Trnava – Levice 7:4 (kon.) | Vlci Žilina – Humenné 6:3 (kon.) | Martin – Dubnica 4:3 (kon.)
Žiar nad Hronom – Topoľčany 5:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:3 (0:1, 0:2, 4:0)
TSS GROUP Dubnica
sk Středa 28.09.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (asistent trénera TSS GROUP Spartak Dubnica): "Začnem hodnotením tretej tretiny, v ktorej sme si prehrali celé stretnutie. Mentálne sme ju nezvládli, boli sme nervózni, dostali sme sa pod veľký tlak. Vlastným pričinením sme sa napriek tomu, že sme vyhrávali 3:0, pripravili o víťazstvo a inkasovali štyri góly. Vzhľadom k priebehu stretnutia môžem povedať, že sme veľmi nespokojní s tým, ako to celé dopadlo. V závere druhej tretiny sme hrali 5-minútovú presilovú hru, ktorá sa preklopila do tretej. Z tejto sme vyťažili jeden gól. Dvanásť minút pred koncom tretej tretiny sme zaznamenali únik po ktorom sme mohli súperovi odskočiť na 1:4. Toto mohla byť rozdielová situácia. Žiaľ, nedokázali sme ju premeniť a dopadlo to tak, ako to dopadlo. Nakoľko prebieha rekonštrukcia nášho zimného štadióna, všetky stretnutia úvodu nového ročníka hráme na klziskách súperov. Následne sa situácia otočí a všetky ďalšie zápasy budeme hrať na domácom ľade. Vieme, že sme v zložitej situácii, nechceme sa ale na ňu vyhovárať. Všetci, čo sme v klube, sme profesionáli a k aktuálnej situácii musíme rovnako profesionálne pristupovať. Čo sa týka dnešného zápasu, najmä jeho tretej tretiny, budeme si musieť pohovoriť s niektorými hráčmi. Hráči tu sú pre mančaft, nie pre svoje ego. Aj napriek tomu, že úvodné dve kolá to ešte príliš nenaznačujú, myslím si, že liga bude v tejto sezóne určite zaujímavá a vyrovnaná. Pre fanúšikov bude určite atraktívna, nielen vzhľadom k priamemu postupu či zostupu. Verím, že do posledného kola bude o čo hrať."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Od stretnutia sme mali veľké očakávania, úvodné dve tretiny ale v našom podaní vyzneli hrôzostrašne. Neviem, čo to s nami bolo. Neverili sme si, vôbec sme nehrali dobre, a to ani počas presilových hier, kde sme dokonca inkasovali. Boli sme zrelí na uterák, dokázali sme ale ustáť presilovú hru súpera o dvoch hráčov, čo nám pomohlo. Následne sme sa museli brániť ešte počas päťminútovej presilovej hry súpera. V tejto nás viackrát podržal brankár, pričom sme si v prestávke povedali, že poslednú tretinu musíme vyhrať. Ak by sme aj museli stretnutie prehrať, ľudia na tribúnach musia jednoducho vidieť, že sme zápas nezabalili. Svoju kožu sme nechceli predať súperovi zadarmo. Chalani sa enormnou bojovnosťou, chcením a nasadením následne dokázali dostať do zápasu. Naštartovala ich pritom jednoduchá strela počas presilovej hry v podaní Marcela Petrana, ktorý sa ukázal ako líder a naštartoval náš obrat. Sme nesmierne šťastní, je to pre nás veľká vzpruha. Ako bývalý hráč si ešte veľmi dobre pamätám aká deka na vás padne ak prehrávate o viac ako dva góly. Vtedy vám nič nevychádza, chybujú aj tí najlepší hráči. Dnes sa však prejavila sila kolektívu a obrovské martinské srdce. Ako tím sme dnes neboli v kompletnej zostave, nemôžeme sa však na to pozerať. Chýbali nám hráči, ktorí sú chorí, respektíve zranení. Títo nebudú pravdepodobne hrať ani v piatok. Navyše budeme hrať bez Martina Barta, ktorý sa vracia do Nových Zámkov. Dnes nám chýbali štyria hráči, Michal Juščák sa ráno vrátil po chorobe. Museli sme improvizovať vo viacerých veciach, vďaka pánu Bohu ale za takýto dar, ktorým nás obdaroval."

