Přerov – Pardubice B 4:3 (po pr.) | Slavia – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Kolín – Frýdek-M. 2:5 (kon.)
Sokolov – Vsetín 3:2 (kon.) | Litoměřice – Jihlava 5:3 (kon.) | Třebíč – Zlín 2:1 (kon.)
Prostějov – Šumperk 5:2 (kon.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice B
Sobota 01.10.2022, 17:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:52 David BŘEZINA - 4:3
     
    60:52
    Přerov právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Pardubice si z Přerova odvezou pouze bod! V prodloužení hráli s kotoučem pouze hráči ve žlutém, kteří v čase 60:52 slaví další domácí vítězství! Robert Černý řídil přechod do útoku, sjel si obloučkem blíže k brance a od betonu Kloučka dostal puk na bekhend DAVIDA BŘEZINY! Ten jemným přiklepnutím do odkryté branky rozhoduje o osudu dnešního utkání! Asistence: Robert Černý, Zdeněk Okál.
     
    60:18
    Rychlá akce Zubrů! Jakub Svoboda se nabídl před branku, prudký pas ale nedokázal zpracovat!
    58:12 Lukáš ENDÁL - 3:3
     
    58:12
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Sporně odpískaný icing Přerova vrací Pardubice do hry o body, využily totiž powerplay bez brankáře! Na vhazování před Postavou hráči Dynama uspěli, ustálili si svá postavení a sehráli kombinaci, která jim dnes už jednou vyšla. Matýs křižnou přihrávkou našel hokejku LUKÁŠE ENDÁLA, jenž zakončoval do odkryté části branky! Asistence: Ondřej Matýs, Tomáš Kaut.
     
    53:47
    Dnešní nezáživnou hokejovou podívanou naštěstí alespoň občas rozčísne nějaká zajímavá příležitost. Pardubičtí měli velmi dobrou příležitost, když se Postava ocitl v ne zcela brankářské pozici, ze které musel řešit sraženou střelu letící do jeho branky. I vsedě však dokázal velmi dobře zareagovat!
     
    49:38
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Svoboda – 2 min., podrážení.
     
    49:25
    Jan Svoboda díky fotbalové přihrávce prchal do brejku, ve kterém se dobře zasekl a přesně našel hůl Davida Březiny! Prodleva mezi pasem a střelou však byla příliš dlouhá nato, aby se Klouček nestihl přemístit.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Michal Pochobradský – 2 min., podrážení.
     
    44:58
    Konečně nějaký zajímavý moment po pěti minutách třetí třetiny. Jakub Svoboda byl pořádně rozjetý podél levého mantinelu a dobře věděl, že Bučko mu nebude moci zabránit. Hostujícího beka obkroužil a nasunul se až před Kloučka, kterého si položil, následně však zakončil pouze do jeho betonu!
     
    39:20
    Přerov mohl znovu odskočit do dvoubrankového vedení! David Březina řídil brejk, který se zdálo, že bude zakončen střelou, namísto toho však šikovně přihrál přes obránce Chrobočkovi. Domácí bek na puk sice dosáhl, přistrčením jej ale poslal pouze vedle Kloučkovy branky!
    38:26 Jakub LICHTAG - 3:2
     
    38:26
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    A Dynamo znovu poměrně rychle využívá přesilovou hru! Ta sice ze startu vypadala špatně, Zubři totiž dokázali dvakrát vyhodit. Třetí pokus o nastěhování se do pásma už však hostům vyšel a puk se jako blesk z čistého nebe objevil za zády Postavy, jenž ani v tomto případě neměl žádnou možnost zakročit. Endálův odražený kotouč totiž do odkryté branky dorazil JAKUB LICHTAG. Asistence: Lukáš Endál, Ondřej Matýs.
     
    37:47
    Ať se Dynamo snaží jak chce, jeho herní projev nepůsobí příliš pozitivně. Postavovu branku dokáže ohrozit pouze z ojedinělých příležitostí a za celý zápas Zubry nedokázalo dostat pod větší tlak. Na domácích je vidět náskok ve zkušenosti, sehranosti a také kvalitě, Pardubice však nyní dostanou příležitost si reputaci napravit. Podruhé v této třetině usedne na trestnou lavici Antonín Pechanec, jenž obdrží dvě minuty za podrážení.
     
    36:00
    David Březina se dostal do brejku, jeho střela se ale mezi tři tyče nevešla!
     
    33:45
    Na opačné straně z kontru v dobré pozici mířil na vzdálenější tyč Lichtag, Postava si však velmi dobře povyjel a zakročil pravým betonem!
     
    32:22
    Jakub Svoboda v rychlém přechodu do útoku nastřelil vzdálenější tyč Kloučkovy klece!
     
