Nashville – Tampa 7:1 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 3:6 (kon.)
Detroit – Washington 0:2 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
Vegas – San Jose 3:7 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Boston – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Florida 4:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:6 (1:3, 1:0, 1:3)
Toronto Maple Leafs
Sobota 01.10.2022, 01:10 • CAA Arena, Belleville • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:03:51)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 39 | Přesilová hra: 1/4 – 1/4 | Trestné minuty: 13 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) – 33 zákroků, 6 OG, úspěšnost 84,6%
    Ilja Samsonov (TOR) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Král (TOR) – 0+1, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 2
    David Kämpf (TOR) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 2

    Tři hvězdy utkání

    1. Nick Robertson (TOR) – 2+1
    2. Victor Mete (TOR) – 1+1
    3. Drake Batherson (OTT) – 1+0
     
    Toronto kralovalo divoké přestřelce v Belleville, Javorové Listy porazily Senátory výsledkem 6:3.

    Hosté si v průběhu první třetiny vybudovali třígólový náskok, který ovšem domácí zvládli stáhnout až na rozdíl jediné branky. Třetí dvacetiminutovce ale zase kralovalo Toronto, když skórovali Denis Malgin, podruhé v utkání se trefil Nick Robertson a zásah zapsal i Justin Holl. Za Senátory v závěrečných vteřinách už jen zmírňoval i tak jednoznačnou porážku Angus Crookshank.

    Svěřenci kouče Keefeho ve čtvrtém přípravném utkání zapsali třetí výhru. Hned tři klání odehráli právě proti Ottawě, kterou dnes porazili podruhé. Senátoři mají z čtyř zápasů bilanci jedné výhry a třech porážek.
     
    Konec zápasu.
    59:44 Angus CROOKSHANK - 3:6
     
    59:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V závěrečných vteřinách Senátoři alespoň mírní porážku. Z pravého kruhu vyslal nenápadnou forhendovou střelu ANGUS CROOKSHANK. Kotouč si našel mezeru mezi Samsonovými betony a doklouzal až za brankovou čáru. Asistence: Dylan Gambrell.
     
    59:23
    Ilja Samsonov působí velmi jistým dojmem. Do jeho brankoviště zametl puk Brady Tkachuk, ruský gólman schoval puk pod levým betonem.
     
    58:36
    Akci dvou proti dvěma domácí nesehráli vůbec dobře. Jayce Hawryluk vyslal příliš prudkou nahrávku na Rourkea Chartiera, jenž si neporadil se zpracováním.
    57:59 Justin HOLL - 2:6
     
    57:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí vybojovali buly v útočném pásmu, kouč Smith se proto rozhodl pro odvolání Forsberga na střídačku. Jenže buly vyhrál Logan Shaw a JUSTIN HOLL poté zvládl přes celé hřiště trefit odkryté cílové zařízení. Asistence: Logan Shaw.
    57:30 Nick ROBERTSON - 2:5
     
    57:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nejlepší hráč zápasu? Bezesporu NICK ROBERTSON! Tento křídelník na sebe znovu upoutal hlavní pozornost, když nejprve vybojoval útočné pásmo, načež si našel puk mezi kruhy, získal nad ním plnou kontrolu a zápěstím jej nasměroval k levé tyči mimo Forsbergův dosah. Asistence: Nicolas Aube-Kubel a William Villeneuve.
     
    57:02
    Od modré čáry nahazoval Justin Holl. Anton Forsberg měl na kus černé gumy velmi dobrý výhled, proto ho s přehledem skryl ve výstroji. Vzápětí následuje vyloučení. Ottawě komplikuje snahu alespoň o kontaktní gól Nick Holden, který je poslán na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    56:52
    Pontus Holmberg si věřil do souboje jeden na jednoho s Arťomem Zubem. Od levého mantinelu zkusil kličku do středu, tu ruský obránce vystihl.
     
