Kometa Brno – Poruba 3:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 4:1 (kon.) | HC Litvínov – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
Chomutov – Kladno 2:8 (kon.) | Slavia – Hvězda Praha 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 1:0 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 4:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.) | Motor ČB – Tábor 6:1 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:7 (kon.) | Přerov – HK MD Šumperk 5:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC RT TORAX Poruba
Čtvrtek 29.09.2022, 15:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Kometa ve třetí třetině dokonala obrat a na domácím ledě porazila Porubu výsledkem 3:1. Na domácí stranu překlopil vedení v 47. minutě bekhendovou střelu Matěj Pavlík, náskok pojistil v 58. minutě skrytou střelou obránce Marek Vyhlídal. Svěřenci kouče Moskala se díky vítězství vrací do hry o přední příčky, Poruba utrpěla první porážku v sezóně. (17:06:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Poruba nakonec získala útočné pásmo a Samuel Sobol okamžitě vystartoval na střídačku. Výsledkem tlaku hostů nebylo snížení, nýbrž krátce trvající bitka mezi Mitrem a Koidou. Oba hráči inkasovali 2+2 minuty za hrubost.
     
    59:06
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny a trenér Poruby David Moravec nedostává prostor k odvolání brankáře. Kometa hraje velmi zodpovědně.
     
    58:47
    Napodobit Vyhlídala chtěl Patrik Antony. brněnský obránce ovšem napálil prvního blokujícího protihráče.
     
    58:26
    Sebastian Mitro vykličkoval mezi dvěma protihráči a od modré čáry nahodil do lapačky Sobola, jenž byl nucen přerušit hru.
     
    57:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Po buly v útočném pásmu vypálil od modré čáry MAREK VYHLÍDAL. Samuel Sobol přes chumel hráčů před sebou nic neviděl, puk spatřil až v síti. Asistence: David Štulo.
     
    57:20
    S pokusem z levého kruhu si Samuel Sobol věděl rady. O dorážku se ještě snažil Samuel Šichtař, ale brankář puk přikryl dříve.
     
    57:02
    Domácí hokejisté se sami připravili o útočné pásmo. Na vině je postavení mimo hru, po němž ještě došlo k menší potyčce.
     
    56:48
    Početní převaha Poruby je u konce. Marion Bortoli se okamžitě zapojuje do hry s cílem pomoci spoluhráčům dostat se z pod tlaku.
     
    56:20
    Hostující gólman Samuel Sobol reagoval pozdě a volný puk nepřikryl lapačkou. Naštěstí pro něj hrací předmět odpálil do bezpečí Mykyta Bodnar.
     
    55:55
    Jízdou po levém mantinelu získal útočné pásmo Dominik Halačka. Posléze volil pas před bránu, odkud Mihal Červenka zakončoval těsně vedle pravé tyče.
     
    55:26
    Za brněnskou obranou číhal Olesij Jevtěchov, těžké zpracování ve vzduchu ale nezvládl a tak hraje domácí gólman Martin Fajmon.
     
    54:41
    Honu za vyrovnáním Porubě komplikuje Mario Bortoli. U mantinelu totiž nedovoleně poslal na hrazení protihráče, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    54:27
    David Štulo přejel červenou čáru, nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat. Přesně tohle momentálně Kometě stačí.
     
    54:06
    Domácí se ubránili tlaku pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hosté začínají získávat herně navrch, nechtějí připustit první porážku v sezoně.
     
    53:49
    Hosté opět zkusili štěstí po pravé straně. Z kruhu střílel Stasjuk, ani on nedokázal dopravit puk až k Martinu Fajmonovi.
     
    53:00
    Hra už pokračuje v pěti na obou stranách. Po návratu Pavlíčka měli hosté krátkou přesilovou hru, tu však využít nedokázali.
     
    52:47
    Do pravého kruhu dostal pobídku Mykyta Bodnar. Vypálil forhendem po rychlém zpracování, trefil jenom obránce před sebou.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Červenka (TS), 47. Pavlík (Röss, Zduba), 58. Vyhlídal (Štulo) – 15. Vehovský (Jevtěchov)


    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Zduba, Šebela, Volf, Halačka (A), Červenka (C), Kubín, Pavlík, Brabenec, Štulo, Šichtař, Röss.
    Trenér: Marek Moskal

    HC RT TORAX Poruba: S. Sobol (Turoň) – Bortoli, Jeřábek (A), Gebauer, Pavlíček, Bodnar, Stasjuk – Koida, Veselý, Skorochod, Zachariasz, Hansel (A), P. Sobol (C), Vehovský, Jevtěchov, Hlaváč, Indrst, Korpas.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Held – Čelechovský, Smetková
    thejrc.org