Plzeň – Liberec 3:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:5 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 4:2 (kon.)
HC Litvínov – Jihlava 5:1 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 4:6 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 30.09.2022, 17:00 • LOGSPEED CZ Aréna • DHL Extraliga juniorů • 9. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné páteční odpoledne z Plzně.

    Dnes se budeme společně věnovat utkání mezi Plzní a Libercem, tedy soupeři, kteří mezi sebou na konci dubna bojovali ve finále extraligy.

    Ve čtrnáctičlenné tabulce je Škodovka zatím na deváté pozici, Bílí Tygří na místě šestém. Plzeň na svůj účet nashromáždila jen osm bodů, její soupeř o pět více, tudíž by se ráda na svého soka přiblížila.

    Západočeši v minulém kole hráli proti Olomouci a domácí Mora na svém ledě dokázala zvítězit 5:2. Liberec se utkal proti Karlovým Varům a taktéž se vítězství nedočkal, na domácím ledě podlehl Energii 3:4 po prodloužení. Kdo se vrátí na vítěznou vlnu? Nechme se překvapit.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Vondraš (Korytar) – Kubíček (A) – Hodinář, Jiříček, Eichler, Jánský, Skok, Houdek – Pešek, Beránek, Matuška, Marek Soukup, Dvouřák, Mazanec (A), Kučera, Kaiser, Remeš, Borák, Dáňa (A), Dominik Soukup.
    Trenér: Petr Vojan.

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Hladík (A), Koštoval, Duschka, Culek, Ehrenberger, Patzelt, Rybář – Brouček, Fiala, Przybyla, Jansa, Jenčovský (A), Plos, Bačkovský, Vodlan (A), Hois, Lysoněk, Kříž, Janata.
    Trenér: Richard Lobo.

    Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Brejcha, Malý.
     
    Obě mužstva jsou již na ledové ploše, samotné utkání začíná za malou chvíli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Utkání začalo pěkně zostra, obě mužstva si již vyměnila pozdrav v útočném pásmu, ani jeden z brankářů nicméně zatím zasahovat nemusel.
     
    00:43
    To se však již změnilo. Matěj Houdek se hezky uvolnil přes obránce a následně mířil ke vzdálenější tyči, brankář Hambálek jeho pokus na poslední chvíli vytáhl ramenem nad branku.
     
    01:34
    Liberec se pokoušel také zahrozit, avšak Samuel Jansa nakonec jen nahodil kotouč do pásma a celá pětka odešla na střídačku.
     
    01:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Skok – 2 min., držení.
     
    02:13
    Josef Dáňa nejprve po vyhraném buly hned vyhodil kotouč, avšak hosté ho bleskově zavezli zpět a nyní kombinují v útočné třetině.
     
    02:33
    Díky špatné přihrávce avšak opět o pásmo přicházejí. Liberec musí začít zase až od své branky.
     
    03:11
    Hostům se první početní výhoda v utkání vůbec nedaří, puk se pohybuje spíše poblíž gólmana Hambálka.
     
    03:48
    Domácí v plném počtu. Liberec za celé dvě minuty ani jednou nevystřelil na Jakuba Vondraše.
     
    04:26
    Už při rovnovážném stavu na ledě nabral velkou rychlost ve středním pásmu Aleš Mazanec, avšak přechod přes modrou nebyl dle domácích představ – ofsajd.
     
    04:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe jdou hosté do vedení. LUKÁŠ PLOS si nabruslil s kotoučem na levý kruh, odkud rychlým švihem překonal gólmana Vondraše. Asistence: Mikuláš Jenčovský.
     
    05:27
    Domácí branka zaskočila a nyní po špatné přihrávce je plzeňskému celku pískáno zakázané uvolnění.
     
    05:57
    Škoda opět mírně propadla ve středním pásmu, výborně do obrany se nicméně vrátil Jan Matuška, který zažehnal prvotní nebezpečí.
     
    06:58
    Plzeň zamkla svého soupeře v obranném pásmu, leč vystřelit nakonec stejně nedokázala. Následně je pískán ofsajd Danielu Kaiserovi, který již byl s kotoučem ve středním pásmu.
     
    07:51
    Bílí Tygři mohli vést již o dvě branky. Michal Koštoval se dostal opět do zajímavé střelecké pozice a opět to byla rána z pravého kruhu, tentokrát však stačil Jakub Vondraš včas zasáhnout svou maskou.
     
    08:58
    Ke střele od modré čáry se dostal Jan Hodinář, jeho rána byla nejspíše ještě před brankou mírně tečována, avšak Hambálek přesto stačil zakročit.
     
    09:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Petr Kubíček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    10:08
    Filip Kříž se dostal od zadního mantinelu až do střelecké pozice, svou bližší tyčku si nicméně bedlivě pohlídal Jakub Vondraš.
     
