Prachatice – Ústí n/L 5:4 (1:0 po s.s.) | Dobřany – Plzeň 4:2 (kon.) | Hr. Králové – Hostivař 3:6 (kon.)
Svítkov – Kladno 1:2 (po pr.) | Karviná – Letohrad 2:4 (kon.) | Kert Park Praha – Pardubice 3:4 (0:2 po s.s.)
po s.s. (0:2)
HC Kert Park Praha
3:4 (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
HBC Pardubice
Středa 28.09.2022, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 5. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásné středeční odpoledne. Vítám vás při sledování 5. kola Extraligy, u zápasu mezi týmy HC Kert Park Praha a HBC Pardubice.
     
    HC Kert Park Praha

    Pražský Kert Park se pokusí o úspěšnou obhajobu titulu. Vysoké ambice naznačil už v základní části, kterou opanoval se ziskem 55 bodů, na druhé Kladno měl k dobru devět bodů. Ve čtvrtfinále v play-off vyřadil ve třech zápasech Ústí nad Labem, porážku nezaznamenal ani v semifinále proti Mostu. V finále došlo k očekávanému měření sil s Kladnem a Kert Park Slavil titul výsledkem 3:1 na zápasy, rozhodující duel ovládl 6:3.

    Po čtyřech kolech nové sezóny je Kert Park na čele soutěže se třemi výhrami a jednou porážkou. V prvním utkání zvítězil vysoko 9:2 v Hostivaři, načež doma porazil 3:1 Ústí nad Labem. Následovala porážka 4:7 v Letohradu a vítězství 5:2 nad Kladnem.
     
    HBC Pardubice

    HBC Pardubice také patří k nejlepším týmům v Česku. Loni v základní části obsadily třetí příčku, vytvořily si tedy dobrou výchozí pozici pro play-off. Ve čtvrtfinále pardubičtí hokejisté měli plné ruce práce s Letohradem, který udolali až v posledním pátém utkání výsledkem 4:1. V semifinále Východočechům vystavilo stopku Kladno, jež soupeři nepovolilo jediné vítězství.

    Pardubice v nové sezóně doposud odehrály tři zápasy. Na úvod prohrály 0:3 s Ústím nad Labem, v dalších utkáních porazily 4:2 Hostivař a výsledkem 2:1 zdolaly Letohrad.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kert Park Praha: Návara (Varga) – Dejneka, Kovárník, Laurinc, Novák, Peschout, Řípa, Rozenberg (A), Vrabec – Danko (C), Jágr, Kruček, T. Lhota, Plzák, Štefka, Vaněk, Zvonek (A).

    HBC Pardubice: Třináctý (Foršt) – Geisler, Hálek, Novotný, Šimek, Školoudík, Zajíček (C) – Bílý, Bolek, Březina, Česák (A), Dostál, Janeček, Kubeš, Langr, Strouhal (A).

    Rozhodčí: Koskuba, Hrubý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání odstartovalo! O favoritovi není třeba dlouho spekulovat. Je jím Kert Park, který plní roli obhájce titulu z loňské sezóny.
     
    00:41
    Pardubičtí hokejbalisté zkusili štěstí po pravém mantinelu. Ondřej Březina se dostal do útočného pásma, ale dlouho v něm nepobyl.
     
    01:13
    Další akci hostujícího mužstva podnikl Ondřej Dostál. Dostal se ovšem do obklíčení dvou protihráčů, z této pozice se vymanit nedokázal.
     
    01:40
    Se zakončením z velkého úhlu Jakub Třináctý neměl vážnější problémy, hrací předmět s přehledem podržel ve výstroji.
     
    02:23
    Dobře v defenzivě zapracoval Vojtěch Jágr. Zachytil nahrávku před domácí bránu, před Březinou posléze vyhodil do středního pásma.
     
    02:52
    David Rozenberg na sebe natáhl dva konkurenty, aby nakonec posunul hru k pravému mantinelu na Petra Danka, tomu nevyšla klička proti Novotnému.
     
    03:16
    Volný míček před vlastní bránou nejrychleji doběhl Jakub Geisler. Pod tlakem dotírajícího Dalimila Zvonka vyhodil do středního pásma.
     
