Sparta – K. Vary 4:5 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
Pardubice – Motor ČB 6:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 5:4 (5:4 po s.n.) | Třinec – Liberec 3:4 (po pr.)
Litvínov – Mountfield HK 3:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Mountfield HK
Neděle 02.10.2022, 17:20 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dnes sedmé kolo extraligy a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Mountfield HK.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácím Litvínovu se stále nedaří získat první výhru v sezóně. V tabulce se litvínovská VERVA nachází na posledním čtrnáctém místě a dosud získala jen dva body. Ty urvala v posledních dvou odehraných duelech na vlastním ledě. Nejprve prohrála s Libercem po samostatných nájezdech 2:3. Naposledy pak padla v prodloužení s Kladnem 1:2. Dnes litvínovské hokejisty čeká další domácí zápas, ve kterém by už konečně chtěli zvítězit a zastavit tak nepříznivou šňůru. Proti hradeckému Mountfieldu to ale nebudou mít vůbec jednoduché.

    Nejproduktivnější hráči

    Andrej Kudrna 4+0
    Giorgio Estephan 0+4
    Kristaps Zile 1+2
     
    Mountfield HK

    Hradecké hokejisty najdeme v tabulce na devátém místě s devíti body a hosté by určitě rádi atakovali vyšší pozice. Po těsné prohře 1:2 s Kladnem zapsali důležitou výhru 3:1 nad Českými Budějovicemi a získali další tři body. V pátek pak sehráli duel na brněnské Kometě, kde nevsítili ani gól a prohráli 0:4. Na předchozí tříbodový zisk tedy nenavázali a o to více dnes prahnou po skalpu stále se trápícího Litvínova.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikita Ščerbak 1+4
    Jakub Lev 0+4
    Christophe Lalancette 2+1
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulém extraligovém ročníku se oba celky utkaly čtyřikrát, třikrát zvítězil Mountfield a jednou pak litvínovská VERVA. Ta má tedy svému soupeři dnes co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Jaks, Strejček, Wesley, Zile, Freibergs, Demel (A), Šalda – Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Š. Stránský, Sukeľ, Chalupa – Hlava, Gut, Straka (C) – Fronk, Berka, Zygmunt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Jakub Šindel – Miroslav Lhotský, Stanislav Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jan Strejček hned po buly spěchal za kotoučem do vlastního obraného pásma, aby soupeře nepustil před Šimonem Zajíčkem do zakončení.
     
    00:45
    Petr Kalina se hned na úvod zápasu dostal rychle těsně před Šimona Zajíčka, z těsné blízkosti pak vystřelil, ale střelu poslal těsně nad břevno litvínovské klece.
     
    01:02
    A další střela hostů končí u Zajíčka a hra je přerušena. Hosté na svého soupeře doslova vlétli a hrozí před domácí brankou.
     
    01:47
    Zajíček sjel za svou branku, pomohl tak s rozehrávkou. Ale na zemi stále zůstává ležet otřesený Šimon Stránský, kterého zastavil Radek Smoleňák. Sudí nyní řeší, zda šlo o faul či nikoli.
     
    01:47
    Tak nakonec opakované záznamy odhalily Smoleňákův faul a jde o úder do oblasti hlavy nebo krku. Litvínov si tak zahraje přesilovou hru.
     
    01:47
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Radek Smoleňák – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    02:17
    Ovšem početní výhoda je u konce. Freibergs podrazil Marka Zachara a dostane také dvě minuty. Hrát se bude ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    02:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Ralfs Freibergs – 2 min., podrážení.
     
    02:41
    Graeme McCormack vyvezl kotouč z obranné třetiny až před Šimona Zajíčka, kde následně střílel Kevin Klíma, ale jeho pokus končí na Šimonu Zajíčkovi.
     
    03:21
    Oliver Okuliar z otočky mezi kruhy chtěl zaskočit Šimona Zajíčka, ale nepovedlo se mu to. Nicméně nadále se hosté drží v útočném pásmu a opět kombinují před jeho svatyní.
     
    03:47
    Mountfield je v plném počtu.
     
