Sparta – K. Vary 4:5 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
Pardubice – Motor ČB 6:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 5:4 (5:4 po s.n.) | Třinec – Liberec 3:4 (po pr.)
Litvínov – Mountfield HK 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:5 (1:0, 1:2, 2:2 - 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 02.10.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Sparťanští trenéři v utkání na ledě Pardubic postrádali několik svých opor, například Davida Dvořáčka. Kdo však nechyběl, byl útočník Erik Thorell, který se vrátil zpět do sestavy po menším zranění. Zda sparťané nastoupí v kompletní sestavě proti Karlovým Varům, si ještě musíme počkat.
     
    Sparta v posledním utkání navázala na své výkony, které mají vzestupnou tendenci. Svěřenci kouče Pavla Patery v Pardubicích vyválčili cenné dva body za výhru 3:2 v samostatných nájezdech. Sparťané vedli nad svým soupeřem dvakrát v průběhu utkání a svou převahu poté zužitkovali v dovednostní disciplíně. V ní rozhodl o bonusovém bodu pro Spartu zkušený útočník Roman Horák.
     
    Karlovy Vary mají za sebou neúspěšné derby s Plzní, která v prvních čtyřech hracích kolech nebodovala. Karlovarští hokejisté však nebyli úspěšní, byť v utkání i vedli, ale soupeř dokázal dohnat ztrátu a vývoj utkání otočit. Západočeši nakonec padli 3:6 a o další body budou bojovat na ledě pražské Sparty. Budou úspěšní, nebo odjedou domů znovu s nepořízenou?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – D. Simon, G. Thorell, E. Thorell – Forman, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar (A), Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Redlich – Jiskra, Vondráček (C).
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Svoboda, Špůr.
     
    Krásné nedělní odpoledne u sledování Tipsport extraligy! Dnes je na programu sedmé hrací kolo a my se společně zaměříme na utkání mezi Spartou a Karlovými Vary. Úvodní vhazování bude vhozeno přesně v 16:00 hodin, buďte u toho s námi!
     
    Hráči jsou připraveni na vhazování, utkání začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Dávid Gríger se pokusil projít do útočného pásma, kde se však hosté k ohrožení sparťanské branky nedostali. Obránce Graňák dobře zapracoval.
     
    01:10
    Polášek nahodil kotouč do útočného pásma a sparťané ještě chvíli kombinovali. Domácí hokejisté však karlovarského brankáře neohrozili.
     
    01:24
    Baláž vystřelil od mantinelu a sparťanský brankář Kovář udržel kotouč ve své výstroji. Následovat bude vhazování po levici domácího gólmana.
     
    02:05
    Přibyl spolupracoval v útočném pásmu s Formanem, ale sparťané se ke střele nedostali. Karlovarská obrana byla znovu pozorná a drží kotouč na hokejkách.
     
    02:37
    Karlovarští hokejisté byli usazeni v útočném pásmu, ale ke střele se z mezikruží nedostali. Kovář pouze zkontroloval kotouč svým pohledem.
     
    02:57
    Černoch se protáhl s pukem až do zakončení, ale svým bekhendovým pokusem nemířil přesně. Škoda pro Energii.
     
    03:19
    Rachůnek ukořistil kotouč po špatné domácí rozehrávce a hostující útočník prověřil lapačku brankáře Kováře. Ten přerušil hru a následovat bude vhazování.
     
    03:37
    Dominik Simon se s Jurčinou srazili v rohu obranného pásma, ale sparťané se i přes následné menší komplikace dostali až na druhou stranu kluziště.
     
    04:21
    Kovář zastavil kotouč pro své spoluhráče a sparťané založili další rychlou útočnou akci zpoza branky. Karlovarští zatím vyčkávají v obranném pásmu.
     
    04:54
    David Němeček si sebral opuštěný kotouč v obranném pásmu a okamžitě jej předal svému spoluhráči na útočné modré čáře. Sparťané jsou velmi aktivní.
     
    05:34
    Sobotka v dobré pozici hledal ještě Horáka, který se však ke střele nedostal a následný pokus Řepíka z nouze mířil mimo branku.
     
    06:11
    Gríger udržel kotouč v útočném pásmu a elitní karlovarská formace rotovala před Kovářem. Ten však nakonec nemusel zasahovat, jelikož se hosté ke střele nedostali.
     
    07:18
    Michal Plutnar zapracoval v obranném pásmu a hosté se dostali zpět ke kotouči. Karlovarští nakonec vyvezli černou gumu až do středního pásma.
     
