Nashville – Tampa 7:1 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 3:6 (kon.)
Detroit – Washington 0:2 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
Vegas – San Jose 3:7 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Boston – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Florida 4:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:6 (1:3, 1:0, 1:3)
Toronto Maple Leafs
Sobota 01.10.2022, 01:10 • CAA Arena, Belleville • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:03:51)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 39 | Přesilová hra: 1/4 – 1/4 | Trestné minuty: 13 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) – 33 zákroků, 6 OG, úspěšnost 84,6%
    Ilja Samsonov (TOR) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Král (TOR) – 0+1, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 2
    David Kämpf (TOR) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 2

    Tři hvězdy utkání

    1. Nick Robertson (TOR) – 2+1
    2. Victor Mete (TOR) – 1+1
    3. Drake Batherson (OTT) – 1+0
     
    Toronto kralovalo divoké přestřelce v Belleville, Javorové Listy porazily Senátory výsledkem 6:3.

    Hosté si v průběhu první třetiny vybudovali třígólový náskok, který ovšem domácí zvládli stáhnout až na rozdíl jediné branky. Třetí dvacetiminutovce ale zase kralovalo Toronto, když skórovali Denis Malgin, podruhé v utkání se trefil Nick Robertson a zásah zapsal i Justin Holl. Za Senátory v závěrečných vteřinách už jen zmírňoval i tak jednoznačnou porážku Angus Crookshank.

    Svěřenci kouče Keefeho ve čtvrtém přípravném utkání zapsali třetí výhru. Hned tři klání odehráli právě proti Ottawě, kterou dnes porazili podruhé. Senátoři mají z čtyř zápasů bilanci jedné výhry a třech porážek.
     
    Konec zápasu.
    59:44 Angus CROOKSHANK - 3:6
     
    59:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V závěrečných vteřinách Senátoři alespoň mírní porážku. Z pravého kruhu vyslal nenápadnou forhendovou střelu ANGUS CROOKSHANK. Kotouč si našel mezeru mezi Samsonovými betony a doklouzal až za brankovou čáru. Asistence: Dylan Gambrell.
     
    59:23
    Ilja Samsonov působí velmi jistým dojmem. Do jeho brankoviště zametl puk Brady Tkachuk, ruský gólman schoval puk pod levým betonem.
     
    58:36
    Akci dvou proti dvěma domácí nesehráli vůbec dobře. Jayce Hawryluk vyslal příliš prudkou nahrávku na Rourkea Chartiera, jenž si neporadil se zpracováním.
    57:59 Justin HOLL - 2:6
     
    57:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí vybojovali buly v útočném pásmu, kouč Smith se proto rozhodl pro odvolání Forsberga na střídačku. Jenže buly vyhrál Logan Shaw a JUSTIN HOLL poté zvládl přes celé hřiště trefit odkryté cílové zařízení. Asistence: Logan Shaw.
    57:30 Nick ROBERTSON - 2:5
     
    57:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nejlepší hráč zápasu? Bezesporu NICK ROBERTSON! Tento křídelník na sebe znovu upoutal hlavní pozornost, když nejprve vybojoval útočné pásmo, načež si našel puk mezi kruhy, získal nad ním plnou kontrolu a zápěstím jej nasměroval k levé tyči mimo Forsbergův dosah. Asistence: Nicolas Aube-Kubel a William Villeneuve.
     
    57:02
    Od modré čáry nahazoval Justin Holl. Anton Forsberg měl na kus černé gumy velmi dobrý výhled, proto ho s přehledem skryl ve výstroji. Vzápětí následuje vyloučení. Ottawě komplikuje snahu alespoň o kontaktní gól Nick Holden, který je poslán na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    56:52
    Pontus Holmberg si věřil do souboje jeden na jednoho s Arťomem Zubem. Od levého mantinelu zkusil kličku do středu, tu ruský obránce vystihl.
     
    56:24
    V momentě, kdy už probíhala hra pěti proti pěti, dostal do levého kruhu nahrávku úplně volný domácí kapitán Brady Tkachuk, zakončení do horní poloviny brány Samsonov odrazil vyrážečkou do bezpečí.
     
    55:46
    Znovu v akci Nick Robertson, jenž zachytil chybnou rozehrávku brankáře Forsberga. Pokusil se o obtočení brány, jenže v klíčový okamžik ztratil stabilitu.
     
    55:03
    Až s končící první minutou početní převahy si Toronto vytvořilo tlak. Filip Král posunul kotouč na Nicka Robertsona. Američan dojel do pravého kruhu, odkud vypálil do prvního obránce.
     
    54:10
    Mimo dění hry nesmyslně fauloval Jaye Hawryluk, který zřejmě pod vlnou jakési frustrace nedovoleně poslal k ledu Steevese.
     
    54:03
    Do úniku obdržel přihrávku Austin Watson. Vyzkoušel bekhendový blafák, Ilja Samsonov kličku soka vystihl a solidně provedenou střelu vyrazil lapačkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Kelly (Gambrell, Chabot), 30. Batherson (B. Tkachuk, Norris), 60. Crookshank (Gambrell) – 8. N. Robertson (Malgin, Mete), 9. Aube-Kubel (Aston-Reese, Kämpf), 10. Mete, 49. Malgin (N. Robertson, Král), 58. N. Robertson (Aube-Kubel, Villeneuve), 58. Holl (Shaw)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Bibeau) – Zub, Chabot, Bernard-Docker, Holden, Guenette, Rubins – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Boucher, Stützle, Crookshank – Watson, Gambrell, Kelly – Hawryluk, Chartier, Lucchini.
    Trenér: D. J. Smith

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Kallgren) – Holl, Král, Villleneuve, Mete, Hollowell, Rifai – Malgin, Holmberg, N. Robertson – Aube-Kubel, Kämpf, Aston-Reese – Joey Anderson, Der-Argučincev, McMann – Simmonds (A), Shaw, Steeves.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Furlatt, Beach – Shewchyk, Brisebois
    thejrc.org