    56:24
    V momentě, kdy už probíhala hra pěti proti pěti, dostal do levého kruhu nahrávku úplně volný domácí kapitán Brady Tkachuk, zakončení do horní poloviny brány Samsonov odrazil vyrážečkou do bezpečí.
     
    55:46
    Znovu v akci Nick Robertson, jenž zachytil chybnou rozehrávku brankáře Forsberga. Pokusil se o obtočení brány, jenže v klíčový okamžik ztratil stabilitu.
     
    55:03
    Až s končící první minutou početní převahy si Toronto vytvořilo tlak. Filip Král posunul kotouč na Nicka Robertsona. Američan dojel do pravého kruhu, odkud vypálil do prvního obránce.
     
    54:10
    Mimo dění hry nesmyslně fauloval Jaye Hawryluk, který zřejmě pod vlnou jakési frustrace nedovoleně poslal k ledu Steevese.
     
    54:03
    Do úniku obdržel přihrávku Austin Watson. Vyzkoušel bekhendový blafák, Ilja Samsonov kličku soka vystihl a solidně provedenou střelu vyrazil lapačkou.
     
    53:51
    Z velkého úhlu střílel Zach Aston-Reese. Anton Forsberg byl u levé tyče a betonem zabránil nejhoršímu, tedy inkasovanému gólu.
     
    53:06
    Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Zakončení Nicolase Aube-Kubela vyrazil Anton Forsberg před sebe, švédský brankář zvládl pokrýt i dorážku krajana v dresu soupeře Pontuse Holmberga.
     
    52:28
    Tlak Senátorů pokračoval. Josh Norris rychlým pasem vybídl ke skórování Tima Stützleho, ale Samsonov zaznamenal bleskový přesun pro změnu k pravé tyči a i tento pokus pokryl.
     
    52:03
    Do pravého kruhu dostal nabito Josh Norris. V pokleku střílel z první, Samsonov se stihl přesunout k levé tyči a zakročit betonem.
     
    51:17
    Ihned po vhazování získává Ottawa výhodu přesilové hry. Proti pravidlům hrál Justin Holl, rozhodčí beka vyloučili za nedovolené bránění.
     
    51:15
    Thomas Chabot způsobil ránou od modré čáry rozruch v brankovišti hostujícího celku. Ilja Samsonov ovšem zachoval klid a ve změti hokejek si puk našel.
     
    50:43
    Z pravého kruhu střílel na zadní tyč Austin Watson. Už po vystřelení puku bylo jasné, že zamíří výrazně vedle pravé tyče.
     
    50:30
    Senátoři si určitě jsou vědomi, že veškeré zbytky sil musí vrhnout do ofenzivy. Tak se také děje, hokejisté v černých dresech kombinují v útočném pásmu.
    49:00 Denis MALGIN - 2:4
     
    49:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina získává vedení o dva góly! Filip Král posunul po modré čáře puk na Nicka Robertsona, jehož rána zazvonila na tyčku a puk zůstal za zády dezorientovaného Forsberga. Za brankovou čáru puk poslal pohotovou dorážkou DENIS MALGIN. Asistence: Nick Robertson a Filip Král.
     
    48:36
    Bobby McCann na sebe navázal dva protihráče, načež zkusil žabičku na Semjona Der-Argučinceva, ruského útočníka zradilo zpracování.
     
    48:26
    Justin Holl se vydal na útočný výlet. Zpoza brány hledal naslepo Davida Kämpfa, jehož příkladně pokryl Boucher.
     
    47:46
    Na druhou stranu se vydal Dylan Gambrell. Ani on nebyl úspěšný, odvážný průnik mezi dvěma protihráči mu dle očekávání nevyšel.
     
    47:23
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Zach Aston-Reese. Čistým hitem protihráči vystavil stopku Thomas Chabot.
     
    46:40
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Austin Watson je zpět na hrací ploše, neúspěšně se pokusil převzít nahrávku od Stützleho.
     