    07:45
    Němeček vyslal jedovatou střelu z levé strany kluziště a sparťanský bek nemířil vůbec špatně. Jeho rána nakonec šla jen těsně vedle karlovarské branky.
     
    08:18
    Vondráček pouze tečoval kotouč do útočného pásma a hosté znovu zavítali na druhou stranu kluziště. Kovář v pozoru, ale zatím nemusel zasahovat.
     
    08:37
    Sobotka našlápl ve středním pásmu, předal kotouč do strany a sparťané otočili hru na druhou stranu kluziště. Tam se však k pořádnému zakončení nedostali.
     
    09:18
    Hladonik vyslal svižnou ránu přes obránce Poláška a Kovář měl trochu problémy. Domácí gólman nakonec vyrazil puk do bezpečí.
     
    09:40
    Gustaf Thorell pouze tečoval Němečkovu přihrávku ve středním pásmu a sparťané zavítali do útočné zóny. Tam se však dlouho na puku neudrželi.
     
    10:20
    Petr Koblasa udržel kotouč proti dotírajícímu Jandusovi a Energie byla v tlaku! Nebezpečná rána od modré čáry byla však zablokovaná a hra pokračuje dál.
     
    11:20
    Krejčík byl oproti Beránkovi u puku podstatně blíže, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění na straně Energie vrací zpět k Habalovi.
     
    11:40
    Milan Jurčina si poradil v obranném pásmu s několika napadajícími hráči soupeře a sparťané mohli následně v klidu vystřídat. Hra začíná nabírat slušné tempo.
     
    12:14
    Nebezpečná rána jednoho ze sparťanů zaplula přesně do náruče karlovarského brankáře. Ten přerušil hru a následuje další komerční přestávka.
     
    12:40
    Velká šance Energie! Vondráček se prohnal do samostatného úniku a přes dva dotírající sparťany zakončil do betonu Kováře.
     
    13:17
    Lukáš Pulpán byl u kotouče v obranném pásmu jako první a hosté se vymanili ze sparťanského sevření. Hraje se ve středním pásmu.
     
    13:25
    Další šance hostí. Kovář na poslední chvíli zasáhl proti střele z bezprostřední blízkosti a následná rána Plutnara od modré čáry byla sražená.
     
    13:34
    Miroslav Forman udržel kotouč ve středním pásmu proti vracejícímu se Kohoutovi, ale zpětný pas od Formanova spoluhráče nebyl přesný. Sudí bude vylučovat.
     
    13:37
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Martin Kohout – 2 min., hákování.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Roman Horák – 2 min., nedovolené bránění.
     
    14:02
    Oba týmy hrají ve čtyřech borcích na každé straně. Mezitím jsme byli svědky souboje o kotouče u mantinelu a pozor, sparťané zřejmě půjdou do tří.
     
    14:06
    Ne, omlouvám se. Jedná se o vzájemné vyloučení. Na straně domácích je to obránce Ondřej Mikliš (SPA) a na straně hostí Petr Koblasa (KVA).
     
    14:20
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťané jdou ve hře čtyři na čtyři do vedení. DAVID NĚMEČEK se protáhl do útočného pásma a sparťanský obránce zakončil přesně. Hosté tak ztrácejí v Praze jednu branku. Asistence: David Kaše.
    14:20 David NĚMEČEK - 1:0
     
    15:18
    Jiří Černoch napadal sparťanskou rozehrávku a hosté se ještě chvíli udrželi na puku. Kovář však nemusel zasahovat a hraje se ve středním pásmu.
     
    15:45
    Oba týmy hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se hosté probíjeli do další útočné akce, ale pozorná sparťanská obrana byla připravená.
     
    16:40
    Horák hledal v náznaku přečíslení svého spoluhráče, ale sparťanský útočník nebyl při svém počínání úspěšný. Hra pokračuje dál.
     
    16:59
    První úspěšný zákrok si připsal na své konto také náhradní brankář Josef Kořenář. Ten chytil zablokovaný kotouč do své lapačky a hra je přerušena.
     
    17:27
    Ostap Safin udělal zpětný oblouk v obranném pásmu a následně sparťané vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Jakuba Kováře.
     
    17:50
    Menší skrumáž ve sparťanském brankovišti úspěch pro Energii nepřinesla a Safin následně vyvezl kotouč do středního pásma. První třetina se chýlí ke konci.
     
    18:13
    Dominik Simon se neprotáhl do útočného pásma před tři protihráče a bude se vylučovat. Na trestnou lavici usedl za sekání útočník Jiří Černoch (KVA).
     
