Slavia – Vsetín 2:1 (kon.) | Písek – Technika Brno 2:5 (kon.) | Chomutov – HK MD Šumperk 3:4 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Poruba 2011 2:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Neděle 02.10.2022, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Liga juniorů • 7. kolo
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek z Kotliny vše. Děkuji vám za pozornost a přeji úspěšný vstup do nového týdne. (20:15:43)
     
    Hosté v závěrečné části hry utkání zdramatizovali gólem Davida Moravce a pak si vytvořili několik šancí, kdy nebyli daleko od vyrovnání. Další gól už se jim ale vstřelit nepodařilo, Ostravané tak poprvé v sezoně pohráli po základní hrací době. Naopak Havlíčkův Brod poprvé vyhrál po šedesáti minutách, i když je v konečném skóre opět rozdíl jediné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Poruba už brání velmi pasivně, už ví, že dnes na body nedosáhne.
     
    59:41
    Bruslaři jsou stále na kotouči v útočném pásmu.
     
    59:24
    Domácí zatím nevystřelili, jejich cílem je neztratit kotouč.
     
    59:08
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a kombinuje.
     
    58:46
    Domácí jsou na kotouči a nedávají Porubě šanci odvolat gólmana.
     
    58:17
    Oddechový čas pro tým HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    58:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Trejbal – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Hlaváč – 2 min., hrubost + 2 min., krosček.
     
    57:27
    Domácí propadli u mantinelu a Lev Viktorovič Stasjuk mířil od mantinelu sám na brankáře. Filip Sigmund ale předvedl parádní zákrok pravým betonem a zachránil teď svůj tým.
     
    56:12
    Filip Sigmund teď zabrnkal na nervy všech Broďáků. Rozehrávkou našel prvního soupeře před sebou. Brankářova rozehrávka byla ale tak prudká, že ji útočník Ostravanů nedokázal zpracovat.
     
    54:54
    Daniel Elze teď zůstal úplně volný na levém křídle a měl kolem sebe hromadu prostoru. Hosté mu ale adresovali nepřesnou přihrávku, puk tak získali obránci Havlíčkova Brodu.
     
    53:46
    Poruba by se ráda pokusila o vyrovnání, zatím k tomu ale nedostává šanci. Na puku jsou domácí, kteří se stále tlačí do útoku.
     
    52:40
    Bruslaři dlouho motali svého soupeře v jeho pásmu, nakonec celou akci zakončoval opět Martin Zych ránou od modré čáry. Marek Slíž neměl ideální výhled, přesto zakročil úspěšně.
     
    51:36
    Lev Viktorovič Stasjuk zkusil štěstí z ostrého úhlu na pravém křídle, Filip Sigmund ovšem zůstává pozorný.
     
    51:11
    Hosté v plném počtu.
     
    50:48
    Poruba se osvobodila, domácí se ale brzy nastěhovali zpátky do útočného pásma. Tentokrát od modré čáry střílel Ondřej Besmák, Marek Slíž musel zasahovat lapačkou.
     
    49:55
    Bruslařům teď kotouč poskakoval na holích, přesto do něj na pravém kruhu práskl Jan Vaněček, hostující bránu ale minul.
     
    49:11
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Kršík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:24
    Daniel Elze postupoval dopředu po levém křídle. Jeho ránu od mantinelu chytil Filip Sigmund do lapačky. Na nic nečekal, vytřepal puk z rukavice a rozehrál. Pak se ale domácí provinili zakázaným uvolněním.
     
    46:20
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté se nakonec dočkali snížení! Jakub Koudelný nabral rychlost na pravém křídle, přebruslil obránce a přihrál před brankoviště. Tam už byl připravený DAVID MORAVEC, který se z první trefil k pravé tyči havlíčkobrodské klece. Asistence: Jakub Koudelný, Vojtěch Černý.
     
    45:09
    Domácí v plném počtu.
     
    44:51
    Poruba tuto přesilovou hru sehrává opravdu výborně, chybí tomu jenom gól. Poslední akci zakončoval z vrcholku pravého kruhu Matěj Halata, Filip Sigmund i tentokrát zasáhl úspěšně. Puk chytil do lapačky.
     
    43:40
    Hosté mají ideální šanci na snížení a sami to moc dobře ví. Zavřeli svého soupeře v pásmu, Havlíčkův Brod teď drží nad vodou pozorný Filip Sigmund.
     
    43:09
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Vaněček – 2 min., sekání.
     
    42:50
    Matěj Halata dvakrát střílel z vrcholku levého kruhu a před brankovištěm se trojice hráčů Poruby snažila dorážet, k puku se ale hosté po zákroku domácího brankáře nedostali.
     
