TPS – Wolfsburg 1:4 (kon.) | Mnichov – Tappara 3:4 (2:3 po s.n.) | Lublaň – Zug 1:3 (kon.)
Eisbären – Mountfield HK cz 3:7 (kon.) | HC Slovan – Rapperswil 4:6 (kon.) | Salzburg – Fribourg 0:1 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Fribourg-Gottéron
Středa 05.10.2022, 20:20 • Eisarena Salzburg • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:42:23)
     
    Švýcarský Fribourg zvítězil na ledě Salzburgu hubeným výsledkem 1:0, čímž si zajistil nejen postup do další fáze Ligy mistrů, ale i prvenství ve skupině.

    Jediný gól střetnutí padl ve 34. minutě, po nepovedeném obranném zákroku Auera skóroval bekhendem Janne Kuokkanen. Domácí hokejisté byli střelecky aktivnějším týmem, ale nebylo jim to nic platné, protože si nevytvořili žádnou vyloženou šanci a ostatní střely jistý Connor Hughes s přehledem pokryl. Salzburgu nepomohla ke srovnání stavu ani závěrečná powerplay.

    Svěřenci kouče Dubého si polepšili na dvanáct bodů. Salzburg je před posledním utkání skupinové fáze na druhém místě se sedmi body, pro jeho udržení bude muset příští týden zvítězit na ledě dnešního soupeře, protože Ilves má šest bodů, Stavanger pět a jeden z těchto dvou týmů určitě bude bodovat.
     
    Střely na bránu: 27 – 16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Peter Schneider zvládl nasměrovat puk zpoza brány do předbrankového prostoru, kam najížděl Thomas Raffl, puk ale úplně minul. Je to jasné, Fribourg zvítězí.
     
    59:34
    Postavení mimo hru i na druhé straně se Salzburgem to nevypadá vůbec dobře. Domácí potřebují rychle nejen získat pásmo, ale i si vytvořit dobrou pozici, z níž by bylo možno vyrovnat.
     
    59:12
    Prázdní brány byla pro Killiana Motteta velkým lákadlem. K zakončení se však nakonec vůbec nedostal, kolega Desharnais ho vystavil do ofsajdu.
     
    58:51
    Domácím se ani ve větším počtu hráčů na ledě nedaří usadit v útočné třetině. Benoit Jecker navíc vyhodil takovým způsobem, že se nepískal icing.
     
    58:10
    Přestože hra probíhá v útočném pásmu, tak gólman Atte Tolvanen pláchl na střídačku. Salzburg nemá co ztratit a tak zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    57:43
    Domácímu celku bylo odpískáno postavení mimo hru. Domácí kouč Matt McIlvane si vzal oddechový čas a lze očekávat, že brzy sáhne k powerplay.
     
    57:20
    Protože Christoph Bertschy tečoval vyhození Raphaela Diaze, tak nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Andrew MacWilliam musel hrát.
     
    56:46
    Zákrok musel předvést i na druhé straně chytající Connor Hughes. Pod pravým betonem schoval ne příliš dobře umístěný pokus Maria Hubera.
     
    56:24
    S nahozením Davea Suttera od modré čáry si Atte Tolvanen hravě poradil. Rozehrát ovšem v časovém rozmezí nestihl.
     
    55:55
    Proti dvěma protihráčům si věřil Jacob de la Rose. Podle očekávání neuspěl, alespoň však pošetřil cenné vteřinky.
     
    55:15
    Fribourg je v pěti, Andrei Bykov je zpátky na ledě. Hned zabral do defenzivy a právě on úspěšně vydoloval puk z pod bruslí Andrewa MacWilliama.
     
    54:49
    Lucas Thaler pochopil, že zavřenou levou stranou se do útočného pásma nepodívá. Proto hru přenesl doleva, jenže ani zde Paul Huber neuspěl proti Mauru Jörgovi.
     
    54:23
    Dennis Robertson zrušil nápřah a nabil o pravého kruhu Ali Wukovitsovi, jenže tomu zakončení vůbec nevyšlo, Hughes si pohlídal mezeru mezi betony.
     
    53:45
    Hosté se zatím brání bez problémů. Dvě vyhození v krátkém časovém sledu, domácí ale znovu vybojovali útočnou třetinu.
     
    53:07
    Velká šance pro Salzburg, který má možnost srovnat stav v první přesilové hře. Na trestnou lavici usedl Andrei Bykov na dvě minuty za podrážení.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Kuokkanen (Bertschy, de la Rose)


    EC Red Bull Salzburg: Tolvanen (Kickert) – Lewington, Robertson, Genoway, MacWilliam, Heinrich, Stapelfeld, Krening, Steffler – Schneder, Nissner, Raffl – Thaler, Baltram, P. Huber – M. Huber, Wukovits, Hochkofler – Predan, Auer, Harnisch.
    Trenér: Matt McIlvane

    Fribourg-Gottéron: Hughes (Berra) – Gunderson, Jecker, Diaz, Vainio, Sutter, Dufner, Chavaillaz, Scheidegger – Marchon, Desharnais, Mottet – Rossi, Walser, Jörg – Bertschy, de la Rose, Kuokkanen – Sprunger, Schmid, Bykov.
    Trenér: Christian Dubé

    Rozhodčí: Rezek (SLO), Nikolić (AUT) – Nothegger (AUT), Pardatscher (ITA)

    Diváci: 1 212
    ocianews.com