    18:48
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a kombinovali. Tomášek se však k pořádné střele nedostal a následně se hosté osvobodili vyhozením až ke Kovářovi.
     
    19:30
    Probíhá poslední minuta první třetiny. Kovář vyjel daleko ze své branky a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Karlovarští hokejisté se brání velmi úspěšně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zřejmě útočník Daniel Přibyl měl ještě na hokejce druhou branku, ale svou střelou mířil nepřesně. První třetina skončila a viděli jsme jeden gól, konkrétně z hokejky Davida Němečka. Ten rozvlnil karlovarskou síť v průběhu patnácté minuty a poslal Spartu do vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:55 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Michal Plutnar nahodil kotouč do hloubi útočného pásma, kde se však hosté k dalšímu útočení nedostali a útočník Černoch vzápětí opouští trestnou lavici.
     
    20:29
    Vyraženou střelu si chtěl bruslí zpracovat Horák, který následně však neposlal kotouč do sítě. Škoda pro domácí Spartu.
     
    21:18
    Ondřej Dlapa se dobře vrátil do obranného pásma společně se svým spoluhráčem a hosté zamezili případnému nebezpečí z domácí strany. Hra pokračuje dál.
     
    21:50
    Němeček našel najetého Erika Thorella, který se však k pořádné střele i přes dobrou práci karlovarské defenzivy nedostal. Hra nabrala dobrý spád.
     
    22:24
    Bude se vyučovat a hosté si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl domácí Ostap Safin (SPA), jenž jede odpykat trest za příliš mnoho hráčů.
     
    23:18
    Sparťané zatím pracují v oslabení výborně, Forman teď zaměstnal hned tři protihráče a našetřil cenné vteřinky. Hosté se nedokáží dostat před Kováře.
     
    23:54
    Kaše ještě napadal karlovarskou rozehrávku a hosté mají velké problémy se vůbec dostat s kotoučem na hokejkách do středního pásma. Habal musí být v pozoru.
     
    24:24
    Kohout nepřesně hledal v útočném pásmu Koblasu a sparťané hrají v plném počtu. Pozor, hosté ale budou ještě zřejmě pokračovat ve své přesilové hře.
     
    24:26
    Sparťanský obránce Milan Jurčina (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za sekání a už sedí na lavici hanby. Hosté pokračují v přesilovce.
     
    24:45
    Tahle početní výhoda svědčí hostům úplně jinak! Rána z levého kruhu po křižné přihrávce z levé strany však mířila jen těsně vedle branky.
     
    25:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Máme vyrovnáno! Plutnarovu ránu od modré čáry úspěšně tečoval připravený ONDŘEJ BERÁNEK, který změnil směr dráhy kotouče. Kovář byl bezmocný. Asistence: Michal Plutnar.
    25:34 Ondřej BERÁNEK - 1:1
     
    26:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Pozor, přesně po minutě tu máme vedoucí branku hostí! TOMÁŠ HAVLÍN vyslal propagační pokus od modré čáry, který zapadl až za překvapeného Jakuba Kováře. Tohle si sparťanský brankář za rámeček určitě nedá. Asistence: Tomáš Redlich, Lukáš Pulpán.
    26:34 Tomáš HAVLÍN - 1:2
     
    27:08
    Hosté mohli přidat třetí trefu. Kovář se ve svém brankovišti otáčel z jedné strany na druhou a nechybělo málo, aby znovu inkasoval.
     
    27:56
    Karlovarští hokejisté viditelně ožili a jsou velmi aktivní. Brankář Kovář ukryl nebezpečnou ránu jednoho z hostí do své lapačky a následuje komerční přestávka.
     
    28:15
    Tomáš Havlín odpálil kotouč před najetým Kašem a sparťané museli založit novou útočnou akci až zpoza vlastní branky. Karlovarští jsou zatím pozorní.
     
    28:29
    Tomáškova střela po otočce před brankou Varů byla velmi nebezpečná a Habal vytasil svoje betony. Škoda pro Spartu.
     
    29:24
    Ondřej Beránek ujížděl s Havlínem do náznaku přečíslení a první jmenovaný ještě hledal lépe postaveného spoluhráče. Sparťané však byli připravení.
     
    30:39
    Tomáš Vondráček servíroval kotouč v dobré pozici svému spoluhráči, který však nezakončil přesně. Před prázdnou brankou byli připravení domácí hokejisté.
     