    04:11
    A hned se do hry zapojil Radek Smoleňák, který nepříjemně tečoval pokus svého spoluhráče a Zajíček měl zase plné ruce práce.
     
    04:17
    Litvínov je v plném počtu.
     
    04:48
    Agilní hosté se hned po buly v obranném pásmu vydali směrem dopředu, ale domácí je v jejich rozletu zastavili a otočili hru. Jenže se pak dopustili zakázaného uvolnění a vše se stěhuje před Šimona Zajíčka.
     
    05:19
    Giorgio Estephan sebral soupeři puk a nabruslil s ním do středního pásma. Poté ho přenechal Šimonu Stránskému, který na levé straně zakončil, ale puk za záda Kiviaha nedostal.
     
    06:34
    Jergl s Nedomlelem vyměnili kotouč, ale druhý jmenovaný pak střílel jen vedle Zajíčkovy klece. Následně pak dostali kotouč do středního pásma domácí.
     
    07:09
    Po zákroku Kiviaha je hra zastavena a vhazovat se bude před jeho brankou. Ale až po první komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    07:13
    A Henri Kiviaho musel zasahovat po krátké pauze znovu, když u své levé tyče zneškodnil pokus Michala Guta.
     
    07:49
    Henri Kiviaho musel znovu zasahovat, proti zakončení Michala Guta. A znovu je hra přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    08:40
    Kevin Klíma v obrovské šanci a moc nechybělo, aby hosté otevřeli účet zápasu. Hostující útočník totiž orazítkoval tyč litvínovské brány!
     
    08:46
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Kristaps Zile – 2 min., podrážení.
     
    09:07
    Přesilovku mají k dispozici hosté a už se derou do útočného pásma, kde se pokusí o další střelu, které by mohla vést k vedoucímu gólu.
     
    09:27
    Ta ale končí, Jergl fauloval Šaldu a také si půjde na dvě minuty odpočinout. Podruhé tak uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    09:27
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Aleš Jergl – 2 min., vysoká hůl.
     
    10:25
    Radovan Pavlík zablokoval nebezpečnou střelu domácích a hned na to hosté poslali puk do středního pásma.
     
    10:46
    Patrik Zdráhal nastartoval své motory a dostal se na levou stranu těsně u branky Mountfieldu, jeho následný svižný pokus lízl protější tyč!
     
    10:46
    Litvínov je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    11:27
    A také hosté jsou už kompletní.
     
    12:10
    Jiří Fronk poslal křižnou přihrávku na Marka Berku, který s ním prošel do útočné třetiny, ale byl tam zcela osamocen a soupeř ho o kotouč obral.
     
    13:07
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    13:24
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Kristaps Zile – 2 min., nedovolené bránění.
     
    13:50
    Litvínovští vyhodili puk a dostali se s ním až před branku soupeře, sice ve vlastním oslabení nevystřelili, ale pošetřili cenné vteřiny.
     
    14:17
    Na Zajíčka mířil pokus z hole Jakuba Lva, ale ta byla sražena do rohou obranného pásma. Kotouč mají stále hosté a operují s ním před Zajíčkem.
     
    14:50
    Výhoz Litvínova a ten se z tlaku Mountfieldu osvobozuje.
     
    15:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a otevírají účet dnešního zápasu. OLIVER OKULIAR se zjevil v blízkosti domácí branky na pravé straně, poté si sjel do lepší střelecké pozice a z mezikruží zvednutou střelou vymetl pavučiny v síti Šimona Zajíčka – 0:1. Asistence: Jakub Lev a Aleš Jergl.
    15:19 Oliver OKULIAR - 0:1
     
    15:50
    Nicolas Hlava střelou z vrcholu pravého kruhu ohrozil Henriho Kviaha, ale nakonec hostující brankář holí posunul puk vedle sebe.
     
    16:48
    Stránský z otočky neohrozil hostující branku, Hradečtí pak vyhodili puk do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a jdou útočit.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Šimon Stránský – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    17:40
    Christophe Lalancette zblízka v pokleku zakončil u pravé tyče Zajíčka, ale kotouč za jeho záda nedostal. Následně pak se litvínovští hráči osvobozují.
     