    41:58
    David Moravec z levého kruhu vystřelil zápěstím, jeho rána nebyla zvlášť prudká ani přesná, Filip Sigmund v pohodě zasahuje.
     
    41:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kuchta – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:38
    Daniel Elze se objevil v dobré pozici na okraji levého kruhu, jeho pohotovu střelu zápěstím vykopl Filip Sigmund levým betonem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hostující trenéři možná chtěli střídáním gólmanů dodat svému týmu nový impuls, to se ale nestalo. Poruba se sice dostala do pár šancí, více ze hry mají ale domácí. Bruslaři si podle mého vypracovali dokonce více šancí než v první dvacetiminutovce, tentokrát se ale neprosadili. Marek Slíž tak stále vylepšuje své skvělá čísla. Třetí třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Domácí v plném počtu.
     
    38:59
    Až teď vypálil od modré čáry Filip Hlaváč, a hned to bylo nebezpečné! Tvrdou ránu vyrazil Filip Sigmund do ochranné sítě, ale v první chvíli si nebyl úplně jistý, kam kotouč zmizel.
     
    38:30
    Junioři Havlíčkova Brodu se zatím brání úspěšně. Osvobodili se jenom jednou, ale i když jsou ve vlastním pásmu, dobrým pohybem nepouští soupeře ke střele.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Besmák – 2 min., podrážení.
     
    35:59
    Petr Hrdlička byl nečekaně sám před bránou, jenže k ní stál zády. Z otočky tak jen po ledě nahrnul puk do brankoviště a Marek Slíž jej přikryl lapačkou.
     
    35:07
    Jakub Koudelný se snažil tečovat střelu Filipa Hlaváče. Filip Sigmund byl ale v brankovišti dobře postavený a vyrazil puk betony.
     
    34:07
    Jan Vaněček schoval na levém kruhu střelu za svého spoluhráče. Jeho projektil byl navíc opravdu prudký, Marek Slíž tak měl co dělat, aby puk vyrazil.
     
    33:07
    Domácí v plném počtu.
     
    32:25
    Kevin Coufal se dostal do úniku! Zakončení mu ale nevyšlo, havlíčkobrodský útočník pak chtěl vzteky praštit hokejkou o plexisklo. S vědomím hrozícího osobního trestu za nesportovní chování si to ale rozmyslel.
     
    32:08
    Hosté v plném počtu.
     
    31:07
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Hrdlička – 2 min., sekání.
     
    31:07
    Jan Kuchta dostal nabito na modrou čáru. Jeho ránu z první se snažil ještě tečovat před brankovištěm Petr Hrdlička, pak se snažil dorážet. Při tom se ale dopustil faulu na brankáře.
     
    30:32
    Domácí sehráli přesilovou hru opět na Martina Zycha. Jeho tvrdou ránu od modré čáry ale Marek Slíž dobře viděl a chytil ji do lapačky.
     
    30:08
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Halata – 2 min., vysoká hůl.
     
    29:23
    Jakub Koudelný se na pravém kruhu pokusil o parádičku a přikopl si puk bruslí. To se mu podařilo, obránce Havlíčkova Brodu si ale více všímal hráče než puku, a nepustil ho za sebe.
     
    27:32
    Kevin Coufal přihrál na okraj levého kruhu Tadeáši Holendovi. Ten byl v parádní střelecké pozici, zakončení mu ale nesedlo. Marek Slíž tak zůstává nepokořen.
     
    26:53
    Martin Zych dostal nabito na modrou čáru a vyslal další prudkou ránu. Marek Slíž ovšem předvedl perfektní zákrok a zastavil puk levým betonem.
     
    26:41
    Marek Mach vedl útočnou akci po pravém křídle. Na ose mu najížděli spoluhráči, které se snažil najít pasem, to se ale nepodařilo.
     
    26:10
    Daniel Elze teď odchází střídat s bolestivou grimasou. V pásmu Poruby si ho vyčíhal Marek Mach, který soupeře srazil na led tvrdým hitem.
     
    25:43
    Domácí v plném počtu.
     
    25:31
    Až teď musí Filip Sigmund zasahovat lapačkou. Se střelou z pravého kruhu ale problémy neměl.
     
    24:53
    Domácí se osvobodili a zavřeli střední pásmo. Také Poruba má podobně jako domácí v první třetině problémy s přechodem do útoku.
     
    24:19
    Filip Hlaváč napřáhl na modré čáře a vyslal prudkou ránu. Ta ale mířila těsně vedle havlíčkobrodské klece.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Besmák – 2 min., krosček.
     
    23:18
    Martin Zych vyslal nádhernou přihrávkou přes celé hřiště do úniku Kevina Coufala. Ten se snažil zakončit nad vyrážečku Marka Slíže, ten ale zakročil úspěšně.
     