    46:12
    Alespoň na chvíli Javorové Listy útočné pásmo přeci jen získaly. William Villeneuve dostal nabito do levého kruhu, místo očekávané střely volil pas na obsazeného Malgina.
     
    45:48
    A trápení v rozehrávce pokračuje. Drake Batherson zpomalil Nicolase Aube-Kubela ještě ve středním pásmu, ten pak způsobil ofsajd.
     
    45:30
    Minuta z přesilovky je minulostí a Toronto ještě nevybojovalo útočné pásmo. Senátoři naopak zapsali tři úspěšná vyhození.
     
    44:30
    Ottawa míří do čtyř. Ve střední třetině si nedovoleným způsobem pomohl Austin Watson, Denise Malgina zastavil přidržením.
     
    44:01
    Chybnou rozehrávku Jacoba Bernarda-Dockera vystihl Bobby McMann. Vyjel před bránu Forsberga, odkud jej bekhendovým pokusem trefil do levého betonu.
     
    43:34
    Ottawa neuspělo a Toronto rychle otočilo na druhou stranu. Masrhall Rifai se zkusil procpat za soupeřovu svatyni, v tom mu zabránil Maxence Guenette.
     
    43:22
    Thomas Chabot vyčkal za vlastní bránou na vystřídání, spoluhráče gestikulací pravou rukou ještě stihl popohnat. Poté si jako cíl rozehrávky zvolil Anguse Crookshanka.
     
    42:45
    Po levém křídle směřoval do příležitosti Alex Steeves, křižný pokus k levé tyči schoval Anton Forsberg v lapačce.
     
    42:19
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Ilja Samsonov. Před forčekujícím Boucherem posunul kotouč na osamoceného Villeneuvea.
     
    41:39
    Pravé křídlo elitní lajny Senators Drake Batherson si chtěl kus černé gumy stáhnout na střed, puk mu čistým způsobem vypíchl Bobby McMann.
     
    41:12
    Victor Mete vyzkoušel dlouhou nahrávku na Pontuse Holmberga, který na touš nedosáhl. A protože k hracímu předmětu měl nejblíže Arťom Zub, tak rozhodčí odpískal icing.
     
    40:35
    Přečíslení Toronta tří proti dvěma skončilo ještě před zakončením Denise Malgina, domácí brány vyhodil z původního postavení Thomas Chabot.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Ottawa určitě nedá kůži lacino. Dva góly z tříbrankové manka už vymazala, ke srovnání zbývá poslední krok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla jediný gól, o který se postarali domácí Senátoři, ti tak jsou zpět už jenom o jednu branku. Ve 30. minutě skóroval Drake Batherson, jenž v mezikruží zakončoval skvěle sehranou přesilovkovou kombinaci. Domácí hokejisté byli ve druhé třetině lepším týmem, třetí část tak slibuje dramatickou podívanou, Toronto čeká velká dřina s udržením náskoku.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Ilja Samsonov nebyl při rozehrávce za vlastní bránou vůbec jistý. Souboj o puk nechal napospas hokejistům a rychle se vydal zpátky do brány, Brady Tkachuk naštěstí pro něj nezvládl bránu obtočit a zasunout touš do odkryté pravé poloviny svatyně.
     
    39:00
    Přesilová hra Ottawy je minulostí. Do hry se navrátivší David Kämpf zamířil na střídačku, na led pustil Švéda Pontuse Holmberga.
     
    38:34
    Hosté dokonce zahrozili ve čtyřech. Bobby McMann tělem odmítl protihráče, aby ve finále akce vypálil z pravého kruhu na přední tyč, kde byl připravený Forsbergův levý beton.
     
    38:22
    Ani přesilová hra Senátorů zatím není vůbec povedená. Ilja Samsonov během ní ještě zasahovat nemusel, hosté nyní vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    37:58
    Za bránou soupeře Drake Batherson přetlačil Vitora Meteho, jenže bekhendovou přihrávku naslepo adresoval pouze protihráči Aube-Kubelovi.
     
