Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Carolina – Tampa 5:1 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 2:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 2:6 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Ottawa 5:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.) | Colorado – Minnesota 2:5 (kon.)
Seattle – Calgary 3:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 5:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Detroit Red Wings
Středa 28.09.2022, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:29)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 21 | Přesilová hra: 0/9 – 2/2 | Trestné minuty: 4 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 10 zákroků, 4 OG, úspěšnost 71,4%, odchytal 28:24
    Casey DeSmith (PIT) – 5 zákroků, 2 OG, úspěšnost 71,4%, odchytal 31:29
    Victor Brattström (DET) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 30:36

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (PIT) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:18
    Radim Zohorna (PIT) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:25
    Filip Hronek (DET) – 0+1, +3 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 22:40
    Dominik Kubalík (DET) – 2+0, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:03
    Filip Zadina (DET) – 1+1, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Dominik Kubalík (DET) – 2+0
    2. Filip Zadina (DET) – 1+1
    3. Bryan Rust (PIT) – 1+0
     
    Detroit v prvním přípravném utkání na novou sezónu potvrdil, že by rozhodně nemusel být jenom do počtu! Zaskočil favorizovaný Pittsburgh, Rudá Křídla zvítězila na jeho ledě přesvědčivě 6:2.

    Klíčovou byla druhá třetina, v níž svěřenci kouče Lalondeho získali dvoubrankový náskok. Tučňáci ve třetí třetině více otevřeli hru ve snaze zápas ještě zdramatizovat, ale gól nevstřelili, naopak další dva inkasovali. Hodně byli v dresu Detroitu vidět Češi. Dominik Kubalík při své premiéře vstřelil dva góly, Filip Zadina k úspěšné trefě přidal asistenci a Filip Hronek zapsal jednu gólovou nahrávku.

    Pittsburgh ve třetím přípravném zápase podruhé prohrál, čtvrté utkání sehraje v sobotu proti Buffalu. Detroit čeká druhé přípravné střetnutí v noci ze středy na čtvrtek proti Chicagu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Ani devátá přesilovka Pittsburghu neskončila předčasně, tedy vstřeleným gólem. Na druhou stranu útočil na sedmý kousek Detroitu Taro Hirose, Kanaďana čistým hitem poslal k ledu na obranné modré čáře Jeff Petry.
     
    59:25
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Jake Guentzel. Prosmýkl se až do útočného, kde ovšem dlouho v držení kotouč nezůstal, úspěšně mu ho vypíchl Filip Hronek.
     
    58:16
    Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Michael Rasmussen volil forhendové zakončení ze zápěstí, Casey DeSmith s problémy, ale přece udržel touš ve výstroji.
     
    58:03
    Výborně si v brankovišti počínal Sebastian Cossa. Správně předpokládal, že Sidney Crosby bude nahrávat před bránu Rustovi, gólman puk schoval pod pravým betonem.
     
    57:19
    Na svěřence kouče Sullivana čeká devátá přesilová hra, v předešlých osmi případech se Detroit bezpečně ubránil a jednou skóroval v oslabení. Na dvě minuty si odjíždí za hákování odpočinout Jared McIsaac.
     
    57:07
    Z levého kruhu vyprodukoval svižnou střelu ze zápěstí Rickard Rakell, Filip Hronek zblokoval pokus hokejkou do ochranné sítě.
     
    56:42
    Když Dominik Shine zpozoroval, že nemá komu nahrát před bránu, tak se kličkou po mantinelu zbavil Dumoulina, vzápětí však z úhlu pálil nepřesně.
     
    56:12
    Akci domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, který po nedorozumění mezi Teddym Bluegerem a Drakem Caggiulou odpískal postavení mimo hru.
     
    55:55
    Příkladně se vrátil do defenzivy Steven Kampfer. Vyvinul velký tlak na Jevgenija Malkina, donutil ruského útočníka k chybnému pasu na Rusta.
     
    55:10
    Ne, přesilovky dnes Pittsburghu nefungují. Nevyužil ani osmou příležitost v utkání, zatímco konkurent potrestal oba dva fauly.
     
    54:45
    Rychle na druhou stranu, kde Tučňáci obsadili útočnou třetinu. Nabito dostal Kris Letang, tvrdá rána rozezvučela pouze plexisklo za bránou.
     
    54:14
    Na gól v oslabení si dělal zálusk Filip Zadina. Od pravého mantinelu si zvládl vybruslit mezi kruhy, odtud ovšem střílel jenom do bránícího Petterssona.
     
    53:51
    Kris Letang udržel před Rasmussenem útočné pásmo. Akce pokračovala do pravého kruhu přes Sidneyho Crosbyho, jehož svižnou křižnou nahrávku srazil do bezpečí bránící Kampfer.
     
    53:06
    Ofenzivu podpořil Jan Rutta. Od pravého mantinelu se dostal ke střele forhendem, kterou Jared McIsaac ztečoval vysoko nad bránu.
     
    52:53
    Další početní převaha pro Pittsburgh. Trest na dvě minuty za podrážení si vykoledoval Elmer Söderblom, který nešťastně vložil Petterssonovi pod nohy hokejku, švédský zadák na ni stoupl a uklouzl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. McGinn (Pettersson), 34. Rust (Zucker) – 16. Kubalík (Hronek, Rasmussen), 21. Zadina (Rasmussen), 26. Söderblom (Berggren, Czarnik), 27. Kampfer (Zadina), 43. Spezia (Worrad, Määttä), 51. Kubalík


    Pittsburgh Penguins: Jarry (29. DeSmith) – Dumoulin, T. Smith, Petry, Pettersson, Rutta, Letang (A) – O'Connor, Zucker, Rust, Caggiula, McGinn, Poehling, Blueger, Guentzel, Zohorna, Rakell, Malkin (A), Crosby (C).
    Trenér: Mike Sullivan

    Detroit Red Wings: Brattström (32. Cossa) – Määttä, Hronek, McIsaac, Viro, Kampfer (A), Oesterle – Zadina, Czarnik, Hirose, Rasmussen, Shine, Berggren, Worrad, Hanas, Spezia, Ťjuťjajev, Kubalík, Söderblom.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: MacDougall, Kea – Barton, Shewchyk

    Diváci: 13 020
    thejrc.org