    18:12
    Radek Smoleňák obešel obránce Litvínova a šel až do útočné akce, tu roztáhli hosté a Christophe Lalancette střílel. Mezi kruhy jeho pokus tečoval Lukáš Cingel, ale jen mimo tři tyče.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Ofsajdová pozice zastavila hostující útok a vhazovalo se ve středním pásmu. Následně pak vyzkoušel pozornost Zajíčka Aleš Jergl a domácí brankář jeho pokus kryje.
     
    19:24
    Patrik Demel sebral puk a chtěl ho vyhodit ven z pásma, to se povedlo až Petru Strakovi. Litvínov se osvobozuje.
     
    19:31
    A nyní jsou domácí už v plném počtu.
     
    19:59
    Oliver Okuliar ještě nebezpečně nahodil puk na Šimona Zajíčka, ale ten ho zastavil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a lépe do ní vstoupili hosté, kteří byli od úvodních minut hodně aktivní. V šestnácté minutě pak využil přesilovou hru Oliver Okuliar, který se v české extralize prosadil vůbec poprvé. Hosté se tak dostali do vedení, ale litvínovští hokejisté zatím nenašli recept, jak se dostat k vyrovnání. Do druhého dějství půjdou s lepší náladou hosté, kteří mají jednobrankový náskok v zádech, domácí se budou naopak snažit své manko vymazat.
     
    Střely na branku: 7 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Po změně stran se do akce dostali hned hosté, ale puk na nich získali Litvínovští, kteří bleskově prověřili pozornost Kiviaha, který uspěl a drží svůj tým.
     
    20:46
    Jakub Lev u hrazení ztratil kotouč a na druhou stranu se hned přesunuli domácí hráči. Ale před Kiviahem vůbec nevystřelili.
     
    20:59
    Graeme McCormack pálil od modré čáry a jeho pumelice orazítkovala břevno Zajíčkovy branky!
     
    21:24
    Radek Smoleňák nahodil puk před Zajíčka, ten ho chytil do lapačky, ale nechal hru hned plynout a předal ho spoluhráčům, kteří míří dopředu.
     
    22:10
    Lukáš Pajer vyslal z levého kruhu nepříjemný projektil na Zajíčka, do jeho střely se ale opřel nohou Patrik Demel a vytěsnil touš k hrazení.
     
    22:48
    Litvínovští hráči se nemohou stále dostat do herní pohody a dělají chyby, ze kterých pramení protiútoky hostů. Teď ale pálil z pravého kruhu Patrik Zdráhal, kotouč končí těsně nad.
     
    23:28
    Další pokažený útok VERVY a do akce na druhé straně zamířili hosté. Ale Šimona Zajíčka nijak neohrozili.
     
    23:59
    Matúš Sukeľ zadovkou poslal puk k zadnímu mantinelu, následně pak chtěl střílet Šimon Stránský, ale rána mu vůbec nesedla.
     
    24:44
    Zakázané uvolnění Hradce a hra se stěhuje před branku Henriho Kiviaha. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    25:01
    Od modré čáry střílel Kristaps Zile a jeho pokus u své branky zneškodnil Henri Kiviaho. Hned na to poslal puk spoluhráčům a ti otáčejí hru.
     
    25:25
    Další zákrok zapsal Šimon Zajíček a hra je přerušena. Vhazování proběhne na pravém kruhu.
     
    26:35
    Jan Strejček posílal puk spoluhráči, ale trefil jen čárového rozhodčího. Poté to zkusili hosté, ale branku Šimona Zajíčka neohrozili.
     
    26:35
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    26:58
    Marek Berka se zjevil u tyče soupeře, která byla odkrytá, ale jeho teč byla sražena mimo.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Pawel Zygmunt.
     
    27:36
    Cingel střílel a zároveň i dorážel, ale špička betonu Zajíčka jeho šanci zastavila. Poté se chopili puku domácí a vyhodili ho až před Henriho Kiviaha.
     
    28:01
    Další osvobození Litvínova a ten šetří další vteřiny ze svého oslabení.
     