    37:20
    Byl to právě Tim Stützle, kdo se snažil připravit gól pro Joshe Norrise, křižný pas k levé tyči hostující svatyně ovšem zvládl zblokoval Justin Holl.
     
    36:56
    Filip Král už na trestné lavici seděl, nyní na ni usedl i jeho krajan David Kämpf. Centr Toronta podrazil do šance směřujícího Stützleho.
     
    36:38
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Parker Kelly. Dojel až do kruhy, odkud vyslal tvrdou forhendovou ránu těsně vedle bližší tyče.
     
    36:20
    Početní převaha Maple Leafs je minulostí. Dylan Gambrell je zpátky ve hře a ve středním pásmu hned obral o puk Holla.
     
    35:42
    Torontu se v přesilové hře zatím vůbec nedaří. Pontus Holmberg udělal zbytečnou kličku navíc před modrou čárou, výsledkem je ofsajd.
     
    35:09
    Individuálně zkoušel získat útočné pásmo Nicolas Aube-Kubel. Neuspěl, protože byl zdvojen, do bezpečí puk vyhodil Nick Holden.
     
    34:29
    Rozhodčí přerušili hru poté, co po střetu s Denisem Malginem chvíli zůstal ležet na ledě Josh Norris. Rozhodčí se chvíli radili, nakonec se rozhodli nevylučovat.
     
    34:18
    Premiérovou přesilovou hru si vyzkouší i Toronto. Dylan Gambrell byl nespokojený s postavením Nicka Robertsona před domácí bránou. Dvakrát ho atakoval v rámci pravidel, třetí útok na protihráče už rozhodčí vyhodnotili jako krosček.
     
    33:39
    Na modré čáře si připravil prostor pro střelbu Marshall Rifai. Listinu úspěšných střelců nerozšířil, Anton Forsberg zasáhl pravým betonem.
     
    33:08
    Tim Stützle si udělal menší okružní jízdu, když jízdu zahájil v pravém kruhu a skončil v levé, odkud vyslal křižnou střelu těsně vedle brány.
     
    32:47
    Brady Tkachuk vymyslel skvělou bekhendovou přihrávku mezi kruhy na Joshe Norrise, jenž touš zvládl bekhendem zvednout, ovšem Samsonov si i tak poradil, zakročil lapačkou.
     
    32:26
    Také domácí umí přitvrdit, což ukázal Thomas Chabot, který tvrdým hitem poslal na mantinel Filipa Krále, český obránce s bolestivou grimasou v obličeji zamířil na střídačku.
     
    31:44
    Se zpracováním prudkého pasu si Semjon Der-Argučincev neporadil, kus černé gumy pouze protečoval do útočného pásma.
     
    31:06
    Z velkého úhlu střílel Wayne Simmonds. Anton Forsberg byl přilepený u své pravé tyčky, změnu stavu v tomto případě nepřipustil.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Ottawa se definitivně oklepala z tří úderů soupeře během dvou minut. Postupně náskok stahuje, ztrácí jediný gól.
    29:29 Drake BATHERSON - 2:3
     
    29:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři už ztrácí jediný gól! Tlak domácích pokračoval a kýžený výsledek se dostavil. Josh Norris kvedlal s pukem v pravém kruhu, aby nakonec nahrál k levé tyči kapitánovi Bradymu Tkachukovi, který z první poslal touš mezi kruhy na DRAKEA BATHERSONA, pravé křídlo elitní lajny vypálilo nechytatelně do pravého horního růžku. Asistence: Brady Tkachuk a Josh Norris.
     
    29:14
    Před prázdnou bránu dostával kotouč Josh Norris, poskakující hrací předmět ovšem centr elitní lajny promáchl. Vzápětí střílel Thomas Chabot z pravého kruhu pouze do Samsonova.
     
    28:57
    Ottawa si vyzkouší přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Zach Aston-Reese, jenž v útočném pásmu krosčekem poslal na mantinel Holdena.
     
