TPS – Wolfsburg 1:4 (kon.) | Mnichov – Tappara 3:4 (2:3 po s.n.) | Lublaň – Zug 1:3 (kon.)
Eisbären – Mountfield HK cz 3:7 (kon.) | HC Slovan – Rapperswil 4:6 (kon.) | Salzburg – Fribourg 0:1 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
3:7 (1:0, 2:2, 0:5)
Mountfield HK
Středa 05.10.2022, 19:30 • Wellblechpalast, Berlín • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:08 Aleš JERGL - 3:7
     
    59:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se Mountfield gólového zápisu v přesilovce dočkal a tohle už je trošku debakl! Okuliar měl dlouho puk na levém křídle, přičemž v ideální moment jej jenom posunul na druhou tyč k ALEŠI JERGLOVI. Ten už zblízka Markkanenovi puk nad beton zvedl a může přímo pod kotlem slavit – 3:7! Asistence: Oliver Okuliar.
     
    58:37
    Prolomit přesilovkové mlčení v Lize mistrů pak mohl hned Smoleňák, jenže z nadějné pozice trefil Markkanena jenom do vyrážečky!
     
    57:51
    Hradec už hraje v plném počtu a navíc dohraje v přesilové hře. A to rovnou dvojnásobné! Morgan Ellis (EIS) totiž už emoce vůbec nezvládl. Nejprve totiž přidržel Lva, což mělo za následek jeho pád, následně pak krosčekoval zezadu Jergla a dostal další dvojku. Hradec tak má čtyři minuty 5 na 4.
     
    56:19
    A když už byl relativně blízko snížení Clark, tak se skvělým zákrokem betonem vytasil proti jeho zakončení na zadní tyč Růžička!
     
    55:34
    Je jasné, že jak Giovanni Fiore (EIS), tak i Jan Veselý (MHK) dostanou tresty za hrubost. Jenže Veselý to má za 2+2, k tomu přiskočila ještě hradecká lavička dvojkou za nesportovní chování. Berlín tak hraje 5 na 3 dvě minuty, ale na drama má už málo času.
    53:01 Lukáš CINGEL - 3:6
     
    53:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí už naprosto odpadli a fanoušci pomalu ze stadionu začínají mizet, Hradec si jde pro postup! Druhá útočná formace si to i svým způsobem užila. Byla to souhra na jeden dotek a statičtí obránci Eisbärenu tohle nedokázali vykrýt. Lev už mohl po Smoleňákově přihrávce na pravém kruhu pálit, ale ještě to celé vyšperkoval přihrávkou pro LUKÁŠE CINGELA, který doklepl do prázdné branky – 3:6! Asistence: Jakub Lev, Radek Smoleňák.
    52:13 Kevin KLÍMA - 3:5
     
    52:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    A šílená třetina pro Berlín pokračuje, Wellblechpalastem se začíná ozývat nesmělý pískot! Všechno začal Aleš Jergl, který udržel puk na modré tak, že ze střely v pádu orazítkoval tyčku. Odražený puk do prostoru jako první sebral Blain a posunul doleva pro KEVINA KLÍMU, který za to vzal a přes kratší tyč propálil Markkanena – 3:5! Asistence: Aleš Jergl, Jéremie Blain.
    48:04 Jéremie BLAIN - 3:4
     
    48:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Eisbären se úplně sesypali, naopak ohromná euforie na hostující straně, Hradec jde do vedení! Opět to bylo o tom, že se Berlín dostal vlastním přičiněním pod velký tlak a nemohl ani prostřídat. JÉREMIE BLAIN vyhrál na levé straně souboj o puk, sjel si až na vrcholek levého kruhu a o spojnici tyčí opřel svůj pokus – 3:4! Bez asistence.
    46:23 Jéremie BLAIN - 3:3
     
    46:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pokud by tenhle šílený tlak, trvající bezmála tři minuty Berlínští ustáli, pak by ustáli už úplně všechno! Eisbären nezvládli prostřídat, měli zavařené nohy a v obraně měli rozhozená postavení. Jergl umotal na fleku obránce a vracel pod sebe do prázdného prostoru, kde sjížděli dva hráči. O puk si řekl JÉREMIE BLAIN a vymetl to neskutečně, Markkanen jenom zvedl lapačku – 3:3! Asistence: Aleš Jergl, Kevin Klíma.
     
    44:09
    Juho Markkanen vytáhl možná zákrok zápasu! Müller už sotva bruslil a na středovém kruhu upadl, načež Smoleňák pálil sám na branku. Zkoušel Markkanena překonat kličkou na bekhend, ale neúspěšně!
     
    41:03
    Další propad berlínské obrany, která vůbec nezachytila rozehrávku útoku a Radek Smoleňák táhl situaci 3 na 1. Nadvakrát se pokoušel Markkanena překonat, domácí brankář ale podržel svůj tým!
    37:41 Radek SMOLEŇÁK - 3:2
     
    37:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Opět se Hradečtí dočkali branky, když ukázali rychlost a přebruslili unavenou berlínskou obranu! Nahozený kotouč si už v útočném pásmu získal pro sebe Cingel a posunul jej doprava na RADKA SMOLEŇÁKA, který byl rozjetý v druhé vlně. A hradecký kapitán nic nevymýšlel, dostal se na pravý kruh a prostřelil Markkanena – 3:2! Asistence: Lukáš Cingel.
     
