Trnava – Levice 7:4 (kon.) | Vlci Žilina – Humenné 6:3 (kon.) | Martin – Dubnica 4:3 (kon.)
Žiar nad Hronom – Topoľčany 5:2 (kon.)
konec
MŠK Žiar nad Hronom
5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
HC Topoľčany
sk Středa 28.09.2022, 18:00 • Slovalco Aréna Žiar n. Hronom • 1. liga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 2. kola TIPOS SHL medzi Žiarom nad Hronom a Topoľčanmi. Domáci tím v prvom kole absolvoval gólové preteky v Skalici, ktoré nakoniec prehral 4:5. Mužstvu však slúži ku cti, že vyrobil drámu, keď stiahol výsledok z 0:4 na 4:4. Topoľčany sa stále dávajú dokopy po ťažkej letnej príprave bez vlastného štadióna. Na ľade Modrých Krídel prišla hladká prehra 1:5.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žiar nad Hronom: R. Petrík – Pač (C), Kobolka, Lopejský, M. Šeliga, Gabri, Hlinka, Čulík – Jakúbek, V. Fekiač (A), N. Gašpar – Chlepčok, P. Halama, Magdolen – Kraut, Giertl, Kováč – J. Kolenič, Brumerčík, Tatár (A).
    Tréner: Norbert Javorčík.

    HC Topoľčany: Kompas – Hřebíček, Sedlák, Dosek, Zekucia, Bystričan (C), Dúžek, T. Kopecký – H. Ručkay (A), Jaroš (A), Rubner – Vybíral, Stránský, Matej – Cápay, S. Nagy, Piačka – Šandor, D. Gergel.
    Tréner: Jozef Kováčik.

    Rozhodca: J. Konc ml., Moller – Ševčík, Tvrdoň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Topoľčanom nevyšlo založenie akcie po zmocnení sa puku na svojej strane. Prvé prerušenie hry má na svedomí zakázané uvoľnenie.
     
    00:55
    Prudké nastrelenie išlo z hokejky hosťujúceho hráča Sedláka. Pred bránkou sa stretlo niekoľko hokejistov a Rubner to dostal do korčule.
     
    01:39
    Hugo Kováč mal šancu skúsiť poslať pozdrav bývalému spoluhráčovi Erikovi Kompasovi, keďže v lete prestúpil do Žiaru. Ocitol sa však v ofsajde.
     
    02:37
    Ťažší prechod hostí do útočnej tretiny. Kombinoval Dúžek so Zekuciom. Od neho smeroval finálny puk k mantinelu, ale tam meškal Dávid Gergel.
     
    03:46
    Žochári nemajú veľmi presvedčivú rozohrávku. To je voda na mlyn žiarskych Indiánov. Kompas sa však ešte nenašiel pod početnou paľbou.
     
    04:06
    Zamieril domáci Kraut ako útočník z útočnej modrej čiary. Napriek prehustenému priestoru pred ním skúsil prekvapiť zápästím. Išlo to vysoko nad.
     
    04:45
    Topoľčany dali gól! Je tu úvod, ktorý by sme čakali asi len teoreticky. Rubner ukázal skvelé periferné videnie. Z ľavého kruhu úspešne preniesol hru vpravo na osamoteného PETRA ŠANDORA. Roman Petrík nemohol uspieť proti prudkej koncovke švihom. Asistencie: Adam Dúžek a Rubner.
     
    05:59
    Žiar nad Hronom dáva gól! Pomerne rýchla odpoveď Indiánov rovnakou mincou, avšak treba priznať, že kvôli veľkej chybe v obrane Topoľčian. Puk zachytil pred kruhmi kapitán Pač. Nasledovala prihrávka Gašparovi, ktorú predĺžil MARTINOVI JAKÚBEKOVI a pre neho nebol problém pokoriť Kompasa. Asistencie: Marek Pač a Nicolas Gašpar.
     
    07:03
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    N. Gašpar – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    07:13
    Hřebíček pomohol svojmu tímu ostať v pásme a presúval sa smerom na os ihriska. Jeho spoluhráči sa však nechali vyhnať.
     
