Florida – Carolina 2:5 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:5 (kon.)
Tampa – Nashville 0:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:5 (kon.) | St. Louis – Columbus 4:2 (kon.)
Vancouver – Seattle 3:4 (po pr.)
konec
New York Rangers
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
New Jersey Devils
Pátek 30.09.2022, 01:00 • Madison Square Garden, New York • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:11 Erik HAULA - 2:5
     
    57:11
    Devils právě vstřelili branku!
    Po dobrém zákroku Vítka Vaněčka proti střele Adama Foxe bez dlouhého přemýšlení trefuje opuštěnou svatyni Rangers ERIK HAULA. Nová tvář v sestavě New Jersey se tak dočká trefy a zdá se, že o vítězi je definitivně rozhodnuto. Bez asistence.
    53:08 Alexis LAFRENIERE - 2:4
     
    53:08
    Rangers právě vstřelili branku!
    Mercer se dopustil zcela naivní přihrávky, ani Clarke už nedokázal reagovat a ALEXIS LAFRENIERE měl tak volný přístup k Vaněčkovi. Českého gólmana už tentokrát vymíchal a snižuje na rozdíl dvou branek. Na podobné přešlapy si hosté musí začít dávat pozor, byla to už druhá minela v krátkém čase a pokud přijde další, rozdíl se sníží na jeden gól. Rangers rozhodně nic nebalí. Bez asistence.
    46:02 Tomáš TATAR - 1:4
     
    46:02
    Devils právě vstřelili branku!
    Slovenský útočník TOMÁŠ TATAR právě předvedl v praxi definici toho, když někdo takzvaně zavěsí. Podařilo se mu rychle projít neutrální zónu, kotouč si nachystal na bekhendovou stranu a nádherně umístil střelu rovnou pod břevno. Vyjukaný talent Olof Lindbom mohl jen nevinně sledovat, s tímto zakončením se nedalo vůbec nic dělat a Devils se znovu přibližují výhře v tomto přípravném klání. Třetí bod pro Dougieho Hamiltona, který akci založil. Asistence: Dougie Hamilton a Jonas Siegenthaler.
    34:56 Nathan BASTIAN - 1:3
     
    34:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Z ničeho nic se hosté prosazují a odskakují na rozdíl dvou gólů. Šlo o opravdu nenápadnou akci NATHANA BASTIANA, který vzal zodpovědnost na sebe, nerušeně prošel kolem mantinelu, vytáhnul si kotouč na střed a velmi solidní ranou našel místo u pravé tyče. Igor Šestěrkin je dosti zklamaný, otázkou je, jestli se hněvá na své spoluhráče, nebo proto, že nezachytil letící kotouč. Asistence: Dawson Mercer a Brendan Smith.
    16:42 Dougie HAMILTON - 1:2
     
    16:42
    Devils právě vstřelili branku!
    A to je další gól! Během 41 sekund dokázali hosté obrátit stav zápasu, když na středu pásma zůstal zcela volný DOUGIE HAMILTON a připisuje si svůj druhý bod. Jeho rychlé řešení překvapilo Šestěrkina, který už nestihl vyjet, aby zmenšil střelecký úhel. Kotouč se třepotá v síti a New Jersey se poprvé dostává do vedení. Asistence: Graeme Clarke a Nathan Bastian.
    16:01 Miles WOOD - 1:1
     
    16:01
    Devils právě vstřelili branku!
    Více prostoru vyhovovalo MILESI WOODOVI. Na levém křídle přijmul přihrávku Dougieho Hamiltona, fantasticky si tělem pokryl kotouč před obráncem a ještě zvládl pohotové zakončení na přední tyč, kde nechal Igor Šestěrkin trošičku místa. Devils dokázali srovnat, takže Mika Zibanejad může zpytovat svědomí. Asistence: Dougie Hamilton.
    05:46 Chris KREIDER - 1:0
     
    05:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí udeřili nečekaně v oslabení. Může za to zejména Mika Zibanejad, který nevzdal boj o kotouč u mantinelu a dokázal vysunout Adama Foxe. Ten pro změnu skvěle vystihnul moment ke kontru. Při přečíslení dva na jednoho už to měl CHRIS KREIDER poměrně snadné, neboť od Foxe dostal přihrávku před prázdnou klec, Vaněčkovi nepomohl Hamilton a český brankář byl bezmocný. Rangers se ujímají vedení. Asistence: Adam Fox a Mika Zibanejad.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 6. Kreider (Fox, Zibanejad), 54. Lafreniere – 17. Wood (Hamilton), 17. Hamilton (Clarke, Bastian), 35. Bastian (Mercer, Smith), 47. Tatar (Hamilton, Siegenthaler), 58. Haula


    New York Rangers: Šestěrkin (41. Lindbom) – Lindgren, Fox, Hájek, Welinski, Scanlin, Bartkowski – Kreider, Zibanejad, Blais – Lafreniere, Chytil, Kakko – Othmann, Chodorenko, Gauthier – Gettinger, Henriksson, Edström
    Trenér: Gerard Gallant

    New Jersey Devils: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, Smith, Marino, Wotherspoon, Bahl – Tatar, Haula, Zetterlund – Wood, Mercer, Clarke – Foote, McLeod, Bastian – Geertsen, Thompson, Halonen
    Trenér: Lindy Ruff
    thejrc.org