    22:34
    Na puku jsou domácí. Obrana Poruby je ale pozorná a nepouští svého soupeře k ohrožení brány.
     
    20:29
    Z druhé třetiny ještě neuběhlo ani půl minuty, domácím už se ale po nepřesných rozehrávkách dvakrát podařilo dostat puk na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    ze hřiště odchází Mareček, přichází Slíž.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nenabídla příliš velké množství vyložených šancí, domácí jsou dnes ale efektivní. Ránou od modré čáry se prosadil Martin Zych, v přesilové hře pak nádhernou individuální akcí zvýšil na rozdíl dvou branek Ilarion Kuprijanov. Druhá perioda začne přibližně v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nakonec se domácím podařilo přesilovou hru využít. ILARION KUPRIJANOV vzal zodpovědnost na sebe. Z levého křídla se prokličkoval až před bránu, kde nádherným blafákem vykoupal hostujícího brankáře a zasunul puk do sítě. Asistence: Martin Zych.
     
    18:28
    Až teď se podařilo domácím se usadit v útočném pásmu, i když to bylo jen na chvilku. I z toho ale domácí vytěžili střelu, ránu vyslal od modré čáry Martin Zych. Martin Mareček ji vyrazil betony.
     
    17:55
    Ani třetí přesilová hra se Havlíčkovu Brodu nedaří. Domácí mají problém s jejím založením.
     
    17:00
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Řepa – 2 min., nedovolené bránění.
     
    16:24
    Jakub Koudelný se otáčel kolem domácí svatyně a snažil se nahrnout puk do brány, ten ale jen prosvištěl brankovištěm.
     
    16:00
    Lev Viktorovič Stasjuk se neohroženě pustil proti čtveřici bránících Bruslařů. Dostal se ke střele a vybojoval útočné pásmo.
     
    14:57
    Před Martinem Zychem se otevřel kousek prostoru na pravé straně, jeho střela z pravého kruhu byla ale zblokovaná do rohu kluziště.
     
    14:01
    Kevin Coufal se nebál vystřelit z ostrého úhlu na levé straně útočného pásma, Martin Mareček si s jeho pokusem poradil zákrokem betony.
     
    13:22
    Hosté v plném počtu.
     
    13:04
    Martin Zych rozvážel kotouč po ose hřiště, před modrou čárou přihrával doleva, jenže domácí se dostali do ofsajdu.
     
    12:35
    Jenže Poruba se rychla osvobodila a Havlíčkův Brod má problémy s přechodem do útočného pásma. Hosté se brání úspěšně.
     
    12:03
    Hosté vyrazili ve vlastním oslabení ve třech hráčích dopředu, k zakončení se ale nedostali. Hru otočil Jan Trejbal. Jeho střela z levého kruhu neměla gólové parametry, ale získal alespoň útočné pásmo pro svůj tým.
     
    11:22
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Hlaváč – 2 min., vražení na hrazení.
     
    11:17
    Hosté v plném počtu.
     
    11:14
    Filip Hlaváč ve vlastním oslabení prošel až dopředu po levém křídle, z úhlu ale Filipa Sigmunda nenachytal.
     
    10:17
    Jan Kuchta na modré čáře poslal puk do pravého kruhu, kde napřáhl málem až ke stropu Martin Zych. Ten vyslal pořádnou pumelici, jenže letěla mimo tři tyče.
     
    09:17
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
    Stasjuk – 2 min., podrážení.
     
    07:06
    David Krejčí pořádně zabral a uháněl za volným kotoučem, aby se mohl dostat do úniku, obrana Poruby k němu měla ale blíž. Žádná šance tak z tohoto pokusu nebyla.
     
    06:08
    Petr Hrdlička se přetlačoval s hostujícím obráncem, aby se mohl dostat do úniku. Dobře ale zareagoval Martin Mareček, který vyjel z brány a odehrál puk holí.
     
    04:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení z rychlé akce po buly v útočném pásmu! David Krejčí hned z vhazování posunul kotouč za sebe na MARTINA ZYCHA, který střelou bez přípravy k levé tyči překonal hostujícího brankáře. Asistence: David Krejčí.
     
    04:21
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu, teď ho ale musí opustit. Rozhodčí nepřehlédli přihrávku rukou.
     
    02:56
    Hosté teď zůstali úplně sami před domácí bránou. Z nějakého důvodu ale zazněla siréna, která možná hostujícího střelce rozhodila a nepovedlo se mu tak zakončit podle jeho představ.
     
    02:23
    Filip Sigmund si připisuje první zákrok. Se střelou Vojtěcha Jánoše z okraje pravého kruhu ale neměl žádné problémy.
     