    28:45
    Jan Strejček ve vlastním oslabení střílel z pravého kruhu, ale jeho pokus nekončí vyrovnáním. Následně pak rychle pádí do akce hosté.
     
    29:18
    Další oslabení Litvínov zvládl a už je v plném počtu.
     
    29:47
    Po šanci Janka otočili hru domácí hráči, ale skrze precizní obranu Mountfieldu neprošli a musejí se vracet zase zpátky do obrany.
     
    30:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hosté zvyšují svůj náskok a jdou do dvoubrankového vedení. Na levou stranu před odkrytou domácí branku dostal přihrávku RADEK SMOLEŇÁK. Ten jen nastavil hůl a touš usměrnil za brankovou čáru – 0:2. Asistence: Jakub Lev a Jeremie Blain.
    30:15 Radek SMOLEŇÁK - 0:2
     
    31:34
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    René Piegl – TS, podrážení.
     
    31:34
    V šanci a ve střelecké pozici byl Pieglem faulován Marek Berka a sudí nařídili trestné střílení. K nájezdu se postavil Giorgio Estephan, jenž si nabruslil před Kiviaha, jeho střela ale skončila na jeho lapačce!
     
    32:02
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:23
    Hosté znovu nedali moc prostoru soupeři, aby se dostal do ohrožení Kiviahovy branky. Litvínovu se tak stále nedaří dostat se svému soupeři na kontaktní branku.
     
    33:25
    Marek Zachar nahodil puk před branku, kde ho raději pokryl Šimon Zajíček. Před dotěrnými hosty pak raději hru zastavil a hra je přerušena.
     
    33:45
    Christophe Lalancette na pravém kruhu z otočky poslal přízemní střelu na branku Litvínova, kde byl připraven se zákrokem Šimon Zajíček.
     
    34:16
    Pawel Zygmunt se hnal za kotoučem za dalekonosným nahozením, na puk ale nedosáhl a je z toho zakázané uvolnění.
     
    34:35
    Michal Gut se dostal do mezikruží, kde chtěl vystřelit, ale jeho pokus srazila obrana soupeře do bezpečí. Nicméně nadále se domácí snaží o zakončení před Kiviahem.
     
    35:40
    Po chvilce kotouč získali hosté a už se s ním derou do další akce před klec Šimona Zajíčka.
     
    36:01
    Další zakázané uvolnění Litvínova a hra se opět stěhuje před Šimona Zajíčka, který se chystá k buly, které bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    36:44
    Aleš Jergl vyslal tvrdou střelu z pravého kruhu, kterou svojí hrudí kryje Šimon Zajíček. A znovu nechává hru přerušit.
     
    36:53
    Hosté zůstávají v útočném teritoriu a rozvíjejí další akci. Rádi by svůj náskok ještě více pojistili. Ale kotouč jim vypíchli domácí a jdou do protiútoku.
     
    37:26
    Nic z toho ale nebylo a hra se zase dostává až do pásma litvínovského týmu.
     
    38:03
    Ani další náznak akce nekončí pobytem v pásmu soupeře, hosté sebrali domácím puk a rychle s ním zamířili zase před Šimona Zajíčka.
     
    38:44
    Kalina pálil z levého kruhu, ale jen vedle tyče Zajíčka. Následně pak hosté sebrali zase touš a nadále drží útočnou třetinu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:32
    Graeme McCormack dojel kotouč u zadního mantinelu ve vlastním pásmu a hned ho poslal dopředu.
     
    39:42
    Následovala otočka domácích, ale ti přišli o kotouč a museli se opět vracet před Šimona Zajíčka, aby mu pomohli.
     
    39:52
    Ještě se vhazovalo před hostující klecí, domácí se snažili dorážet puk před Kiviahem, ale ten své brankoviště uhájil a i nulu na svém kontě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm hosté přidali druhou branku zásluhou Radka Smoleňáka a mají tak dvoubrankový náskok. Domácí jsou v koncovce zatím bezzubí a nemohou se dostat ke snížení nepříznivého stavu. Uvidíme, zda se jim to povede v poslední dvacetiminutovce. Zatím pokračuje jejich zmar, který je doprovází od úvodního buly v nové sezóně.
     
