Zlín – Slovácko 0:2 (kon.) | Jablonec – Brno 3:1 (kon.) | Teplice – Pardubice 5:1 (kon.)
Slavia – Liberec 3:0 (kon.)
konec
FK Teplice
5:1 (2:0)
FK Pardubice
Neděle 02.10.2022, 16:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 10. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Teplice a FK Pardubice. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Teplice se zatím v lize nacházejí na 14. místě se ziskem deseti bodů. Aktuálně mají šňůru tří ligových zápasů bez porážky, ve všech třech zápasech ale inkasovaly dvě branky. Na druhou stranu ale pokaždé minimálně dvě daly. Proti Jablonci dali hráči Teplic ještě o jeden gól navíc a byly z toho tři body.
    Nejzářivější hvězdou týmu je nejspíše letní posila z Vlašimi Abdallah Gning. 24letý Senegalec zatím v lize za Teplice dal čtyři góly a na další dva nahrál. V posledním domácím utkání dvakrát skóroval proti Spartě a tím svému týmu zařídil alespoň bod.
     
    Pardubice prožívají hororový vstup do své třetí ligové sezóny. V devíti zápasech bodovaly pouze jednou, když ve třetím kole porazily v Ďolíčku Liberec. Od té doby Východočeši prohráli hned sedmkrát v řadě. Do této série je započítaná i pohárová prohra na hřišti třetiligových Velvar.
    Přitom před začátkem sezóny se zdálo, že tým Pardubic neposílil špatně. Z Plzně přišli záložníci Hlavatý s Janoškem, z Opavy Matěj Helešic a například také stoper Tomáš Vlček z pražské Slavie. Ani tito hráči ale zatím nijak výrazně nedokázali pozvednout hru týmu, který má problémy hlavně se střílením gólů. Ty dal zatím jenom čtyři.
     
    Vzájemná utkání
    Pro Pardubice může v dnešním utkání hrát jediný faktor – během svého působení v nejvyšší soutěži dokázaly Teplice ve všech pěti vzájemných zápasech porazit. V Teplicích se týmy utkaly naposledy v květnu ve skupině o udržení, Pardubice zvítězily 2:0 a tím se definitivně zachránily v nejvyšší soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Jukl, Shejbal – Trubač – Žák, Gning.
    Náhradníci: Grigar – Kodad, Křišťan, Emmer, Vachoušek, L. Mareček.
    Trenér: Jiří Jarošík

    FK Pardubice: Markovič – Vlček, Hranáč, Chlumecký – Kostka, Hlavatý (C), Icha, Helešic – Zahradníček, Tischler – Sychra.
    Náhradníci: Šmíd – Vacek, Černý, Červenka, Mareš, Kurka, Rosa, Lupač, Janošek.
    Trenér: Radoslav Kováč

    Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Novák.
     
    Oba týmy dnes nastoupí ve svých tradičních barvách. Domácí Teplice ve žlutomodrém, hráči Pardubic celí v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Martin Chlumecký, který ještě před rokem na tomto stadionu dával gól za Teplice proti Pardubicím, se dostal k míči na své polovině. Rozjel tím akci svého týmu, ta ale nemohla pokračovat, protože Sychra byl v ofsajdu.
     
    4
    Odchovanec FK Pardubice Jan Shejbal si na levé straně pohrál s Dominikem Kostkou a poslal tvrdý centr do vápna. Tomáš Vlček odvrací na roh.
     
    5
    První útočná akce Pardubic. Tomáš Zahradníček utekl obraně po levé straně a po kombinaci se Sychrou vystřelil, trefil jen před ním stojícího Knapíka.
     
    7
    A první zakončení hostů, které prošlo přes obranu. Vojtěch Sychra centrem od levé postranní čáry našel Dominika Kostku, ten však míč netrefil ideálně a neohrozil bránu.
     