    08:08
    Individuálne riešenie ponúkal topoľčiansky mladík Cápay. Cez stred bolo nemožné prejsť, a tak sa vybral s pukom vľavo. Tam to bolo takisto zabetónované. Domáci poctivo bránia.
     
    08:41
    Šandor chcel okrem úvodného presného zásahu ukázať niečo zo svojich kvalít a pomôcť sa dopracovať k opätovnému vedeniu. Hostia ale trpia pre ofsajd.
     
    09:03
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    09:17
    Adam Dúžek si nakorčuľoval na čiaru a pokúšal sa to čo najviac tlačiť na bránku. Strela bola celkom solídna a išiel po nej Petrík lapačkou, avšak nezovrel ju.
     
    09:28
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    hráčska lavica Topoľčany – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    10:00
    Tento zápas by si určite zaslúžil krajšiu kulisu. Veľa miest zíva prázdnotou. V Žiari nad Hronom sledujeme svieži duel a skóre 1:1 po desiatich minútach to aj vystihuje.
     
    11:28
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    11:59
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Hřebíček – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    12:07
    Marek Pač bol ako posledný z domácich hráčov pred Petríkom. Vyvinul dostatočnú snahu a aj pomocou jednej ruky vypichol puk Šandorovi.
     
    13:18
    Rovnako je to mizerná presilovka Žiarčanov, ako to bolo i v prípade súpera, keď hral svoju prvú v stretnutí.
     
    13:59
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    14:22
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    Lopejský – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    14:26
    Pohotovosť brankára Petríka bola mimoriadne potrebná. Hostia slávili úspech na vhadzovaní. Hřebíček neváhal s priamou strelou zápästím.
     
    15:08
    Ľavú stranu pásma má pod kontrolou Hřebíček. Delovku sprava od Henricha Ručkaya dokázal zastaviť hokejkou na hranici tretiny. Topoľčany točia domácich.
     
    15:43
    Hlboký výdych hostiteľov. Na ľad naskakujú čerstvé sily a idú ubrániť zvyšné sekundy oslabenia.
     
    16:22
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    16:51
    Výborné zakončenie hostí na Petríka. Kmeňový brankár Zvolena náročnú a premyslenú strelu na pravý betón dokázal zneškodniť.
     
    17:13
    Žiar nad Hronom dáva gól! Slovalco aréna sa teší, pretože Žiar vyhráva. Kapitán MAREK PAČ čakal v ľavom kruhu a Fekiačov puk zakončením bez prípravy premieňa na gól na prvú tyčku Kompasa. Asistencia: Viktor Fekiač.
     
    17:39
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Šandor – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    18:30
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Sedlák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:20
    Vydarená presilovková akcia žiarskych hokejistov. Erik Kompas ale stačil na druhú strelu Pača.
     
    19:39
    Topoľčany hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa časovo pretiahla. Rozbeh bol z obidvoch strán pomalší, ale trošku mali navrch Žiarčania. Časté vylúčenia narušili plynulosť hry, ale domáci vedú 2:1. Podarilo sa im otočiť výsledok, keď prehrávali po presnej muške Šandora.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    22:03
    Skvelá kombinačná akcia hostí! Adam Stránský sa dostal do pozície pred domácou bránkou a mohol vystreliť! Roman Petrík mužom tohto momentu!
     
    22:17
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Rubner – 2 min., podrazenie.
     
    22:46
    Topoľčany dali gól! Marek Pač nedostatočne odohrával puk po mantineli. Bystričan poslal do samostatného úniku DÁVIDA GERGELA, ktorý pohodlne vyrovnal. Petrík sa ani nepomohol pri tejto koncovke švihom. Asistencia: Miloš Bystričan.
     
    23:23
    Odvážne a zároveň sympatické oslabenie v podaní Topoľčian. Mužstvo nie je vôbec sústredené na pozornú defenzívu a chodieva k Petríkovi robiť problémy.
     
    24:17
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    24:56
    Skúsený Henrich Ručkay prepadol v strednom pásme. Zrodil sa protiútok Chlepčoka s Patrikom Halamom, ale prvý menovaný to zakončil. Kompas chytá.
     