    03:52
    Nástřel Davida Rozenberga protečoval Petr Danko na obranné modré čáře, proto rozhodčí musel odpískat zakázané uvolnění.
     
    04:18
    Před bránu obdržel zajímavou nahrávku Petr Danko, těsně bráněný protihráčem forhendem vypálil těsně nad břevno.
     
    04:42
    Tomáš Lhota zkontroloval postavení spoluhráčů, aby nakonec zadovkou našel na pravé straně osamoceného Matěje Štefka, ten místo poslání míčku do odkryté levé části brány promáchl.
     
    05:30
    Kert Park se zatím nedokáže dostat k takovému tlaku, s jakým asi sám počítal. Pardubice ukazují, že dnes rozhodně nebudou snadným soupeřem.
     
    05:55
    Kousek za polovinou hřiště vyslal ostrou střelu příklepem Jan Bílý. Jiří Návara toho moc neviděl, přesto dokázal úspěšně zasáhnout.
     
    06:16
    První přesilovou hru si zahrají Pardubice. Ve střením pásmu se proti pravidlům provinil Lukáš Plzák, když sekl do hokejky Zajíčka.
     
    06:47
    Bezprostřední nebezpečí zažehnal bekhendovým vyhozením Jakub Laurinc. Ještě to vypadalo, že by do brejku mohl postupovat Rozenberg, toho však zastavil Novotný.
     
    07:11
    Hokejbalisté v modrých dresech jsou zpět v útočné třetině. Tvrdou ránu vyzkoušel Jan Bílý, napálil ale jenom soka před sebou.
     
    07:57
    A znovu Jan Bílý. V tomto případě pálil přes protihráče Jakuba Kovárníka, právě toho zasáhl do chráněných míst.
     
    08:20
    Domácí hrají v plném počtu. Potrestaný Lukáš Plzák je zpět na hrací ploše, spoluhráčům okamžitě přiběhl pomoci do defenzivy.
     
    08:45
    Hráči ve žlutých dresech se ubránili a konečně mohou vystřídat. Na hřiště naskakují nové síly, jež budou mít za úkol vytvořit si tlak.
     
    09:19
    Vojtěch Jágr si věřil individuálně. Vyzkoušel si posunout míček po pravém mantinelu, před konkurenta vzápětí natlačil tělo Jakub Geisler.
     
    09:52
    S lehkým nahozením od levého mantinelu si Jakub Třináctý hravě poradil. Chtěl se pokusit i o rozehrávku, jenže neměl komu nahrát.
     
    10:20
    Z útočné modré čáry vyslal svižnou ránu Jiří ruček. Jenom škoda pro něj, že směřovala přímo do středu brány, takže si Třináctý připsal snadný zákrok.
     
    10:58
    Rozehrávka Jakuba Třináctého za bránou nebyla z nejjistějších. Míčku se chopil Vojtěch Jágr, ale před dobře postaveného soka se k zakončení z úhlu nedostal.
     
    11:17
    Protiútok domácího mužstva zastavil svým hvizdem rozhodčí, jenž si všiml prohřešku v podobě postavení mimo hru. Kruček si se Zvonkem ještě celou situaci vyříkává.
     
    11:40
    Adam Bolek chtěl hrát dopředu, ale neměl na koho. Vyzkoušel proto oblouček za obranu, který pro sebe získal bránící Jakub Laurinc.
     
    11:52
    Premiérová početní převaha čeká na Kert Park. Menší dvouminutový trest za držení inkasoval pardubický útočník Ondřej Dostál.
     
    12:03
    Ondřej Dostál střílel ještě z vlastní poloviny, nicméně mezi tři tyče což bylo nejdůležitější. Jiří Návara vyrazil míček k pravému mantinelu.
     
    12:37
    Do levého kruhu dostal nabito Vojtěch Jágr. Neváhal a vypálil forhendem z prvního, od bránícího Novotného míček skončil v ochranné síti.
     
    13:20
    Jakub Laurinc na modré čáře zrušil nápřah a do levého kruhu nabil Jiřímu Kručkovi, překvapený adresát pasu promáchl naprázdno.
     
