Florida – Carolina 2:5 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:5 (kon.)
Tampa – Nashville 0:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:5 (kon.) | St. Louis – Columbus 4:2 (kon.)
Vancouver – Seattle 3:4 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 30.09.2022, 02:08 • Enterprise Center, St. Louis • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:05
    Hosté pokračují v útočném pásmu. Brad Larsen dal Pavlu Čajanovi pokyn k opuštění brány, hokejisté Blue Jackets zkouší powerplay!
    53:10 Niko MIKKOLA - 4:2
     
    53:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Berubeho družina dělá další důležitý krok směrem k vítězství! Rozjetý Tyler Pitlick dojel po pravém mantinelu až za bránu soupeře, odkud adresoval přesný pas před ni na Noela Acciariho, jehož pokus zblokoval obránce. O dorážku se přihlásil NIKO MIKKOLA, finský obránce bekhendem s přehledem nasměroval puk za záda povyjetého Čajana. Asistence: Noel Acciari a Tyler Pitlick.
     
    48:50
    Brayden Schenn s Billym Sweezeym v rohu mantinelu shodili rukavice poté, co hostující obránce tvrdým hitem poslal na mantinel Kostina. Více ran uštědřil protihráči Sweezey, ale byl to Schenn, kdo zápasnickým chvatem povalil soka k ledu. Schenn dostal navrch ještě dvouminutový trest za vyprovokování bitky + deset minut za nesportovní chování.
     
    43:08
    Krátce po skončení přesilovky Blue Jackets si početní převahu zahraje St. Louis. James Malatesta si u mantinelu proti Jakeu Neighboursovi pomohl držením.
     
    41:00
    Columbus si zahraje druhou přesilovou hru. Ve středním pásmu fauloval Roberto Bortuzzo, když vložil pravou nohu do jízdy Malatestovi.
     
    40:01
    Se startem třetí třetiny evidujeme změnu v domácím brankovišti. Zkušený Thomas Greiss přepustil místo v brankovišti jednadvacetiletému mladíkovi Coltenu Ellisovi.
     
    38:56
    Tak pozor, gól hostujícího celku neplatí a domácí tak zůstávají ve vedení! Trenér Craig Berube si vzal coach challenge a dobře udělal, gólu Danfortha totiž předcházel ofsajd.
     
    38:56
    Náskok vydržel domácímu mužstvu pouhých šestnáct vteřin. Individuální akci završil Kanaďan JUSTIN DANFORTH střelou zápěstím mimo Greissův dosah.
     
    38:40
    Po vstřeleném gólu došlo k bitce mezi Gavinem Bayreutherem a Nathanem Walkerem. Rozhodčí vyloučili obě horké hlavy na pět minut.
     
    38:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Blues poprvé v utkání vedou! V předbrankovém prostoru se probojoval k zakončení HUGH MCGING, americký forvard prudkou ránou nedal Čajanovi šanci na včasnou reakci. Asistence: Tyler Pitlick a Nathan Walker.
     
    36:00
    Vzápětí Pavel Bučněvič alespoň vybojoval pro St. Louis přesilovou hru. Na lavici hanby usedl Owen Sillinger, na vině je sekání.
    32:47 Roberto BORTUZZO - 2:2
     
    32:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí 28 vteřin, začínáme odznova! ROBERTO BORTUZZO napoprvé zrušil nápřah. Nakonec se přeci jen rozhodl vyzkoušet štěstí a dobře udělal, tvrdá rána propadla Čajanovi za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Vladimir Tarasenko a Pavel Bučněvič.
    32:19 Pavel BUČNĚVIČ - 1:2
     
    32:19
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra, Blues jsou znovu na kontakt! Rána Kruga se zastavila v chumlu hráčů před bránou. Volný puk Acciari adresoval PAVLU BUČNĚVIČOVI, ten vypálil nechytatelnou prudkou střelu k levé tyči. Asistence: Noel Acciari a Torey Krug.
     
    32:10
    Snížení bylo blízko. Pavel Čajan pouze ztlumil zakončení z pravého kruhu a puk pomalu směřoval za brankovou čáru. V poslední chvíli zareagoval Marcus Bjork, který odpálil touš mimo hrací plochu za cenu dvouminutového trestu.
    31:07 Jegor ČINACHOV - 0:2
     
    31:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového náskok. Gustav Nyquist vyslal do úniku JEGORA ČINACHOVA. Jednadvacetiletý ruský forvard si příležitost ke druhému gólu v utkání ujít nenechal, Greisse překonal forhendovou střelou mezi betony. Asistence: Gustav Nyquist a Cole Clayton.
     
    29:53
    Kouč Columbusu Brad Larsen v polovině hřiště střídá gólmany. Nolan Lalonde šanciv prvním týmu chytil za pačesy a udržel čisté konto, nyní přichází řada na devatenáctiletého Čecha Pavla Čajana!
     
    21:29
    Tvrdou ránu vyslal kousek za kruhy Jordan Kyrou. Nolan Lalonde reagoval pozdě, zachránila jej horní tyč!
     
    10:10
    Síly na ledě se vyrovnávají a za pár vteřin začne premiérová početní převaha Blue Jackets. Podrážení se na útočné modré dopustil Zachary Bolduc.
     
    08:31
    První přesilovou hru si vyzkouší domácí hokejisté. Menší dvouminutový trest vyfasoval Brendan Gaunce, ten si proti Kyrouovi pomohl drobným háčkem.
    03:50 Jegor ČINACHOV - 0:1
     
    03:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Skóre střetnutí otevírá Columbus! Na pravou stranu dostal od Sweezeyho nabito ruský forvard JEGOR ČINACHOV, jenž vypálil od mantinelu na přední tyč. Greiss toho přes hráče před sebou moc neviděl a puk pustil za brankovou čáru. Asistence: Billy Sweezey a Gavin Bayreuther.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Bučněvič (Acciari, Krug), 33. Bortuzzo (Tarasenko, Bučněvič), 39. McGing (T. Pitlick, Walker), 54. Mikkola (Acciari, T. Pitlick) – 4. Činachov (Sweezey, Bayreuther), 32. Činachov (Nyquist, Clayton)


    St. Louis Blues: Greiss (41. C. Ellis) – Faulk (A), Krug, Bortuzzo, Mikkola, Lyle, Tucker – Tarasenko (A), Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (A), Neighbours – T. Pitlick, Acciari, Walker – Kostin, McGing, Bolduc.
    Trenér: Craig Berube

    Columbus Blue Jackets: Lalonde (30. Čajan) – Bjork, Bean, Sweezey, Bayreuther, Clayton, Berni – Činachov, Rask, Nyquist (A) – Neal, Gaunce, Malatesta – Dumais, J. Dunne, Danforth – Fonstad, O. Sillinger, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Lambert, Luxmore – Jackson, Kovachik

    Diváci: 16 637
    thejrc.org