    28:36
    Skóre zůstává nezměněno i po dělovce Kristinse Rubinse od modré čáry, puk pouze rozezvučel plexisklo za hostující bránou.
     
    28:03
    Čtvrtý gól Maple Leafs měl na hokejce Mac Hollowell. Čtyřiadvacetiletý obránce podpořil ofenzivu a dostal nahrávku před gólmana, jemuž udělal bekhendový blafák, Anton Forsberg ovšem zvládl zakročit vyrážečkou.
     
    27:46
    Ruský útočník Semjon Der-Argučincev zkontroloval situaci kolem sebe a po pravém mantinelu posunul hru na Andersona. Toronto pokračuje v útočném pásmu.
     
    27:29
    Mac Hollowell s jistotou pohlídal za zády Austina Watsona, rozhodčí odpískal zakázané uvolnění a vrátil hru před Antona Forsberga.
     
    26:43
    Na modrou dostal nabito William Villeneuve, jenže mu nevyšlo zpracování, takže ze slibné příležitosti ve výsledku nebylo nic.
     
    26:30
    Pod tlakem Thomas Chabot zacouval do obranného pásma. V tomto prostoru měl větší prostor k rozehrávce, vybral si Arťoma Zuba.
     
    25:59
    Středem nabral velkou rychlost Brady Tkachuk. Vypálil svižnou ránu přes bránícího Holla, kotouč proletěl těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    25:29
    Cesta Drakea Bathersona po levém mantinelu skončila ještě ve středním pásmu, de ho čistým způsobem přišpendlil na mantinel Filip Král.
     
    24:56
    Wayne Simmonds opět ukázal výbornou fyzickou hru, když ustál souboj s dvěma protihráči, aby následně nabil mezi kruhy Shawovi, který vypálil nad břevno.
     
    24:11
    Parker Kelly v rychlostním souboji porazil Justina Holla, ale vzápětí jej zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího signalizující postavení mimo hru.
     
    23:41
    Jako další se o snížení pokusil Dylan Gambrell. Ani on neuspěl, Ilja Samsonov jeho pokus ze zápěstí bezpečně ukryl v lapačce.
     
    23:23
    Hra má spád. Drake Batherson nabídl kus černé gumy mezi kruhy Timu Stützlemu, který vystřelil vedle levé tyče.
     
    22:55
    Protože Guenette lehce tečoval vyhození Kellyho, tak se nepískalo zakázané uvolnění. Ilja Samsonov musel hrát, touš posunul k hokejce Hollowella.
     
    22:24
    Justin Holl chyboval a do velké příležitosti směřoval Jake Lucchini. Kotouč nabízel před prázdnou bránu Chartierovi, ale skvěle zakročil Ilja Samsonov, jenž pas zastavil levým betonem!
     
    21:50
    Početní převaha Ottawy je minulostí. Filip Král je zpátky na ledové ploše, okamžitě se vydává pomoci spoluhráčům a do defenzivy.
     
    21:12
    Senátoři rychle získali útočnou třetinu, ale stejně tak rychle o ni přišli. Nick Robertson vyhodil kus černé gumy po pravém mantinelu.
     
    20:48
    Ve vlastním oslabení si zahrál i domácí gólman Anton Forsberg, který vyrazil za úspěšným vyhozením Malgina. Jako cíl rozehrávky si vybral Chabota.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Senátoři do ni vstupují v přesilové hře, v závěru úvodního dějství byl totiž vyloučen Filip Král.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:09.
     
