu vyzkoušel brankářovu pozornost Drake Caggiula. Sebastian Cossa se nenechal zaskočit a puk schoval pod lapačkou.
     
    49:22
    Pittsburgh získal útočné pásmo, avšak dlouho v něm nepobyl. Jan Rutta nahrával naslepo na levou stranu, kde byl jenom protihráč Steven Kampfer.
     
    48:47
    Ani teď se nepřerušuje. Rozhodčí zpozoroval, že nástřel Tylera Spezii lehce tečoval ruský forvard Kirill Ťjuťjajev.
     
    48:22
    Protože Jevgenij Malkin tečoval vyhození Dumoulina, tak se nepískalo zakázané uvolnění. Eemil Viro zvládl rozehrávku na McIsaaca na jedničku.
     
    47:55
    Filip Zadina hledal zadovkou zpoza brány v pravém kruhu najetého Dominika Kubalíka, tomu v poslední chvíli zabránil v zakončení Ty Smith.
     
    47:30
    Delší dobu se nepřerušovalo. Utkání se momentálně ovíjí v obranném pásmu Pittsburghu, kde Kris Letang zdárně obral o puk Drew Worrada.
     
    46:38
    Přečíslení Detroitu dvou na jednoho úspěchem neskončilo. Elmer Söderblom hledal Dominika Shinea, toho pokryl Ryan Poehling.
     
    46:19
    Střílený pas od modré čáry s velkým štěstím zpracoval Jason Zucker. Z otočky zkoušel štěstí bekhendem, puk poslal těsně vedle pravé tyčky.
     
    45:49
    Michael Rasmussen si počínal velmi zkušeně. Neunáhlil a za bránu soupeře nahodil až v momentě, kdy se nacházel za červenou čárou.
     
    45:16
    Pittsburgh znovu úřaduje v útočné třetině. Na modrou čáru dostal nabito Brian Dumoulin, rána z levé strany prosvištěla vedle levé tyče.
     
    44:44
    Hosté brání velmi dobře, což v loňském ročníku nebylo zvykem. Filip Hronek natlačil tělo před Sidneyho Crosbyho a bekhendem nasměroval puk pryč z obranného pásma.
     
    44:03
    Pod tlakem Kris Letang vyhodil takovým způsobem, že o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Jordan Oesterle musel hrát, před dotírajícím Rustem přenesl hru na McIsaaca.
     
    43:22
    Na střeleckou listinu se chtěl zapsat i Filip Hronek. Moc nechybělo, jeho ostrá rána po ledě zazvonila na levou tyčku domácí branky.
    42:34 Tyler SPEZIA - 2:5
     
    42:34
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre znovu ukazuje tři góly! Drew Worrad najel do útočné třetiny, aby k levému mantinelu přihrál TYLERU SPEZIOVI. Devětadvacetiletý si vylepšil střelecký úhel a svižnou křižnou forhendovou střelou vyzrál na DeSmitha. Asistence: Drew Worrad a Olli Määttä.
     
    42:11
    Dominik Shine vyzkoušel dlouhou nahrávku za obranu na Tara Hiroseho. V defenzivě zafungoval Jan Rutta, jenž soka do úniku nepustil.
     
    41:45
    Od levého mantinelu nahazoval směrem na bránu Ty Smith. Sebastian Cossa si našel místečko, odkud viděl na puk, schoval ho ve výstroji.
     
    41:21
    Přestože Michael Rasmussen ztratil stabilitu, tak ještě dokázal posunout hru do středního pásma. Tučňáci vlétli na konkurenta hodně aktivně.
     
    40:34
    Do útočného pásma zavezl kotouč Kris Letang. Bekhendem posunul touš k pravému mantinelu na Rickarda Rakella, s jehož slabým nahozením si Sebastian Cossa hravě poradil.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Detroit do ní vstupuje s dvoubrankovým náskokem a lze tedy očekávat, že dopředu příliš chvátat nebude, na rozdíl od soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:53.
     