    13:55
    Ani domácí nezvládli využít svou první početní převahu. S koncem Dostálova trestu střílel David Rozenberg z mezikruží těsně vedle levé tyče.
     
    14:12
    Dalimil Zvonek si ukousl příliš velké sousto. Věřil si proti třem konkurentům, podle očekávání hrací předmět na hokejce neudržel.
     
    14:49
    U pravého mantinelu v obranném pásmu skvěle zapracoval Jan Bílý. Podržel na zádech Lhotu a zvládl zklidnit hru nahrávkou za vlastní bránu, kde byl úplně volný Miroslav Hálek.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi týmy HC Kert Park Praha a HBC Pardubice branku nepřinesla. Týmy jako kdyby se teprve oťukávaly, nepouštěly se do příliš riskantních akcí. K vidění nebyla jediná vyložená šance, přestože si oba celky zahrály shodně po jedné přesilové hře. Doufejme, že další dvě části budou o poznání atraktivnější.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:32.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěli domácí, nicméně Jakub Laurinc se rozhodl zacouvat až za vlastní bránu.
     
    15:31
    Až před bránu se zkoušel natlačit Adam Bolek. Ztroskotal na posledním bránícím hráči, jímž byl dobře pozičně postavený David Rozenberg.
     
    15:49
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak pozor, vedení se překvapivě ujímají Pardubice! Na útočné modré čáře si na levé straně našel prostor ke střele VÁCLAV ŠKOULOUDÍK, zakončení z otočky tečoval jeden z obránců mimo dosah gólmana Vargy. Bez asistence.
    15:49 Václav ŠKOLOUDÍK - 0:1
     
    16:48
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A rozdíl ve skóre je rázem dvoubrankový! Pavel Kubeš získal v levém kruhu obranného pásma míček a křižným pasem vyslal do úniku NICOLASE LANGRA, jenž si zkušeně položil Návaru, aby následně forhendem zakončil přes jeho položený pravý beton. Asistence: Pavel Kubeš.
    16:48 Nicolas LANGR - 0:2
     
    17:30
    Zmatky v brankovišti Pardubic snížení neznamenaly. Vojtěch Jágr ve velké příležitosti zakončoval jenom do brankového oblouku.
     
    18:12
    Tlak domácího mužstva pokračoval, ukončil ho až dlouhým odpalem na zakázané uvolnění obránce Miroslav Hálek.
     
    18:45
    Do přehuštěného prostoru nahazoval David Rozenberg. Jakub Třináctý si našel prostor, odkud na míček viděl a zakročil pravým betonem.
     
    19:11
    Rozehrávku Jakuba Laurince napadal Jan Bílý. Domácí zadák se protihráčem nenechal rozhodit a po pravé lajně posunul hru do střední třetiny na Kručka.
     
    19:47
    Do hry se zapojil brankář Jakub Třináctý, když za bránou zastavil prudké nahození. Balónek vzápětí přenechal osamocenému Josefu Česákovi.
     
    20:20
    Hosté ukazují, že ve zbytku střetnutí už rozhodně nebudou pouze bránit vedení. Jiří Návara musel zasahovat vyrážečkou po povedené střele Březiny.
     
    20:56
    Kert Park navíc míří do oslabení. Podruhé v utkání je vyloučen Lukáš Plzák, v tomto případě se dle výroku rozhodčího provinil hrubostí.
     
    21:23
    Od modré čáry vyslal tvrdou ránu Jan Bílý. Jiří Návara mohl zůstat klidný, protože míček vyletěl vysoko nad břevno.
     
    21:47
    Jako další se o slovo přihlásil Jan Strouhal. Místo zakončení z úhlu ještě hledal Nicolase Langra, ten přes Laurince vypálit nezvládl.
     
    22:05
    V početní nevýhodě vyzkoušel tok Vojtěch Jágr. Dvojice obránců se proti němu postavila velmi dobře a nepustil jej za svá záda.
     
    22:47
    Zdá se, že přesilová hra Pardubic skončí neúspěchem. Jiří Kruček zblokoval ránu z pravé strany, načež zvládl i vyhodit.
     