    25:56
    Sťahovačka domáceho Jakúbeka do stredu ľadovej plochy, po ktorej našiel Nicolasa Gašpara. Ten bol pritlačený na mantinel a nemal ako dostať puk aspoň na útočnú modrú čiaru.
     
    26:07
    Krátke rozhodcovské oslabenie. Do útrob žiarskej arény zamieril jeden z čiarových arbitrov, ale nevedno, aký je problém.
     
    26:17
    Ideálne sa tlačil sprava novic vo farbách hosťujúceho klubu Tadeáš Jaroš. Z úrovne bránkovej čiary vyslal bekhend. Petrík mal pozornú lapačku.
     
    27:14
    Magdolen parádne zrýchlil a svojím pohybom si vybojoval pozíciu na zakončenie. Telom zakrýval puk a prepadol cez Zekuciu. Išlo o čistý zákrok, po ktorom sa nebude vylučovať.
     
    29:31
    Bystričan nešiel dôrazne za pukom. Asi očakával odpískané zakázané uvoľnenie. Na druhej bol na hru koncentrovaný Viktor Fekiač, ale domáci nezaložili akciu, hoci disponovali pásmom.
     
    30:36
    Z pravého kruhu sa vynoril Giertl. Nemal najlepší uhol na strelecký pokus, ale aj tak išiel do toho. Zamestnal Kompasa, ktorý prerušuje hru.
     
    30:54
    Znova to hustlo pri topoľčianskej bránke. Pri jednej strele sa dotkol puku Kompas.
     
    31:46
    Čulík párkrát pretláčal puk po tej istej strane, aj keď musel vedieť, že to už má protivník zmapované.
     
    32:20
    Prevaha ide na stranu žiarskych hokejistov. Nicolas Gašpar už sledoval jedným okom svojho útočného partnera Fekiača. Jeho prihrávka bola zrazená priamo do náručia Kompasa.
     
    32:46
    Odstúpenie z hry v podaní čiarového rozhodcu asi bude mať väčšie následky. Stále sú na ľadovej ploche len traja páni v pruhovanom.
     
    33:19
    Šandor je viditeľný od prvej minúty. Teraz si však nedal pozor na pohyb a skôr prekonal modrú čiaru ako Stránsky s pukom. Postavenie mimo hry.
     
    34:03
    V zostave domácich figuruje aj Jakub Kolenič zo Zvolena. Skúšal to rovnakým spôsobom ako Magdolen spred pár minút. Ani on zo svojej príležitosti nezariadil vedenie 3:2.
     
    35:51
    Sedlák ukoristil nahrávku na osi klziska. Z tejto pozície nedokázal namieriť lepšie a hlavne tak, aby mal čo robiť Roman Petrík, na ktorého to nesmerovalo.
     
    37:24
    Giertl si nechal zobrať puk od Mateja, ktorý už siahal po hákovaní, ale nakoniec to dobre dopadlo pre neho aj mužstvo. Po následnej otočke na Petríka sa vracia hra do obrannej tretiny Žiaru.
     
    38:31
    Sedlák ponúkol možnosť vystreliť Dosekovi. Sila jeho zápästia bola veľká. Petrík až poskočil pri svojom zákroku, ale udržal pokus na hrudi.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Spolu s klaksónom dorážal Ručkayovu strelu Vladimír Vybíral, ale už by to v prípade rozvlnenia siete nestihol. Čo je však dôležité, Topoľčany v úvode druhého dejstva vyrovnali v oslabení po veľkej hrúbke Pača.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Erik Kompas kryje prvý strelecký pokus Žiaru po 21 sekundách z tretej tretiny. Domáci útočník mu chcel uštedriť tzv. teplomer. Ešte sa tlačil do bránkoviska Kobolka, ktorého hostia upratali.
     
    40:56
    Žiar nad Hronom dáva gól! Kde bola obrana Topoľčian? Určite si túto otázku položil tréner Kováčik. MARTIN MAGDOLEN chytil pred Kompasom strieľanú nahrávku Šeligu a upravuje skóre na 3:2. Asistencia: Martin Šeliga.
     