    Prostřední část byla na góly dosti bohatá, přinesla čtyři góly. Do třetí třetiny půjdou v lepším rozpoložení hokejisté Detroitu, kteří vedou na ledě Pittsburghu 4:2. Rudá Křídla poslal poprvé v zápase do vedení hned v první minutě prostředního dějství Filip Zadina, na nějž posléze navázali spoluhráči Elmer Söderblom a Steven Kampfer. Domácí nicméně navzdory tříbrankové ztrátě zápas nezabalili a dokázali snížit zásluhou pěkně provedené bekhendové střely Bryana Rusta. Detroit má solidně nakročeno k vítězství, lze ale očekávat, že Tučňáci soupeři nedají nic zadarmo.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Poslední útok prostředního dějství patřil domácím. Po levém mantinelu se chtěl do příležitosti prodrat Jake Guentzel, čistým způsobem soka zpacifikoval Eemil Viro.
     
    39:30
    V probíhající poslední minutě druhé části skončila přesilová hra domácího mužstva. Tato činnost dnes Tučňákům nevychází dle představ.
     
    38:58
    Za gólmana Cossu nyní odvedl veškerou práci Dominik Kubalík. Postavil se do střely Jevgenijovi Malkinovi, jeho ránu zdárně zblokoval.
     
    38:20
    Po nahození Krise Letanga se strhla v brankovišti Detroitu velká bitva o puk. Vítězně z ní vzešel Jared McIsaaca, jenž zároveň po levém mantinelu odpálil touš do bezpečí.
     
    37:29
    Faul z kategorie zbytečných udělal Filip Hronek, když za bránou soupeře nedovoleným způsobem dohrál Jeffa Petryho. Detroit míří do čtyř.
     
    37:18
    Filip Hronek našel dlouhým pasem na útočné modré jmenovce a krajana Zadinu, který se prodral do útočného pásma a forhendem vypálil příklepem nepřesně.
     
    36:48
    Do přehuštěného prostoru pálil z levého kruhu Jake Guentzel. Sebastian Cossa toho moc neviděl, kotouč ho trefil do masky.
     
    36:17
    V akci byl jiný český útočník, a sice Filip Zadina, který chtěl přenést hru doleva na Eemila Vira, nahrávce zabránil v úspěšném zkompletování Kris Letang.
     
    35:48
    S velkým štěstím Dominik Kubalík udržel kotouč na hokejce. Z pravé strany posléze vyzkoušel bekhendové nahození, ale rozvlnil jenom boční síť.
     
    35:14
    V permanenci musel být Casey DeSmith. S pokusem Jareda McIsaaca od modré čáry si poradil bez problémů, včas skryl mezeru mezi betony.
     
    34:47
    Sidney Crosby viděl v pravém kruhu Jevgenije Malkina, na nějž by zívala polovina prázdné brány, v poslední chvíli do pasu vložil hokejku Filip Hronek.
     
    34:25
    Vstřelený gól domácím zela jistě alespoň částečně vrátí sebevědomí. Tučňáci okamžitě spouštějí další kolotoč v útočné třetině.
    33:16 Bryan RUST - 2:4
     
    33:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Cossa čisté konto dlouho neudržel! Šikovné ruce ukázal BRYAN RUST, když z pravého křídla nabruslil před bránu, odkud ještě zvládl bekhendem zvednout kus černé gumy nad levé rameno brankáře. Asistence: Jason Zucker.
     
    32:42
    Tlak Penguins pokračuje. Na teč nahazoval Kris Letang, adresát Jevgenij Malkin usměrnil puk o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    32:05
    Brian Dumoulin chtěl střílet, jenže neměl kudy. Proto pouze volil nahození za soupeřovu svatyni, kde úřadoval bránící Jared McIsaac.
     
    31:40
    Victor Brattström má pro dnešek odpracováno. Předvedl několik velmi pěkných zákroků, inkasoval jediný gól. Místo v brankovišti Detroitu přebírá devatenáctiletý Kanaďan Sebastian Cossa.
     
    31:25
    Na jedničku zafungoval směrem dozadu Jordan Oesterle. Zachytil pohyb rozjetého Bluegera, jehož vytlačil mimo palebnou pozici, nakonec jej i obral o puk.
     
    31:11
    Hosté ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Taro Hirose vzal zodpovědnost na sebe, najel před bránu a DeSmitha trefil pouze do pravého ramene.
     