    Střely na branku: 14 – 31
     
    Další třetina začne přibližně v 19:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je do začátku třetí třetiny pro domácí úvod jako hrom. Dalekonosné nahození kotouče do pásma Mountfieldu a za pukem po levém křídle spěchal ANDREJ KUDRNA. Kotouč se pak odrazil ke Kiviahovi, který ho chtěl poslat pryč, ale touš se od něho odrazil k prvně jmenovanému a ten ho dělovkou uklidil do sítě a Litvínovští jsou svému soupeři na dostřel jediného gólu – 1:2. Asistence: Giorgio Estephan a Janis Jaks.
    40:14 Andrej KUDRNA - 1:2
     
    41:30
    Domácí jakoby ožili a nyní se drali do další šance, ale Bohuslav Jank odražený puk poslal na hokejky svých spoluhráčů a ti otáčejí hru.
     
    42:01
    Estephan nahodil puk k modré čáře pro Freibergse, ten napřáhl, ale puk skončil na obraně soupeře.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Bohumil Jank – 2 min., podrážení.
     
    42:28
    Patrik Zdráhal vrátil přihrávku Jaksovi na modrou čáru a spolupráce pokračovala i poté. Nakonec pálil z pravého kruhu Patrik Zdráhal, ale jeho střela končí mimo.
     
    43:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Domácí využívají přesilovou hru. Giorgio Estephan z dálky napřáhl ke střele, místo toho ale posunul touš k tyči, kde ho do odkryté sítě nasměroval ANDREJ KUDRNA, který svým druhým gólem maže domácí ztrátu – 2:2. Asistence: Giorgio Estephan a Patrik Zdráhal.
    43:02 Andrej KUDRNA - 2:2
     
    43:13
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Oliver Okuliar – 2 min., podrážení.
     
    43:42
    Další přesilovka pro Litvínov, Estephan střílel z hrany pravého kruhu, ale střela mu nesedla a končí u hostů, kteří se rychle osvobozují.
     
    44:27
    Hlava tečoval nahození Zileho, ale s tím si Kiviaho poradil. Nicémě domácí udrželi pásmu a nadále kombinují před soupeřovou klecí.
     
    45:13
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    46:04
    Pozor si nyní museli domácí dávat na střelu Richarda Nedomlela, která štípla. Zajíček ale jistí puk a hra je zastavena.
     
    46:04
    Další komerční přestávka.
     
    46:40
    Andrej Kudrna se dostal k puku před hostující brankou, ale nedokázal ho usměrnit mezi tři tyče. Na hattrick tak zatím nedosáhl.
     
    47:03
    Kevin Klíma na Zajíčka vyslal nebezpečnou střelu, kterou však domácí brankář ukryl pod svojí lapačku a nechal hru přerušit.
     
    47:28
    Jan Strejček nyní čistě zastavil Radka Smoleňáka a sklidil za to potlesk litvínovského publika.
     
    47:46
    Kevin Klíma si najel na pravý kruh, ale ke střele se nedostal, domácí obrana ho zastavila v rozletu a postupně se už domácí dostávají do další útočné akce.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Richard Nedomlel – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:42
    Nepovedená akce domácích a toho využili hosté k vyhození kotouče až před branku Šimona Zajíčka.
     
    49:32
    Giorgio Estephan střílel z pravého kruhu a jeho dělovka prolétla vedle protější tyče. Hned na to se Mountfield opět osvobozuje.
     
    50:25
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilová hra Vervy a ta strhává vedení na svou stranu. Od modré čáry pálil Kristaps Zile, puk chtěl ještě před Kiviahem tečovat Matúš Sukeľ, ten se ale od něho odrazil na pravou stranu k ŠIMONU STRÁNSKÉMU, jenž ho pohotově uklidil do odkryté klece – 3:2. Asistence: Matúš Sukeľ a Kristaps Zile.
    50:25 Šimon STRÁNSKÝ - 3:2
     
    51:48
    Domácí jsou najednou na koni a jejich hra se pochopitelně úplně změnila. Nyní mají vedení v zádech oni a tlačí se za pojistkou.
     