    29:23
    Obrovská šance Tomáše Zemana! Domácí obrana si vůbec nerozuměla, z čehož vyplynula "přihrávka" právě Zemanovi na střelu z prvního doteku! Postava však skvěle zakročil a navazuje na velmi dobrý výkon ze středečního duelu ve Frýdku-Místku.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Martin Bučko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    26:17 Daniel INDRÁK - 3:1
     
    26:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    A jak se rychle využívá přesilová hra teď předvedli také domácí! Klíčovým faktorem byl úspěch na buly a následné rozmístění sil. Od modré čáry vyslal puk směrem ke Kloučkovi Černý, střela se ale ještě zastavila ve skrumáži těl. Její součástí byl však také DANIEL INDRÁK, jenž odražený kotouč pohotově poslal tam, kam chtěl Robert Černý – do Kloučkovy branky. Asistence: Robert Černý, Tomáš Kudělka.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Ondřej Matýs – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    25:54
    Tomáš Zeman se ocitl před přerovskou brankou, sedícího Postavu ale nedokázal překonat! Následné rozmíšce v pásmu domácích rozhodčí rychle utržili přítrž.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Daniel Herčík.
     
    20:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Antonín Pechanec – 2 min., krosček.
    16:58 Jan SVOBODA - 2:1
     
    16:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to je panečku obrat, na který Zubrům stačilo pouhých 25 vteřin! Hned po buly po srovnávacím gólu si do útočného pásma nabruslil JAN SVOBODA, jenž vystřelil zápěstím z levého kruhu. Střela ale Kloučkovi propadla a skončila až v síti za jeho zády! Mladý brankář v brance Pardubic dnes zatím nepředvádí příliš sebejistý výkon. Asistence: Antonín Pechanec, Tomáš Hanák.
    16:45 David CHROBOČEK - 1:1
     
    16:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    A Zubři nyní zase předvedli, jak se na inkasovaný gól rychle odpovídá! Stačilo jim na to pouhých dvanáct vteřin, když DAVID CHROBOČEK nahodil puk od modré čáry, na což Klouček zareagoval pouze smolným vyražením do spoluhráče. Od něj se puk odrazil do odkryté branky, vlastním gólem se tak Pardubice připravují o vedení. Asistence: Jakub Svoboda a Daniel Indrák.
    16:33 Lukáš ENDÁL - 0:1
     
    16:33
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Přerovští hokejisté ani v tomto zápase nebudou prvním skórujícím celkem, béčko Pardubic teď totiž předvedlo reklamu na přesilovku! Po vyhraném buly svůj přehled o hře prokázal Matýs, jenž na levém kruhu nevystřelil, ale našel zcela volného LUKÁŠE ENDÁLA, čerstvou poslu Dynama. Ten se do odkryté klece nemýlil! Asistence: Ondřej Matýs, Jan Zdráhal.
     
    16:18
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká David Dobša.
     
    12:30
    Pechanec po vyhraném buly nastřelil hned prvního hráče, z čehož následně vyplynul únik Pochobradského na Postavu! Už už se pouštěl do kličky, fantasticky mu ale v zakončení zabránil zezadu dojíždějící Dvořák, jenž jeho hůl čistým zákrokem nadzvedl!
     
    12:14
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Jakub Lichtag – 2 min., vražení na hrazení.
     
    09:48
    Zubři dvakrát riskovali za vlastní brankou! Endál tam odvedl dobrou práci, když domácí beky obral o puk a vybojoval pro své nové spoluhráče kotouč. Následně inkasoval tvrdou střelu od modré do masky Michal Postava.
     
    08:52
    První přesilovka zápasu domácím dlouho nevydržela. Už po sedmi vteřinách totiž na kruhu pro vhazování hákoval Ondřej Ševčík. Obdržel tak menší trest na 2 minuty.
     
    08:45
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Tomáš Kaut – 2 min., podrážení.
     
    07:58
    První větší šance Přerova! Klouček dvakrát nejistě zasáhl pouze betonem, čemuž se odkryl prostor pro dorážku Kratochvilovi, ten se však na puk dostal až se zpožděním.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 17. Chroboček (Svoboda I, Indrák), 17. Svoboda III (Pechanec, Hanák), 27. Indrák (R. Černý, Kudělka), 61. Březina (R. Černý, Okál) – 17. Endál (Matýs, Zdráhal), 39. Lichtag (Endál, Matýs), 59. Endál (Matýs, Kaut)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Gréč, Krisl (C), Ševčík, Hanák – Svoboda I, Kratochvil, Indrák – Březina, Pechanec, Okál – Goiš, Macuh, Svoboda III – Ministr, F. Dvořák, Dobša.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Dynamo Pardubice B: Klouček (Nečas) – Bučko, Kolář, Nedbal, Zdráhal (A), Kaštánek, Drtina, Oliva, Kulhánek – Rouha, Matýs, Půhoný – Pavlata, Kaut (C), Lichtag – Endál, Herčík, Pochobradský – Turek, T. Zeman.
    Trenér: David Havíř

    Rozhodčí: T. Veselý, Rapák . O. Veselý, Maňák
    thejrc.org