    34:23
    I na straně Berlína přichází vyloučení. Bennet Rossmy (EIS) podrazil ve středním pásmu Smoleňáka a je vyloučen. Hradec má první přesilovku, prolomí přesilovkové mlčení v soutěži?
    33:26 Zach BOYCHUK - 3:1
     
    33:26
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A právě z následné situace Eisbären odskakují zase na dvoubrankové vedení! Propadnutý kotouč po buly si našel Mauer a přímočarou nahrávkou jej pustil na branku, přičemž přes obránce propadl puk až na ZACHA BOYCHUKA. Hráč takového kalibru si zblízka s přehledem poradil a Berlínu se zase dýchá o něco lépe – 3:1! Asistence: Frank Mauer.
    27:58 Jan VESELÝ - 2:1
     
    27:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Snížení přichází na konci 28. minuty, Hradec je zpátky ve hře! Obrana Berlína už tahala nohy a rázem se otevřela po přihrávce od Kaliny herní situace 2 na 1. Lalancette to vyřešil ideálně, pustil přes padajícího obránce puk na JANA VESELÉHO, jehož přísná střela z první propadla za Markkanena. Lepší premiéru v Lize mistrů si snad nejde přát – 2:1! Asistence: Christopher Lalancette, Petr Kalina.
     
    24:44
    Že by Hradečtí měli rozhodcovskou čtveřici zrovna v lásce, to se říci vůbec nedá. Po sérii dalších diskutabilních rozhodnutí totiž přichází první oslabení. Oliver Okuliar (MHK) jde ven na dvě minuty za zásah do hlavy.
     
    24:09
    Tohle musí Hradec dávat! Eisbären propadli vzadu a druhá útočná formace jela 3 na 1, přičemž Lev dostal parádní pas na levý kruh. Kotouč ale nezvedl tak, jak by si přál a trefil jenom beton přesunujícího se Markkanena!
     
    22:35
    Blain dobře viděl z obranného pásma Pavlíka, který navíc zvládl souboj s jediným obráncem před sebou a mazal na branku. Jenže kotouč si píchl až moc dopředu a Markkanen vyjel včas proti!
    21:24 Matthew WHITE - 2:0
     
    21:24
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A tak přichází pro Hradec krutý trest, nutno ale říci, že po více než diskutabilním sražení Lva v rohu kluziště. Fiore od kruhů poslal přihrávku na MATTHEWA WHITEA dopředu, kterému se otevřel prostor na únik. A White s tím naložil luxusně, puk zvedl nad Růžičkovu lapačku do vinglu – 2:0! Asistence: Giovanni Fiore.
     
    21:01
    Lev měl parádní šanci srovnat, když mu Cingel z levého kruhu předložil kotouč ideální přihrávkou před poloprázdnou brankou, hradeckému útočníkovi ale zakončení vůbec nesedlo a minulo klec!
    19:36 Zach BOYCHUK - 1:0
     
    19:36
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Přestože nebyli domácí v první třetině lepším celkem, 24 sekund před koncem periody jdou do důležitého vedení! Clarkovi se povedlo na levém kruhu vybojovat puk, domácí útočník z elitní formace si udělal dva kroky blíže brance a vystřelil. Růžička sice pokus betonem vykopl, ale přímo na hokejku nepokrytého ZACHA BOYCHUKA, který pohotově dorazil do prázdné – 1:0! Asistence: Kevin Clark.
     
    15:34
    Jerglova ztráta puku na levém kruhu ve vlastním obranném pásmu dala možnost Mikovi pálit z první na Růžičkovu kasu. Hradecký brankář vyrazil jenom kousek vedle hokejky Boychuka, který byl připraven na dorážku, tady měli hosté velké štěstí!
     
    14:39
    Cingel měl ve středním pásmu až moc prostoru a nedělalo problém mu dostat hosty dopředu. Právě to pak položilo základ velké šanci Okuliara, který nejprve z levého kruhu nastřelil bližší tyč a následně dosáhl gólu, jenže puk dostal za gólmanova záda rukou, a tak jedeme dále za stavu 0:0!
     
    13:09
    Berlínská obrana naprosto zapomněla na bránění útočníků a po sraženém nahození se rázem otevřel prostor pro Radovana Pavlíka a jeho únik. Na Markkanena najížděl z levého kruhu a snažil se jej utáhnout na dlouhou kličku, ale domácí brankář tohle ustál a předvedl důležitý zákrok!
     
    08:25
    Obrana Berlína propadla při bránění banální situace 3 na 3 a Jergl po přihrávce od Okuliara ještě promáchl, z druhé vlny se ale povedlo střílet Kalinovi, který to tlačil z levého kruhu na kratší tyč pod víko, jenže Markannen vytáhl zákrok ramenem!
     
    00:26
    Zachar zkusil ze středního pásma riskantní přihrávku napříč středním pásmem, ta ale byla zachycena a Medvědi pořádně zazlobili! Noebels si klepl o puk na levém kruhu a dostal jej, jeho střela po ledě dala Růžičkovi zabrat, to nebyl snadný zákrok!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 20. Boychuk (Clark), 22. White (Fiore), 34. Boychuk (Mauer) – 28. Veselý (Lalancette, Kalina), 38. Smoleňák (Cingel), 47. Blain (Jergl, Klíma), 49. Blain, 53. Klíma (Jergl, Blain), 54. Cingel (Lev, Smoleňák), 60. Jergl (Okuliar)


    Eisbären Berlín: Markkanen (Ancicka) – Melchiori, Mik, Geibel, Ellis (A), Müller, Mauer – Noebels (C), Boychuk, Clark – Fiore, White, Barinka – Heim, Rossmy, Wiederer (A) – Hördler, Handschuh, Bassler
    Trenér: Serge Aubin

    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kevin Klíma, Jergl – Pavlík, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Schukies (GER) – Gerth (GER), Merten (GER)

    Diváci: 3 108
    bahis siteleri