Kometa Brno – Poruba 3:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 4:1 (kon.) | HC Litvínov – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
Chomutov – Kladno 2:8 (kon.) | Slavia – Hvězda Praha 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 1:0 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 4:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.) | Motor ČB – Tábor 6:1 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:7 (kon.) | Přerov – HK MD Šumperk 5:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 29.09.2022, 15:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování Extraligy dorostu, skupiny Východ, u zápasu mezi brněnskou Kometou a Porubou.
     
    HC Kometa Brno

    Dorostenci brněnské Komety v dosavadních čtyřech zápasech nasbírali čtyři body, v tabulce jim patří předposlední sedmá příčka. Svěřenci kouče Moskala odstartovali sezónu těsnou porážkou 0:1 s Přerovem, načež vyhráli 4:1 v Šumperku, po divoké přestřelce s Třincem brali bod za výsledek 6:7 po samostatných nájezdech a naposledy prohráli ve Zlíně vysoko 1:5.
     
    HC RT TORAX Poruba

    Poruba prožívá parádní vstup do sezóny. Ve čtyřech zápasech nepoznala hořkost porážky, na kontě má osm bodů a aktuálně vévodí tabulce skupiny Východ. Dorostenci Poruby v prvním ostrém utkání zvítězili těsně 3:2 v Třinci, posléze doma rozstříleli 5:1 Olomouc, udolali 6:5 po prodloužení Zlín a o víkendu na domácím ledě s přehledem 5:1 porazili Přerov.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Zduba, Šebela, Volf, Halačka (A), Červenka (C), Kubín, Pavlík, Brabenec, Štulo, Šichtař, Röss.
    Trenér: Marek Moskal

    HC RT TORAX Poruba: S. Sobol (Turoň) – Bortoli, Jeřábek (A), Gebauer, Pavlíček, Bodnar, Stasjuk – Koida, Veselý, Skorochod, Zachariasz, Hansel (A), P. Sobol (C), Vehovský, Jevťjechov, Hlaváč, Indrst, Korpas.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Held – Čelechovský, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Kometou a Porubou odstartoval! Vzhledem aktuální formě jsou mírným favoritem zápasu hosté, ti letos ještě nepoznali hořkost porážky.
     
    00:41
    V defenzivě výborně zapracoval Jakub Zubíček. Na obranné modré si počkal na protihráče a tvrdě jej přišpendlil na mantinel.
     
    01:22
    Hru otočil Filip Šebela. Nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, aby nakonec vyslal křižnou střelu, ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    01:47
    Po zmatcích před brněnským brankovištěm se o dorážku hlásil Daniil Skorochod, v poslední chvíli mu puk odpálil od hokejky Antony.
     
    02:03
    Hlavní rozhodčí odpískal hokejistům Poruby úmyslné postavení mimo hru. Vhazovat se proto bude po levici brankáře Sobola.
     
    02:30
    Kometa v útočném pásmu dlouho nepobyla. Nahrávku po mantinelu vystihl Mathyas Hlaváč a kotouč vyhodil do středního pásma.
     
    03:11
    Nepovedený dlouhý pas zachytil vedle své levé tyče domácí gólman Martin Fajmon. Po levé ruce pak nahrál Volfovi.
     
    03:44
    Ze středního pásma jen ta lehce nahodil na gólmana hostující kapitán Petr Sobol. Martin Fajmon zakročil lapačkou, zvládl i rozehrát.
     
    04:12
    Na levé křídlo dostal nahrávku Matěj Pavlík. Zkusil se Maria Bortoliho zbavit stahovačkou do středu, bek se nachytat nenechal.
     
    04:23
    Akce domácího celku pokračovala. Z levého kruhu vystřelil zápěstím na zadní tyč Patrik Antony, Samuel Sobol proti kotouči nastavil lapačku.
     
    04:40
    Po vyhraném buly v útočném pásmu vypálil od modré čáry Šimon Pavlíček, Martin Fajmon připsal další úspěšný zákrok levým betonem.
     