    10:27
    Následně se domácí dostali do rychlého brejku, v přečíslení dvou na jednoho dostal Marek Soukup přihrávku na pravou stranu, avšak puk mu následně poposkočil a Hambálek nakonec zasahovat nemusel.
     
    10:53
    Hraje se velmi rychlý hokej, Liberec opět otočil hru do útočné třetiny, na osu hřiště si nabruslil střelec první branky Lukáš Plos, tentokrát jeho rána avšak skončila na pravé tyči.
     
    11:34
    Domácí v plném počtu.
     
    12:23
    Aleš Mazanec si našel odražený kotouč u pravé tyče, mladý útočník indiánů ho bleskově poslal na bránu, puk ovšem jen těsně minul pravou tyč Hambálkovy brány.
     
    13:15
    Jan Kučera poslal špatnou zpětnou přihrávku, jeho spoluhráči mu ale pomohli a díky tomu se Liberec nedostal do rychlého brejku.
     
    13:51
    Josef Dáňa už si dělal prostor ke střele, leč těsně než stačil vypálit, tak opět zapískal čárový rozhodčí – ofsajd.
     
    14:33
    Škoda se opět nastěhovala před brankáře Hambálka, ten ovšem zatím všechny plzeňské pokusy dobře vidí, proto mu nedělá větší problém puky zachytit.
     
    15:38
    Adam Dvořák šikovně podržel kotouč u levého mantinelu, následně na modré čáře oslovil Adama Jiříčka, jehož rána vystrašila gólmana Severočechů.
     
    16:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Kučera – 2 min., hákování.
     
    16:41
    Lukáš Plos dostal opět spoustu prostoru na jeho oblíbeném levém kruhu, hostující útočník zkoušel střílet podobně, jak při jeho gólu, nyní jeho úmysl ale Vondraš přečetl.
     
    17:29
    Plzeň byla pod tlakem, ale nakonec se dokázala prodrat ke kotouči a ten okamžitě poslala na druhou stranu ledové plochy.
     
    17:56
    Richard Patzelt si poodjel od modré čáry a z vrcholu pravého kruhu vyzkoušel pozornost Jakuba Vondraše, ten své mužstvo podržel důležitým zákrokem.
     
    18:14
    Domácí v plném počtu.
     
    18:27
    Plzeň ubránila i třetí oslabení v úvodní třetině, avšak Liberec se dostal do šance i v rovnovážném stavu, Jakub Hladík měl spoustu času na modré čáře si připravit kotouč ke střele, následně avšak trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:36
    Parádní obranným zákrokem se prezentoval Adam Dvořák, který coby poslední hráč oloupil liberecké útočníky o kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodních dvacet minut zápasu, Liberec prozatím vede 1:0, díky přesné ráně Lukáše Plose z páté minuty. Plzeň měla do utkání lepší vstup, byla nebezpečná, avšak brankář Hambálek všechny pokusy domácího celku dokázal zachytit.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Plzeň se dostala do útočné třetiny, avšak ve finální fázi si domácí hráči v zakončení spíše překáželi.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Richard Patzelt – 2 min., držení.
     
    21:29
    Marek Soukup naservíroval kotouč na pravou stranu, kde byl vbolný Matyáš Borák, ten ovšem branku soupeře těsně přestřelil.
     
    21:57
    Adam Jiříček napřáhl na levém kruhu, jeho ostrou ránu bez přípravy vyrazil Hambálek svým levým betonem.
     
    22:19
    Liberec se konečně dostal ke kotouči a ten bleskově poslal na druhou stranu ledové plochy.
     
    22:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka využívá hned svou první početní výhodu. přihrál přesně přes celou šíři pásma na ADAMA DVOŘÁKA, který to nemohl trefit lépe, puk skončil s pomocí tyče přesně v levém horním rohu. Asistence: Dominik Soukup, Petr Kubíček.
     
    23:59
    Plzeň najednou v zápase ožila, Martin Jánský se dostal k další ráně od modré čáry, Hambálek se štěstím dokázal puk vyrazit.
     
    24:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To je obrat! Hostující brankář další ránu pouze vyrazil před sebe, kde se následně strhla menší mela, odražený puk si přesto našel MAREK SOUKUP, který ho posléze doklepl na místo určení. Asistence: Adam Dvořák, Matyáš Borák.
     
    25:21
    Domácímu brankáři nevyšla rozehrávka dle představ, přesto toho hosté nedokázali lépe využít.
     
    25:49
    Jan Hodinář vyslal od modré čáry utajenou ránu, hosté museli být hodně rádi, že puk byl nakonec tečován vedle jejich svatyně.
     