    9
    První gólová šance utkání, ve které se objevili domácí hráči! Po podklouznutí jednoho z hostů dostal přihrávku Jan Shejbal. Ten si pěkně balón připravil na střelu, tu ovšem poslal jen do připraveného gólmana Markoviče!
    9. Shejbala v tutovce vychytal Markovič
     
    10
    Na druhé straně to kombinací po zemi zkoušeli fotbalisté v červených dresech. Zahradníček si neporozuměl se Sychrou a odevzdal tak soupeři.
     
    12
    Vlček přihrávkou podél postranní čáry hledal Vojtěcha Sychru. Toho tělem odstavil stoper Jan Knapík a bude se tak kopat od brány domácího týmu.
     
    14
    I Tepličtí to zkusili nákopem za obranu. To jim částečně vyšlo, když se k míči sice dostal Robin Hranáč, ten ale nakonec odehrál na aut.
     
    15
    Rychlá akce Teplic po pravé straně hřiště. Alois Hyčka centroval z pravé strany, našel jen rukavice Jakuba Markoviče.
     
    16
    Další velká šance domácího týmu! Filip Žák se dostal k přihrávce v pokutovém území. Následně chytrým míčem pod sebe našel nohu dobíhajícího Tomáše Kučery, který balón z první poslal jen doprostřed brány, kde byl brankář soupeře!
    16. V další gólovce Kučeru zneškodnil znovu výtečný Markovič
     
    19
    O pár minut později měly Pardubice k dispozici volný kop po faulu Vondráška. Matěj Helešic centr poslal jen přímo do rukou Filipa Muchy.
     
    20
    Jan Shejbal je na levé straně zatím hodně aktivní. Nyní znovu utekl Kostkovi a hledal před brankou spoluhráče, nakonec brankář vyrazil na roh.
     
    21
    Teplice právě vstřelily branku!
    Domácí se zaslouženě dostávají do vedení! Obrovský kus práce odvedl Abdallah Gning, který si na levé straně poradil s Dominikem Kostkou. Poté prověřil Markoviče, který vyrazil pouze před sebe. Tam byl připravený TOMÁŠ VONDRÁŠEK, který dokázal dorazit míč do sítě!
    21. Tomáš VONDRÁŠEK - 1:0
     
    24
    Pardubice si znovu vypracovaly volný přímý kop na útočné polovině. Nyní je to ale o něco blíže, než před pár minutami.
     
    25
    Centr Tomáše Zahradníčka obrana Teplic odvrátila k jednomu z hráčů hostů, který z voleje vystřelil. Bránu ani z daleka neohrozil.
     
    28
    Od vstřeleného gólu se Teplice zatím na polovinu soupeře moc nedostávají. Naopak se nyní už poněkolikáté dopustili nedovoleného zákroku v blízkosti půlící čáry.
     
    31
    Hosté se nyní dostali do zajímavé příležitosti. Akce po pravé straně vyústila až v rohový kop.
     
    32
    Brankář Filip Mucha chytře hledal rychlým výkopem na polovině soupeře Gninga. Hosté si ale poradili a sami zahájili rychlou akci, kterou zastavil kapitán Teplic Vondrášek.
     
    35
    Emil Tischler (FK Pardubice) měl k míči dále než soupeř. Snažil se ho vypíchnout skluzem, tím ale trefil jen protihráče a dostává žlutou kartu.
     
    37
    Z pozice levého stopera se nyní vytáhl Matěj Hybš. Prudkým centrem hledal v pokutovém území Abdallaha Gninga, ten se k míči nedostal přes zákrok Markoviče.
     
    39
    Chlumecký zůstal po střetu se soupeřem ležet na trávníku. Domácí sportovně zakopli balón a nyní ho Pardubice vrací.
     
    41
    Hosté se dostali k centru z pravé strany. Po míči se ve vápně akrobaticky natahoval Hlavatý, nakonec je pískán faul záložníka Pardubic.
     