    04:51
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici zamířil ukrajinský útočník Semjon Viktorovič Stasjuk na dvě minuty za podrážení.
     
    05:25
    Dorostencům Komety se nedaří usadit v útočném pásmu. Hokejisté v červených dresech se osvobodili dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    05:49
    Přeci jen domácí ostali puk do útočného pásma, leč Samuel Sobol je stále bez práce. Sledujeme pouze nahrávky, žádná zakončení.
     
    06:22
    Od modré čáry nahazoval Jakub Zubíček. Kotouč až k brankáři nedoputoval, do rohu jej odpálil Mario Bortoli.
     
    06:48
    Další nahození bylo o poznání nebezpečnější! Samuel Sobol vyrazil puk jenom před sebe, zvládl se ale přesunout k pravé tyči, aby pokryl i dorážku Halačky!
     
    07:14
    Přestože přesilová hra Komety skončila, tak domácí pokračují v tlaku. Ondřej Jeřábek osvobodil Porubu pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    07:49
    Sebastian Mitro zabojoval a u pravého mantinelu ještě stihl hrací předmět v útočné třetině. V pokračující akci Vojtěch Kubín napálil brankáře do výstroje.
     
    08:23
    Rychle na druhou stranu. Matyáš Veselý poslal mezi dvěma obránci prudkou střelu zápěstím, úřadoval Fajmonův levý beton.
     
    08:53
    Situaci tří proti třem Olaf Zachariasz pozdržel. Podržel puk na hokejce delší dobu, aby pak nahrál do druhé vlny najíždějícímu Indrstovi, s jehož pokusem si Fajmon věděl rady.
     
    09:22
    Petr Sobol se prohnal kolem osobního strážce, načež zkoušel nahrát před bránu úplně volnému spoluhráče, leč trefil jenom brusli soka.
     
    09:55
    Brno útočilo do plných. Dominik Halačka vyzkoušel oblouček za obranu, ten ovšem bez větších problémů pohlídal Mario Bortoli.
     
    10:20
    Jakub Zubíček díky křiku Fajmona věděl, že mu na záda dýchá protihráče. Pod tlakem zvolil rozehrávku po mantinelu na Hamáka.
     
    10:43
    Na gól měl políčeno brněnský kapitán Michal Červenka. V mezikruží si našel volný puk, ale forhendem zacílil pouze vedle levé tyče.
     
    11:21
    První přesilovou hru si vyzkouší rovněž Poruba. Premiérovým vyloučeným domácím hráčem se stal Jan Brabenec za faul kolenem.
     
    11:52
    Dlouho trvající kombinaci hostujícího celku završil Rodion Koida dělovkou od modré čáry, puk směřující k pravé tyči Fajmon vykopl betonem.
     
    12:20
    Vzápětí se lídr supiny Východ nechal unést situací, po nedorozumění dvou hokejistů došlo k odpískání postavení mimo hru.
     
    12:49
    Druhou poloviny přesilovky zvládá Kometa výrazně lépe. Nepouští soupeře do tlaku, v krátkém časovém sledu zapsala tři úspěšná vyhození.
     
    13:25
    Početní převaha Poruby je minulostí. Mykyta Bodnar střílel zápěstím z levého kruhu, Martin Fajmon vyrazil touš ke spoluhráči Zubíčkovi.
     
    13:45
    Domácí už se zase ženou do útočení. Zpoza brány nasměroval nahrávku do soupeřova brankoviště Filip Šebela, našel jenom hokejku soupeře.
     
    14:35
    Poruba právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí hosté! Proti Oleksiji Jevtěchovovi vystartoval z brány Martin Fajmon. Tomuto soupeři v zakončení zabránil, jenže volného puku si všiml TOBIÁŠ VEHOVSKÝ, který jej s přehledem poslal do sítě. Asistence: Oleksij Jevťjechov.
     