    První třetina zápasu mezi Ottawou a Torontem rozhodně nenudila. Padly hned čtyři góly, přičemž dvougólovým náskokem disponují hosté. Svěřenci kouče Keefeho všechny trefy vměstnali do rozmezí dvou minut, postupně se prosadili Nick Robertson, Nicolas Aube-Kubel a Victor Mete. Hra se posléze vyrovnala a v poslední minutě první části se domácí zásluhou Parkera Kellyho dočkali snížení.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ještě před sirénou oznamující konec první třetiny je tu vyloučení, menší dvouminutový trest za hákování vyfasoval český obránce Filip Král.
    19:33 Parker KELLY - 1:3
     
    19:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V závěru úvodního dějství evidujeme snížení Senátorů. Za bránu se vydal Ilja Samsonov, ale puk nezastavil. Ruský gólman se stihl vrátit do brány, ale v ne úplně ideálním postoji nedokázal zastavit střelu PARKERA KELLYHO, jehož pasem zpoza brány našel Gambrell. Asistence: Dylan Gambrell a Thomas Chabot.
     
    19:24
    Hit na Chabota se rozhodl pomstít Austin Watson, jenž vyzval Waynea Simmondse k bitce. Neobstál, zkušený čtyřiatřicetiletý Kanaďan soupeři uštědřil pár ran, aby jej nakonec i úspěšně povalil na led. Oba hokejisté inkasovali pětiminutový trest za bitku.
     
    18:54
    V tlaku pokračuje i druhá útočná lajna Maple Leafs. David Kämpf našel v pravém kruhu Aube-Kubela, rána z první proletěla těsně nad břevnem.
     
    18:09
    Blízko druhému gólu v utkání byl Nick Robertson. Do mezikruží obdržel výbornou přihrávku od Holla, dvacetiletý Američan puk nasměroval do pravé tyčky!
     
    17:53
    V hledišti to jenom zahučelo poté, co si Wayne Simmonds v středním pásmu počkal na Thomase Chabota a atakoval ho tvrdým, ale čistým hitem. Domácí bek hit ztěžká rozdýchává na střídačce.
     
    17:20
    Akci domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Výsledkem nedorozumění mezi Drakem Bathersonem a Joshem Norrisem bylo postavení mimo hru.
     
    16:47
    Nicolas Aube-Kubel prodloužil Královu nahrávku pouze k Thomasi Chabotovi, ten si pod tlakem pomohl obloučkem do útočné třetiny.
     
    16:12
    Po zmatcích v předbrankovém prostoru Maple Leafs s volného hracího předmětu všiml Ilja Samsonov a bez problémů ho přikryl lapačkou.
     
    15:46
    Ottawa opět vybojovala pevnou pozici v útočné třetině. Od modré čáry vyslal ostrou ránu Jacob Bernard-Docker, touš prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    15:22
    Hostující brankář Ilja Samsonov v brankovišti podklouzl, čehož si ale Thomas Chabot nevšiml a podstoupil neúspěšný souboj s Victorem Metem.
     
    14:47
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Brady Tkachuk vůbec dobře, rozjetému Joshovi Norrisovi adresoval přihrávku za brusle.
     
    14:12
    Ilja Samsonov zatím nic složitého řešit nemusel. I teď měl snadnou práci po nahození Joshe Norrise, na rozehrávku si netroufl.
     
    13:54
    Po souboji ve středním pásmu, který obstarali Brady Tkachuk a Filip Král, puk vyletěl mimo hrací plochu. Buly proběhne u modré čáry domácího celku.
     
    13:18
    S chutí hrající Nick Robertson pod tlakem Bathersona udržel útočné pásmo. Bekhendem přihrál o pravého kruhu Pontusovi Holmbergovi, rána z první skončila v boční síti.
     
    12:38
    Domácí brankář vypomohl Thomasi Chabotovi, když se vydal za bránu rozehrát a přes forčekujícího Malgina zvládl rozehrát na Zuba.
     
    12:06
    Jayce Hawryluk protečoval touš do útočného pásma, což byl cíl a čtvrtý útok Senátorů mohl v poklidu odjet na střídačku. Na led naskakuje elitní formace.
     
    11:48
    Wayne Simmonds naznačil střelu, aby následně posunul touš do levého kruhu na Alexe Steevese, jehož dělovku podržel Anton Forsberg ve výstroji.
     