    31:20
    Sparta právě vstřelila branku! V O2 areně máme znovu vyrovnáno! Sobotka našel připraveného MICHALA ŘEPÍKA, který se s tím nepáral a prudkou ranou prostřelil karlovarského brankáře Habala. Asistence: Vladimír Sobotka, Roman Horák.
    31:20 Michal ŘEPÍK - 2:2
     
    32:18
    Sparťané zablokovali střelu jednoho z karlovarských obránců od modré čáry a vzápětí mohl ujíždět Forman. Domácí útočník však nebyl v dobré rychlosti.
     
    32:39
    Erik Thorell se tlačil do zakončení přes hostujícího hráče, ale domácí útočník se ke střele nakonec nedostal. Habal mohl zůstat v klidu.
     
    32:55
    Bude se vylučovat a sparťané si zahrají klasickou početní výhodu. Na trestnou lavici tentokrát zavítal Jozef Baláž (KVA), který odpyká trest za napadání rozhodčích.
     
    33:23
    Sparťané se hnali do další velké šance. Řepík vyslal jedovatou střelu z dobré pozice a brankář Habal znovu podržel svůj tým. Hra je vzápětí přerušena.
     
    33:57
    Daniel Přibyl vybojoval kotouč pro svůj tým a sparťané rozestavěli další kombinaci. Jeden z domácích hráčů se posléze netrefil do kotouče před brankou.
     
    34:18
    Poláškova prudká rána od modré čáry nebyla přesná, byť to vypadalo, že s ní Habal bude mít problémy. Obrana hostí celou situaci zvládla na výbornou.
     
    35:11
    Baláž je zpátky na ledové ploše a hosté hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Sparťané mezitím rozjíždí další svou útočnou akci zpoza vlastní branky.
     
    35:48
    Dávid Gríger vyslal svižnou střelu z levé strany kluziště, která nebyla příliš přesná. Kotouč následně vyplaval až do středního pásma, kde hra pokračuje.
     
    37:03
    Forman sice vypíchl kotouč svému protihráči, ale sparťané nemohou pokračovat kvůli signalizovanému postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    37:11
    Erik Thorell si udělal místo a po přejezdu útočné modré čáry vyslal prudkou ránu na vzdálenější tyčku. Habal nemusel zasahovat, kotouč šel vedle branky.
     
    37:50
    Pulpán si sebral kotouč v obranném pásmu a hosté jej vyvezli až do neutrální zóny. V dalších vteřinách hry mohli karlovarští hráči v klidu vystřídat.
     
    38:40
    Přibyl najel do útočného pásma a jeho přihrávku zablokoval vracející se obránce hostí. Energie v klidu rozehrává za svou brankou a sparťané vyčkávají.
     
    39:07
    Kovář vyklepal kotouč pro svého spoluhráče a sparťané mohli znovu zaútočit. Nepřesná přihrávka ve středním pásmu však končí na hokejkách soupeře.
     
    39:54
    Jakub Krejčík ještě zavítal do útočného pásma a vzápětí mohli ještě sparťané skórovat. Jeden z nich se však netrefil do kotouče přesně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, ve které jsme viděli tři branky. Vary nejprve otočily průběh zápasu zásluhou Ondřeje Beránka a Tomáše Havlína, ale přibližně v polovině řádné hrací doby vyrovnal kapitán Sparty Michal Řepík. Dočkáme se vítěze ve třetí části, nebo přijde na řadu prodloužení?
     
    Další třetina začne přibližně v 17:42 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Plutnar vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, která byla možná ještě tečovaná, ale zároveň šla mimo branku. Kovář se za kotoučem jen ohlédl.
     
    40:41
    Sobotka si zpracoval přihrávku od svého spoluhráče ve středním pásmu a sparťané si vzali kotouč zpět na své hokejky. Mezitím oba týmy posílají na led nové síly.
     
    41:15
    Kaše se probíjel před posledního obránce hostí u mantinelu, ale sparťanský útočník nebyl při svém počínání úspěšný. Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    41:49
    Hosté se snaží být aktivní a jsou odměněni, jelikož na trestnou lavici usedl domácí obránce Martin Jandus (SPA) za držení. Vary hrají přesilovou hru.
     
    42:05
    Kotouč se přes Vondráčka dostal až ke Koblasovi, který nemířil přesně. Kovář nakonec nemusel zasahovat a posléze Kaše s Vitouchem osvobozují Spartu.
     
    42:39
    Gustaf Thorell dobře zapracoval a sparťanský útočník následně dostal kotouč až na druhou stranu kluziště. Hosté musí začít se svým útokem zpoza branky.
     