    23:09
    Utkání pokračuje v rovnovážném počtu hráčů na obou stranách. Kert Park okamžitě zaútočil, Matěj Štefka vystřelil bekhendem nepřesně.
     
    23:55
    Hokejbalisté v modrých dresech nikam přehnaně nespěchají. Obránci Hálek s Geislerem si několikrát vyměnili míček mezi sebou, až druhý jmenovaný hrál těsně před forčekujícím Zvonkem aspoň do středního pásma.
     
    24:29
    Z velkého úhlu vyzkoušel střelecké štěstí Dalimil Zvonek. Jakub Třináctý udržuje čisté konto, pravý beton měl totiž přilelený k tyčce bezchybně.
     
    24:49
    Novou útočnou akci domácího mužstva zastavil hvizdem jeden z dvojice rozhodčích, na vině bylo postavení mimo hru hokejbalistů ve žlutých dresech.
     
    25:12
    Jiří Návara byl v pozoru a snadno si poradil s pokusem Miroslava Hálka, který postrádal přesnost. Rozehrát ale domácí gólman nestihl.
     
    25:48
    Další zákrok musel domácí gólman předvést po ráně pod břevno z levého kruhu v podání Josefa Česáka. Míček byl vyražen za bránu.
     
    26:06
    Tenhle faul by Ondřeje Březinu a celé Pardubice ještě mohl hodně mrzet. Hostující útočník totiž fauloval v útočném pásmu, kde sekl přes ruku gólmana Návaru, který už měl míček plně pod kontrolou.
     
    26:50
    Domácí získali pevné postavení v útočné třetině. Ze stření vzdálenosti vypálil Vojtěch Jágr, ten těsně minul volný prostor u pravé tyčky.
     
    27:27
    Pardubice se ubránily dalšímu útoku a po vyhození Jakuba Geislera dokonce mohly protočit řady. Domácí se v ofenzivě nadále trápí.
     
    27:47
    Zakázané uvolnění se nepískalo, Jiří Kruček mohl pokračovat ve hře. Z pravé strany nahazoval balónek před bránu, v tomto prostoru kraloval bránící Pavel Kubeš.
     
    28:10
    Východočeši přestáli i druhé oslabení v zápase, Ondřej Březina je zpátky na hrací ploše. o přerušení se postaral Tomáš Zajíček, když zahrál míček vysokou holí.
     
    28:54
    Vysoký forčekink Lukáše Plzáka domácímu celku míček nezískal. Václav Školoudík totiž zkušeně pod hokejkou protihráče přenesl hru na volného Martina Janečka.
     
    29:19
    Pod tlakem Pavel Kubeš zachoval chladnou hlavu. Bekhendovou zadovkou vyřadil ze hry Zvonka, navíc poslal balónek do prostou, v němž by jenom spoluhráč Česák.
     
    29:57
    Snaha o poslední rychlý útok domácím nevyšla. Po dlouhém stříleném pasu Jakuba Laurince rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině je zaděláno na velké překvapení, protože Pardubice vedou na hřišti velkého favorita dvoubrankovým rozdílem. Skóre střetnutí otevřel v 16. minutě obráncem tečovanou střelou z otočky Václav Školoudík, současnou podobu dal výsledku gólově zakončeným únikem Nicolas Langr. Domácí zatím rozhodně nehrají podle svých představ. Trápí se především směrem do ofenzivy, gólman Jakub Třináctý zatím drží čisté konto bez větších problémů.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:04.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí před sebou mají těžký úkol, neboť v roli favorita ztrácejí dva góly, mají však stále ještě dost času na odpověď.
     
    30:41
    Hokejbalisté ve žlutých dresech na soupeře vletěli ve velkém stylu. Jiří Kruček střílel z levého kruhu na zadní tyč, gólman zasahovat nemusel.
     
    31:13
    Hosté nevymýšlejí žádné složitosti. Ondřej Dostál nabral míček na čepel hokejky a po pravém mantinelu vyhodil hrací předmět na zakázané uvolnění.
     
    31:39
    Ihned po buly střílel David Rozenberg. Po jeho zblokovaném pokusu se strhla velká bitva o puk, z níž vyšel vítězně obránce Jakub Geisler.
     