    15:25
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Vojtěch Kubín. Z pravého křídla vyzkoušel natlačení před bránu, obránce však nepřetlačil.
     
    15:57
    Brejk hostujícího celku nebyl úspěšný. Po levém křídle nabral velkou rychlost Mykyta Bodnar, jenže kotouč nechal za sebou.
     
    16:23
    Hokejisté v bílých dresech rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem, naopak se rychle snaží o vyrovnání. David Štulo pálil z úhlu nepřesně.
     
    16:56
    Navýšit vedení Poruby chtěl kapitán Petr Sobol. Těsně bráněný střílel z levého kruhu na přední tyč, kde byl připravený Martin Fajmon.
     
    17:19
    Hráči v červených dresech nikam nespěchají. Ondřej Jeřábek pod tlakem zacouval za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    17:41
    Kometa má možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v přesilové hře. Menší trest za hákování si vykoledoval Mathyas Hlaváč.
     
    18:17
    Od modré čáry vypálil Jakub Zubíček. Obráncem lehce tečovaná střela nadělala Samuelu Sobolovi nemalé problémy, brankář s vypětím všech sil vyrazil touš nad břevno.
     
    18:36
    Důraz Davida Štula k vyrovnání nevedl! Útočník Komety se v předbrankovém prostoru dostal ke střele i k dorážce, ale ani on na Samuela Sobola nevyzrál.
     
    19:06
    Krátce po buly nahodil touš do přehuštěného prostoru Sebastian Mitro. Samuel Sobol s našel místečko, odkud na puk viděl a schoval ho ve výstroji.
     
    19:37
    Sebastian Mitro v tomto případě zakončení jenom naznačil, aby následně nabil do pravého kruhu Jakubu Zdubovi, slabou ránu po ledě zblokoval obránce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi brněnskou Kometou a Porubou přinesla jediný gól, o který se postaralo letos dosud neporažené domácí mužstvo. Stalo se tak v 15. minutě, kdy povyjetý gólman Fajmon sice zabránil ve střele Jevťjechovovi, nicméně puk si našel Tobiáš Vehovský a úspěšně jej nasměroval za záda domácího brankáře. Ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, vypadá to, že rozhodovat dnes budou maličkosti.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Poruba do ní vstupuje s těsným jednobrankovým vedením, Kometa ale určitě nedá kůži lacino.
     
    20:44
    První útok druhé části pařil brněnským hokejistům. David Štulo se zkusil z pravého křídla natlačit před bránu, v čemž mu zabránil Bodnar.
     
    21:12
    Po přejetí útočné modré čáry vyslal tvrdou ránu Sebastian Mitro. Kotouč rozezvučel pouze plexisklo za bránou.
     
    21:36
    Další akci svěřenců kouče Moskala zastavilo postavení mimo hru. Patrik Antony zabojoval, leč puk při jen hrál až za modrou čárou.
     
    22:13
    Vojtěch Kubín už mohl střílet, ale ještě se rozhodl nahrávat doleva na Jana Brabenci, jemuž nevyšlo zpracování, jinak by zakončoval do poloodkryté brány.
     
    22:39
    Na druhý gól v utkání si dělal zálusk Tobiáš Vehovský. Martin Fajmon střelu z pravého kruhu nemusel řešit, situaci za něj vyřešil Jakub Zubíček.
     
    23:09
    Zakázané uvolnění. Adam Gebauer vyzkoušel dlouhou nahrávku na Daniila Schorodova, jeho rychlostní schopnosti ale přecenil.
     
    23:35
    Za vlastní bránou se o puk nechal obrat Stasjuk. Brněnskou akci zakončoval Dominik Halačka střelou z mezikruží, bránu těsně minul.
     
    24:03
    Z pravého křídla natlačil touš do brankoviště David Röss. Samuel Sobol nadále drží čisté konto, i přes důrazného protihráče puk za svá záda nepustil.
     