    30:41
    Těsně za levým kruhem vypálil Brian Dumoulin. Gólman Victor Brattström opět pozorný, i v tomto případě touš udržel až do přerušení hry. Detroit je kompletní.
     
    30:16
    Hokejisté v černo-žlutých dresech pokračují v útočném pásmu. Od modré vyzkoušel štěstí Ty Smith, Victor Brattström schoval puk ve výstroji.
     
    29:33
    Snížení bylo blízko! Od pravého mantinelu natáhl ke křižné dělovce kapitán Tučňáků Sidney Crosby, Victora Brannströma zachránila pravá tyč!
     
    29:15
    Začátek přesilovky Pittsburghu nevyšel. Sidney Crosby neuspěl na buly, přes všechny čáry posléze vyhodil Jeff Petry.
     
    28:31
    Domácí kouč Mike Sullivan chce vidět v akci i druhého gólmana Caseyho DeSmitha. Jednatřicetiletý Američan naskočil do hry krátce před překlenutém zápasu do jeho druhé poloviny.
     
    28:31
    Na lavici hanby usedl střelec čtvrtého gólu Detroitu Steven Kampfer. Háčkem vyvedl z rovnováhy Rusta, jeho zakončení proto nebylo tak kvalitní.
     
    28:24
    Po levém mantinelu se rozjel Sidney Crosby. Zvládl nahrát mezi kruhy Jevgenijovi Malkinovi, jehož pokus po ledě Brattström vykopl pravým betonem.
     
    27:30
    Je pochopitelné, že Sullivanova družina je psychicky dole. V první třetině byla aktivnější, nyní však musí dotahovat už tříbrankové manko.
    26:55 Steven KAMPFER - 1:4
     
    26:55
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hráči Red Wings se baví hokejem, jejich vedení je o další gól bohatší! Filip Zadina procedil nahrávku na modrou čáru k STEVENU KAMPFEROVI, tvrdou ránu obránce od modré čáry k levé tyči spatřil překvapený Jarry až v síti. Asistence: Filip Zadina.
     
    26:23
    Filip Hronek zabojoval, ale prudké Dumoulinovo vyhození po pravém mantinelu v útočné třetině nezastavil. Detroit začíná další útok od vlastní brány.
     
    25:50
    Domácí navíc krátce po třetím inkasovaném gólu míří do čtyř. Jeff Petry zbytečně dohrál Berggrena, dostal dvě minuty za hrubost.
    25:01 Elmer SÖDERBLOM - 1:3
     
    25:01
    Detroit právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Lalondeho odskakují do dvoubrankového náskoku! Nejméně polovina zásluh na třetím gólu Red Wings míří za Jonatanem Berggrenem. Švédský mladík pláchl obráncům, obkroužil soupeřovu svatyni a křižnou nahrávku zprava adresoval přímo na hokejku krajana ELMERA SÖDERBLOMA, pro nějž nebyl žádný problém nasměrovat puk do odkryté pravé části brány. Asistence: Jonatan Berggren a Austin Czarnik.
     
    24:47
    Jared McIsaac vyzkoušel žabičku k pravému mantinelu, kde viděl Michaela Rasmussena, ten ve snaze o ránu z první promáchl.
     
    24:20
    Jordan Oesterle přesunul hru ze střední třetiny do útočného pásma. Od pravého mantinelu vyslal dělovku vysoko nad bránu.
     
    23:48
    K přerušení dochází jen minimálně, zápas mezi Pittsburghem a Detroitem má spád. Tato skutečnost zatím evidentně svědčí spíše hostům.
     
    23:23
    Lotyšský útočník Tedy Blueger nabral velkou rychlost na pravém křídle. Nacpal se před posledního obránce, forhendem ovšem zakončil vedle levé tyče.
     
    22:46
    Krátce poté, co Detroit přestál oslabení, mohl odskočit do dvoubrankového náskoku, jenže Michael Rasmussen ztroskotal na Jarryho levém betonu.
     
    22:23
    Do hry se zapojil i gólman Tristan Jarry, který za vlastní bránou zastavil dlouhé vyhození Jordana Oesterleho. Touš posléze přenechal Dumoulinovi.
     