    26:05
    Po vyhraném buly pálil opět bleskově Adam Dvořák, Hambálek tentokrát vše viděl a puk včas vyrazil.
     
    26:20
    Plzeň drtí svého soupeře. Jan Skok si povyjel od modré čáry do ideální střelecké pozice, Hambálek s velkým štěstím dokázal puk zachytit.
     
    26:51
    Alexandr Remeš si našel odražený puk na brankovišti, špičkou svého betonu dokázal nakonec puk vyrazit Vojtěch Hambálek. Ten dnes zatím předvádí parádní zákroky.
     
    28:00
    Puk byl dlouho zašlápnut v rohu ledové plochy, nakonec ho pro sebe ukořistili hosté, kteří ho vyváží.
     
    28:07
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Dáňa – 2 min., držení hole.
     
    28:31
    Plzeň se zatím brání velice dobře, dvakrát krátce po sobě dokázala Škoda vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    29:23
    Hosté se konečně usadili v útočném pásmu, avšak Plzeň výborně napadá hostující rozehrávku.
     
    30:07
    Domácí v plném počtu.
     
    30:35
    Luka Vodlan se přes dva hráče dostal na osu hřiště, odkud vyslal puk na Jakuba Vondraše, ten ho ale s ledovým klidem zachytil.
     
    30:54
    Na druhé straně pálil po přihrávce Adama Dvořáka jmenovec Jiříček, maskovaný muž Liberce jeho pokus vytěsnil nad branku.
     
    32:32
    Plzeň zamkla svého soupeře uvnitř vlastního pásma, další velkou šanci měl Dominik Soukup, který z čista jasna zjevil sám mezi kruhy, brankář Liberce ale opět stačil včas zasáhnout.
     
    33:19
    Bílí Tygří toho zatím ve druhé třetině moc neukázali, jejich pokus byl nyní sražený mimo tři tyče.
     
    34:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Filip Kříž – 2 min., sevření puku rukou.
     
    34:33
    Liberec se nyní taktéž velmi dobře brání, Plzeň zatím marně hledá prostor k jakékoliv střele.
     
    35:27
    Alexandr Remeš byl sám na pravé straně, jeho pokus se avšak jen o malý kousek do branky nevešel.
     
    36:01
    Adam Dvořák se opět pokoušel ohrozit branku soupeře z levého kruhu, rána mu nyní však vůbec nesedla, Hambálek zasahovat nemusel.
     
    36:15
    Hosté v plném počtu.
     
    36:31
    Josef Dáňa přihrával do prostoru kam si sjížděl od modré čáry Adam Jiříček, nyní už musel Hambálek do práce, skvělým zákrokem opět své mužstvo podržel.
     
    37:22
    Josef Eichler od modré čáry trefil jen boční síť.
     
    38:13
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Martin Jánský – 2 min., napadení.
     
    38:44
    Radek Janata se dostal do zakončení po přihrávce od zadního mantinelu, Jakub Vondraš se prezentoval parádním zákrokem.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:38
    Adam Dvořák zachytil hostující křižnou přihrávku, domácí hráč následně dokázal dostat kotouč alespoň do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi a Plzni se v ní povedl parádní obrat během dvou minut. Nejprve se parádní ranou prezentoval Adam Dvořák, po něm si našel kotouč na brankovišti Marek Soukup a povedenou dorážkou zařídil domácím vedení. Jakub Vondraš si během druhé třetiny sáhl na puk jen sporadicky.

    Poslední perioda začne přibližně v 18:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Domácí v plném počtu.
     
    40:59
    Ondřej Culek se snažil dostat s kotoučem až před Vondraše, avšak v poslední fázi mu puk mírně poodjel od hokejky a bylo po šanci.
     
    41:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Dominik Brouček – 2 min., hákování.
     
    41:43
    Plzeň se dvakrát krátce po sobě sama připravila o útočné pásmo.
     
    42:21
    Alexandr Remeš dostal skvělý pas mezi kruhy, jeho rychlou ránu ale Hambálek dokázal zkrotit.
     
    42:59
    Matyáš Borák pálil bez přípravy z pravého kruhu k bližší tyči, Vojtěch Hambálek se stačil rychle přesunout.
     
    43:36
    Hosté v plném počtu.
     
    44:18
    Alexandr Remeš se ocitl v další velké šanci, to když se dostal k dorážce své vlastní střely, branku soupeře nyní o malý kousek minul.
     
    44:40
    Tak to se jen tak nevidí. Jakub Vondraš šel chybně z branky, Petr Przybyla byl u kotouče první, následně domácího brankáře obehrál, ale z pravého kruhu následně minul zcela prázdnou bránu.
     