    52:40
    Dorážka Cingela končí mimo tři tyče. Ale hosté se stále drží v domácím pásmu a snaží se vyrovnat.
     
    53:06
    Demel zapsal obranný zákrok proti McCormackovi.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Michal Gut – 2 min., podrážení.
     
    53:20
    Na řadě je komerční přestávka, po ní si přesilovou hru zahrají hosté a budou mít šanci na vyrovnání.
     
    Dnešní utkání sleduje 3017 diváků.
     
    53:38
    Matúš Sukeľ se ve vlastním oslabení hnal podél pravého mantinelu do útočného pásma, ale tam mu soupeř nedovolil zakončit.
     
    54:19
    Na levé straně napřáhl ke střele Marek Zachar, ale jen promáchl. Následně pak domácí vyhazují puk až před branku Henriho Kiviaha.
     
    54:46
    A další výhoz puku až před hradeckou branku, Litvínov se tak opět osvobozuje a své oslabení zatím hraje velmi dobře.
     
    55:20
    Vyloučený Michal Gut se vrací zpět na hrací plochu a je určitě rád, že na trestné lavici seděl až do konce. Litvínov je v plném počtu.
     
    55:45
    Radovan Pavlík nahodil puk před branku, kde se ho snažil dorážet Kevin Klíma, ale bylo to nepřesné. Následně pak kryje puk Šimon Zajíček a hra je zastavena.
     
    56:26
    Marek Berka sebral nahození Lalancetteho a spěchal na druhou stranu, ale skrze obranu soupeře se před Henriho Kiviaha nedostal.
     
    56:59
    McCormack dostal puk na Cingela, jeho ránu pak zablokovala obrana Litvínova a domácí se rychle přesunuli na druhou stranu.
     
    57:26
    Oliver Okuliar zblízka zakončil, ovšem Zajíčka nepřekonal, následně to zkusil ještě jeho spoluhráč, ale počínal si podobně.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Litvínovští drží puk co nejdále od Zajíčka a nepouštějí Mountfield k odvolání brankáře.
     
    58:56
    Hostující branka je prázdná, Mountfiled to zkouší se šesti bruslaři v poli!
     
    59:23
    Lev se Smoleňákem si vyměnili puk, následně se dostal k Blainovi, který od modré čáry netrefuje zařízení.
     
    59:57
    Puk se šoural až k opuštěné brance Hradce, za ním spěchal Blain. Sice gólu zabránil, ale už je zcela jasné, že se nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po druhé třetině prohrávali domácí hráči 0:2. Ovšem po čtrnácti vteřinách v úvodu třetí periody se rozjel Andrej Kudrna, který překonal Kiviaha a snížil na rozdíl jediné branky. O necelé tři minuty později pak stejný hráč využil přesilovou hru a bylo vyrovnáno. A to nebylo vše. V jednapadesáté minutě další přesilovku využil Šimon Stránský, jenž poprvé strhl vedení na stranu Litvínova. Později se ukázalo, že jeho trefa byla tou vítěznou a Verva zapisuje první vítězství a tři body v sezóně. Zápas se šťastným koncem pro domácí tak nabídl pohledný hokej a divákům se tak musel líbit.
     
    Střely na branku: 26 – 43
     
    Dnešní utkání sledovalo 3017 diváků.
     
    To je z mé strany už vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:03:13)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Kudrna (Estephan, Jaks), 44. Kudrna (Estephan, Zdráhal), 51. Š. Stránský (Sukeľ, Zile) – 16. Okuliar (Lev, Jergl), 31. Smoleňák (Lev, Blain)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Jaks, Strejček, Wesley, Zile, Freibergs, Demel (A), Šalda – Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Š. Stránský, Sukeľ, Chalupa – Hlava, Gut, Straka (C) – Fronk, Berka, Zygmunt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Jakub Šindel – Miroslav Lhotský, Stanislav Hnát

    Diváci: 3017
    thejrc.org