    21:45
    Středem zkoušel proniknout do středního pásma Marcus Pettersson. Úprk nevyl úspěšný, ještě před modrou čárou soka zastavil Filip Zadina.
     
    21:30
    Domácí se nedaří usadit v útočném pásmu. Hosté se dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodili, načež Kris Letang způsobil zakázané uvolnění.
     
    20:40
    Domácí mají příležitost rychle odpovědět v početní převaze. Podruhé usedl na trestnou lavici Eemil Viro, svou hokejku nešikovně zvedl do helmy Malkina.
    20:23 Filip ZADINA - 1:2
     
    20:23
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to vypadá, že by Češi v Detroitu letos mohli být hodně vidět! Michael Rasmussen od mantinelu posunul puk do levého kruhu na FILIPA ZADINU, jehož křižná forhendová střela bez přípravy rozvlnila síť za Jarryho zády. Asistence: Michael Rasmussen.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! V Pittsburghu trvá nerozhodný výsledek, mírně aktivnějším týmem doposud byli domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přípravného utkání mezi Pittsburghem a Detroitem nabídla po jednom gólu na každé straně. Domácí mužstvo poslal ve 2. minutě do vedení Brock McGinn, za Rudá Křídla odpověděl v 16. minutě dělovkou vypálenou v přesilové hře český útočník Dominik Kubalík, jenž tak svou premiéru v novém dresu hned okořenil gólem. K vidění je zatím vyrovnaný hokej, stav střetnutí odpovídá dění na ledě.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 9.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Těsně před sirénou oznamující konec první třetiny zkusil gólmana překvapit tvrdou ránou ze středního pásma Sidney Crosby, Victor Brattström byl v pozoru.
     
    19:19
    Tlak Red Wings pokračuje. Od levého mantinelu nahazoval touš na bránu Jordan Oesterle, úspěšným blokem se prezentoval Rickard Rakell.
     
    18:52
    Filip Zadina na sebe ve středu natáhl dva soupeře, aby následně posunul touš doleva za sebe Michaelu Rasmussenovi, jehož křižná rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    18:22
    Ofenzivu Penguins podpořil Marcus Pettersson. Právě na něj vyšlo zakončení z mezikruží, puk proletěl vysoko nad břevnem.
     
    17:47
    Tristan Jarry zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Kris Letang. Zkušený kanadský bek obětavě zalekl do střely Filipa Zadiny.
     
    17:01
    Z velkého úhlu zkoušel z levé strany střílet Jan Rutta. Bekhendová střela měla k úspěchu hodně daleko, Brattström mohl zůstat klidný.
     
    16:30
    Do třech protihráčů najel Jevgenij Malkin. Dle očekávání kus černé gumy neudržel, čistým způsobem jej obral Jared McIsaac.
    15:42 Dominik KUBALÍK - 1:1
     
    15:42
    Detroit právě vstřelil branku!
    První zápas v novém dresu, první gól! Filip Hronek nabil za pravý kruh DOMINIKU KUBALÍKOVI, který neváhal a z první vypálil svou pověstnou dělovku pod břevno, Tristan Jarry zvedl lapačku do vzduchu příliš pozdě. Skvěle a jednoduše sehraná přesilovková akce českých hokejistů. Asistence: Filip Hronek a Michael Rasmussen.
     
    15:07
    Na druhý gól v utkání útočil Brock McGinn. Pěkně se proháčkoval až do bezprostřední blízkosti Brattströma, zakončením na jeho vyrážečku neuspěl.
     
    14:43
    Průnik po pravém křídle vyzkoušel Rickard Rakell. Jeho úmysl vystihl Drew Worrad a čistým způsobem soka přišpendlil na mantinel.
     
    14:11
    Síly na ledě se vyrovnávají. Pittsburgh poslal do čtyř kapitán Sidney Crosby, kanadský útočník krosčekem poslal k ledu Filipa Zadinu.
     
    13:14
    Také třetí vyloučení míří do hostujících řad. Proti pravidlům hrál švédský forvard Jesper Berggren, ten v útočném pásmu příliš dlouho držel rozjetého O'Connor.
     
