Nashville – Tampa 7:1 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 3:6 (kon.)
Detroit – Washington 0:2 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
Vegas – San Jose 3:7 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Boston – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Florida 4:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:6 (1:3, 1:0, 1:3)
Toronto Maple Leafs
Sobota 01.10.2022, 01:10 • CAA Arena, Belleville • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Angus CROOKSHANK - 3:6
     
    59:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V závěrečných vteřinách Senátoři alespoň mírní porážku. Z pravého kruhu vyslal nenápadnou forhendovou střelu ANGUS CROOKSHANK. Kotouč si našel mezeru mezi Samsonovými betony a doklouzal až za brankovou čáru. Asistence: Dylan Gambrell.
    57:59 Justin HOLL - 2:6
     
    57:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí vybojovali buly v útočném pásmu, kouč Smith se proto rozhodl pro odvolání Forsberga na střídačku. Jenže buly vyhrál Logan Shaw a JUSTIN HOLL poté zvládl přes celé hřiště trefit odkryté cílové zařízení. Asistence: Logan Shaw.
    57:30 Nick ROBERTSON - 2:5
     
    57:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nejlepší hráč zápasu? Bezesporu NICK ROBERTSON! Tento křídelník na sebe znovu upoutal hlavní pozornost, když nejprve vybojoval útočné pásmo, načež si našel puk mezi kruhy, získal nad ním plnou kontrolu a zápěstím jej nasměroval k levé tyči mimo Forsbergův dosah. Asistence: Nicolas Aube-Kubel a William Villeneuve.
     
    57:02
    Od modré čáry nahazoval Justin Holl. Anton Forsberg měl na kus černé gumy velmi dobrý výhled, proto ho s přehledem skryl ve výstroji. Vzápětí následuje vyloučení. Ottawě komplikuje snahu alespoň o kontaktní gól Nick Holden, který je poslán na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    56:24
    V momentě, kdy už probíhala hra pěti proti pěti, dostal do levého kruhu nahrávku úplně volný domácí kapitán Brady Tkachuk, zakončení do horní poloviny brány Samsonov odrazil vyrážečkou do bezpečí.
     
    54:10
    Mimo dění hry nesmyslně fauloval Jaye Hawryluk, který zřejmě pod vlnou jakési frustrace nedovoleně poslal k ledu Steevese.
     
    54:03
    Do úniku obdržel přihrávku Austin Watson. Vyzkoušel bekhendový blafák, Ilja Samsonov kličku soka vystihl a solidně provedenou střelu vyrazil lapačkou.
     
    53:06
    Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Zakončení Nicolase Aube-Kubela vyrazil Anton Forsberg před sebe, švédský brankář zvládl pokrýt i dorážku krajana v dresu soupeře Pontuse Holmberga.
     
    51:17
    Ihned po vhazování získává Ottawa výhodu přesilové hry. Proti pravidlům hrál Justin Holl, rozhodčí beka vyloučili za nedovolené bránění.
    49:00 Denis MALGIN - 2:4
     
    49:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina získává vedení o dva góly! Filip Král posunul po modré čáře puk na Nicka Robertsona, jehož rána zazvonila na tyčku a puk zůstal za zády dezorientovaného Forsberga. Za brankovou čáru puk poslal pohotovou dorážkou DENIS MALGIN. Asistence: Nick Robertson a Filip Král.
     
    44:30
    Ottawa míří do čtyř. Ve střední třetině si nedovoleným způsobem pomohl Austin Watson, Denise Malgina zastavil přidržením.
     
    36:56
    Filip Král už na trestné lavici seděl, nyní na ni usedl i jeho krajan David Kämpf. Centr Toronta podrazil do šance směřujícího Stützleho.
     
    34:18
    Premiérovou přesilovou hru si vyzkouší i Toronto. Dylan Gambrell byl nespokojený s postavením Nicka Robertsona před domácí bránou. Dvakrát ho atakoval v rámci pravidel, třetí útok na protihráče už rozhodčí vyhodnotili jako krosček.
    29:29 Drake BATHERSON - 2:3
     
    29:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři už ztrácí jediný gól! Tlak domácích pokračoval a kýžený výsledek se dostavil. Josh Norris kvedlal s pukem v pravém kruhu, aby nakonec nahrál k levé tyči kapitánovi Bradymu Tkachukovi, který z první poslal touš mezi kruhy na DRAKEA BATHERSONA, pravé křídlo elitní lajny vypálilo nechytatelně do pravého horního růžku. Asistence: Brady Tkachuk a Josh Norris.
     
