Neapol – Turín 3:1 (kon.) | Inter – AS Řím 1:2 (kon.) | Empoli – AC Milán 1:3 (kon.)
konec
Empoli FC
1:3 (0:0)
AC Milán
Sobota 01.10.2022, 20:45 • Stadio Carlo Castellani, Empoli • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:56:17)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:10.
     
    Nervy drásající koncovka zápasu mezi Empoli a milánským AC dopadla vítězstvím úřadujícího mistra, který na stadiónu soupeře zvítězil 3:1.

    Dlouhé čekání na úvodní gól střetnutí ukončil v 79. minutě Ante Rebić, jenž využil výborné práce Leãa, po jehož nahrávce uklízel míč do prázdné brány. Domácí se přiblížili cenné remíze ve druhé nastavené minutě, kdy Nedim Bajrami skóroval z volného přímého kopu po faulu na svou osobu, jenže hosté našli síly na odpověď, hned o minutu později vstřelil svůj vůbec první gól v seniorském fotbale Fodé Ballo-Touré. Empoli pochopitelně vrhlo všechny síly do ofenzivy, po nezdařeném rohu a výborném pasu Rebiće upravil z úniku na konečných 1:3 Rafael Leão.

    Svěřenci kouče Pioliho se díky vítězství posunuli v tabulce na třetí místo, na vedoucí Neapol ztrácí tři body. Empoli je čtrnácté se ziskem sedmi bodů.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Rafael LEÃO - 1:3
     
    90+6
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Je to jasné, úřadující mistr získá všechny tři body! Domácí vsadili všechno na jednu kartu. Jenže ztratili balón a do úniku obdržel pas od Anteho Rebiće RAFAEL LEÃO. Portugalec se nenechal dostihnout a gólově zakončil obloučkem přes vyběhnuvšího gólmana.
     
    90+5
    Ještě není konec. Parisiho dlouhé autové vhazování prodloužil Lammers za sebe, Nicolò Cambiaghi se v přehuštěném prostoru k zakončení neprocpal.
    90+3. Fodé BALLO-TOURÉ - 1:2
     
    90+3
    AC Milán právě vstřelil branku!
    To je závěr! Po dlouhém nákopu Parisi trestuhodně vynechal vzdušný souboj s Krunićem. Reprezentant Bosny a Hercegoviny adresoval míč na levou stranu FODÉMU BALLO-TOURÉMU, levý bek z hranice malého vápna zakončil levačkou k pravé tyči mimo Vicariův dosah!
    90+2. Nedim BAJRAMI - 1:1
     
    90+2
    Empoli právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno, domácí jsou blízko cennému bodu proti mistrovi! K rozehrávce volného přímého kopu se postavil sám faulovaný NEDIM BAJRAMI. Zvolil technické zakončení k levé tyči na stranu gólmana. Ciprian Tătăruşanu už byl v pohybu na druhou stranu, takže se nestihl včas srovnat a na balón nedosáhl.
     
    90+1
    Kdy jindy, když ne teď? Ismaël Binnásir srazil k zemi Bajramiho kousek za půlkruhem šestnáctky, k faulu si Alžířan připsal na konto i kartu žluté barvy.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Zničehonic zajímavá příležitost pro Empoli. Po pravé lajně utekl osobnímu strážci Răzvan Marin a pasem na střed vybídl k zakončení Sama Lammerse, jeho pokus z první proletěl vysoko nad břevnem.
     
    88
    Brahim Díaz vyzkoušel z přímého kopu přímé zakončení. Balón mířil na přední, pravou tyč a Vicario měl velké štěstí, že míč proletěl těsně vedle ní.
     
    87
    Zkušenosti prodal Ante Rebić, který se zapřel zády do De Wintera. Frustrovaný domácí stoper se ohnal a lehce soupeře trefil, píská se další faul.
     
    86
    Hosté kouskují hru, což jim za současné situace vyhovuje. Navíc získávají fauly na sebe, nemusí tedy ani faulovat sami.
     
    85
    Alžírský reprezentant Ismaël Binnásir skvěle přečetl úmysl Nedima Bajramiho hrát dlouhou nahrávku po levé lajně, míč odvrátil do zámezí.
     
    84
    Parisim rozehranou standardku Mattia Destro prodloužil na Sama Lammerse, který i přes velkou snahu nezvládl zakončit přes Balla-Tourého.

    Milan Huppert

    Branky: 90+2. Bajrami – 79. Rebić (Leão), 90+3. Ballo-Touré (Krunić), 90+6. Leão (Rebić)

    Karty:   26. Haas (EMP), 56. De Winter (EMP), 61. Luperto (EMP) – 24. Kjaer (ACM), 90+1. Binnásir (ACM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:10.
    Empoli FC: Vicario – Stojanović, De Winter, Luperto (C), Parisi – Haas (82. Cambiaghi), Grassi (45+2. Marin), Henderson (58. Bajrami) – Pjaca (58. Bandinelli) – Satriano (82. Destro), Lammers.
    Náhradníci: Perisan, Ujkani – Walukiewicz, Cacace, Degl'Innocenti, Fazzini, Ebuehi, Guarino, Ekong, Baldanzi.

    Trenér: Paolo Zanetti

    AC Milán: Tătăruşanu – Calabria (C) (39. Kalulu), Kjaer (72. Dest), Tomori, Ballo-Touré – Tonali, Binnásir – Saelemaekers (33. Krunić), De Ketelaere (73. Díaz), Leão – Giroud (73. Rebić).
    Náhradníci: Mirante, Jungdal – Pobega, Lazetić, Thiaw, Bakayoko, Adli, Vranckx, Gabbia.

    Trenér: Stefano Pioli

    Rozhodčí: Aureliano – Rossi, Di Gioia
    thejrc.org