    13:03
    Snadná práce pro Tristana Jarryho, jenž tušil, že Michael Rasmussen vyzkouší přihrávku mezi kruhy. Gólman si vyrážečkou stáhl hrací předmět pod sebe.
     
    12:33
    Zodpovědně zacouval do střední třetiny Jeff Petry, aby zabránil hrozícímu nebezpečí. Zkušený Američan udržel na zádech Zadinu a zvládl i přenesení hry na pravou stranu, kde byl Brock McGinn.
     
    12:00
    Domácí hráči bleskově vrátili hru do útočné třetiny. Do předbrankového prostoru nasměroval touš Jake Guentzel, ve změti hokejek si puk našel gólman Victor Brattström.
     
    11:49
    Hokejisté v bílých dresech zůstávají pod tlakem. Steven Kampfer chtěl rozehrávat, jenže neměl na koho, proto jen vyhazoval do středního pásma.
     
    11:15
    Finský útočník Eemil Viro strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Už je zpátky na ledové ploše a zapojuje se do plnění defenzivních povinností.
     
    10:39
    Přesilovky Penguins mají rezervy, je zřejmé, že je na čem pracovat. Čitelný pas Malkina vystihl Olli Määttä, do bezpečí vyhodil po pravém mantinelu.
     
    10:15
    Střílenou nahrávku vyslal z levého kruhu Bryan Rust. Sidney Crosby reagoval příliš pozdě, Victor Brattström tak měl snadnou práci se zákrokem.
     
    09:43
    Nejprve Dominik Kubalík dojel do středního pásma, aby nakonec vyhodil na bránu Pittsburghu, Tristan Jarry pravým betonem přisunul kotouč k Dumoulinovi.
     
    09:13
    Dvouminutový trest si vykoledoval Eemil Viro. Nezachytil pohyb Rickarda Rakella, u mantinelu si pomohl drobným, ale viditelným přidržením.
     
    08:47
    Situaci tři na tři řešil Bryan Rust nahrávkou do levého kruhu na Jakea Guentzela, jenž ještě zkusil přenesení doprava na Sidneyho Crosbyho, do pasu vložil hokejku Olli Määttä.
     
    08:12
    Skvěle se vrátil do defenzivy Oesterle. Využil hry tělem, přimáčkl Jevgenije Malkina na mantinel a stal se novým vlastníkem kotouče.
     
    07:45
    Individuálně si věřil Jared McIsaac. Vyzkoušel prokličkovat mezi trojicí soupeřů, ztroskotal na hokejce Briana Dumoulina.
     
    07:12
    Pod tlakem si Kris Letang poradil na jedničku. Před blížícím se Kampferem posunul kus černé gumy po levém mantinelu na Guentzela do středního pásma.
     
    06:40
    Početní převaha Tučňáků je minulostí. Místo navýšení náskoku se spíše Tristan Jarry strachoval o čisté konto, ale všechna nebezpečí zdárně vyřešil.
     
    06:12
    Na pravou stranu dostal kousek za kruh nabito Ty Smith. S přispěním obětavě blokujícího beka kotouč vyletěl do ochranné sítě.
     
    05:57
    Znovu defenziva Penguins zaspala a zachraňovat musel Tristan Jarry. Levým betonem nejprve vyrazil zakončení Zadiny, poradil si i s dorážkou Rasmussena.
     
    05:21
    Místo domácího tlaku zahrozil v oslabení Dominik Kubalík. Nastartoval motory po pravém křídle, v plné rychlosti pálil těsně vedle levé tyčky.
     
    04:41
    První přesilovou hru si zahraje domácí Pittsburgh. Menší dvouminutový trest vyfasoval Olli Määttä za seknutí do Zohornovy hole.
     
    04:24
    Radim Zohorna využil svých fyzických proporcí a tělem odstavil jednoho z konkurentů. Pak nahrával naslepo před bránu, puk proletěl až k mantinelu.
     
    03:53
    Ruský útočník Jevgenij Malkin na zádech udržel osobního strážce, načež bekhendovou zadovkou nabil na modrou Brianu Dumoulinovi, ten z první minul cíl.
     