    42:50
    Nie je to štvrtý gól Indiánov! Stránsky si neodpustil zaváhanie a hostia mali na mále! Fekiač posunul Gašparovi, po ktorého prenesení vľavo prepálil bránku Martin Jakúbek!
     
    43:45
    Edmund Piačka poslal do mantinelu Chlepčoka po odpískaní! Na stranu faulovaného hráča sa okamžite postavil Magdolen a strhla sa šarvátka!
     
    43:45
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    Magdolen – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Piačka – 2 min., napadnutie.
     
    44:04
    Žiar nad Hronom dáva gól! HUGO KOVÁČ predsa sa pripomína bývalým spoluhráčom. Kompas sa po jeho strele otočil a našiel puk v bránke, keď poslal švih. Asistencie: Matúš Hlinka a Radovan Gabri.
     
    45:29
    Kolenič narazil na nerovnosť na ľade, ktorá ho poslala na kolená. A to v tom čase k nemu mierila prihrávka.
     
    45:45
    Žiar nad Hronom a Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    46:16
    Žiar nad Hronom dáva gól! MARTIN MAGDOLEN vychladol na trestnej lavici a v tejto chvíli je viac platný pre klub, pretože tečoval Lopejského puk v obkľúčení Zekuciu i Doseka. Asistencie: Ján Chlepčok a Jakub Lopejský.
     
    46:16
    Topoľčany oddychový čas!
     
    48:13
    Kobolka dlhočiznou prihrávkou vysunul Nicolasa Gašpara! Kompas zasiahol a ešte sa zdalo, že ho puk prelobuje! Bol to len očný klam!
     
    49:47
    Prudká strela Topoľčian, s ktorou si poradil Roman Petrík s pomocou vyrážačky.
     
    51:45
    Jakúbek naberal peknú rýchlosť, ale s Gašparom si príliš nepomohol, pretože Žiar stráca puk, ktorý je za bránou Kompasa.
     
    53:29
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    Lopejský – 2 min., sekanie.
     
    54:40
    Martin Hřebíček nevyužíva presilovku. Rubner mu naservíroval puk presne na hokejku, ale domáci kapitán jeho pokus vytečoval na ochrannú sieť.
     
    55:29
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    56:19
    Petrík vysúval do úniku Gašpara, ktorý nespracoval puk. Kompas vyšiel z bránky a rozohrával, čo sa takmer podpísal pod problém. Jakúbek si prikopol puk, ale nezaznamenal strelu.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:48
    Halama sa dohral s Gergelom a rysoval sa súboj! Rýchlo do neho priskočili rozhodcovia a oboch kohútov od seba dostali!
     
    59:41
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    hráčska lavica Žiar nad Hronom – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    Koniec zápasu.
     
    Indiáni uštedrili Topoľčanom gólový uragán po nástupe do záverečnej časti a definitívne zlomili ich odpor. Žiarčania získavajú druhú výhru. Topoľčany druhýkrát bez bodu a ešte neokúsili chuť víťazstva. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:22:42)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 6. Jakúbek (Pač, N. Gašpar), 18. Pač (V. Fekiač), 41. Magdolen (M. Šeliga), 45. Kováč (Hlinka, Gabri), 47. Magdolen (Chlepčok, Lopejský) – 5. Šandor (Dúžek, Rubner), 23. D. Gergel (Bystričan)


    MŠK Žiar nad Hronom: R. Petrík – Pač (C), Kobolka, Lopejský, M. Šeliga, Gabri, Hlinka, Čulík – Jakúbek, V. Fekiač (A), N. Gašpar – Chlepčok, P. Halama, Magdolen – Kraut, Giertl, Kováč – J. Kolenič, Brumerčík, Tatár (A).
    Trenér: Norbert Javorčík.

    HC Topoľčany: Kompas – Hřebíček, Sedlák, Dosek, Zekucia, Bystričan (C), Dúžek, T. Kopecký – H. Ručkay (A), Jaroš (A), Rubner – Vybíral, Stránsky, Matej – Cápay, S. Nagy, Piačka – Šandor, D. Gergel.
    Trenér: Jozef Kováčik.

    Rozhodčí: J. Konc ml., Moller – Ševčík, Tvrdoň.
    thejrc.org