Buffalo – Carolina 4:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 4:5 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 3:4 (po pr.)
St. Louis – Minnesota 4:2 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 5:4 (kon.) | Vegas – Arizona 4:3 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:5 (0:1, 2:3, 2:1)
Ottawa Senators
Středa 05.10.2022, 01:10 • Bell Centre, Montreal • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:36 XHEKAJ - 4:5
     
    56:36
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak co se nyní děje v Bell Center je neuvěřitelné. Montreal totiž vzápětí opět snižuje na rozdíl jediné branky. Pezzetta totiž zpoza hostující klece poslal puk na modrou ARBERU XHEKAJOVI, který svou střelu schoval za obránce a kotouč skončil přesně v růžku Fosbergovy brány. Asistence: Michael Pezzetta, Brandon Gignac.
    56:08 TKACHUK - 3:5
     
    56:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to byla obrovská hrubice jednoho z domácích hráčů, který nezpracoval puk a díky tomu následně jeli dva hosté sami na Montembaulta, když nakonec Batherson předložil kotouč BRADYMU TKACHUKOVI, jenž už se nemýlil. Asistence: Drake Batherson.
    54:57 CAUFIELD - 3:4
     
    54:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs využívají přesilovou hru! Domácí hokejisté se opět dostávají na dostřel díky využité přesilové hře, když COLE CAUFIELD dostal přihrávku na levou stranu, kde pohotovou střelou překonal Forsberga. Asistence: Nick Suzuki, Chris Wideman.
     
    54:19
    Thomas Chabot (OTT) míří na trestnou lavici, kde si odsedí dvouminutový trest za podrážení.
     
    50:29
    Kaiden Guhle (MTL) nyní u mantinelu dohrál Tima Stüzleho (OTT), jenž tento hit neusnesl a ihned se pustil do svého soupeře a navíc se do tohoto souboje připletl i Scott Sabourin (OTT), jenž dostává osobní desetiminutový trest.
     
    45:42
    Evans mohl snížit na rozdíl jediné branky, když se dostal k puku před bránou Ottawy, ale domácího hráče skvěle vychytal Forsberg.
     
    41:27
    Dvě minuty za nedovolené bránění si bude muset odsedět Brady Tkachuk (OTT).
    38:53 PINTO - 2:4
     
    38:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators opět odskakují na rozdíl dvou branek, když Joseph našel přesnou přihrávkou v pravém kruhu volného SHANEA PINTA, jenž okamžitou střelou nedal Montembaultovi žádnou šanci. Asistence: Mathieau Joseph.
    31:10 MOTTE - 2:3
     
    31:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators si berou své vedení zpět! Hostům se podařilo uzavřít domácí tým v jeho obranném pásmu, kde se nakonec kotouč dostal na modrou k TYLERU MOTTOVI, jehož následnou střelu ještě lehce před Montembaultem tečoval vlastní hráč a na změnu směru už brankář Canadiens reagovat ani nemohl. Asistence: Mathieu Joseph, Arťom Zub
    29:04 SAVARD - 2:2
     
    29:04
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté během minuty srovnávají stav utkání! Canadiens se rychle dostali do svého útočného pásma, kde měl Evans kotouč u pravého mantinelu a následně ho poslal před bránu Senators, kam si najel DAVID SAVARD, jenž tečoval puk mimo dosah Forsberga. Asistence: Jake Evans, Rem Pitlick.
    28:20 ARMIA - 1:2
     
    28:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs se dostávají zpět do utkání díky parádní individuální akci Suzukiho, jenž si nejprve před modrou povodil jednoho z hráčů Ottawy a následně v útočně třetině obelstil trojici hostujících hráčů a přihrál na střed najíždějícímu JOELU ARMIOVI, jenž pohotovou střelou trefil pravý roh brány. Asistence: Nick Suzuki.
    25:54 GIROUX - 0:2
     
    25:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek, když se hostující dostali do rychlého protiútoku, kde Sanderson přenechal puk DeBrincatovi, jenž si všiml najíždějícího CLAUDA GIROUXE, a tak mu adresoval svou přihrávku před bránu, kde zkušený hráč tečoval touš do sítě. Asistence: Alex DeBrincat, Jake Sanderson.
     
    14:20
    Rafael Harvey-Pinard (MTL) nyní hodně nevybíravě poslal na mantinel Thomase Chabota (OTT), jenž si to však nenechal líbit a hned se do domácího borce pustil, a tak si nakonec oba odsedí dvě minuty na trestné.
     
    12:51
    Utkání nám nyní zpestřila bitka mezi Arberem Xhekajem (MTL) a Markem Kastelicem (OTT), kterou nakonec vyhrál domácí hráč, ale nic to nemění na tom, že si nyní oba borci odpočinout pět minut na trestné lavici. Dvě minuty za hrubost však navíc ještě dostává hráč Ottawy a Montreal bude hrát přesilovou hru.
    03:13 DEBRINCAT - 0:1
     
    03:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators využívají přesilovou hru! Hostující hokejisté se bleskově dostávají do vedení, když Giroux poslal puk křižnou přihrávkou do levého kruhu ALEXI DEBRINCATOVI, jenž střelou z první propálil Montembaulta. Asistence: Claude Giroux, Shane Pinto
     
    02:43
    Aktivni Ottawa si však vybojoval první přesilovou hru v utkání, když je na dvě minuty za krosček vyloučen David Savard (MTL).

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 29. Armia (Suzuki), 30. Savard (Evans, Pitlick), 55. Caufield (Suzuki, Wideman), 57. Xhekaj (Pezzetta, Gignac) – 4. DeBrincat (Giroux, Pinto), 26. Giroux (DeBrincat, Sanderson), 32. Motte (Joseph, Zub), 39. Pinto (Joseph), 57. Tkachuk (Batherson)


    Montreal Canadiens: Montembault (Primeau) – Schueneman, Harris, Xhekaj, Wideman, Guhle, Savard – Caufiled, Suzuki, Slafkovský – Pitlick, Evans, Harvey-Pinard – Heineman, Beck, Armia – Pezzetta, Gignac, Ylonen.
    Ottawa Senators: Forsberg (Sogaard) – Chabot, Zub, Sanderson, Hamonic, Brannstrom, Holden – Tkachuk, Norris, Batherson – DeBrincat, Stützle, Giroux – Motte, Pinto, Joseph – Kelly, Kastelic, Sabourin.
    bahis siteleri