    03:29
    Na druhou stranu nabral velkou rychlost Bryan Rust. Dojel až do pravého kruhu, odkud střílel na zadní tyč, Victor Brattström zasáhl pravým betonem.
     
    02:32
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat český útočník Filip Zadina. Z levého kruhu střílel na přední tyč, kde byl připravený Tristan Jarry.
    01:42 Brock MCGINN - 1:0
     
    01:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Sullivana získávají na svou stranu bleskové vedení! I s přispěním bránícího hráče Pettersson procpal puk mezi kruhy na BROCKA MCGINNA, jenž pověsil hrací předmět nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Marcus Pettersson.
     
    01:14
    Pod tlakem Kris Letang nevymýšlel žádné složitosti a vysokým obloučkem nahodil touš do střední třetiny, kam si pro hrací předmět dojel Olli Määttä.
     
    00:55
    Nicméně první dva útoky patřili hostujícímu mužstva. Hru nakonec přerušil Tristan Jarry, který si hravě poradil se střelou od pravého mantinelu.
     
    00:10
    Zápas mezi Pittsburghem a Detroitem odstartoval! Minimálně v úvodních minutách by nejspíše měli mít navrch domácí, kteří odehráli už dva přípravné zápasy, zatímco Detroit ani jeden.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, T. Smith, Petry, Pettersson, Rutta, Letang (A) – O'Connor, Zucker, Rust, Caggiula, McGinn, Poehling, Blueger, Guentzel, Zohorna, Rakell, Malkin (A), Crosby (C).
    Trenér: Mike Sullivan

    Detroit Red Wings: Brattström (Cossa) – Määttä, Hronek, McIsaac, Viro, Kampfer (A), Oesterle – Zadina, Czarnik, Hirose, Rasmussen, Shine, Berggren, Worrad, Hanas, Spezia, Ťjuťjajev, Kubalík, Söderblom.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: MacDougall, Kea – Barton, Shewchyk.
     
    Detroit Red Wings

    Detroit je, i co se posilování kádru týče, na vzestupu. Loni ještě tolik nezářil, obsadil ve Východní konferenci nepostupové dvanácté místo, ale oproti minulým sezónám bylo patrné zlepšení. Vzrůstající výkonnost Rudých Křídel může těšit i české fanoušky, protože v kádru se nacházejí hned čtyři Češi. Filipa Hronka, Filipa Zadinu a Jakuba Vránu doplnil po konci uplynulého ročníku ostrostřelec Dominik Kubalík. Lalondeho družina odehraje proti Pittsburghu první zápas v rámci přípravy.
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci z Pittsburghu mají co zlepšovat. V loňské sezóně se sice probojovali do play-off, ale vypadli hned v osmifinále, vypadli na úkor newyorských Rangers. Parta kolem Sidneyho Crosbyho má pro následující sezónu určitě vyšší cíle. V rámci přípravy odehráli svěřenci Sullivana už dva zápasy a oba s Columbusem, který nejprve porazili 3:2 po prodloužení, následně s ním vysoko prohráli 1:5.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravného utkání na novou sezónu NHL, u zápasu mezi týmy Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. McGinn (Pettersson), 34. Rust (Zucker) – 16. Kubalík (Hronek, Rasmussen), 21. Zadina (Rasmussen), 26. Söderblom (Berggren, Czarnik), 27. Kampfer (Zadina), 43. Spezia (Worrad, Määttä), 51. Kubalík


    Pittsburgh Penguins: Jarry (29. DeSmith) – Dumoulin, T. Smith, Petry, Pettersson, Rutta, Letang (A) – O'Connor, Zucker, Rust, Caggiula, McGinn, Poehling, Blueger, Guentzel, Zohorna, Rakell, Malkin (A), Crosby (C).
    Trenér: Mike Sullivan

    Detroit Red Wings: Brattström (32. Cossa) – Määttä, Hronek, McIsaac, Viro, Kampfer (A), Oesterle – Zadina, Czarnik, Hirose, Rasmussen, Shine, Berggren, Worrad, Hanas, Spezia, Ťjuťjajev, Kubalík, Söderblom.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: MacDougall, Kea – Barton, Shewchyk

    Diváci: 13 020
    thejrc.org