Florida – Carolina 2:5 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:5 (kon.)
Tampa – Nashville 0:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:5 (kon.) | St. Louis – Columbus 4:2 (kon.)
Vancouver – Seattle 3:4 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
3:4 (3:1, 0:0, 0:2 - 0:1)
Seattle Kraken
Pátek 30.09.2022, 03:30 • Rogers Arena, Vancouver • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:19 Ryan DONATO - 3:4
     
    64:19
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí se vrhli do dalšího útoku, zatímco vyčerpaný RYAN DONATO zůstal lehce za hrou. Jenže to se nakonec ukázalo jako zlomové. Krakeni se ujali kotouče, Borgen okamžitě přehrál na svého parťáka a ten si poradil rychlým blafákem. Zatažený Silovs nedokázal zvednout lapačku dostatečně vysoko a inkasuje rozhodující gól. Seattlu se povedl velký obrat z 1:3 na 4:3, i když utkání by samozřejmě mělo jiné vyznění, kdyby v kleci zůstal Thatcher Demko. I tak je to minimálně pro psychickou pohodu před startem sezony důležité vítězství. Asistence: Will Borgen.
     
    62:14
    Prohrané buly a všechno mohlo být jinak. Cameron Hughes dokázal nachystat pozici pro Poturalského, pak sám těsně minul levou tyčku.
     
    60:06
    Po šesti sekundách mohl rozhodnout Kuzmenko, ale svůj velký večer odmítl vyšperkovat. Hughes mu nachystal tutovou šanci na střelu z první.
    52:33 John HAYDEN - 3:3
     
    52:33
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken teď ale přece jen srovnává. JOHN HAYDEN ukázal obětavost, když se zastal spoluhráčů ve dvou bitkách. A teď je náležitě odměněn i v rámci produktivity. Šanci mu nachystal Cameron Hughes, který neuvěřitelným způsobem zapracoval u mantinelu. Hayden pak vypustil jedovou ránu, která zaplula k levé tyči, aniž by si na ni Silovs sáhnul. Po tragické první třetině se dokázali Krakeni vyškrábat ze dna oceánu a srovnávají stav. Asistence: Cameron Hughes.
     
    48:37
    Matt Tannyson si užil dvacetisekundový pobyt na hřišti a může si sednout zpět na trestnou lavici. U mantinelu trefil soupeře vysokou holí. S takovým počínáním trenéři nebudou spokojení.
     
    46:16
    Nyní si Seattle svou snahu o srovnání komplikuje, Matt Tennyson se dopustil podrážení na Eliasi Petterssonovi.
    44:02 Kole LIND - 3:2
     
    44:02
    Seattle právě vstřelil branku!
    Silovs poprvé inkasuje. Střela z pravé strany z hole Willa Borgena ještě zřejmě prošla tečí a KOLE LIND si našel volný kotouč, který se překulil přes záda maskovaného muže v brankovišti Canucks. Dorážka už byla povinnou záležitostí. Seattle komplikuje cestu Vancouveru za vítězstvím, skóre znovu stáhl na rozdíl jediné branky a bude usilovat o srovnání. Asistence: Will Borgen a Matt Tennyson.
     
    40:01
    Podle informací zámořských reportérů se Michal Kempný ani Joonas Donskoi nevrátili pro třetí třetinu do sestavy Seattlu. Bližší informace tým neprozradil.
     
    40:01
    Lotyš Arturs Silovs dochytá zbytek utkání v brance Vancouveru. Odpočinek tak trenéři dopřávají Thatcheru Demkovi.
     
    38:16
    Ke Kuhlmanovi se slétli Joshua s Ekmanem-Larssonem, přesto se dokázal útočník Krakena prosadit a Morgan Geekie díky něj získal skvělou střeleckou příležitost. Jenže Demko vytahuje další jistý zákrok betonem.
     
    37:09
    Trest pro hráčskou lavici odpyká Linus Karlsson, Vancouver se musí bránit v oslabení.
     
    30:22
    Před publikum předstupuje Martin Jones, brankář, který se nedaleko Rogers Areny narodil. Vystřídal hostujícího Joeyho Daccorda, jenž sice dělal, co mohl, ale na vedení to zdaleka nestačilo.
     
    25:36
    John Hayden ze Seattlu si dnes moc nezahraje. Znovu sundal rukavice, tentokrát si za nepřítele vybral Dakotu Joshuu, který předtím sestřelil právě Kempného. Oba muži si odsedí pět minut za bitku.
    22:31 Joshua tvrdě a čistě srazil Kempného, ten se těžce zvedal.
     
    22:31
    A pozor! Michal Kempný schytal tvrdý náraz od Joshuy u mantinelu. Zůstal ležet na ledě, přičemž známe jeho dlouhý soupis zranění. Naštěstí na střídačku odjel sám, což se zdá být dobrým znamením. Snad bude s českým mazákem všechno v pořádku.
     
    18:28
    Vášně už dávno vzplanuly, Cale Fleury svým krosčekem jen přilévá olej do ohně. Seattle se musí srovnat s dalším oslabením.
     
