Prachatice – Ústí n/L 5:4 (1:0 po s.s.) | Dobřany – Plzeň 4:2 (kon.) | Hr. Králové – Hostivař 3:6 (kon.)
Svítkov – Kladno 1:2 (po pr.) | Karviná – Letohrad 2:4 (kon.) | Kert Park Praha – Pardubice 3:4 (0:2 po s.s.)
po s.s. (0:2)
HC Kert Park Praha
3:4 (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
HBC Pardubice
Středa 28.09.2022, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 5. kolo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:03:26)
     
    Bonusový bod vybojovaly v trestných střílenách Pardubice, které si tak vezou na východ Čech velmi cenné dva body z hřiště úřadujícího mistra.

    Domácí Kert Park nakonec může být spokojen i s bodem, protože ve třetí části stahoval dvoubrankové manko, posléze se mu podařilo dorovnat ještě jednou. Samostatná střílení otevřel gólově skvěle provedenou forhendovou kličkou hostující Nicolas Langr. Domácí v prvních dvou sériích neuspěli a na začátku té třetí mohl o vítězství Pardubic rozhodnout Jan Bílý, což se také stalo, když po bekhendovém blafáku zakončoval nad lapačku gólmana Návary.

    Pardubičtí hokejbalisté se díky vítězství posunuli tabulkou na čtvrté místo, Kert Park Praha spadl na druhou příčku za Letohrad.
     
    Konec zápasu.
    50:00 Nicolas LANGR - 3:4
     
    50:00
    V samostatných stříleních zvítězil tým HBC Pardubice.
    Autorem vítězné branky je NICOLAS LANGR.
    Jan BÍLÝ
     
    3. série
    0:2
    Je konec! Jan Bílý mohl rozhodnout a to se také stalo. Behendový blafák provedl dokonale, rychlou kličku završil střelou nad Návarovu lapačku.
    Dalimil ZVONEK
     
    2. série
    0:1
    Podobně jako Jágr, tak ani Dalimil Zvonek nešel do kličky. Hledal mezeru mezi betony Jakuba Třináctého, ten se nachytat nenechal.
    Tomáš ZAJÍČEK
     
    2. série
    0:1
    Přiblížit hosty vítězství mohl kapitán Tomáš Zajíček. Vyhnul se vystrčené vyrážečce gólmana, ale pak jej forhendem trefil jenom do betonu.
    Vojtěch JÁGR
     
    1. série
    0:1
    Za domácí se rozběhl Vojtěch Jágr. Nevymyslel nic zajímavého, forhendovou střelu Jakub Třináctý s přehledem vyrazil vyrážečkou.
    Nicolas LANGR
     
    1. série
    0:1
    Samostatná střílení otevřel pardubický útočník Nicolas Langr. Těsně před gólmanem si míček posunul do bekhendu, aby si nakonec stáhl balónek zpět na forhend a zakončil nad pravý beton Návary.
     
    Samostatná střílení začínají.
     
    Nastavený pětiminutový čas se hrál v opatrném duchu, ani jeden z týmů nechtěl udělat osudovou chybu, která by jej mohla stát cenný bonusový bod navíc. O vítězi se tak rozhodne až v samostatných stříleních.
     
    50:00
    Prodloužení skončilo.
     
    49:59
    Tak se také stalo. Jenže Nicolas Langr dostal na levou stranu nahrávku příliš dlouho, siréna oznamující konec prodloužení se ozvala ještě před střelou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Řípa (Vaněk), 34. Štefka (Jágr), 40. Kovárník (Novák, Plzák) – 16. Školoudík, 17. Langr (Kubeš), 36. Langr (Janeček), rozh. náj. Langr

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Langr (PCE)
    0:1   Jágr (KER)
    2. série:
    0:1   Zajíček (PCE)
    0:1   Zvonek (KER)
    3. série:
    0:2   Bílý (PCE)


    HC Kert Park Praha: Návara (Varga) – Dejneka, Kovárník, Laurinc, Novák, Peschout, Řípa, Rozenberg (A), Vrabec – Danko (C), Jágr, Kruček, T. Lhota, Plzák, Štefka, Vaněk, Zvonek (A).
    HBC Pardubice: Třináctý (Foršt) – Geisler, Hálek, Novotný, Šimek, Školoudík, Zajíček (C) – Bílý, Bolek, Březina, Česák (A), Dostál, Janeček, Kubeš, Langr, Strouhal (A).

    Rozhodčí: Koskuba, Hrubý

    Diváci: 52
    thejrc.org