    24:49
    Dominik Halačka za bránou soupeře ztratil stabilitu, skončil na ledě a ztratil puk. Klid na rozehrávku proto dostal Mario Bortoli.
     
    25:26
    Těžká práce pro Martina Fajmona, jenž musel předvést dvojzákrok. První střelu vyrazil před sebe, druhou ránu do bezpečí nad bránu.
     
    25:55
    Z velkého úhlu střílel Vojtěch Kubín. Puk zazvonil na tyčku, ale z vnější strany, Samuel Sobol měl situaci plně po kontrolou.
     
    26:20
    Ondřej Jeřábe vyhodil u vlastní poloviny šikovně na bránu soupeře. Donutil tedy hrát Martina Fajmona a o icingu nemohla být řeč.
     
    26:57
    Filip Šebela se srze dvojici protihráčů neprocpal. Volný kotouč nasměroval na bránu Dominik Hamák, Sobol má na kontě další zákrok.
     
    27:19
    Tlak Komety pokračuje. Z pravého kruhu zakončoval na přední tyčku Michal Črvenka, ovšem i s tímto pokusem so hostující gólman věděl rady.
     
    27:52
    Přečíslení dvou na jednoho skončilo neúspěchem. Jakub Zduba hledal a našel osamoceného Michala Červenku, tomu puk projel mezi bruslemi.
     
    28:29
    Hokejisté v bílých dresech podnikli další útok středem kluziště. Individuální průnik Dominika Halačky se nesetkal s úspěchem.
     
    28:49
    Akci Komety zastavil čárový rozhodčí. Jan Brabenec vystavil do ofsajdového postavení Filipa Šebelu.
     
    29:27
    Ojedinělý útok Poruby skončil velmi brzy. Daniil Skorochod totiž nahrál mezi kruhy Olafu Zachariaszovi za brusle.
     
    29:50
    Důrazný byl u mantinelu Oliver Volf. Poslal protihráče na mantinel, ale kotouč nezískal, ten pro sebe uzmul Adam Gebauer.
     
    30:27
    Hosté navštívili útočnou třetinu, kde dlouho nepobyli. Rodion Koida v obležení dvou protihráčů nepřesně nahrával Veselému.
     
    30:55
    Nedorozumění je mezi domácího hokejisty až příliš. Výsledkem další takové situace je druhý odpískaný ofsajd v krátkém časovém sledu.
     
    31:12
    A znovu. Jakub Zubíček nahodil kotouč do útočného pásma příliš pozdě, v útočné třetině už se nacházel jeden z jeho spoluhráčů.
     
    31:43
    Před bránou číhal na přihrávku Dominik Halačka. Dočkal se, jenže se k němu výborně stáhl Mario Bortoli a v zakončení domácímu forvardovi zabránil.
     
    32:02
    Rozestoupenou obrannou směřoval do příležitosti Jakub Indrst. Volil bekhendové zakončení z poměrně velké vzdálenosti, Fajmon zakročil pravým betonem.
     
    32:36
    Uvidíme trestné střílení! Marion Bortoli po zblokované střele marně stíhal Matěje Pavlíka, načež mu skočil pod nohy a podrážením jej vyvedl z rovnováhy.
     
    32:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Exekuci trestného střílení si vzal na starosti MICHAL ČERVENKA. Brněnský kapitán se rozhodl pro bekhendový blafák, který zakončil gólovou střelou nad pravý beton Samuela Sobola.
     
    33:17
    Rozjetý Mykyta Bodnar hrál kotouč ve středním pásmu, což pozornost rozhodčí neuniklo a správně odpískali postavení mimo hru.
     
    33:49
    Nahození do útočného pásma tečoval Filip Šebela, takže se zakázané uvolnění nepískalo. Ondřej Jeřábek musel zabrat, Zdubu na zádech udržel.
     