    41
    Teplice právě vstřelily branku!
    A náskok domácího týmu je dvojnásobný! A znovu to bylo přes pravou stranu pardubického týmu. Jan Shejbal si narazil se spoluhráčem a poté skvěle našel v malém vápně volného FILIPA ŽÁKA, jehož úloha byla jednoduchá. Asistence: Jan Shejbal.
    41. Filip ŽÁK - 2:0
     
    45
    Domácí fotbalisté v závěrečných minutách první půle drží balón a chtějí alespoň do přestávky udržet dvougólový náskok.
     
    45
    Alois Hyčka se dostal k centru z pravé strany a našel přesně hlavu Filipa Žáka. Ten neměl moc daleko další trefě, tentokrát si Jakub Markovič připsal přesný zákrok.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce, na rozdíl od mizérie fotbalistů Pardubic. Ti znovu prohrávají a zatím brankáři Filipu Muchovi nenadělali naprosto žádné problémy. Na druhé straně Jakub Markovič se nenudil. Vytasil pár pěkných zákroků, hráči Teplic se ale i tak dokázali dvakrát prosadit. Zaslouženě tak vedou 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Pavel Černý,
    ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Kamil Vacek.
     
    46
    To asi není uvedení, které by si Pavel Černý (FK Pardubice) představoval. Ihned po nástupu na trávník se dral do zakončení, místo míče ale trefil nohu Vondráška a vidí žlutou kartu.
     
    48
    Ke střele ze střední vzdálenosti napřáhl Daniel Trubač. Míč mu ale na poslední chvíli skočil a pokus tak šel daleko vedle tyče.
     
    49
    Tomáš Zahradníček mohl centrovat. Místo toho šel do souboje jeden na jednoho s obránce, kterého neobešel. Teplice tak můžou pomalu založit další útočnou akci.
     
    51
    Daniel Trubač na levé straně vyslal do náběhu Hybše, jenž si udělal další výlet dopředu. Domácí borec se ale vrací zpět na svou pozici poté, co ho odzbrojil Vlček.
     
    53
    Asi nejzajímavější šance Pardubic v dnešním utkání. Tomáš Vlček si všiml náběhu Matěje Helešice na zadní tyči a poslal přesný centr. Helešic levačkou střílel z voleje, trefil ale jen boční síť.
     
    56
    Pardubáci začínají být nebezpeční. Nyní se k míči po centru Černého dostal v pokutovém území Vojtěch Sychra, toho zradil první dotyk.
     
    58
    Filip Žák (FK Teplice) byl v souboji jako druhý a špatně načasovaným skluzem sundal k zemi Tomáše Vlčka. V rukou rozhodčího za tento zákrok vidí žlutou kartu.
     
    59
    Teplice právě vstřelily branku!
    Obrovská hrubka v rozehrávce hostů, která vyústila ve třetí gól Teplic! Kamil Vacek na půlící čáře trestuhodně přihrál přímo na kopačky TOMÁŠE KUČERY. Ten šel společně se spoluhráči do přečíslení, které zakončil sám a skvělou střelou překonal Markoviče!
    59. Tomáš KUČERA - 3:0
     
    61
    Nechybělo mnoho a pro Pardubice mohlo být ještě hůř. Alois Hyška totiž napřáhl z hranice pokutového území a pořádně protáhl brankáře.
    61. Markovič vyrazil Hyčkův dynamit
     
    64
    Po nešťastném střetu s Kamilem Vackem se ocitl na zemi Jan Shejbal. Ten už je zpět na nohou a může pokračovat.
     
    67
    Vojtěch Sychra se po pasu Pavla Černého dostal k zakončení, to ale poslal jen do dobře postaveného bránícího hráče.
     
    69
    Po hlavičkovém souboji Tomáš Vlček nepříjemně dopadl na trávník, naštěstí to ale nevypadá na nic vážného.
     
    69
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Marek Červenka.
     