    11:20
    Přes obránce střílel Logan Shaw. Anton Forsberg ukázal solidní reakce a svižnou střelu ze zápěstí zdárně skryl v lapačce.
     
    10:49
    Denis Malgin zkoušel do samostatného úniku poslat Pontuse Holmberga, který však na puk nedosáhl, a ještě se nechal předjet Chabotem. Píská se zakázané uvolnění.
     
    10:24
    Tak uvidíme, zda oddechový čas zastaví kanonádu Toronta, které úvodní vteřiny pojalo lehce vlažněji, po chvíli se ale pořádně rozjelo.
     
    09:49
    Oddechový čas pro tým Ottawa Senators.
    09:45 Victor METE - 0:3
     
    09:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A další studená sprcha pro domácí mužstvo! Po souboji za bránou se kus černé gumy dostal za kruhy k připravenému VICTOROVI METEMU, ten ostrou jedovkou nedal Forsbergovi šanci na včasnou reakci. Bez asistence.
    08:29 Nicolas AUBE-KUBEL - 0:2
     
    08:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Náskok Javorových Listů už čítá dvě branky! Přečíslení tří proti dvěma bylo sehráno na jedničku. David Kämpf nejprve posunul na Aube-Kubela, ten ještě vylepšil pozici pro Astona-Reese. Forhendovou střelu Forsberg pouze vyrazil za sebe, za jeho záda hrací předmět bekhendem nasměroval dorážející NICOLAS AUBE-KUBEL. Asistence: Zach Aston-Reese a David Kämpf.
    07:54 N. ROBERTSON - 0:1
     
    07:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Vedoucí gól střílí Toronto! Guenettemu se nepodařilo vyhodit, čehož využil Denis Malgin k nahrávce od levého mantinelu mezi kruhy, kde si NICK ROBERTSON zpracoval puk, aby jej následně nasměroval zápěstím neomylně do pravé šibenice. Gólman Forsberg toho přes Zuba s Holmbergem moc neviděl. Asistence: Denis Malgin a Victor Mete.
     
    07:22
    Do rozehrávky hostujícího mužstva se zapojil i gólman Ilja Samsonov, který za bránou zastavil nahození, po levém mantinelu si pak vybral Filipa Krále.
     
    06:52
    Wayne Simmonds si hodil puk mezi dva protihráče, volný kotouč potom nejrychleji dojel jeho kolega Logan Shaw. Zadovka na Steevese mu nevyšla.
     
    06:22
    Ve středním pásmu poslal kus černé gumy mimo hrací plochu Pontus Holnberg, učinil tak před dotírajícím Thomasem Chabotem.
     
    05:37
    Vysoké nahození Thomase Chabota neudržel Ilja Samsonov ve výstroji, puk pouze vyrazil za bránu. Tlak Ottawy pokračuje.
     
    05:11
    Po sraženém nahození Rubinse se zdálo, že by do odkryté levé části brány mohl zakončovat Drake Batherson, před nosem mu touš odpálil Justin Holl.
     
    04:50
    Nicolas Aube-Kubel od modré čáry cíleně nahazoval na teč. Nikdo ze spoluhráčů se pobídky neujal, touš pro sebe zpracoval Arťom Zub.
     
    04:12
    V pravém kruhu si na přihrávku počkal Wayne Simmonds. Dostal od Shawa pas přesně do hokejky, bekhendové zakončení pod břevno Forsberg zastavil levým ramenem.
     
    03:36
    Jako další se o slovo přihlásil Joey Anderson. Ani on Forsberga příliš nevystrašil, z ostrého úhlu zakončoval přímo do středu brány.
     
    03:02
    Od modré čáry nahazoval z levé strany na bránu soupeře Marshall Rifai, pozorný Anton Forsberg vyrazil touš pravým betonem.
     