    32:13
    Další zakázané uvolnění se nepískalo, protože Pavel Kubeš zvládl alespoň lehce tečovat Dostálovo vyhození. Jakub Laurinc musel hrát.
     
    32:53
    Sledujeme stejný obrázek. Domácí tlačí na soupeře, který, udržuje dvoubrankové vedení s vypětím všech sil, ve většině případů sahá po zisku míčku k okamžitému vyhození.
     
    33:01
    Pochvalu trenéra si vysloužil Adam Bolek. Pardubický útočník se stáhl k Matějovi Štefkovi, jehož přiměl k nepřesné rozehrávce.
     
    33:15
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Pardubický gólman Jakub Třináctý si vybral slabší chvilku a Kert Park je rázem na dostřel! TOMÁŠ ŘÍPA jen tak ledabyle nahodil z obranné modré čáry a míček k překvapení všech skončil až za brankovou čárou. Asistence: Radomír Vaněk.
    33:15 Tomáš ŘÍPA - 1:2
     
    33:44
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí devětadvaceti vteřin, rázem je vyrovnáno! Vojtěch Jágr vystihl špatnou rozehrávku obránce, načež posunul balónek doprava na MATĚJE ŠTEFKU, jenž střelou z ostrého úhlu našel mezeru mezi bližší tyčí a tělem brankáře. Asistence: Vojtěch Jágr.
    33:44 Matěj ŠTEFKA - 2:2
     
    34:30
    Domácí hokejbalisté jsou pochopitelně na koni. Vůbec nepolevují a snaží se dokonat bleskový obrat. Pardubicím rázem vážně hrozí, že ze zápasu odejdou s nulou.
     
    35:08
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Ale jsou to právě Pardubice, jež mají zase navrch! Martin Janeček v těsném bránění zvládl propasírovat míček před soupeřovu bránu na hokejku domácí defenzivou opomenutého NICOLASE LANGRA a ten z bezprostřední blízkosti zametl hrací předmět za Návarova záda. Asistence: Martin Janeček.
    35:08 Nicolas LANGR - 2:3
     
    36:22
    Role se jako mávnutím kouzelného proutku obrátily a jsou to hosté, kteří hrají s velkou chutí. Janeček střílel z úhlu do boční sítě.
     
    36:44
    Průnik po levé lajně vyzkoušel Ondřej Březina. Jednoho protihráče se zbavil, posléze ovšem ztroskotal na posledním obránci Laurincovi.
     
    37:27
    Hosté míří do čtyř. Na trestnou lavici usedl Pavel Kubeš, tento forvard zabránil protihráči v zakončení pouze za cenu hákování.
     
    37:54
    Hráči ve žlutých dresech kombinují v útočném pásmu, ale chybí zakončení. Jakub Třináctý se přesouvá od tyče k tyči, zasahovat ještě nemusel.
     
    38:26
    Skvěle zapracoval Josef Česák. Správně očekával, že Jiří Kruček bude nahrávat na střed Dalimilu Zvonkovi, posléze středem vyhodil do bezpečí.
     
    38:59
    Přesilovky dnes domácímu favoritovi nefungují. Kert Park znovu útočí v těsné blízkosti soupeřovy brány, pořád ale marně hledá ideální pozici pro střelu.
     
    39:24
    Nakonec na sebe vzal zodpovědnost Matěj Štefka. Vystřelil forhendem z levého kruhu, Jakub Třináctý udržel balónek ve výstroji.
     
    39:38
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Početní převahu sice domácí nevyužili, avšak jejich tlak pokračoval, aby nakonec kýžené srovnání přišlo! Na modré čáře natáhl ke střele zápěstím JAKUB KOVÁRNÍK, Jakub Třináctý na balónek směřující k pravé tyči nedosáhl. Asistence: Patrik Novák a Lukáš Plzák.
    39:38 Jakub KOVÁRNÍK - 3:3
     
    40:33
    Jiří ruček po pravé straně posunul míček na Dalimila Zvonka, jenž si naběhl do lepšího střeleckého úhlu, přesto Třináctého napálil jenom do výstroje.
     