    01:42
    Hosté vedli útočnou akci po levém křídle, obrana Havlíčkova Brodu je ale vytlačila mimo střelecké pozice. Hra se přesunula zpátky před Martina Marečka, před kterým se bude vhazovat po zakázaném uvolnění.
     
    00:48
    Teď už se Bruslaři usadili v pásmu Poruby, Ilarion Kuprijanov střílel z velké blízkosti. Martin Mareček si připisuje první zákrok.
     
    00:12
    Po buly se ujali puku hosté, napadající Ilarion Kuprijanov je ale o něj připravil. Pak si chtěl nahodit puk do pásma odrazem o mantinel, puk ale zvedl příliš vysoko, a ten tak skončil ve čtvrté řadě na tribuně na sezení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Kukeně) – Vaněček, Topol, Zych (C), Kuchta, Besmák (A), Bezpalec, Kutlvašr, Jeletz – Coufal, Holenda (A), Hrdlička, Trejbal, Janko, Kuprijanov, Machovský, Kudrna, Krejčí, Niederhafner, Mach
    Trenér: Václav Adam

    HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček (Slíž) – Falhar, Fišara, Hlaváč, Černý (C), Řepa, Ševčuk, Kelnar – Chovanec, Skřipčák, Halata (A), Jánoš, Moravec (A), Šrubař, Kršík, Elze, Gnap, Koudelný, Stasjuk
    Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Tomáš Hacaperka — Zbyněk Karda, Jakub Stacho.
     
    Vzájemná bilance

    V této sezoně na sebe Havlíčkův Brod s Porubou narazí poprvé. V loňské sezoně se mužstva utkala dvakrát a pokaždé se radovali domácí. Zápas v Ostravě vyhrála Poruba 2:1, v Kotlině se z vítězství 4:2 radovali Bruslaři.
     
     BK Havlíčkův Brod

    Domácí naopak zatím stále čekají na první výhru za tři body. Přesto mají na kontě po pěti zápasech už šest bodů. Havířov, Salzburg a Chrudim totiž porazili po samostatných nájezdech. Zbyla dvě utkání prohráli jen těsně o jediný gól. V odvetě podlehli Salzburgu poměrem 1:2, s pražskou Slavií pak prohráli 0:1. Tyto výsledky řadí Havlíčkův Brod na šesté místo vyrovnané skupiny Západ.

    Pokud chceme najít nejlepšího havlíčkobrodského střelce, musíme se podívat mezi obránci. O tuto pozici se dělí Ondřej Besmák (2+1) s Martinem Zychem (2+0). Z forvardů nejvíce kanadských bodů posbírali Ilarion Kuprijanov (1+2) s Tadeášem Holendou (0+3). V brankovišti do všech zápasů nastoupil Filip Sigmund, který je svému týmu oporou s téměř 93% úspěšností zákroků.
     
     HC RT TORAX Poruba 2011

    Ostravané vstoupili do nové sezony senzačně, v základní hrací době ještě neprohráli. Jedinou porážku museli překousnout v utkání se Vsetínem, kterému podlehli po nájezdech. Jeden bod ještě ztratili po vítězství v prodloužení na Havířovem, všechny další duely už zvládli. Tři body získali za výhry nad Technikou, Chomutovem, Kladnem a Chrudimí. To je vystřelilo do čela tabulky skupiny Východ.

    Ke skvělým výsledkům bodově nejvíce přispěli Jakub Koudelný (4+5), Matěj Halata (4+4) a nejlepší střelec Daniel Elze (5+2). Z obránců v produktivitě vyčnívá Filip Hlaváč (2+3). Poruba se navíc může spolehnout na parádní výkony brankáře Marka Slíže, jehož úspěšnost zákroků sahá přes 95 %, navíc vychytal už dvě čistá konta.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 7. kola Ligy juniorů, ve kterém se střetnou BK Havlíčkův Brod a HC RT TORAX Poruba 2011. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 5. Zych (Krejčí), 19. Kuprijanov (Zych) – 47. Moravec (Koudelný, Černý)


    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Kukeně) – Vaněček, Topol, Zych (C), Kuchta, Besmák (A), Bezpalec, Kutlvašr, Jeletz – Coufal, Holenda (A), Hrdlička, Trejbal, Janko, Kuprijanov, Machovský, Kudrna, Krejčí, Niederhafner, Mach
    Trenér: Václav Adam

    HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček (21. Slíž) – Falhar, Fišara, Hlaváč, Černý (C), Řepa, Ševčuk, Kelnar – Chovanec, Skřipčák, Halata (A), Jánoš, Moravec (A), Šrubař, Kršík, Elze, Gnap, Koudelný, Stasjuk
    Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Tomáš Hacaperka — Zbyněk Karda, Jakub Stacho

    Diváci: 89
    thejrc.org