    16:55
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je tu další gól po rychlé kombinaci. Seattle se zatím marně brání přesilovkám Canucks, tu další využívá TANNER PEARSON po asistenci Andreje Kuzmenka, který tak zapisuje třetí bod během úvodní periody. Na gólu se podílel znovu také J.T. Miller jako druhý asistent. A nevděčnou roli zahrál u branky i Čech Michal Kempný, když při snaze blokovat střelu přizvednul kotouč pod horní tyčku. Asistence: Andrej Kuzmenko a J.T. Miller.
     
    16:17
    Pustili se do sebe dva boxeři. Kyle Burroughs dostává o dvě minuty méně než jeho soupeř John Hayden a Canucks sehrají přesilovku.
     
    13:37
    Po dalším ostřejším souboji, do kterého byl zapojený Cameron Hughes a po právu dostal dvě minuty za hrubost, se na pomstu vydal Oliver Ekman-Larsson. Pro něj jsou to dokonce čtyři trestné minuty a na Seattle čeká další přesilovka.
    12:44 Tye KARTYE - 2:1
     
    12:44
    Seattle právě vstřelil branku!
    To může být velký zlom v příběhu zápasu. Krakeni dostali třetí gól, ale vybrali si správně výzvu, uspěli u videa, dostali přesilovku a ještě se prosazují. Po střele Shanea Wrighta se nenechal odbýt TYE KARTYE, několikrát dorážel a nakonec dokázal puk procpat přes výstroj gólmana Thatchera Demka. Rozdíl ve skóre se snižuje. Asistence: Shane Wright a Ryker Evans.
     
    12:35
    Dosavadní hrdina Canucks Andrej Kuzmenko musí na trestnou lavici kvůli podrážení.
    12:23 Neuznaný gól Vancouveru, v prvním záběru se skrývá ofsajdová situace.
     
    12:23
    Branka po teči Eliase Petterssona platit nebude. Trenér Dave Hakstol si okamžitě vybral svou výzvu, video mu dalo za pravdu. Oliver Ekman-Larsson překročil s pukem modrou čáru, takže následná akce už byla mimo rámec pravidel. Pokračuje se za stavu 2:0.
    09:56 Andrej KUZMENKO - 2:0
     
    09:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Boží kombinace! Canucks se nakonec využití početní převahy dočkali, druhý zářez v utkání přidává ANDREJ KUZMENKO. Tentokrát to měl ještě jednodušší, když se k němu dostal kotouč přes osu Hughes – Miller – Pettersson, zívala před ním prázdná klec. Kraken nevstoupil do utkání ideálně a ztrácí už dvě branky, hosté potřebují zabrat. Asistence: Elias Pettersson a J.T. Miller.
     
    08:08
    Při obranné činnosti si držením pomohl Shane Wright. Odpyká si dvě minuty na trestné lavici.
    06:24 Seattle byl hlavně díky Johna Haydena blízko srovnání.
     
    06:24
    Nejlepší šance v utkání pro Krakeny. John Hayden nejprve nebezpečně tečoval, po zákroku Demka ještě dorážel, ale jeho snaha nekončí brankou. Stejně jako následná střela do betonu.
    02:51 Andrej KUZMENKO - 1:0
     
    02:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Výtečná kombinace Canucks, kteří si otevírají cestu k první trefě v utkání. Na mantinelu nalepený Quinn Hughes dokázal nalákat tři Krakeny a v nejlepší možný moment předal kotouč do jízdy ANDREJE KUZMENKA. Rychle letící rána skončila bezpečně v kleci, Kuzmenko zamířil k levé tyči a nedal Daccordovi prostor na reakci. Vancouver se ujímá vedení v utkání. Asistence: Quinn Hughes a Elias Pettersson.
     
    00:13
    Za přihrávkou se sice vrhnul Conor Garland, ale nedokázal překročit modrou čáru v rámci pravidel. Pak se ovšem dostal do křížku s Čechem Michalem Kempným, kterého zcela zbytečně atakoval. Obránce ve službách Krakenů mu strhl helmu. Oba dostávají dvě minuty za hrubost.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 3. Kuzmenko (Q. Hughes, Pettersson), 10. Kuzmenko (Pettersson, Miller), 17. Pearson (Kuzmenko, Miller) – 13. Kartye (Wright, Evans), 45. Lind (Borgen, Tennyson), 53. Hayden (C. Hughes), 65. Donato (Borgen)


    Vancouver Canucks: Demko (41. Silovs) – Ekman-Larsson, Q. Hughes, DeKeyser, Poolman, Rathbone, Burroughs – Pearson, Miller, Garland – Kuzmenko, Pettersson, Karlsson – Joshua, Aman, Höglander – Di Giuseppe, Dries, Lockwood
    Trenér: Bruce Boudreau

    Seattle Kraken: Daccord (31. Jones) – Evans, Borgen, Kempný, Fleury, Olofsson, Tennyson, Seppälä – Donato, Wright, Kuhlman – Donskoi, Geekie, Lind – C. Hughes, True, Hayden – Kartye, Poturalski, Poganski
    Trenér: Dave Hakstol
    thejrc.org