    40:54
    Domácím se zatím přesilovky tolik nedaří, ale přesto je další darovaná příležitost vítanou možností k dokonání obratu. Pardubice pykají za zdržování při vhazování, frustrovaný Josef Česák si navíc vykoledoval desetiminutový osobní trest. Trest za zdržování hry odpyká Michal Šimek.
     
    41:25
    První útok domácího mužstva Pardubice přestály. Přes veškeré úsilí Jakub Kovárník nedosáhl na vyhození Adama Bolka po levém mantinelu.
     
    41:55
    Za domácí defenzivou se zničehonic objevil Martin Janeček. Ve snaze o bekhendový blafák mu ale míček odletěl příliš daleko od hokejky.
     
    42:28
    Hostující gólman při nezaviněném střetu s protihráčem přišel o masku. Rozhodčí pochopitelně přerušili hru a z důvodu postavení domácího hokejbalisty v brankovišti hru vykázal do středního pásma.
     
    42:58
    Pardubice hrají v plném počtu. Z levé strany zajímavě nahazoval ze zápěstí Patrik Novák, Jakub Třináctý včas srazil betony k sobě.
     
    43:22
    Po pravém mantinelu zaútočil Ondřej Březina. Vyzkoušel se natlačit až před bránu, v čemuž mu úspěšně zamezil Tomáš Řípa.
     
    43:51
    Do přehuštěného prostoru před bránou Pardubic nahazoval Jakub Laurinc. Hrací předmět se od bránícího Michala Šimka odrazil do rohu hřiště.
     
    44:32
    Hokejbalisté v modrých dresech drží balónek v útočném pásmu, ale soupeř jim zatím neumožňuje vytvořit si dobrou pozici pro střelu. Nakonec Jakub Kovárník získal míček pro sebe a vyhodil ho na zakázané uvolnění.
     
    44:32
    Oddechový čas pro tým HBC Pardubice.
     
    44:57
    Je to jisté, zápas půjde do prodloužení. Pardubice si zvládly vytvořit tlak v útočném pásmu, ovšem ránu z pravé strany Jiří Návara bez problémů podržel v lapačce.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Kert Park Praha ve třetí patnáctiminutovce zabral a vynutil si prodloužení. Domácí srovnali zásluhou dvou slepených gólů Tomáše Řípy a Matěje Štefky, načež Pardubicím vrátil těsný náskok Martin Janeček, ale i na tuto trefu domácí favorit našel odpověď, na střeleckou listinu se zapsal obránce Jakub Kovárník. Následuje pětiminutové prodloužení tři na tři, pokud nepadne gól, uvidíme samostatná střílení.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    45:15
    Prodloužení odstartovalo útokem Pardubic. Z pravé strany střílel Jan Bílý, míček nasměroval o kus vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    45:41
    Před pardubickou bránu si nabíhal úplně volný Radomír Vaněk. Jiří Kruček k němu nahrávku nepropasíroval, trefil nohu obránce Zajíčka.
     
    46:22
    Po levé straně nabral velkou rychlost Vojtěch Jágr. Proti dvěma soupeřům si však nevěřil, proto hru zklidnil zpětným pasem na Laurince.
     
    46:50
    S nahozením Jakuba Kovárníka od poloviny hřiště si Jakub Třináctý věděl rady, z lapačky navíc dokázal vyklepat balónek pro Březinu.
     
    47:30
    Petr Danko na zádech udržel osobního strážce, jenže prostor pro zakončení si nenašel. Následně se ozvala siréna, v polovině prodloužení si totiž týmy vyměňují strany.
     
    47:54
    Po vítězném buly vystartovaly do útoku Pardubice. Adam Bolek ovšem nedosáhl na prudký pas Miroslava Hálka, píská se zakázané uvolnění.
     
    48:23
    Z velkého úhlu pokusil střelecké štěstí Ondřej Novotný. Jiří Návara se zaskočit nenechal, pravým betonem vykopl míček do bezupečí.
     
    48:49
    Do příležitosti se prodíral Tomáš Lhota. Dobře ale zapracoval Ondřej Novotný, ten protihráče vytlačil mimo střeleckou pozici.
     