    43:34
    Gríger kombinoval s Rachůnkem v hloubi útočného pásma a nakonec ještě tečoval připravený Beránek! Karlovarské souhry ke vstřelenému gólu nevedly.
     
    44:24
    Sobotka si nerozuměl se svými spoluhráči a obránce Havlín byl u kotouče jako první. Sudí píská zakázané uvolnění Sparty a hra se vrací před Kováře.
     
    44:39
    Martin Kohout udržel kotouč na své hokejce a hosté ještě chvíli byli usazeni v útočném pásmu. Kovář musel být znovu v pohotovosti a hra pokračuje dál.
     
    45:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! A pozor, hosté jdou znovu v utkání do vedení! JIŘÍ ČERNOCH obdržel přesnou přihrávku do prostoru před brankou a karlovarský forvard svou hokejkou usměrnil kotouč do sítě. Asistence: Martin Kohout, Michal Plutnar.
    45:02 Jiří ČERNOCH - 2:3
     
    45:28
    Hosté se znovu tlačí do útočného pásma a mohli vsítit další branku. Rána po přejezdu modré čáry byla velmi prudká, ale mířila jen do zadního mantinelu.
     
    46:17
    Sobotka si zpracoval kotouč v obranném pásmu a sparťané založili rychlou útočnou akci. Karlovarští hokejisté jsou však před svým brankářem připravení.
     
    46:44
    Němeček předal kotouč Tomáškovi do jízdy ve středním pásmu a sparťané zavítali do útočného pásma. Sudí přerušuje hru a bude se zřejmě vylučovat.
     
    46:48
    Na trestnou lavici tentokrát usedne Lukáš Pulpán (KVA), který vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za podrážení. Sparta bude hrát po komerční pauze přesilovou hru.
     
    46:53
    Polášek udržel kotouč na modré čáře a sparťané rozjeli svou kombinaci před brankářem Habalem. Ten zatím nemusel zasahovat, jelikož se hosté úspěšně brání.
     
    47:34
    Erik Thorell obdržel přesnou přihrávku od Poláška do tandemu a sparťané zavítali do útočného pásma. Opuštěný kotouč před brankou hosté vyhazují.
     
    48:18
    Sobotka kombinoval s Poláškem na útočné modré čáře a sparťané zůstali usazeni před Habalem. Karlovarský brankář zatím stále nemusel zasahovat.
     
    48:44
    Teď už ovšem ano! Jeden z domácích hráčů, zřejmě útočník Horák dorážel na brankovišti, ale kotouč se dokutálel z brankoviště k mantinelu.
     
    48:51
    Sparťané svou přesilovou hru nevyužili a vzápětí se budou bránit! Sudí vylučují ze hry Miroslava Formana (SPA), který se provinil hákováním.
     
    49:14
    Ondřej Beránek nepřetlačil v útočném pásmu Jurčinu a vzápětí mohl v klidu osvobodit svůj tým mladičký forvard Vitouch. Energie se musí pro puk vrátit.
     
    50:05
    Sobotka vysunul své napadání v hloubi útočného pásma a hosté raději vystřídali své síly na ledové ploše. Tahle početní výhoda se Energii nedaří.
     
    50:30
    Ani nyní se hostům nepodařilo zavést kotouč do útočného pásma. Gustaf Thorell úspěšně napadá rozehrávku a šetří cenné vteřinky z oslabení.
     
    50:59
    Sparta právě vstřelila branku! Útočník Forman se vrátil na ledovou plochu a rovnou podpořil své spoluhráče. Ti v situaci čtyři na jednoho nejprve neuspěli, ale kotouč dojel z druhé vlny obránce DAVID NĚMEČEK, který bez problémů uklidil puk do sítě. Asistence: Miroslav Forman, Gustaf Thorell.
    50:59 David NĚMEČEK - 3:3
     
    51:10
    Jakub Kovář přerušil hru po další nebezpečné střele z hostující strany. Následovat bude za malou chvilku vhazování po levici sparťanského brankáře.
     
    51:58
    David Tomášek dojel kotouč v útočném pásmu a sparťané kombinovali. Jejich snahu však brzdí úspěšná Energie, která vyhazuje puk na zakázané uvolnění.
     
    52:28
    Plutnar na hraně pravidel atakoval v rohu kluziště Erika Thorella a sparťané kombinovali v útočném pásmu. Habal však nemusel zasahovat a hra pokračuje dál.
     