    Miroslav Kristín (útočník, kapitán TSS GROUP Spartak Dubnica): "Veľmi ťažko sa hodnotí celé stretnutie po nezvládnutej tretej tretine. Neviem, čo sme si po dvoch dejstvách mysleli. Možno, že už je koniec. Aj také sú ale niektoré stretnutia, dúfam preto, že sa z takéhoto zápasu dokážeme poučiť a v budúcnosti sa nám to nebude stávať. Je to však pre nás veľká škoda nakoľko sme zápas domácim prakticky darovali. V úvodných dvoch tretinách sme mali pritom dostatok šancí, vyhrávať sme nemuseli 0:3, pokojne 0:5 alebo 0:6. Výsledok sme si však mali jednoznačne uhrať, čo sa nestalo. Veľmi nás to mrzí. Verím, že nás ale aj takýto zápas dokáže ako tím posilniť. Dnes sme si dokázali, že vieme hrať aj s takým favoritom súťaže akým je Martin. Domácich sme mohli a mali s prehľadom poraziť. Po našich chybách sme to ale nedokázali. Súťaž bude v tejto sezóne oveľa vyrovnanejšia ako po minulé roky, som preto rád, že mužstvo dokázalo šliapať úvodné tretiny. Ako tím sme neboli v kompletnom zložení, rovnako tak ale aj domáci, ktorým chýbal Tyczyński. Mali však posilu z Nových Zámkov, takže som rád, že sme si ukázali, že hrať sa dá aj v Martine. Škoda, že neberieme aspoň bod i keď sme na druhej strane siahali na všetky tri. Ako tím odohráme minimálne úvodných 15 kôl na klziskách súpera, následne by sme sa mali vrátiť domov. Pre nás bude úvod sezóny o to ťažší a o to viac nás mrzí, že sme v tomto stretnutí nedokázali bodovať."

    Matej Dírer (útočník, kapitán HK VITAR Martin): "Pre nás to bolo prvé domáce stretnutie v novej sezóne. V úvodnom kole sme síce získali iba jeden bod, myslím si, že to ale nebolo najhoršie stretnutie. Dnes to bola v prípade úvodných dvoch tretín z našej strany katastrofa. Hľadali sme sa na ľade, každý to chcel zobrať na seba, jednoducho nám to nešlo. Odchádzali nám puky, boli sme vylučovaní, nedokázali sme sa presadiť ani v presilových hrách. Pred treťou tretinou sme si v šatni vyčistili žalúdky a som na spoluhráčov nesmierne hrdý, že v tomto dejstve nastúpilo na ľad úplne iné mužstvo a že sa nám spoločne podarilo takto psychicky náročné stretnutie otočiť. Samozrejme, nechcem sa k niektorým veciam v zápase vyjadrovať, ak sa však niečo udeje, čo je proti vám, jednoducho vás to zdravo nasrdí. Nám sa to dnes podarilo, mužstvo si išlo za výsledkom a dokázalo zvíťaziť. Predsa len, prehrávať po dvoch tretinách 0:3 nie je príjemné, prejavil sa však tímový duch a sila kolektívu, čo má pre nás veľkú cenu. Tréneri pravdepodobne po takomto zápase nebudú nadšení, diváci by však takýto obrat boli privítali v každom stretnutí. Dnes nám po zápase zatlieskali, potlesk sme si však zaslúžili iba za tretiu tretinu. Hráme síce v úvodnom mesiaci domáce zápasy v stredu, príprava ale bola dostatočne intenzívna, aby sme sa dokázali pripraviť i na zápasy vonku, a to i v prípade náročnejšieho programu. Uplynulých osem týždňov bolo z našej strany nastavených tak, aby sme úvod sezóny zvládli. Každý hokejista sa musí tešiť, keďže práve kvôli tomuto hrá hokej. Či už v stredu alebo v piatok, doma či vonku, pre nás je dôležité iba to, aby sme dokázali v zápasoch uspieť. Najbližšie napríklad cestujeme do Humenného, kde nás nečaká ľahký súper, ktorý sa pred sezónou posilnil a ukazuje sa vo veľmi dobrom svetle. Súťaž však ide kolo za kolom a my takisto musíme postupovať zápas od zápasu. Respektíve od víťazstva k víťazstvu." (22:21:40)
     