    28:57
    Ottawa si vyzkouší přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Zach Aston-Reese, jenž v útočném pásmu krosčekem poslal na mantinel Holdena.
     
    28:03
    Čtvrtý gól Maple Leafs měl na hokejce Mac Hollowell. Čtyřiadvacetiletý obránce podpořil ofenzivu a dostal nahrávku před gólmana, jemuž udělal bekhendový blafák, Anton Forsberg ovšem zvládl zakročit vyrážečkou.
     
    22:24
    Justin Holl chyboval a do velké příležitosti směřoval Jake Lucchini. Kotouč nabízel před prázdnou bránu Chartierovi, ale skvěle zakročil Ilja Samsonov, jenž pas zastavil levým betonem!
     
    19:50
    Ještě před sirénou oznamující konec první třetiny je tu vyloučení, menší dvouminutový trest za hákování vyfasoval český obránce Filip Král.
    19:33 Parker KELLY - 1:3
     
    19:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V závěru úvodního dějství evidujeme snížení Senátorů. Za bránu se vydal Ilja Samsonov, ale puk nezastavil. Ruský gólman se stihl vrátit do brány, ale v ne úplně ideálním postoji nedokázal zastavit střelu PARKERA KELLYHO, jehož pasem zpoza brány našel Gambrell. Asistence: Dylan Gambrell a Thomas Chabot.
     
    19:24
    Hit na Chabota se rozhodl pomstít Austin Watson, jenž vyzval Waynea Simmondse k bitce. Neobstál, zkušený čtyřiatřicetiletý Kanaďan soupeři uštědřil pár ran, aby jej nakonec i úspěšně povalil na led. Oba hokejisté inkasovali pětiminutový trest za bitku.
     
    18:09
    Blízko druhému gólu v utkání byl Nick Robertson. Do mezikruží obdržel výbornou přihrávku od Holla, dvacetiletý Američan puk nasměroval do pravé tyčky!
    09:45 Victor METE - 0:3
     
    09:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A další studená sprcha pro domácí mužstvo! Po souboji za bránou se kus černé gumy dostal za kruhy k připravenému VICTOROVI METEMU, ten ostrou jedovkou nedal Forsbergovi šanci na včasnou reakci. Bez asistence.
    08:29 Nicolas AUBE-KUBEL - 0:2
     
    08:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Náskok Javorových Listů už čítá dvě branky! Přečíslení tří proti dvěma bylo sehráno na jedničku. David Kämpf nejprve posunul na Aube-Kubela, ten ještě vylepšil pozici pro Astona-Reese. Forhendovou střelu Forsberg pouze vyrazil za sebe, za jeho záda hrací předmět bekhendem nasměroval dorážející NICOLAS AUBE-KUBEL. Asistence: Zach Aston-Reese a David Kämpf.
    07:54 N. ROBERTSON - 0:1
     
    07:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Vedoucí gól střílí Toronto! Guenettemu se nepodařilo vyhodit, čehož využil Denis Malgin k nahrávce od levého mantinelu mezi kruhy, kde si NICK ROBERTSON zpracoval puk, aby jej následně nasměroval zápěstím neomylně do pravé šibenice. Gólman Forsberg toho přes Zuba s Holmbergem moc neviděl. Asistence: Denis Malgin a Victor Mete.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Kelly (Gambrell, Chabot), 30. Batherson (B. Tkachuk, Norris), 60. Crookshank (Gambrell) – 8. N. Robertson (Malgin, Mete), 9. Aube-Kubel (Aston-Reese, Kämpf), 10. Mete, 49. Malgin (N. Robertson, Král), 58. N. Robertson (Aube-Kubel, Villeneuve), 58. Holl (Shaw)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Bibeau) – Zub, Chabot, Bernard-Docker, Holden, Guenette, Rubins – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Boucher, Stützle, Crookshank – Watson, Gambrell, Kelly – Hawryluk, Chartier, Lucchini.
    Trenér: D. J. Smith

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Kallgren) – Holl, Král, Villleneuve, Mete, Hollowell, Rifai – Malgin, Holmberg, N. Robertson – Aube-Kubel, Kämpf, Aston-Reese – Joey Anderson, Der-Argučincev, McMann – Simmonds (A), Shaw, Steeves.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Furlatt, Beach – Shewchyk, Brisebois
    thejrc.org