Nashville – Tampa 7:1 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 3:6 (kon.)
Detroit – Washington 0:2 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
Vegas – San Jose 3:7 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Boston – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Florida 4:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
7:1 (3:0, 1:0, 3:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 01.10.2022, 00:00 • Bridgestone Arena, Nashville • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:33 Zach SANFORD - 7:1
     
    46:33
    Nashville právě vstřelil branku!
    Zdá se, že Hagel svou trefou probudil daleko většího predátora, než si uměl představit. Domácí střelecká listina se znovu rozšiřuje po zásahu ZACHA SANFORDA, který zůstal trestuhodně nepokrytý na středu útočného pásma a zacílil přesně do pravého horního růžku. Na světě je sedmá trefa Predators a schyluje se k vysokému debaklu. Asistence: Jeremy Lauzon a Mark Jankowski.
    45:09 Matt DUCHENE - 6:1
     
    45:09
    Nashville právě vstřelil branku!
    Vypadá to na gólové hody v poslední části zápasu. Neuběhla ani minuta a MATT DUCHENE odpovídá na inkasovanou branku svou druhou trefou. Naháněná se spoluhráčem Tannerem Jeannotem tak pokračuje, prvně jmenovaný má v tuto chvíli už pět bodů. Absolutorium zaslouží také Granlund, který nevzdal nerozhodné buly. Forsberg okamžitě přehrál na pravé křídlo, kde už Duchene mířil přesně. Asistence: Filip Forsberg a Mikael Granlund.
    44:11 Brandon HAGEL - 5:1
     
    44:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přichází poměrně rychlé snížení. Tři hráči zůstali ležet v prostoru těsně před brankářem Juusem Sarosem, čehož dokonale využil BRANDON HAGEL. Poté, co se k němu dostal kotouč, zamířil do levého růžku a nemilosrdně zasáhl svůj cíl. Saros sice zvedal svou pravou ruku, ale už to byla zbytečná snaha o odvrácení pohromy. Nashville přichází o čisté konto. Bez asistence.
    42:26 Tanner JEANNOT - 5:0
     
    42:26
    Nashville právě vstřelil branku!
    Dominance Predators pokračuje, nadále řádí také TANNER JEANNOT, který nyní předvedl naprosto exkluzivní teč. Nahozený kotouč k němu nasměřoval Alexandre Carrier, Jeannot nebyl nikým atakován a z Alnefelta si udělal dobrý den. Jedná se o čtvrtý bod důrazného útočníka v tomto utkání a Tampa nakoupila takzvaného bůra. Asistence: Alexandre Carrier a Matt Duchene.
    37:11 Matt DUCHENE - 4:0
     
    37:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nejen Jeannot, ale také MATT DUCHENE prožívá velký večer a přidává třetí bod. Po krátkém přisunutí v podání Jeremyho Lauzona se vynikající střelec s ničím dlouho nerozmýšlel a zamířil ke vzdálenější tyči. I když Alnefelt musel jeho záměr tušit, rána byla velice prudká a přesná, takže švédský muž s maskou neměl nárok a z utkání se pomalu stává domácí exhibice. Asistence: Jeremy Lauzon a Filip Forsberg.
    18:21 Colton SISSONS - 3:0
     
    18:21
    Nashville právě vstřelil branku!
    Znovu se projevuje velký rozdíl ve kvalitě soupisek obou dnešních soupeřů. Zbytečná ztráta Lightning vedla k rychlému výpadu Nashvillu, kdy Tanner Jeannot připravil další gól a zapisuje si už třetí bod v první periodě. Jeho přihrávku bez okolků využil COLTON SISSONS, jehož prudká rána prosvištěla do sítě, aniž by si na ni Alnefelt sáhnul. Je to 3:0. Asistence: Tanner Jeannot.
    07:00 Alexandre CARRIER - 2:0
     
    07:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka, druhá trefa. ALEXANDRE CARRIER využil hustého provozu před Hugem Alnefeltem, nahodil směrem na branku Bolts a se štěstím propasíroval kotouč do sítě. I když Alnefelt dokázal střelu zpomalit, touš se pomalu došoural za brankovou čáru. To není ideální začátek tohoto přípravného klání pro poslední finalisty NHL. Asistence: Matt Duchene a Tanner Jeannot.
     
    05:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Rychlá kombinace v přesilové hře a domácí se dostávají do vedení. Kotouč na druhou stranu hrací plochy přehrál Matt Duchene, Forsberg prakticky z první pokračoval a TANNER JEANNOT už měl jednoduchou pozici před prázdnou klecí. Využitá početní převaha znamená úvodní gól zápasu. Tampa zatím nepůsobí nejživějším dojmem. Asistence: Filip Forsberg a Matt Duchene.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 6. Jeannot (Forsberg, Duchene), 7. Carrier (Duchene, Jeannot), 19. Sissons (Jeannot), 38. Duchene (Lauzon, Forsberg), 43. Jeannot (Carrier, Duchene), 46. Duchene (Forsberg, Granlund), 47. Sanford (Lauzon, Jankowski) – 45. Hagel


    Nashville Predators: Saros (Cooley) – Lauzon, Fabbro, Borowiecki, Carrier, Del Gaizo, Wilsby – Forsberg, Granlund, Duchene – Trenin, Sissons, Jeannot – C. Smith, Glass, Tolvanen – Sanford, Jankowski, Tomasino
    Trenér: John Hynes

    Tampa Bay Lightning: Alnefelt (Elliott) – Fleury, Myers, Cole, Perbix, Day, Feist – Koepke, Namestnikov, Colton – Hagel, G. Smith, Maroon – Fortier, Ryfors, Barre-Boulet – MacArthur, Usau, Dureau
    Trenér: Jon Cooper
    thejrc.org