    49:22
    Zápas směřuje do trestných stříleních. Pardubice drží balónek na hokejkách a nikam nespěchají, zřejmě všechno vsadí na jeden poslední útok.
     
    49:59
    Tak se také stalo. Jenže Nicolas Langr dostal na levou stranu nahrávku příliš dlouho, siréna oznamující konec prodloužení se ozvala ještě před střelou.
     
    50:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Nastavený pětiminutový čas se hrál v opatrném duchu, ani jeden z týmů nechtěl udělat osudovou chybu, která by jej mohla stát cenný bonusový bod navíc. O vítězi se tak rozhodne až v samostatných stříleních.
     
    Samostatná střílení začínají.
     
    1. série
    0:1
    Samostatná střílení otevřel pardubický útočník Nicolas Langr. Těsně před gólmanem si míček posunul do bekhendu, aby si nakonec stáhl balónek zpět na forhend a zakončil nad pravý beton Návary.
    Nicolas LANGR
     
    1. série
    0:1
    Za domácí se rozběhl Vojtěch Jágr. Nevymyslel nic zajímavého, forhendovou střelu Jakub Třináctý s přehledem vyrazil vyrážečkou.
    Vojtěch JÁGR
     
    2. série
    0:1
    Přiblížit hosty vítězství mohl kapitán Tomáš Zajíček. Vyhnul se vystrčené vyrážečce gólmana, ale pak jej forhendem trefil jenom do betonu.
    Tomáš ZAJÍČEK
     
    2. série
    0:1
    Podobně jako Jágr, tak ani Dalimil Zvonek nešel do kličky. Hledal mezeru mezi betony Jakuba Třináctého, ten se nachytat nenechal.
    Dalimil ZVONEK
     
    3. série
    0:2
    Je konec! Jan Bílý mohl rozhodnout a to se také stalo. Behendový blafák provedl dokonale, rychlou kličku završil střelou nad Návarovu lapačku.
    Jan BÍLÝ
     
    50:00
    V samostatných stříleních zvítězil tým HBC Pardubice.
    Autorem vítězné branky je NICOLAS LANGR.
    50:00 Nicolas LANGR - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Bonusový bod vybojovaly v trestných střílenách Pardubice, které si tak vezou na východ Čech velmi cenné dva body z hřiště úřadujícího mistra.

    Domácí Kert Park nakonec může být spokojen i s bodem, protože ve třetí části stahoval dvoubrankové manko, posléze se mu podařilo dorovnat ještě jednou. Samostatná střílení otevřel gólově skvěle provedenou forhendovou kličkou hostující Nicolas Langr. Domácí v prvních dvou sériích neuspěli a na začátku té třetí mohl o vítězství Pardubic rozhodnout Jan Bílý, což se také stalo, když po bekhendovém blafáku zakončoval nad lapačku gólmana Návary.

    Pardubičtí hokejbalisté se díky vítězství posunuli tabulkou na čtvrté místo, Kert Park Praha spadl na druhou příčku za Letohrad.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:03:26)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Řípa (Vaněk), 34. Štefka (Jágr), 40. Kovárník (Novák, Plzák) – 16. Školoudík, 17. Langr (Kubeš), 36. Langr (Janeček), rozh. náj. Langr

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Langr (PCE)
    0:1   Jágr (KER)
    2. série:
    0:1   Zajíček (PCE)
    0:1   Zvonek (KER)
    3. série:
    0:2   Bílý (PCE)


    HC Kert Park Praha: Návara (Varga) – Dejneka, Kovárník, Laurinc, Novák, Peschout, Řípa, Rozenberg (A), Vrabec – Danko (C), Jágr, Kruček, T. Lhota, Plzák, Štefka, Vaněk, Zvonek (A).
    HBC Pardubice: Třináctý (Foršt) – Geisler, Hálek, Novotný, Šimek, Školoudík, Zajíček (C) – Bílý, Bolek, Březina, Česák (A), Dostál, Janeček, Kubeš, Langr, Strouhal (A).

    Rozhodčí: Koskuba, Hrubý

    Diváci: 52
    bahis siteleri