    34:34
    Brněnskou chybnou křižnou rozehrávku vystihl Jakub Indrst, ale kotouč si dal daleko od sebe, hrát proto mohl Jakub Zubíček.
     
    34:55
    Z pravého kruhu střílel slabě po ledě Patrik Antony. Samuel Sobol byl připravený, kus černé gumy vyrazil do pravého rohu.
     
    35:17
    Obrat zkusil dokonat Marek Vyhlídal. Samuel Sobol spatřil jeho křižné zakončení zprava v poslední chvíli, stihl zasáhnout vyrážečkou.
     
    35:55
    První vyloučení v rámci druhé třtiny obstaral brněnský obránce Jakub Zubíček, který nešikovně vložil hokejku po nohy bez puku jedoucího protihráče, který na ní uklouzl.
     
    36:17
    Z pravého kruhu střílel na zadní tyč Mykyta Bodnar. Martin Fajmon zasahovat nemusel, puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    36:47
    Poruba pokračovala v útočném pásmu a před bránu dostal slibnou nahrávku Stasjuk, ránu po ledě Fajmon zastavil pravým betonem.
     
    37:04
    Komplikace pro Kometu, tu čeká hra ve třech! Domácí špatně střídali, týmový trest odpyká útočník Dominik Hamák. Přesilovka Poruby 5 proti 3 může trvat až 51 vteřin.
     
    37:38
    Ondřej Jeřábek střílel dvakrát v krátkém časovém sledu. V obou případech vysoko nad bránu, Martin Fajmon zasahovat nemusel.
     
    38:01
    Nyní už domácí gólman musel být v permanenci! Přežil závar před vlastní bránou, aby se posléze skvěle zorientoval a lapačkou vyrazil nebezpečný křižný pokus Veselého zleva.
     
    38:28
    Kometa přežila hru ve třech a vzápětí se síly na ledě vyrovnávají, protože Matyáš Veselý v útočné třetiny poslal protihráče k ledu krosčekem.
     
    38:55
    Při hře ve čtyřech na obou stranách si vytvořila příležitost Poruba. Martin Fajmon vyrazil ránu Skorochoda do ochranné sítě.
     
    39:15
    Domácí hrají v plném počtu a začíná jejich přesilová hra, Gól do šatny by byl určitě vítaný, Poruba ale tuto situaci samozřejmě nebude chtít dopustit.
     
    39:51
    Pěkná kombinace skončila mezi kruhy u Dominika Halačky, jenž volil střelu forhendem ze zápěstí, Samuel Sobol mezeru mezi betony nenechal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla srovnání stavu, do třetí části tak půjdou týmy ze stejné startovní čáry. Kometa na soupeře vletěla ve velkém stylu, ale kýžený gól dlouho ne a ne přijít. Nakonec se domácí dočkali ve 33. minutě, kdy nařízené trestné střílení proměnil kapitán Michal Červenka zásluhou skvěle provedeného bekhendového blafáku.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí do ní nastupují v přesilové hře, ta ovšem bude trvat už jen necelou půl minutu.
     
    40:42
    Hosté se ubránili a zamířili do protiútoku. Bekhendovou nahrávku Pavlíčka odpálil Fajmon vyrážečkou mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    41:16
    Chybnou rozehrávku soupeře zachytil David Röss ještě v útočném pásmu. Příliš dlouho však váhal, aby nakonec schytal tvrdý hit od Koidy.
     
    41:30
    Střela Patrika Antonyho skončilo na bruslích obránce. Vzápětí vypálil Jakub Zuba, ten mířil jen pár decimetrů nad břevno.
     
    42:07
    A znovu Jakub Zduba, který si našel prostor pro změnu v pravém kruhu. Mířil zajímavě pod břevno, ale Samuel Sobol podržel Porubu výborným zákrokem.
     
    42:39
    Pomalu letící puk po nepovedeném zakončení Marka Vyhlídala byl snadnou kořistí pro hostujícího gólmana, který puk schoval pod lapačkou.
     