    02:45
    Snaha o rychlý protiútok skončila zakázaným uvolněním. Kristians Rubins přecenil rychlostní schopnosti Parkera Kellyho.
     
    02:27
    Příliš dlouho avizovanou nahrávku na modrou čáru vystihl Alex Steeves. Sám se vydal na zteč, kličkou na pozičně dobře hrajícího Guenettea nevyzrál.
     
    01:54
    Jake Lucchini nahodil za bránu soupeře, kde si kus černé gumy dojel Rourke Chartier, sám proti dvěma ovšem dle očekávání neuspěl.
     
    01:21
    Po levém mantinelu nabral rychlost Wayne Simmonds. V jednu chvíli ztratil nad pukem kontrolu, takže musel zpomalit, z úhlu posléze trefil výstroj Forsberga.
     
    00:34
    Senátoři se daleko nedostali. Na druhou stranu se hnal David Kämpf, tomu ovšem nevyšla klička proti obránci Nicku Holdenovi.
     
    00:10
    Zápas mezi Ottawou a Torontem odstartoval! Úvodní buly patřilo domácímu týmu, první útok začíná u Thomase Chabota.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Bibeau) – Zub, Chabot, Bernard-Docker, Holden, Guenette, Rubins – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Boucher, Stützle, Crookshank – Watson, Gambrell, Kelly – Hawryluk, Chartier, Lucchini.
    Trenér: D. J. Smith

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Kallgren) – Holl, Král, Villleneuve, Mete, Hollowell, Rifai – Malgin, Holmberg, N. Robertson – Aube-Kubel, Kämpf, Aston-Reese – Joey Anderson, Der-Argučincev, McMann – Simmonds (A), Shaw, Steeves.
    Trenér: Sheldon Keefe.
     
    Toronto Maple Leafs

    Prokletí Toronta v play-off pokračuje. Javorové Listy obsadili v základní části Východní konference třetí pozici, více bodů nasbírala jenom Florida a Carolina. Ve vyřazovací fázi posléze narazili na Tampu Bay, s níž dovedli sérii do posledního sedmého zápasu, který prohráli těsně 1:2. Svěřenci kouče Keefeho za sebou také mají tři střetnutí v rámci přípravy na novou sezónu. V dvojzápase s Ottawou nejprve vyhráli 4:1, načež prohráli 2:5, Montreal porazili 3:0.
     
    Ottawa Senators

    Hokejisté Ottawy v loňském ročníku nepodávali vyloženě špatné výkony, ale od postupu do play-off zůstali daleko, za osmým Washingtonem zaostali rozdílem sedmadvaceti bodů. V přípravě na novou sezónu Senátoři sehráli tři zápasy s bilancí jednoho vítězství a dvou porážek. Porazili 4:2 Toronto, prohráli 1:4 s Ottawou a 3:5 s Winnipegem.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravného utkání na novou sezónu NHL, u zápasu mezi Ottawou a Torontem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Kelly (Gambrell, Chabot), 30. Batherson (B. Tkachuk, Norris), 60. Crookshank (Gambrell) – 8. N. Robertson (Malgin, Mete), 9. Aube-Kubel (Aston-Reese, Kämpf), 10. Mete, 49. Malgin (N. Robertson, Král), 58. N. Robertson (Aube-Kubel, Villeneuve), 58. Holl (Shaw)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Bibeau) – Zub, Chabot, Bernard-Docker, Holden, Guenette, Rubins – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Boucher, Stützle, Crookshank – Watson, Gambrell, Kelly – Hawryluk, Chartier, Lucchini.
    Trenér: D. J. Smith

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Kallgren) – Holl, Král, Villleneuve, Mete, Hollowell, Rifai – Malgin, Holmberg, N. Robertson – Aube-Kubel, Kämpf, Aston-Reese – Joey Anderson, Der-Argučincev, McMann – Simmonds (A), Shaw, Steeves.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Furlatt, Beach – Shewchyk, Brisebois
    thejrc.org