    45:18
    Zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    45:30
    FIlip Kříž zůstal nikým nehlídaný mezi kruhy, Vondraš si připisuje další skvělý zákrok.
     
    45:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři dokázali ze svého tlaku srovnat. Kříž po své šanci oslovil na modré čáře JAKUBA HLADÍKA, jehož rána skončila v pravé šibenici, Jakub Vondraš byl tentokrát zcela bezmocný. Asistence: Filip Kříž.
     
    46:36
    Plzeň si mohla vzít bleskově zpět ztracené vedení, Hambálek si ale poradil se střelou Remeše.
     
    47:44
    Obě mužstva se snaží skóre překlopit na svou stranu, puk létá ze strany na stranu. Jistě náš čeká zajímavé vyvrcholí dnešního zápasu.
     
    49:01
    Vojtěch Hois nepřesně rozehrál, do šance se záhy dostal Dominik Soukup, jeho rána se nicméně odrazila jen od zadního mantinelu. Poté puk přikryl svou lapačkou Vojtěch Hambálek.
     
    49:26
    Na druhé straně tečoval pobídku od modré čáry Luka Vodlan, puk si cestičku do branky ovšem nenašel.
     
    50:41
    Marek Soukup předvedl parádní zrychlení, čímž se dostal až před gólmana, v poslední fázi mu ale sjel puk z čepele hole a Hambálek nakonec zasahovat nemusel.
     
    50:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jakub Hladík – 2 min., podrážení.
     
    51:29
    Puk za brankou Vondraše, celá čtveřice Liberce spěchá na střídačku.
     
    51:52
    Adam Dvořák měl na hokejce druhou branku v dnešním zápase, to když se dostal s kotoučem až před branku, z pravé stran ale Hambálka neprostřelil.
     
    52:32
    Adam Jiříček přihrál na pravý kruh Borákovi, jeho rána byla ale hostující obranou sražená mimo tři tyče.
     
    52:59
    Hosté v plném počtu.
     
    53:41
    Josef Eichler parádním obranným zákrokem zastavil unikajícího Lukáše Plose po levé straně.
     
    54:49
    Adam Jiříček servíroval kotouč před branku Hambálka, tam se nicméně přívětivě odrazil pro Liberec, který otáčí bleskově hru.
     
    55:30
    Alesandr Remeš v další velké šanci, z předbrankového prostoru ale minul levou tyč. Brankář Liberce se nyní stačil pouze ohlédnout.
     
    56:07
    Zakázané uvolnění plzeňského celku, hra se po delší době vrátí opět před branku Jakuba Vondraše.
     
    57:20
    Plzeň se opět rychle dostala pásma, kde se snažila rozhodnout, vystřelit se ji ovšem nyní nepodařilo.
     
    57:51
    Jan Matuška si našel před brankou odražený kotouč, bekhendem ho ovšem záhy poslal vedle brány.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Že by rozhodující úder dnešního večera? MAREK SOUKUP dostal parádní pas na osu hřiště, odkud parádním švihem překonal brankáře Hambálka. Asistence: Adam Dvořák, Matyáš Borák.
     
    59:05
    Liberec se pokouší v šesti hráčích o vyrovnání.
     
    59:50
    Plzeň se zatím skvěle brání. Rána Kříže mířila vedle brány. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Fantastické utkání bylo k vidění v LOGSPEED CZ Aréně, v repríze jarního finále Plzeň přetlačil Bílé Tygry těsně 3:2. Ve třetí části se povedlo hostům vyrovnat, avšak v předposlední minutě vykouzlil parádní švih Marek Soukup, na který brankář Liberce nestačil zareagovat. Plzeň si tak připisuje do tabulky velice cenné tři body.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku pátečního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů se opět budu těšit, na shledanou. (18:55:52)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 23. Dvořák (Dominik Soukup, Kubíček), 25. Marek Soukup (Dvotřák, Borák), 59. Marek Soukup (Dvořák, Borák) – 5. Plos (Jenčovský), 46. Hladík (Kříž)


    HC Škoda Plzeň: Vondraš (Korytar) – Kubíček (A) – Hodinář, Jiříček, Eichler, Jánský, Skok, Houdek – Pešek, Beránek, Matuška, Marek Soukup, Dvouřák, Mazanec (A), Kučera, Kaiser, Remeš, Borák, Dáňa (A), Dominik Soukup.
    Trenér: Petr Vojan.

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Hladík (A), Koštoval, Duschka, Culek, Ehrenberger, Patzelt, Rybář – Brouček, Fiala, Przybyla, Jansa, Jenčovský (A), Plos, Bačkovský, Vodlan (A), Hois, Lysoněk, Kříž, Janata.
    Trenér: Richard Lobo.

    Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Brejcha, Malý.
    thejrc.org