    43:05
    Poruba se ve třetí části po většinu času brání. Ondřej Jeřábek vymanil hosty alespoň na chvíli z pod tlaku za cenu zakázaného uvolnění.
     
    43:47
    Zakončení z pravého kruhu Samuel Sobol pouze vyrazil před sebe. Na dorážku nedosáhl, naštěstí pro něj zamířila těsně vedle pravé tyčky.
     
    44:12
    Jakub Zduba je ve třetí třetině hodně vidět. V pravém kruhu si srovnal kus černé gumy a ostrou ránu vypálil do masky gólmana.
     
    44:44
    Rozjetý Tomáš Hansel střílel přes obránce. Slabou střelou Martin Fajmon řešit nemusel, úspěšný blok zapsal Patrik Antony.
     
    45:11
    Poruba byla blízko ke znovuzískání vedení! V přečíslení dostal nahrávku na pravou stranu Matyáš Veselý, po krkolomném zpracování střílel forhendem jen těsně vedle pravé tyčky!
     
    45:36
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Rodion Koida. Skrze třemi protihráči prokličkoval až před bránu, jenže zakončit nestihl, puk zajel pod Fajmonovy betony.
     
    46:13
    Po pravém mantinelu se chtěl přes dva protihráče natlačit Jakub Zduba. Prvního vyřadil, na toho druhého již nevyzrál.
     
    46:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Kometa se ujímá zaslouženého vedení! Röss dostal kus černé gumy do brankoviště Poruby. Po zmatcích si hrací předmět našel MATĚJ PAVLÍK a bekhendem jej poslal k levé tyči mimo dosah brankáře. Asistence: David Röss a Jakub Zduba.
     
    47:48
    Za pravým kruhem dostal moře volného času ke střele Ondřej Jeřábek. Nevyužil tohoto faktu ideálně, napálil střed brány a připraveného Fajmona.
     
    48:24
    Hosté si jsou moc dobře vědomi, že musí přidat směrem dopředu. snaží se, ale defenziva Komety pracuje od druhé třetiny velmi dobře a k ničemu soupeře nepouští.
     
    48:49
    Útočné pásmo navštívil Matyáš Veselý. Vyzkoušel zakončení na zadní tyč, rána proletěla vedle brány.
     
    49:20
    Tlak Poruby je u konce. Petr Sobol si u pravého mantinelu neporadil se zpracováním, o hrací předmět jej obral Marek Vyhlídal.
     
    49:52
    Pokus o rychlou akci hostujícímu celku vůbec nevyšla. Semjon Viktorovič Stasjuk na touš nedosáhl, píská se zakázané uvolnění.
     
    50:05
    Šimon Pavlíček nedbal na pokyny rozhodčího a za vlastní bránou zůstal ležet na puku bez zjevné snahy pokračovat ve hře. Proto následuje dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    50:25
    Přesilovka Poruby neměla dlouhého trvání. Na domácí trestnou lavici usedá Dominik Halačka, důvodem je podrážení.
     
    51:13
    Olaf Zachariasz si věřil do trojice protihráčů. Neuspěl ale hned proti tomu prvnímu, jímž byl Jakub Zubíček.
     
    51:46
    Další akce ostravského týmu končí odpískaným zakázaným uvolněním. Vhazování proběhne po levé ruce Samuela Sobola.
     
    52:27
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Petr Sobol. Jakub Zubíček ovšem soupeře výborně vystál a vytlačil ho z palebné pozice.
     
    52:47
    Do pravého kruhu dostal pobídku Mykyta Bodnar. Vypálil forhendem po rychlém zpracování, trefil jenom obránce před sebou.
     
    53:00
    Hra už pokračuje v pěti na obou stranách. Po návratu Pavlíčka měli hosté krátkou přesilovou hru, tu však využít nedokázali.
     