    53:22
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Hosté znovu vedou! V signalizované výhodě se dostal ve skrumáži před sparťanskou brankou ke kotouči TOMÁŠ RACHŮNEK, který pohotově dorazil touš do sítě. Asistence: Jan Hladonik.
    53:22 Tomáš RACHŮNEK - 3:4
     
    54:18
    Sparťané musí znovu v utkání dotahovat. Sobotka si počkal na své spoluhráče ze střídačky, ale domácí jsou teď trochu rozhození. Hra pokračuje dál.
     
    54:47
    Ondřej Beránek se dostal se svými spoluhráči do přečíslení tři na dva, ale jeden z hostujících hráčů nebyl při své střele úspěšný. A pozor, Energie má výhodu!
     
    55:40
    Rozhodčí signalizoval trest Sparty a její hráči následně opláceli soupeři. Na ledě se posléze strhla mela a sudí po komerční pauze udělí tresty.
     
    55:40
    Tak pozor, na trestnou lavici odjel Miroslav Forman (SPA) s Michalem Plutnarem (KVA), kteří vyfasovali "dvojku" za hrubost. Dalším vyloučeným hráčem je Vladimír Sobotka (SPA), který se provinil napadením.
     
    57:17
    Karlovarští hokejisté se dostali k několika nebezpečným střelám včetně jedné rány z pravé strany kluziště, ale Kovář zatím bezchybný. Hra pokračuje dál.
     
    57:52
    Sparťané už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše a mohou se soustředit na útočení. Karlovarští hokejisté už jen pečlivě brání svou svatyni.
     
    58:26
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Energie nyní vyhodila kotouč na zakázané uvolnění a sparťané posílají na led šestého hráče.
     
    58:50
    Krejčík kombinoval na jedné straně s Tomáškem, na straně se Sobotkou, ale sparťané se zatím nemohou dostat k pořádnému zakončení. Čas se krátí.
     
    59:29
    Sparta právě vstřelila branku! Velký tlak Pražanů nakonec končí gólem! JAKUB KREJČÍK vyslal prudkou ránu od modré čáry, která se zastavila až v karlovarské síti. Máme vyrovnáno a zřejmě uvidíme prodloužení. Asistence: David Tomášek, Vladimír Sobotka.
    59:29 Jakub KREJČÍK - 4:4
     
    59:53
    Mohlo to být ještě zajímavé! Nejprve nepřesně střílel Rachůnek a posléze z úniku netrefil branku útočník Vitouch. Závěr je tady v O2 areně opravdu hektický.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme viděli celkem čtyři branky, dvě na každé straně. Energie byla několikrát blízko třem bodům, ale v samotném závěru poslal utkání do prodloužení obránce Jakub Krejčík. Kdo bude v prodloužení úspěšnější?
     
    Vše je připraveno, jdeme na prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Michal Plutnar si sebral kotouč a zacouval za svou brankou. Energie rozjíždí svůj útok zpoza vlastní klece. Sparťanská trojice raději couvá do obranného pásma.
     
    60:50
    Máme za sebou téměř minutu a nikdo z týmů se zatím do žádné velké příležitosti nedostal. Kovář musel řešit jednu ránu z hostující strany, kterou zneškodnil.
     
    61:39
    Hosté jsou zatím v prodloužení aktivnější a nepůjčují kotouč svému soupeři. Sparťané jsou však zatím připravení a nepouští Vary do bezpečných pozic.
     
    62:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Zrovna jsem to přivolal, máme hotovo! Bernad předal kotouč PETRU KOBLASOVI, který téměř z nulového úhlu překvapil brankáře Kováře. Energie vítězí. Asistence: David Bernad.
    62:05 Petr KOBLASA - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Vítěznou branku si připsal na své konto útočník Petr Koblasa, jenž svou střelou mířil přesně a zajistil Varům bonusový bod navrch. Sparťané se tentokrát musí spokojit s bodem.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:28:12)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Němeček (Kaše), 32. Řepík (Sobotka, Horák), 51. Němeček (Forman, G. Thorell), 60. Krejčík (Tomášek, Sobotka) – 26. O. Beránek (Plutnar), 27. Havlín (Redlich, Pulpán), 46. Černoch (Kohout, Plutnar), 54. Rachůnek (Hladonik), 63. Koblasa (Bernad)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – D. Simon, G. Thorell, E. Thorell – Forman, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar (A), Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Redlich – Jiskra, Vondráček (C).
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Svoboda, Špůr

    Diváci: 7 345
    thejrc.org