    Zápas, aký sa len tak nevidí. Domáci už prehrávali 0:3, napokon dokázali v riadnom hracom čase zvíťaziť 4:3. Góly: 47. Petran (Murček), 52. Semaňák (Petran), 53. Dírer (Toma, Petran), 60. Poliaček (Fafrák, Murček) – 2. Huhtela (Lunter, Mikula), 37. Škvarek (Trška), 40. Kristín (Ďuriš, Chatrnúch).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Zatiaľ bezúspešná snaha streliť vyrovnávajúci gól. Hostia vytláčaní do rohu klziska.
     
    59:25
    Prázdna hosťujúca bránka. Dubnica nemá na čo čakať.
     
    59:24
    Martin dal gól! Neskutočný obrat dokonaný. FRANTIŠEK POLIAČEK sa dokázal obtočiť okolo brániaceho hráča a zužitkovať prihrávku Miloša Fafráka. Druhú asistenciu si pripisuje Michal Murček.
     
    59:16
    Fafrák chcel v závere rozhodnúť. V súboji však ťahá za kratší koniec.
     
    58:52
    Ešte jedna prihrávka. Opäť nepresná a hra sa vracia pred domácu bránku.
     
    58:33
    Stanček vyslal pridlhú prihrávku smerom dopredu. Zakázané uvoľnenie.
     
    57:56
    Barto osamotený vpredu. V súboji s dvojicou protihráčov nemal možnosť zakončiť.
     
    57:34
    Charvátom nahodený puk do pásma. Murčekov teč a puk je na sieti.
     
    56:50
    Dírer skúšal zasunúť puk za brankárov chrbát. Gabriš sa nenechal nachytať.
     
    56:34
    Dvořák sa pošmykol v najnevhodnejšej chvíli. Hostia toho ale nevyužili.
     
    56:01
    Barto bol pri puku skôr ako sa tento dostal za čiaru. I tak je odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    55:51
    Huhtela pri zakončení sekol po prstoch brankárovi. Domáci hráči mu okamžite vysvetľujú, čo sa stalo.
     
    55:35
    Fafrák len posunul puk za bránku. Ten sa k nemu vrátil, k zakončeniu ale neprišlo.
     
    55:02
    Domáci v plnom počte. Murček na ľadovej ploche.
     
    54:46
    Hostia v plnom počte. Géci na ľadovej ploche.
     
    54:21
    Juščák zrazený v útočnom pásme. Zákrok zostal bez povšimnutia.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 47. Petran (Murček), 51. Semaňák (Petran), 53. Dírer (Toma, Petran), 60. Poliaček (Fafrák, Murček) – 2. Huhtela (Lunter, Mikula), 37. Škvarek (Trška), 40. Kristín (Ďuriš, Chatrnúch)


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Charvát, Dvořák – Nemec, Krempaský – Petran, Semaňák – Sleziak, Belica – Fafrák, Murček, Poliaček – Toma, Dírer, Nauš – Danielčák, Bart, Tiainen – Stanček, Juščák, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    TSS GROUP Dubnica: Gabriš (Ráchel) – Česánek, Chatrnúch – Mikuš, Švec – Urban, Trška – Hruška, Putala – Kristín, Ďuriš, Géci – Mikula, Ondruš, Škvarek – Lunter, Huhtela, Tábi – Korbel, Haščák, Kopáč
    Trenér: Dušan Gregor

    Rozhodčí: Crman, Vido – Tichý, Danko, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 1049
    ocianews.com