    53:49
    Hosté opět zkusili štěstí po pravé straně. Z kruhu střílel Stasjuk, ani on nedokázal dopravit puk až k Martinu Fajmonovi.
     
    54:06
    Domácí se ubránili tlaku pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hosté začínají získávat herně navrch, nechtějí připustit první porážku v sezoně.
     
    54:27
    David Štulo přejel červenou čáru, nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat. Přesně tohle momentálně Kometě stačí.
     
    54:41
    Honu za vyrovnáním Porubě komplikuje Mario Bortoli. U mantinelu totiž nedovoleně poslal na hrazení protihráče, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    55:26
    Za brněnskou obranou číhal Olesij Jevtěchov, těžké zpracování ve vzduchu ale nezvládl a tak hraje domácí gólman Martin Fajmon.
     
    55:55
    Jízdou po levém mantinelu získal útočné pásmo Dominik Halačka. Posléze volil pas před bránu, odkud Mihal Červenka zakončoval těsně vedle pravé tyče.
     
    56:20
    Hostující gólman Samuel Sobol reagoval pozdě a volný puk nepřikryl lapačkou. Naštěstí pro něj hrací předmět odpálil do bezpečí Mykyta Bodnar.
     
    56:48
    Početní převaha Poruby je u konce. Marion Bortoli se okamžitě zapojuje do hry s cílem pomoci spoluhráčům dostat se z pod tlaku.
     
    57:02
    Domácí hokejisté se sami připravili o útočné pásmo. Na vině je postavení mimo hru, po němž ještě došlo k menší potyčce.
     
    57:20
    S pokusem z levého kruhu si Samuel Sobol věděl rady. O dorážku se ještě snažil Samuel Šichtař, ale brankář puk přikryl dříve.
     
    57:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Po buly v útočném pásmu vypálil od modré čáry MAREK VYHLÍDAL. Samuel Sobol přes chumel hráčů před sebou nic neviděl, puk spatřil až v síti. Asistence: David Štulo.
     
    58:26
    Sebastian Mitro vykličkoval mezi dvěma protihráči a od modré čáry nahodil do lapačky Sobola, jenž byl nucen přerušit hru.
     
    58:47
    Napodobit Vyhlídala chtěl Patrik Antony. brněnský obránce ovšem napálil prvního blokujícího protihráče.
     
    59:06
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny a trenér Poruby David Moravec nedostává prostor k odvolání brankáře. Kometa hraje velmi zodpovědně.
     
    59:46
    Poruba nakonec získala útočné pásmo a Samuel Sobol okamžitě vystartoval na střídačku. Výsledkem tlaku hostů nebylo snížení, nýbrž krátce trvající bitka mezi Mitrem a Koidou. Oba hráči inkasovali 2+2 minuty za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Kometa ve třetí třetině dokonala obrat a na domácím ledě porazila Porubu výsledkem 3:1. Na domácí stranu překlopil vedení v 47. minutě bekhendovou střelu Matěj Pavlík, náskok pojistil v 58. minutě skrytou střelou obránce Marek Vyhlídal. Svěřenci kouče Moskala se díky vítězství vrací do hry o přední příčky, Poruba utrpěla první porážku v sezóně. (17:06:47)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Červenka (TS), 47. Pavlík (Röss, Zduba), 58. Vyhlídal (Štulo) – 15. Vehovský (Jevtěchov)


    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Zduba, Šebela, Volf, Halačka (A), Červenka (C), Kubín, Pavlík, Brabenec, Štulo, Šichtař, Röss.
    Trenér: Marek Moskal

    HC RT TORAX Poruba: S. Sobol (Turoň) – Bortoli, Jeřábek (A), Gebauer, Pavlíček, Bodnar, Stasjuk – Koida, Veselý, Skorochod, Zachariasz, Hansel (A), P. Sobol (C), Vehovský, Jevtěchov, Hlaváč, Indrst, Korpas.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Held – Čelechovský, Smetková
    thejrc.org