    72
    Domácí obrana odvrátila další centr soupeře a zatím to nevypadá, že by neměli dnes udržet čisté konto. Pardubice totiž stále čekají na jakoukoliv velkou šanci.
     
    73
    Teplice právě vstřelily branku!
    To už se dá považovat za debakl Pardubic. Vše začalo u obránce Knapíka, který vyvezl míč. Daniel Trubač přesně vystihl náběh FILIPA ŽÁKA, který se vyhnul skluzu Vlčka a překonal Markoviče! Asistence: Daniel Trubač.
    73. Filip ŽÁK - 4:0
     
    75
    Teplice si dělaly zálusk na další trefu. Alois Hyčka utekl obraně po pravé straně a z úhlu zkusil překvapit gólmana, po teči ale šel míč mimo.
     
    77
    První střela na bránu v podání Pardubic. Technicky to zpoza pokutového území zkusil Kamil Vacek, trefil se jen do náruče Filipa Muchy.
     
    80
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Tadeáš Vachoušek.

    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Petr Kurka,
    ze hřiště odchází Tomáš Zahradníček, přichází Bernardo Rosa.
     
    80
    Michal Hlavatý rozehrál volný kop do takzvané kapsy za obranu. Tam byli Chlumecký s Červenkou, první jmenovaný zamířil nad.
     
    81
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Jakub Křišťan,
    ze hřiště odchází Tomáš Kučera, přichází Lukáš Mareček.
     
    82
    Teplice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, co dnes předvádí obrana Pardubic. Po další chybě se nyní dostal k míči čerstvý Tadeáš Vachoušek. Ten nadělil míč jako na zlatém podnose FILIPU ŽÁKOVI, který dovršuje hattrick! Asistence: Tadeáš Vachoušek.
    82. Filip ŽÁK - 5:0
     
    85
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jan Shejbal, přichází Ladislav Kodad,
    ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Jakub Emmer.
     
    87
    Tomáš Vondrášek to udělal s ledovým klidem. I když na něj dotíral útočník, tak centr z pravé strany hrudí sklepl svému brankáři a zažehnal tak nebezpečí.
     
    90
    Na bránu Pardubic se hnal další útok hráčů Teplic, přihrávka Tadeáše Vachouška ale nyní byla až příliš dlouhá.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Čestný úspěch pro Pardubice. MICHAL HLAVATÝ napřáhl ke střele z dálky a upravuje skóre na konečných 1:5 z pohledu jeho týmu. Asistence: Kamil Vacek.
    90+2. Michal HLAVATÝ - 5:1
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:11.
     
    Před zápasem byli domácí favoritem, ale čekalo se, že hosté by se po reprezentační pauze strávené s novým trenérem mohli zvednout. Ovšem opak byl pravdou. Teplice soupeři nedaly téměř žádnou šanci a i díky hattricku Filipa Žáka poprvé v lize Pardubice porazily. Hosté prohráli už posedmé v řadě. (17:58:08)

    David Klier

    Branky: 21. Vondrášek, 41. Žák (Shejbal), 59. T. Kučera, 73. Žák (Trubač), 82. Žák (Vachoušek) – 90+2. Hlavatý (Vacek)

    Karty:   58. Žák (TEP) – 35. Tischler (PCE), 46. Černý (PCE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:11.
    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera (81. L. Mareček), Jukl, Shejbal (85. Kodad) – Trubač (81. Křišťan) – Žák (85. Emmer), Gning (80. Vachoušek).
    Náhradníci: Grigar.

    Trenér: Jiří Jarošík

    FK Pardubice: Markovič – Vlček, Hranáč, Chlumecký – Kostka (46. Vacek), Hlavatý (C), Icha, Helešic (80. Kurka) – Zahradníček (80. Rosa), Tischler (46. Černý) – Sychra (69. Červenka).
    Náhradníci: Šmíd – Mareš, Lupač, Janošek.

    Trenér: Radoslav Kováč

    Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Novák

    Diváci: 2614
    thejrc.org